Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

abowwww... bravo yani... din adi altinda verilen mesaj... derdim bisey de gecen dedim diye ban aldim...ama baska da sifat yok kine...yazik valla Atatürk resminin karsisinda durma eyleminin adi putpereslik olmus.. Ben de daha bugün Basbakan öl desin öleyim diyen birisine, Tapinma sadece Allah a olmali, müslimanlik öyle degil mi demistim:)))

Geçenlerde de bir eşek büstü karşısında duranadam vardı, photoshoplamışlar akılları sıra...
Şikayet ettim ve kaldırılmazsa suç duyurusunda bulunacağımı, Atatürk'e, dini ve milli değerlere hakaretin suç olduğunu söyledim. 1 saat içinde kaldırdılar.

neyi fark ettim biliyor musunuz, Atatürk ten korkmalarinin tek nedeni utanmalari. Cünkü; bu vatani bagimsizliga kavusturan, istedikleri gibi ibadet edebilmelerini saglayan, istedikleri ülkelere gidip, istedikleri gibi yasamalarini saglayan hep Atatürk.. simdi bir kisi sevmiyor diye onlarda sevmemek zorunda hissediyorlar, ama o kadar cok cekiniyorlar ki, cünkü herseylarini ona borclular...utaniyorlar, utanclarini kendileinden bile sakliyorlar...Ama bir hatirlatma; beni kandirabilirsiniz, komsunuzu, arkadaslarinizi, ailenizi ve hatta kendinizi, ama Allah i kandiramazsiniz....

Son düzenleme:

Gezi Parkı olayları kapsamında ESP'ye yönelik operasyonda 18 kişi tutuklandı.

Geçen günlerde yapılan operasyonda, 67 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyette sorguları tamamlanan 33 şüpheli dün sabah İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Burada savcılık tarafından sorgusu yapılan şüphelilerden 8'i serbest bırakılırken, 25 kişi tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gece geç saatlere kadar nöbetçi mahkemede sorgularına devam edilen şüphelilerden 18'i tutuklandı. Mahkeme, 7 şüpheliyi serbest bıraktı.

Öte yandan, operasyon kapsamında emniyetteki sorgularına devam edilen 34 kişinin ise bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

(İHA)

Ben onlarda utanç duygusu olduğunu düşünmüyorum. Sözüm sevmeyenlere değil tabi hakaret edenlere yahut bu eylemi puta tapma gibi gösterenlere.
Saygı sınırlarını zorluyorlar, sanki kendileri öğrencilik hayatları boyunca bayrağa bakarak İstiklal Marşı okumamış gibi....

ben bunu kast etmedim son cümlenize de aynen katılıyorum.

ben bunu kast etmedim son cümlenize de aynen katılıyorum.

o zaman kast etmek isteyenlere gitsin:)) edenlere, edebileceklere, etmeyi düsünenelere:)) Cok sevindim Allah a tapmaniza. Cünkü bazen eger onlar müsliman sa ben neyim ya da ben müsliman isem onlarin dini anlayislari ne diye paradokslara düsüyorum...

ne demek istediğimi bu şekilde mi anladınız resimlere bakarsanız sanki insanları kışkırtma amaçlı olaylar vs...
Sizin ne demeye çalıştığınızı hala anlamış değilim o yüzden birkaç mesaj yukarıda sordum size zaten
Bu resmi sizden alakasız olarak paylaştım.Bazı kişiler birşeyleri ortaya çıkardığını zannederken saçmalıyor.Kim kimi kışkırtmaya çalışıyor resimlerdeki yazılardan da belli zaten

onu kışkırtanlara sorun.

arkadasim sordu zaten... öylesine resim koyarsaniz yorumlara da acik olmaniz lazim. Keske müneccim olsak da anlasak konusulmayanlari...

benim yorumlara kızdığım yok canım kızdığım nokta milli ve dini değerler üzerine çekilmesinden yanlış anlaşılıp yanlış yorum yapanlara

Taksim Gezi Parkı’ndaki işgalin sona erdirilmesinin ardından başlayan “Duran adam” eyleminde duyarlı bir vatandaş linç edilmek istendi.
Taksim’e iki çocuğuyla birlikte giden ve kıbleye dönerek huzur ve barış için dua eden Bülent Yapraklıoğlu, provokatörlerin saldırısına uğradı. Eylemciler, Bülent Yapraklıoğlu’na, “Bizim kıblemiz AKM üzerinde fotoğrafı bulunan Atatürk’tür” şeklindeki sözlerle hakaret etti, linç girişiminde bulunuldu.

