Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
her ne kadar buraya her girişimde sinir harbi yaşasam da paylaşım yapmadan duramıyorum
sinan çetini zaten çok beğenirdim şimdi güzel bakışı için daha da takdir ediyorum

image shack

bu haberi okumadınız mı?
Sinan Çetin'den AKP'ye sitem - Radikal Hayat

Sinan Çetin'den AKP'ye sitem

Ünlü yönetmen Sinan Çetin, daha önce her fırsatta destek verdiği AK Parti'nin Gezi Parkı eylemlerindeki katı tutumunu eleştirdi: Bütün bir olay çok kötü yönetildi.

Ben Ak Parti ’ye, devletin resmi, asık ve otoriter yüzünü değiştireceği için, devletin yok saydığı başörtülüleri, Kürtleri kucakladığı için oy verdim. Şimdi de sivil itaatsizlik hakkını kullanan bu insanları anlamasını ve kucaklamasını bekliyorum.

Gezi Parkı ’ndaki masum protestoyu zehirli gazlarla püskürtmek yerine, polisin gençlerle birlikte şarkı söyleyip onların dağılmasını beklemesini tercih ederdim. Bu Ak Parti’nin otoriter devlet anlayışını değiştirdiğinin de güzel bir örneği olurdu. Maalesef bütün bir olay çok kötü yönetildi.

bu da twitter'ından alıntı :
Sinan Çetin ‏@sinancetinplato7 Jun
#sinancetin AKP web sitesinde yayınlanan açıklama bana ait değildir.Aşağıdaki açıklama dışındakileri reddediyorum

altında yukarıdaki haber linki var..

tabiki olmadı değilmi istediğiniz gibi yazmamış!!!!!! , sanatçıların(sözde sanatçı : sanatçı dediğin birleştirici olur) pervasızca ulu ortalık da açıklama yapması daha güzel olurdu

sekil A Hülya avsar...Berlin in Berlin de oynamisti, yoksa yönetmen de Sinan Cetin miydi:)))Film müstehcen bulunup televizyinlarda gösterilmemisti sanirim, yoksa o sahneler kesilmismiydi:)) aydin sanatcilar bunlar:))

HAla cevap alamiyorum.
Aslinda sordugum cok acik.

"polis yakip yikan, tas, sopa atan teröristlere karsi, kanunun kendine veridgi yetkiyi kullanmasin mi"

Bu forumda, polise tas, sopa atan, ülke malini yakip yikan insanlar mi var ki sözüm onlara olsun?

Ben vatanima bunca seyi söyleyen ve yakip yikan kisilere " terörist" diyemez miyim?

Yazi acik ya acik acik.
" yakip, yikan, tas sopa atan teröristler"

Bu forumda bunu üzerine alinan kim var?
Burada eylemi savunanlar icinde yakip, yikan, tas sopa atan mi var?

Almanyada yaşayan bikinili bayan çok rahat eylem yapıyor onun derdi nedir ? merkel hanım çok rahat iç içlerimize karışıp özellikle aramıza girip casuslk yapıyor onun derdi nedir

walla bunu siyasetcilere sorun...Kapali kapilar ardinda ne konusuldu bilemiyoruz.. Hem basin da malumunuz herseyi anlik haber olarak bildiriyor, penguen spikerleriyle:))))

ayrica bir basbakanin görevi halkini korumak ve kollamaktir. Dis tehditler icin de bir plan vardir insaallah..

sinan çetinin duruşunu çok iyi biliyorum bizzat bir çok projede yer aldığını biliyorum , eklediğiniz habere kuşkuyla yaklaşıyorum

oy vererek zaten bu olanlara sebep olmus... sitemi de beni hic ilimli bakma ya yöneltmedi:)

Arkadaşlar çok özür diliyorum, mesajımda uzun boylu yazmıştım, telefonun azizliğinde Uzungöl'ü çıkmış.
Mesajı düzenleyemiyorum beni siteden atıyor.
Kusuruma bakmayın.

inanamıyorum size bazı şeyleri görmek çok güç olmasa gerek , ayrıca sayın Kılıçtıroğlu Erdoğanı suriyenin iç işlerine karışmakla suçlarken kendisi bizzat merkele mektup yazarak iç işlerime karışın demiştir. " denize düşen yılana sarılırmış "

her ne kadar buraya her girişimde sinir harbi yaşasam da paylaşım yapmadan duramıyorum
sinan çetini zaten çok beğenirdim şimdi güzel bakışı için daha da takdir ediyorum

