Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İlk olarak toplumun Kürtlere karşı olduğunu kabul etmek istemem ben. Toplumun ırkçı olduğu anlamına gelir çünkü Kürt karşıtı olması, ama terör konusunda İstanbul'un Ankara'nın göbeğinde olanların bile medya tarafından nasıl değiştirildiğini, nasıl gizlendiğini canlı gören insanların Doğudaki terör konusuna daha farklı bakmaya başladığı, gerçeklerin tam olarak ona yansıtıldığı gibi olmayabileceğini düşünmeye başladığı yönünde bir teorim var.

İkinci olarak hükümet ardarda kürt açılımına, Pkk'yla barış sürecine girerken, Öcalan Kürt lideri olarak muhattap alınınca sorun etmeyip, posteri onu destekleyen kürtler tarafından meydanda açılınca sorun edilmesini de ben anlamıyorum. Madem devlet eliyle barıştırılma sürecine gidiyoruz Öcalanla, halkın yanyana durabilmesi niye sorun oluyor.

Ben size kışırtıcı dedim mi yahu nerden bu fikri çıkardınız.Üzerinize alınmadan önce bi sorsaydınız bari.Sizin paylaştığınız resim de benim paylaştığım resim de birilerini kışkırtmak için üretilmiş şeyler.Ben o resmi karalama amacıyla hareket ederken ne kadar saçmalanabildiğini göstermek için paylaştım size de bunu neden paylaşıyorsunuz bununla vurgulamak istediğiniz düşünce nedir diye sordum.Bu sefer yeterince açık olabildim mi bilmiyorum.

Son düzenleme:
istediğinizi deyin tabiki bu ülke hepimizin asla aksini düşünmedim ama şunuda anlamamız lazım şiddetle hiçbişey halledilmez size hayırlı akşamlar

Biz şiddetle halledilir demedik zaten
İstediğimi diyemem çünkü bazen dili tutmak gerekir. Karşıdaki kırılır mı, üzülür mü diye düşünüp bodoslama dalmamak gerekiyor. Yoksa herkes istediğini söylese halimiz nice olurdu
Size de iyi akşamlar, ön yargılarınızla birlikte mümkünse

Kürtlere karşı öfkeli filan değiliz onu nereden çıkardınız?Ayrıca orada pkk yanlısı bayraklar açılmaya kalkıldığında insanlar engel olmaya çalıştı fakat yine de astılar.Olayları büyütmemek için de daha fazla uğraşamadılar

duranadam başörtüsü eylemi kareleri
bu direnişçiler halk değil. halktan saymıyorum diyenlere ithafen..

bunu yanılmadıysam bana söylediniz aynı resmi paylaştık ama sizin paylaştığınız resimde farklı yazılar vardı benim paylaştığım resme atıfta bulunmuş gibi geldi doğal olarak ben sanki böyle söylemişim gibi oldu.
not:yanlış anladıysam ayriyetten özür dilerim.

uzlaşmaya varılmak ayrıdır resmini alıp meydana asmak ayrıdır

ses çıkarılmadığını nereden biliyorsunuz,meydanda mıydınız? o resmin asılmaması için o grupların olayı provoke etmemsi için direnişçiler o kadar çok çaba gösterdiler ki.ayrca kürt milleti ile terörist başını aynı cümle içinde aynı kalıplarda kullanmanız hiç hoş değil..toplumumuz kürtelere karşı değil pkk ya karşı öfkeli..

ayrıca başbakan bile ele başına sayın demişken şehit olan askerlere kelle demişken onun da ne yapmak istediğini anlamamıştı bu millet..yani bu tip şeyler olabiliyor hele de bir kargaşa anındaysa sürekli art niyet aramamak gerekir.

allah aşkına siz neyi savunuyorsunuz anca inceden laf gönderiyorsunuz başka ne yapıyosunuz ya

allah aşkına siz neyi savunuyorsunuz anca inceden laf gönderiyorsunuz başka ne yapıyosunuz ya

Geçmiş 1600 sayfayı okursanız anlarsınız ne savunuyormuşum, ne yapmışım ya da ne yapıyormuşum.

Son düzenleme:

Anlamamanız doğal.Ayrımcılık yaptığınız için olabilir mi.Kürtlere karşı kimse tepkili değil.Tepkili olduklarını nerden çıkardınız.Bu soru ötekileştirmeden gelseydi,öğrenme amaçlı birşeyler yazardım yaşadıklarım dahilinde.

