Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

merak etmeyin çaba içinde değilim

Sinirlendim çünkü ; bunu sormuş olmak bu kadar tartışmayı boşa yaptığımız anlamına gelmez mi ?
Bu kadar basitti madem bu savaş niye çıktı arkadaş diye sormaz mı başbakana bi aklı başında biri? Hani taviz vermiyordun ,hani kimseye sormayacaktın , hani oraya o kışlayı yapacaktın ? Ne diye öldük biz sokaklarda ? Mevcut haliyle kalsyadı ,yargı kararını bekliyoruz ,ondan sonra karar vericez deseydi daha mantıklı değil miydi? Kimin gözünü boyuyor sizce ? Sadece kendi yandaşlarının ...Bakın park olarak kaldı işte daha neyin yaygarasını koparıyorsunuz diyolar şimdi....

Bu kadar acıyı çektikten sonra sevinmeli miyiz oranın park olarak kalmasına?

peki bu acı ne kadar sürecek.

adam diyo zaten 10 agaç kesildiyse yerine 100 ağaç dikilicek diyo çevre çervre deniyo gecenin bir yarısı tencere tava sesleri çevrecilik bumu birsürü esnafı mağdur ettiler bumu çevrecilik tamam herkes kendince haklı olabilir ama başka yollarda arayın hakkınızı benm 1 yasında yeğenm var tencere tava seslerinde korkudan dili tutuldu eee bunun hesabını kim vericek ne zamandan beri çevrecilik çevrehi rahatsız etmek oldu soruyorm size

Tamam tamam ona da dönelim

Ama önce karar verelim , yani mercii biz değiliz tabii , tüm eylemciler kendi aralarında karar versin , mevzu iki ağaç mı değil mi ?
Aslında benim hayata bakış açıma göre böyle bir birleşmeye de gerek yok fikirlerde , çünkü ben biliyorum ki ; o meydan da amacı ağaç olan da vardı , özgürlük olan da , darbe olan da ...o da , bu da , şu da...
O yüzden tüm eylemcilerin sanki hepsi ortak paydadaymış gibi tek ağızdan konuşmasını beklememek lazım .
Mesele iki ağaç değil diyenlerle , tartışma boyutu benim açımdan bu forumun kurallarını aşar sanırım , yine de denerim.
Sadece ağaçtır meselem diyenlerle konuşayım desem , yargı kararını neden beklemedi diyeceksiniz ? Bu konuda bilgi eksikliği yaşıyorum galiba.Yargıda olan kısım topçu kışlasının yapılıp yapılmaması değil midir ?
Oysa bir duvarın yıkımı ve 5 ağacın taşınması , bununla ilgili değil , yol genişletme çalışması ile ilgili değil midir ?
İşte olay buradan başlamamış mıdır ?

Bak buna bir itirazım yok
Ama dur illa bişeye itiraz etmem lazım ; yetkisi dışına çıkan tüm polislerin cezalandırıldığını düşünmüyorum ...Emniyette kaç kişi kalır ki o zaman

Yetki dışından neyi kastettiğine bağlı tabii.
Yasal olmayan gösterilerde , ya da yasal olmayan gösteri saati içinde kullandığı gücü de yasa dışı saymazsan , o kadar da değil , epey polis kalır.

Onaylamasa da onaylamış kadar oluyor , geçen yııldı değil mi bingöl de miydi bitlis te miydi - hamileydim tam hatırlamıyorum- bir çocuğa 24 mü kaç kişi tecavüz etmişti de hakim çocuğun da rızası vardı yönünde karar vermişti

Aslında bu ülkede kıyamet koparacak çok hadise var da işte herşey o iki ağacın sökülmesiyle başladı , herkes hala devrim senaryosu maddeleri peşinde ....Hergün kaç tane kadın ölüyor , çocuklar tecavüze uğruyor , karakola giden kadını polis evine yolluyor ..... Bunlar hükümetin suçu değil tabii ki yanlış anlaşılmasın ama yaptırım yeterli değilse,caydrıcı değilse cezalar tabii ki hükümettir suçlu olan...

bu 100 ağaç daha önce bahsettiği (2 milyar 800 Bin) ağaç gibi havaya mı dikilcek acaba?? bende onu soruyorum size.. nerede dikildiği söylenen milyarlarca ağaç??