Olsun, siz paylasin, bize de arada gulmek icin eglence ciksin. Sinan cetin ne demis bakalim: "sozunde duran delikanli" demis. Hic uzaga gitmeye gerek yok, iki uc baslik asagiya bakalim, ne diyor:"Basortumle devlet dairesinde calismak istiyorum" !
Yil 2003. Mecliste istese anayasayi bile degistirebilecek bir cogunlugu var AKPnin, tam 368 milletvekili. Gene meydanlarda basortusunu gelir gelmez ilk is olarak cozecegini soyleyerek oy toplamis bir de basbakan. Hani?
Bu konuda ilk aciklama 2007'de Başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin’den geliyor: “başörtüsü yüzde 1,5′un sorunudur toplumu ilgilendirmiyor”... Sozunde duran delikanli basbakan?
Bu kadar basit iste...

sinan çetinin duruşunu çok iyi biliyorum bizzat bir çok projede yer aldığını biliyorum , eklediğiniz habere kuşkuyla yaklaşıyorum

eklediğim haber yalnız öyle internette ismi bilinmedik bir sitenin veya kaynağı bilinmeyen bir yazının değil, bildiğimiz radikal gazetesinin haberi ve sinan çetinin offical twitter adresinin de linki var yine bununla bağlantılı.

Hadi twitter adresi neyse emin olamayız da, radikal haberinden kuşku edecek bir şey göremedim.

ayrıca, şaşılacak bir şey yazdığını da düşünmüyorum. sinan çetin akp'i destekeleyen biri, ve akp'i desteklemesine rağmen gezi olaylarındaki tutumunu eleştirmesi onun siyasi olayları değerlendirmesinde ki başarısını gösterir.

eleştiriye açık olunmalı.

arkadaşlar onları terörden görmüyorlar canım,çünkü hak arıyorlar ve bu yolda herşey mübah haaa polis de durup olanları kuzu kuzu seyredecek , olanlara müsade edecek .

evet onu okudum, ayip etmis... kendilerinide desteklemiyorum zaten. yani siyaseti dedigim gibi, siyasetcilere sorun..Ayrica bana inanin, objektiv bakiyorum olaylara..Yanli körü körüne inandigim bir insan yok... ne yaparsa hakli cikarmaya calistigim ve degerlerimi ayaklar altina almayi göze alacagim kimse yok. Kendi hür iradem ile okur ve arastiririm ve düsünebilriim...

Evet bir konuşma başı sonu alınıp kırpılınca değişir. Özellikle konuşma içinde dahi bulunmayan lafları eklediğimizde bayağı bir değişir. İki defa baştan sona dinledim konuşmayı Bu daha başlangıç, amacımıza ulaşmak için herşeyi yapacağız yakıp yıkacağız diyen sesi duyamadım, mesela. Aynı şekilde sokaklara Kurtuluş savaşı komutanlarının askerlerinin adı verildi değiştireceğiz de demiyor denilen şey ' Ermenilerin en yoğun yaşadığı yerlerdeki caddelerin ismi 'Ergenekon caddesi, Türkbeyi caddesi, savaş caddesi, bozkurt caddesi,' tam ortasına da bir okul yapmışlar Talat paşa ilköğretim okulu' -Talat paşa kurtuluş savaşı komutanı değildir, ermeni techiri kanununun çıkarılmasında rol oynamış, sonra 1918'de 1.Dünya savaşının kaybedileceği anlaşılınca ülkeden ayrılmıştır- konuşmanın kalanında 3.köprüye de Sultan selim ismi verilmemesi gerektiğinden bahsediyorlar. 'biz caddemize o gün birarada yaşamayı destekleyenlerin isimlerinin verilmesine uğraşmadığımız için 100 yıl sonra Hrant Dink'i de aramızdan aldılar, biz bugün birarada yaşamayı savunan Türklerin, Kürtlerin, Ermenilerin isimlerini caddelere, okullara vs. vermeliyiz' de devamı. Konuşmayı öyle bir değiştirmişsiniz ve orayı öyle bir tamamen meydanın içiymiş, herkes orada onları dinliyormuş gibi yansıtmışsınız ki.

Tamam belki herkes çadırlara bölünüp kendi görüşünü sesini duyurmak yerine, daha temel değerlerde birleşilebilseydi daha iyi olurdu ilerleyen günlerde, çünkü sadece ermeniler değil çoğu grup kendi sesini duyurmaya çalışıyordu kendi çadırında. Tgb konuşmalarından biri internete düşerse de aşırı düzeyde ulusal söylem ve bol bol Mustafa Kemalin askerleriyiz duyarsınız mesela. Herkes her söyleme katılıyor muydu hayır, ama söylenme hakkına -Sizin olduğunu iddaa ettiğiniz kadar provoke edici olmayan versiyonlarına- saygı duyuyordu.