Yapmayın Allahaşkına, Akp durup dururken mi Öcalanla masaya oturuyor, Öcalan'ı lider olarak benimseyen bir kitle olduğu için, bu kitle bütün politikalarını Öcalan'ın izinde oluşturan bir partiyi meclise çıkarabilecek azımsanamayacak bir kitle olduğu için masaya oturuyor, elinde türlü imkanları olan, yıllardır sırasıyla hepsini (devlet propagandaları, medya, asker vs vs.) Kürt halkının üzerinde deneyip Öcalan'ı benimsemekten vazgeçiremediği için bugün muhattap alıyor, o nedenle bugün doğuda, yasal mitinglerde Öcalan posterleri meydanlarda oluyor. Siz diyorsunuz ki, devlet bütün kaynaklarına rağmen bunu yapamıyor, ama siz böyle bir gücünüz, ya da gezi eylemlerinde herkesi komuta edebilecek bir lideriniz yokken Öcalan posterini indirin, yapamıyorsanız onun Kürt halkının büyük bir bölümünü temsil ettiğini reddedip, alandan kovun, benzer dertlerinizin, problemleriniz olduğunu görmezden gelip farklılıklara odaklanın, aman yanyana durmayın çünkü bu devletin masaya oturmasından daha tehlikeli birşey.

kürtlere karşı kimsenin öfkesi yoktu gezi eylemlerinde, hele ki böyle etnik ayrımcılık gezinin ruhuna tamamen aykırı idi. bahsettiğiniz terörse zaten pasif direnişi savunanların teröre destek vermesi düşünülemez. başlarda varolmayan o bayraklar sonraları ortaya çıkmaya başladı ne amaçla bilinmez ama gerekli tepkiler verildi. keşke meydanlarda olsaydınız da o pankartlara gösterilen tepkilerle birlikte diğer tüm bayrak ve siyasi gruplar için yapılan çağrıları da duyma imkanınız olsaydı. yahu sahnede sürekli "lütfen bayraklarınızı indirin yüzlerinizi görmek istiyoruz, bayraklar inmeden konuşma devam etmeyecek" anonsları yapıldı. değil terör örgütü diğer legal oluşumların bile pankartları istenmedi herhangi bir ayrımcılık olmasın ya da herhangi bir grubun tekelinde bir eylem olarak algılanmasın diye.

başından beri çevremde eleştirenlere de hep söylüyorum keşke gidip görseydiniz. aynı düşünceyi paylaşmanız gerekmez, aynı görüşlere sahip olmanız da ama yalnızca gözlemlemek için orada bulunsaydınız keşke.

Son düzenleme:
duran adamın daha önce baş örtüsünü savunmuş olduğunu, bugün de gezi parkını savunmuş olduğunu artık beş yaşındaki çocuk bile biliyor.sosyal medyada adam o kadar haksız yere eleştiriliyor ki üzücü bunlar.ne yapsa işe yaramıyor durumu olmuş.
bugün türkiyenin çeşitli parklarında konuşulan konular arasında polis teşkilatının sendikalaşması da konuşuluyor.onların sendikası olsa çalışma şartları da düzelir,psikolojileri de bir nebze rahatlar.resmen gözlerim doldu bunca acıdan sonra oradaki insanlar hala polisin haklarını savunuyor.asla kindarlık yok.türkiyemle gurur duyuyorum.siz kızlarla da öyle.

yazan utanmıyor bunları yazmaktan da ben burada paylaştığımdan utandım ....

bir dahakine 100, yok yok 1000'e kadar sayıp sinirimi yatıştırmam lazım....

Son düzenleme:

Aynen öyle canım. Yakın zamanda küçük kitleler halinde halk defalarca sesini duyurma girişiminde bulundu ve her defasında
polis müdahalesiyle susturuldu. Siz kimsiniz, sizi tanımıyorum, kesin sesinizi, talep hakkınız yoktur şeklinde yaklaşımda bulunan
Başbakanımızın tavrı halkın frenini patlatmıştır.
Tavrını değiştirmek yerine, her geçen gün dilini keskinleştirmeyi tercih eden Başbakanımız gezi parkında olmazsa başka bir nedenle
Halk patlamasına sebebiyet verecekti elbette. Bizler de bugün değil o gün değerlendiriyor olacaktık.
Bir tarafta sizin efendiniz değil hizmetkarınızım diyen, diğer yanda halkın taleplerini yok sayan bir Başbakan.
Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olsun, başka birşey olması gerekmez.

Terorist basinin resmini acanlar PKKlilardir ve onlara bunu yapma cesareti veren de bugun onlarla muzakerelerde bulunan basbakandir. Bu hukumetten once, yani 10 sene once Taksim'de PKK boyle birseye cesaret edebilir miydi sizce? Bu hukumet gelmeden once boyle birsey sozkonusu dahi olabilir miydi?

1 saat geçmiş bu mesajı yazalı ama olsun hemen açıyorum

Çok geç artık. Videosuna baktım eklenmemiş canım.
Bir kez daha izlemek istediğim için takip edeceğim bulur bulmaz buraya ekleyeceğim.
Altını çizdiğim birkaç cümleyi paylaşmam gerekirse;

''Recep Tayyip Erdoğan'ın otoritesini benimsemiş kesim ile
karşı duran kesimin hayat tarzları çok farklı.
Birbirlerini hiç tanımıyorlar. Alışveriş yaptıkları mağazalar,
yemek yedikleri restoranlar, spor tesisleri v.b. farklı.
İki kesim arasında görünmez bir duvar var.
Birbirini tanımayan insanlar birbirlerine karşı tepkilidir ve
birbirlerini anlayamazlar.''

İşte böyle sürüp giden bir söyleşi.
İçinde bulunduğumuz 1605 sayfa da bu sözlerin altını çizer

Birbirimizi tanımıyoruz ki! Manidar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…