sayın iriss keşke tecavüz zamanında ayaklansaydı bu millet ozamam türkiyenin 100/99 sizin yanınızda olurdu işte 1 2 ağaç insanımızdan daha kıymetli malasef

kızlar bir yazıda akdeniz olimpiyatlarının açılşıında başbakanın konuşma yaptığından bahsetmiş.
sanırım ülkeye özgü ben hiç bir olimpiyat açılışında bir siyasinin bu şekil konuşma yaptığını görmedim?
hayır yani yapsa bile ilk tepkim banane bunlardan olur.
ya da artık fazla millet gelmiyor diye yabancı ülke vatandaşlarını da araya katarak bak ne kadar çok kişi beni dinliyor demek mi isteniyor?
ben anlamadım:26:

sabahtan beri cevap yazmamak içn zor tutuyorum kendimi ama dayanamıyorum. eylemi destekleyenler için söylüyorum yeteri kadar içinizdeki nefreti kini kustuğunuzu düşünüyorum, bazıları demişki sizin fikirlerinize ters olan hükümet gelirde sizde eyleme çıkarsınız. tc hukuk hükümetlere göre değişmiyor malesef yada kişiye göre farklı uygulanmıyor. her dönemin kendine uyguladığı baskıcı kuralları var ve bunu kimse yok sayamaz. ama kimse de diyemez ki o dönemlerde de böyle oldu yakıp yıkıldı, böyle provakasyonlar oldu.bir allahın kulu hangi camı indirdi. her şeyin bir edebi uslubu vardır ya. bu iş gittikçe çok çirkenleşiyor ve hala siz bunu savunuyorsunuz. yasaklar her ülkede olağan şeyler. eylemlerde öyle. eyleminde bir üslubu olur .
düşükbel pantolonla ilgili kanun çıkartmaya hazırlanırken (o çok haberlerini örnek aldığınız ab ülkeleri) bir ayyaş kelimesi yüzünden yeri göğe çıkarttınız o kanun burda çıksaydı bu seferde göğü başımıza indirirdiniz heralde. evde , işte , okulda heryede kural vardır.bu kurallar baskı değilmidir. o zaman bunları de red edelim yok sayalım istediğimizi yapalım. evin camlarını indirelim iş yerinin masalarını devirelim.ne olur sözümüz geçer mi. yapılır mı istediğimiz.
allah bu şükürsüz millete başımıza felaket verecek diye korkuyorum. ama onu da siz belediye başkanlarına hükümete mal edersiniz. ayrıca burda eylem karşıtı kimse akp nin kulu değil ALLAHIN kulu..

sayın iriss keşke tecavüz zamanında ayaklansaydı bu millet ozamam türkiyenin 100/99 sizin yanınızda olurdu işte 1 2 ağaç insanımızdan daha kıymetli malasef

dün Bingöl'de 14 yaşında ki kıza tecavüz eden askerlerle ilgili takipsizlik kararı çıkarıp salıveren yargı için insanlar özellikle Bingöl'de sokaklardaydı siz nerdeydiniz??

Biz hepsinde ayaklandık , söylemek istediğim de bu aslında ,yavaş yavaş aynı dili konuşucaz sanırım.... Hani vardır ya bardağı taşıran son damla , bu işte o damlaydı ...O bardakta herkesin bir damlası var aslında ... Ağaçla başladı evet , bu kadar büyümesinin nedeni de herkesin biriktirdiği damlalardır...Herkes yeter artık dedi ,budur olayın özeti...Budur anlatmaya çalıştığımız bizim ama anlatamadığımız

Bu ne sinir yahu ,sakin olun ...
Nefret kusmuyoruz biz , insanoğlu hata yapar ,kabul etmesini de bilmelidir diyoruz bu kadar....Yazdıklarınızdan ve özellikle son cümleden anladığım nefret duyan sizsiniz ,bizden nefret etmeyin ...Bu olayda sokakttaydık , yarın öbürgün sizinle ilgili bir mağduriyet olduğunda da sizinle birlikte sokakta olucaz emin olun...Hangi hükümetin neyi yasaklayacağını bilemezsiniz ...

dün Bingöl'de 14 yaşında ki kıza tecavüz eden askerlerle ilgili takipsizlik kararı çıkarıp salıveren yargı için insanlar özellikle Bingöl'de sokaklardaydı siz nerdeydiniz??

keşke idam edilselerdi bakın bu olayı bile gezi parkı olayına mal ettiniz eee başbakan ne yapsın yargı başbakanın ağzınamı bakıyo bu başka bir olay o başka bir olay

1592 sayfa sonrası anlaşılan bumudur sizin açınızdan.

Suç Duyurusu hangisi ???

Mahkeme kararı olmadan hukuka aykırı davranan biri var.Önce izinsiz ağaçları kesmeye kalktı sonra karşı gelen insanlara zulum yaptı.İnsanlarıın arasına nifak tohumları atarak birbirine düşürdü.4 ölü,11 göz kaybı,yüzlerce yaralı.Bu kişinin dış ülkelerle işbirliği altında olduğu yazıları sürekli yayınlanıyor.Gereğini kim yapacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…