Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Allahım buna sebep olanları ve destekleyenleri sana havale ediyorum sen bilirsin.İlahi adaletine inanıyorum diyorum sonra hemen Allahım çoluk çocuğundan çıkarma diye duaya devam ediyorum..Mehmet Ağarın o güzel yüzlü kızı geliyor aklıma.
İsyan etmemeye çalışırım ama ana babanın günahını neden çocuklar çeksin kim yapıyorsa ondan çıksın diyede söylenip durur kabullenemem.

Yapma arkadaşım yahu , oturup başbakanla eylemciler hakkında dertleştim mi dedim ben ?
İlgili makamlara bir kaç mail yazdım .
Bunlardan sadece birinden cevap aldım , o da kim bilir kimden .
Bir vatandaş olarak yaşananlardan rahatsızlığımı dile getirdim .
Öyle kıskanılacak bir cevap da almadım merak etme , okunduğunu ve iletileceğini belirten klişe cevaplardan.
Bunu yazmamın sebebinin anlaşılmış olması gerekirdi aslında.
Bana sorunda neden hep eylemcilerden bir şey bekler gibi yazmışsın dedin ?
Bende hayır , diğer tarafın muhatabı burada değil , ona da yazdım dedim .
Mevzu maile aldığım cevap değil zaten , başbakana taleplerimi neden bu başlığa yazdığımla ilgili soruna cevap .
Çok anlaşılır değil mi?

Ama şimdi tekrar 2 ağaca dönersek , kendimi alacakaranlık kuşağında sanacağım .

Recep Tayyip Erdoğan;
Hergün bunların yakıp yıkmalarını, kırıp dökmelerini mi izleyeceğiz?

Hergün???

Aus,
Kendi asıma hükümetin istifa etmesi gibi bir beklentim yok , önce onu belirteyim.
Demokratik yolla gelen demokratik yolla gider.
Beklentim tamda bu yönde, demokrat bir başbakan istiyorum sadece "hukuka, halka , demokrasiye , Atatürk ve silah arkadaşlarına saygılı. Toplumu bir bütün olarak gören bir başbakan.
Bu eyleme ilk günden beri destek verme amacım budur. Daha önce yazdığım gibi başbakanımızın söylemleri beni en çok bu eyleme destek vermeye itmiştir.
Malesef can kayıpları, yaralılar arttıkça bende sizler gibi bu eylem biran önce bitsin istiyorum.
Ama şu noktaya gelinmesinde Hükümet'ten başka suçlu göremiyorum. Evet birsürü insana gün doğdu.olaylar çığrından çıktı ve acil bir adım bekliyorum Hükümet'ten.
Çok daha samimi, çok daha halkını kucaklayan olayları durduracak bir adım.

Bunun cevabını verdim canım az önce ,isim vermek çok başka tartışmalar neden olur ....

niye belkide kafasında sabit isim olanlara fikir verirsin.....en azından tahmin etmemize yardımcı ol...Atatürk ün kurduğu ama Atatürk bile suan yaşasaydı asla tutmazdı diyebileceğim şuanki liderinden dolayı liderli bir partiden bahsetmiyorsundur sanırım

