Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ortaylı: Başbakan kendi tarihini bilmiyor - Radikal Türkiye

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, Başbakan Erdoğan’ın Osmanlı tarihini bilmediğini iddia etti.

İlber Ortaylı, “Avrupalıların, çok az bilgi sahibi oldukları Türkiye ve geçmişi hakkında karar vermeleri yeteri kadar ürkütücüdür. Ancak daha da korkuncu, Recep Tayyip Erdoğan ’nın kendi tarihini çok az bilmesidir. Sevilen bir parkın yerine Osmanlı kışlası inşa etmek istiyor. Bunu da tarihe sahip çıkmak olarak adlandırıyor. O zaman Dolmabahçe Saray Tiyatrosu’nu ve Swiss Otel’in yerine eski oryantal kıraathaneyi de inşa ettirsin” dedi.

Prof.Dr. İlber Ortaylı geçtiğimiz günlerde Gezi Parkı ile ilgili yaptığı başka bir açıklamayla da dikkatleri üzerine çekmişti. "Mazide yıkılan binaların her birini yeniden tesis ediyor musunuz? O halde Swiss Hotel'in yerine Şark Kahvesi'ni yapın da görelim." diyen Ortaylı, Erdoğan'ın " Gezi Parkı 'na Topçu Kışlası'nı yapacağız. Tarihi yeniden canlandıracağız" sözlerine Twitter 'dan cevap vermişti.

alıntı: radikal

Orda değildiniz ve yaşamadınız.Yaşamadığınız bir olayda bu kadar kesin cümleler kurmanıza şaşırmadım.
Tekrar tekrar yazdım bir kez daha yazayım belki okumamışınızdır.1.ağızdan
Otururken,hiç bir olay,tahrik vs.yokken uyarı dahi yapılmadan gaz lan dık.
Olayı başlatan bunların olacağını biliyordu.Düğmeyede bilerek basıldı.
Esnaf madem çok kızgındı eylemcilere neden kapılarını sonuna kadar açtı.Bina alt cam pervazlarına limon,su,talcidli karışımı neden koydular sizce.

vurgu olarak görüyorum... Her ne kadar hümanist yaklasim göstermeye calissan da gerceklerin özellikle sapik eziyet etme eyilimini göz ardi sanirim sen bile edemezsin...!-Gaz apartman dairesinin birine defalarca sikiliyor. 2- gaz in etkilesim alanini lütfen gercek kaynaklardan ögrenin 3- gazi sikip kaciyor oradan, psikopatlik derecesi olduguna siz bile sahit olabilirsiniz...
Polis evin içine biber gazı sıktı - Evin içine biber gazı attı - YouTube

yöneticilere sormak istiyorum
buraya üye olduğum zaman siyaset yasaktır diye yazıldığını hatırlıyorum,yanlış hatırlamıyorsam
ama burada siyaset bölümü var,nasıl oluyor?

YASALAR NE DİYOR ?
Biber gazı kullanımı insanlık onuru ve insan hakları açısından son derecede ilkel, vahşi, yanlış ve utanç verici bir uygulamadır. Herhangi bir gösteri veya eyleme müdahale etmek üzere gaz kullanıldığında çevrede açık veya kapalı ortamlarda bulunan herkes gazdan etkilenmektedir. Bu nedenle kamu sağlığının tehlikeye atılması söz konusudur. Kamu sağlığı söz konusu olunca, hava ve çevreye biber gazı gibi zehirli bir maddeyi bilerek püskürtmek, eylemin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında mercek altına alınmasını gerektir.

insalllah Allah kulu olduklarini düsünüyorlardir... ben daha farkli kelimeler duydum bu topikte.. Öl desin simdi öleyim gibi..Sanirim en cok tepkimizde buna oluyor.Insan hayati bu kadar degersiz mi ki bir kisinin cani senin ölmeni istedi diye ölsün...

umarim ironiyi anladiniz....

İçimdeki insanlık duygusu var olduğu sürece çok haklısıın canım.Keşke bende duyarsız boşvermiş biri olsaydım

keske bizde hic okumasak, hic ögrenmesek...Ben de imreniyorum sadece kulaktan dolma bilgilerle öylece kalabilmeye..Bende evimde habe kanallari izlemesem sadece komsunun dedikleriyle yönlenebilsemm.. ahhh ahhhh. o zaman hic aglamazdim, cünkü bilmiyorum biseyi..

azcık geçmişi okuyayım dedim aman aman amaaannnnn diyorum ve tehlikeli sularda yüzmemek için kaçıyorum bir ara gelirim itidalli olalım litfen

sayın iriss keşke tecavüz zamanında ayaklansaydı bu millet ozamam türkiyenin 100/99 sizin yanınızda olurdu işte 1 2 ağaç insanımızdan daha kıymetli malasef

''Bardağı taşıran son damla'' deyimini anlamaya çalışırsanız, bardağın içinde tüm keşkelerinizi görebilirsiniz hanımefendi.

ben neyi merak ediyorum aslinda...Simdi basbakanin ogullari hayrina birileri tarafindan okutuldular... kiz cocuklarida ayni sekilde..Peki su anda Bim gibi bir marketi hayrina ünüversitede okutulan 26 yasinda bir genc nasil satin alabiliyor? Ve bu durum neden akp lileri rahatsiz etmiyor??

Son düzenleme:

teşekkürler kazen.
evet.ben admin değilim. diğer üyelerden bir farkım yok. o yüzden kendi fikrimi rahatça yazabilirim.tarafsız değilim.olmamda gerekmiyor. tarafımda belli. istediğim konuyu da açma hakkına sahibim. elbette ki,kurallar dahilinde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…