nihayet bir konuda uzlaştık , aslında asıl sorunumuz bu galiba herşeye objektif ve geniş bir açıdan bakmak

bugünlük bu kadar yeter her ne kadar fikir birliği yapamasak da buradaki nikleri az çok tanıyorum ve hergün paylaşım yapmak sinirlenmek kızmak bende alışkanlık yaptı

tabiki olmadı değilmi istediğiniz gibi yazmamış!!!!!! , sanatçıların(sözde sanatçı : sanatçı dediğin birleştirici olur) pervasızca ulu ortalık da açıklama yapması daha güzel olurdu

İnanın Sinan Çetin in ne yönde açıklama yaptığı beni hiç ilgilendirmez.
Çünkü bende onun duruşunu biliyorum.
Yanlız sayın başbakanımızı övmek için bulduğu " uzun boylu, babayiğit " laflarının sadece bir mankenim yarışmasında geçerli olacağını sizde kabul edin lütfen
Güzellik, boy , posla devlet yönetiliyorsa beni yapmadılar zaten başbakan

Biliyor musunuz?
Bu platformda, bircok arkadas eylemi destekledi.
Bircogu desteklemedi.
Bense 100 mesaj yazdim ise 90 ninda sagduyu dedim.
Sonra gezi parki icinde, tüm eylemcilerin kulaklari duyacak sekilde ( megafonla) KATIL TÜRKIYE dedigini gördüm.
Yinede sagduyu dedim.
Sidik yaristirmayin dedim.
Sürekli bunlari söyledim.
Ve sadece bir kez polisinin üzerine cok gidilmemesi icin, ülkeme bunca seyi söyleyen ve yakip yikan, dahada yakip yikacagini söyleyen insanlara " terörist" dedim.
Ceza aldim.
Benim kaldiramadim ne biliyormusunuz?
Adam benim topraklarimda, benim ülkeme bunca seyi söyleyebiliyor ama ben " yakip yikan, tas sopa atan teröristler diyemiyorum"

Ve siz bana cevap bile veremiyorsunuz!
Hala " bu kisilere söylediginiz sey konusunda haklisiniz " diyemiyorsunuz.
Bence adalet ve saygi istemeden önce, adil ve saygili olun!

nihayet bir konuda uzlaştık , aslında asıl sorunumuz bu galiba herşeye objektif ve geniş bir açıdan bakmak

aslinda bir cok kisi bakiyor. Ama bazen gözler körlesiyveriyor. Su anda herkes vatanini ve gelecegini düsünüyor emin olun. Yarinlarda cocuklarimiz ne yapacak endisesi icindeyiz. Tek basina 10 yildir iktidar olan bir parti var ve Türkiye yi ileri götürmeye yetecek gücü var. Bu senelerdir bekledigimiz bir seydi..( ben oy vermedim, cünkü genel baskanlarina inancim yoktu) Ama icimde hep bir umut tasidim. Belki ben yaniliyorumdur belki gercekten basabillir dedim. Ama malesef düsündügüm basima geldi. Son zamanlarda o kadar cok sey birden oldu ki, Olay evet bir kac agac meselesinden cikti ve millet artik dayanamaz duruma geldi.

Saniyormusunuz sadece Atatürk e ayyas denildi, Tc sökülüp atildi, okullarda andimiz resimler kalkti.. bunlar sadece milli duygularimizi yok etmek icindir.. Türkiye de satilmadik bir sey kalmadi hanfendi.. Eti bank satilacak degerinin % 1 ine... iciniz el veriyor mu.. Bor cikaran tek kurulus amerika ya satiliyor. Herkesin karsi cikmasina ragmennnnn...

Basbakanin cocuklari bir zengin yardim severin para bagisi ile yurt disinda okutulmustu animsarsaniz eger...Oglu bir baskasinin parasi ile ünüversite okudu Türkiye ye geldi. su an sanirim 26 yasinda ve Bim magazalarini satin aldi.. 24 yasinda cok zeki oldugundan mezun oldu desek, einstein mi ki bulus buldu trilyonlar kazandi?? nasil bim gibi bir magazalr zincirini satin alabildi. Ben iki okul bitirdim ama bir araba bile alamadimmmm...Allahin bir hikmeti olsa gerek dimi??

Teşekkürler pin.
Konuşma oldukça değiştirilmiş .
Herkes duymak istediklerini duyuyor sanırım.

arkadaşlar onları terörden görmüyorlar canım,çünkü hak arıyorlar ve bu yolda herşey mübah haaa polis de durup olanları kuzu kuzu seyredecek , olanlara müsade edecek .

Bu yuzden mi revirlere, Alman hastanesine, insanlarin gaz bombalarindan kacarak sigindiklari mekanlara, hatta evlere bile gaz bombalari atildi? Yarali insanlar yattiklari yerden disardaki polislere tas sopa mi atiyorlardi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…