Bizim en önemli kaybımız millet olarak "Empati" yapamıyoruz malesef.. Kesinlikle hiçbir partinin yandaşı yada yoldaşı değilim. Öncelikle bunu belirtmek isterim..
Ben hakkımı meydanlarda aramayı 28 şubat döneminde Ailemde başörtülü hiç kimse bulunmamasına rağman başörtü mağdurlarıyla birlikte öğrendim.. o zamanlar annem "biz başörtüsü kullanmıyoruz ama kullanana saygı duymak zorundayız.. Bu haklar ve özgürlükler birgün bizlerede lazım olabilir" diyerek benide götürmüştü yanında ve sadece 12 yaşındaydım..
Ben geçtiğimiz 20 gün boyunca gezi parkındaydım.. Polisin orantısız şiddetini kendi gözlerimle gördüm.. ve malesef tek şiddet polisin uyguladığı orantısız şiddet değildi.. En büyük şiddet haklı olduğunuz bir konuda başkalarına laf anlatmaya çalışmak öncelikle bunu bilin istedim..
Ve en acısıda kamu mallarına zarar verildi bunun hesabını vereceksiniz.. Tabikide polis saldıracak gibi bana göre son derece saçma bahanelerin arkasına sığınan insanlar.. Şimdi sorarım size giden canların kör olan gözlerin hesabını kim nasıl vericek??
Hükümet krizi yönetemedi.. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor?? Başbakanımız malesef bizi bizimle tehdit etti.. kendisine oy vermeyenlere yada bir zamanlar vermiş ama artık fikir değiştirimiş insanlara hakaret etti.. Tüm bunlara sessiz kalmak sizce normal mi?
Medya görevini yapamadı bu bile aslında demokrasiden ne kadar uzaklaştığımızı göstermiyor mu?? sosyla medyada bilgi kirliliği var deniyor.. bunun sebebi kim??
Lütfen birbirimizi "biz-siz" diye ayırmaktan vazgeçelim.. ortada yaşanan bir polis vahşeti var bunu hepinizin gördüğünü çok iyi biliyorum..
Bir için park çimlerde oturup kitap okuyarak eylem yaptığınızı ve polislerin tomayla biber gazıyla size müdehale ettiğini düşünün.. canınızın yandığını düşünün.. sonrasında başbakanın sadece tek güzel cümlesiyle halledebilecekken olayları daha çok kışkırttığını düşünün binlerce insanın yaralandığını, 4 vatandaşımızın öldüğünü 10'dan fazla insanın artık bir gözünün göremeyeceğini düşünün.. sadece düşünün..
Sadece tüm bunlar için bile tepki vermeye değmez mi?? boşverin geride kalan herşeyi mala mülke gelenden bahsetmiyorum.. "CAN'A" gelenden bahsediyorum..
Saygılar..

Evet olabilir , eğer öyle ise çıkartırlar elbette o üniformayı üzerinden . Çıkarmasa da çıkarttılar .

Bak , mesela dün de polisle ilgili bir video paylaşıldı .Dedim ya , olay olay gitmeyi seviyorum diye .

Mesela o görüntülerde de polis eylemcilerle karşılıklı bir güzel küfürleşiyor .Artık kim ilk başlattı kim devamını getirdi bilemem .O gürüntülerde polisin nefreti ile eylemcinin nefreti çarpışırken ''polisin ağzından , ben sizin polisiniz değilim ...... diye başlayan cümleler çıkıyor.
Şimdi bu görüntüyü izlerken , orada, o sokakta değildim yine .Başını sonunu bilemem dediğim nokta sadece küfürler olabilir.
Ama kimliklere laf söylemesi , insanları uyruklarına göre ayırması , gel bunu da tartışalım mesela ? Bu seferde yanyana tartışırız emin ol , farklı bir görüşe karşı.

Ama tüm polis/eylemci olaylarını , görüntülerini aynı kefeye koyarsak , doğru sonuca varamayız .

Engellendiniz çünkü agresif yazılarınız vardı benim bile dikkatimi çekmişti ve kib yaptıklarım olmuştu. Mesele görüşünüz değil kullandığınız sert üslup bence.
Ayrıca bir tek siz engellenmediniz karşıt görüşteki insanlar da engellendi.

Altını çizdiğim cümlenin altını çizme sebebim , ben işin o boyutunu yadsımıyorum , polistir asla yapmaz demiyorum .

Aynen sizin ifade ettiğiniz gibi de olabilir bakın altını çize çize yazıyorum diyorum .

Bunu anlamak çok mu zor yahu ?