ÇOCUKLARININ YANINDA BABAYA LİNÇ GİRİŞİMİ

Taksim AKM’ye yakın bir alana gelen Bülent Yaprakoğlu biri kız biri erkek çocuğuyla birlikte yönünü kıbleye dönerek dua etmek istedi. Bu sırada “Duran adam” eyleminde bulunan gruptan bazı kişiler harekete geçtiler, Bülent Yaprakoğlu ve çocukların üzerine yürüyerek küfür ve hakaret ettiler.

“KIBLEYE DÖNDÜM, DUA ETTİM”

Bülent Yaprakoğlu, önceki akşam Taksim Meydanı’na iki çocuğuyla birlikte gittiğini söyledi.
Amacının Taksim Meydanı’na giderek ülkenin huzur ve barışı için çocuklarıyla birlikte dua etmek olduğunu ifade eden Yapraklıoğlu, “Çocuklarımla birlikte kıbleye dönerek ülkemizin barış ve huzuru için dua ettim. Bu sırada eylemci gruplarından bazıları üzerime yürüyerek küfür, hakaret etti ve ‘Bizim kıblemiz Kâbe değil, kıblemiz Atatürk’ dediler. Bu olaya basın mensupları da şahittir” dedi.
Gazetemize konuşan psikolog ve tarihçiler; “Atatürk üzerinden çatışma zemini oluşturulmak isteniyor. Bu kişilerin insani bakış açıları kaybolmuş, kin ve intikam duyguları bürümüş” dedi.

YÜKSEL: ATATÜRK ÜZERİNDEN ÇATIŞMA ZEMİNİ OLUŞTURULMAK İSTENİYOR

Araştırmacı Yazar Müfid Yüksel, söz konusu olayda söylenen ‘Bizim kıblemiz Kâbe değil, kıblemiz Atatürk’ söyleminin ciddi bir psikolojik savaş taktiği olduğunu belirterek, “(Kâbe arabın olsun Çankaya yeter) diye bir şiir vardı. Bu kişiler o zihniyetle hareket etmeye çalışıyorlar. Zamanında Çankaya, Kâbe karşıtlığı yapmışlardı. Şimdi aynı şekilde Atatürk üzerinden çatışma kültürü oluşturmaya çalışıyorlar. Daha doğrusu toplumsal psikolojik eylem biçimi olarak ‘duran adam’ meselesini gündeme getirdiler. Semboller üzerinden bir çatışma ortamı oluşturmaya çalışıyorlar. Mustafa Kemal ile kıbleyi karşı karşıya getirmek toplumsal bir çatışmayı oluşturmak demektir. Bu tür söylemler bir taban oluşturma çabası için yapılan söylemlerdir. Bu kişilerin amacı; ‘Nişantaşı ile Fatih barışmasın sürekli çatışma ortamı yaşansın’ söylemidir. Türkiye’de Atatürk’ü koruma kanunları var. Bu kişiler bazı hassasiyetleri kaşımaya çalışıyorlar. Atatürk sembolü üzerinden toplumda çatışma oluşturmak artık eskisi gibi karşılık bulmuyor” dedi.

SAYGILI: BU KİŞİLERİN GÖZLERİNİ KİN VE İNTİKAM BÜRÜMÜŞ

Prof. Dr. Sefa Saygılı da, Bülent Yapraklıoğlu’na linç girişiminde bulunanları psikolojik yönünden değerlendirdi. Prof. Dr. Saygılı, “Bu kişilerin düşünmekten, muhakeme etmekten yoksun, kin ve nefret dolu kişiler olduğu anlaşılıyor. Bu kişileri insanlığa davet etmek lazım diye düşünüyorum. Merhamet, empati, kişilikleri ve insani bakış açıları kaybolmuş gibi görünüyor. Bu kişilerin gözlerini kin ve intikam bürümüş” dedi.

(habervaktim.com)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…