Nerede polis bunu yapmışsa da ohh olsun vicdanım rahat demişim . Lütfen arkadaşım lütfen , çok rica ediyorum yazdıklarımızdan güzel mesajlar almaya bakalım , bize lazım olan bu.

Umarım parkon , umarım .

Bir mesajımda yazmıştım , siyaset koltuğu egosu ağır bir koltuk .

Maalesef böyle .

Umarım değişir.

arkadasim olmayan seyleri yazamam ki... verdiginiz mesajlari aliyorum. -simdi kütahya da sanirim miting var..Hergün her yer yakilip yikiliyor diyor.. benim böyle yalan yazmami beklemeyin lütfen.. Allah korkum var cok sükür, kuldan korkmuyor olabilirim ama...

Recep Tayyip Erdoğan;
Hergün bunların yakıp yıkmalarını, kırıp dökmelerini mi izleyeceğiz?

Hergün???

Bir santimetre ilerlemek için kaç kişiyi öldürmeliyiz?
Bir santimetre bile ilerleyemediğimiz için kaç kişi ölüyor?

... / Charles Bukowski

valla pasif olan olana mune ve kazen sayesinde bizde duran KK ci olduk :))) bastada demiştim politik tartışmaları sevmem diye ama insan biyerden sonra dayanamıyor politika böyle bişey ışte. neyse saolasin munecim :)))) ben artık kendi gundemime döniyim. nede olsa illaki biri gelecek başa bu millet için kim hayirliysa rabbim onu geçirtsin başa bu konuyla ilgili son sozumde bu...
bu forumdaki arkadaşlar hepiniz yine benim kk dan kardesimsiniz düşman değiliz birbirimize.... sevgiler....

Son düzenleme:

Son düzenleme:

Güzel arkadaşım , polisin evin içine gaz bombası atmasını konuşuyorduk , ne ara geçtik kütahyaya ?

Onu da konuşalım ama herşeyi çorba etmeyelim diyorum .

Bak, sadece senin için özel yazacağım bu pragrafı .Sonra istediğin konuyu , istersen yine konuşuruz.

''polisin gece yarısı sokakta bir evin camını kırarak içeri attığı gaz bombası ile ilgili , gayrı ahlaki , görev ve etik dışı ... artık ne dersen de ; bir şekilde yapmışı savunan arkadaşlara , EVET , BU ŞEKİLDE DE OLABİLİR , O ZAMAN CEZASINI DERHAL ALMALIDIR . BU VİCDANA SIĞMAZ BİR GÖRÜNTÜDÜR....de olabilir.
HAYIR, BELKİ EV BOŞTUR , BELKİ EYLEMCİ BİLE OLMAYAN YASA DIŞI BİR ÖRGÜT MİLİTANI EVE SAKLANMIŞTIR , HANE HALKI DIŞARI ÇIKMIŞ VE POLİSTEN YARDIM İSTEMİŞTİR ....de olabilir .

Bunun doğru cevabını ,o polis , o evdeki dışarı çıkartılmaya çalışan kişi , varsa hane halkından başka kimse bilemezken , tek yönlü bu olayı ele almayalım diyorum ben .

Çok mu yanlış bir şey diyorum ?Sadece bu olay için konuşuyorum ama bir başka eylemci/polis karşı karşıya gelmesi ile ilgili değil.

Umarım bu kez mesajım anlaşılmıştır.

Not:Forum dilinde büyük harf bağırmak olarak bilinse de , rica edeceğim sadece vurgu yapmak istediğim nokta olarak gör.

Nasıl yaaa , bunu okumamış olmayı dilerdim

Madem Gezi bu kadar güzelleşebiliyodu neden çektik biz bu acıları ?

tatlım neden sinirleniyosun böyle dedim diye yapılan çirkinlikleri tasvip ettiğimi mi anladın,hala gezi diye protestolar var maksat gezi ise eylem yapanlar kazandı, gezi eskisinden daha güzel ama inatla ısrarla niye devam ediyo sence bu iş uzamadı mı?nereye kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…