Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden konu kapatılsın ki.........

Sosyal Medyanın bu kadar gündem olduğu bir ülkede biz kadınlar bu konuyu neden tartışmayalım....

Daha öncede yazdım ben farklı görüşlerden bilgi namına da çok şey öğredim..........

Hak vermediğim bır olaya yazılanları okuyunca 'bu yönden bakınca aslında haklılık payı var dedim..'

Gezıye bıre bir katılan bır uyenın duygularını okumak olaya bakışımı değişirdi

Bir çok bilgi kirliliğini burda çözdük.....

Bir insanın görüşlerini tarzını hayata bakışını sevmesemde yaptıgı doğruyu kabul eder gerekırse alkışlarım......

Eylemın desteklemedıgım bır cok yonu var dedım..Duran adam eylemını alkışladım...

Adaletim gereği.........

Bu konuda kk nın DEVRİMİ ....

Yılardır bu sitede olanlar bu konuyu 1600 sayfalarda görünce şaşırıyor...

Nerden nereye geldik....Ceza alan alıyor ama konu ılerlıyor....

Ben bır reklamdan dolayı bu sıtede ceza aldım...Oda bır soruya cevap verıldı dıye...Onun dışında ceza almadım...Hıcbir yonetıcıde benı tanımaz bilmez...

Başka forum sıtelerıne uye olanlar..Sanal alemı geçmişi eski olanlar

Bu sitenin yönetıcilerine her gun teşekkür etse azdır...

Ellerinden gelenın en ıyısını yapıp adaletlı olmaya çalışıyorlar...

Bu kadar cok uyenın oldugu bır sıtede onlarda insan gözlerinden birsey kacabilir.......

Yuzde yuz adaletlı ınsan olmak cok zor......
....İnsan anlık bır ıkı kelıme yazıyor ama yazının nasıl anlaşılacagı karşıdakı kısı okuyunca nasıl kırılacagını dusunemıyoruz..Çogu zaman...

Gercek hayatta mımıklerden anlıyoruz karşıdakı kışıyle tartışırken kırıp kırmadıgımız ama sanalda olmuyor...

O yuzden cok dıkkatlı yazmak gerek...

Dun gece oğlum uyumayınca deşifre proğramını seyrettim..2:30 da.....

Bu konuda konuştugumuz 'muftunun eşi ' videosdunakı bayan Gül Hanım..

Bir anne olarak uzuldum...

Son cumlelerınde kendısıne dava açılmış...Başbakandan özur dileyip isteklerini dile getiriyor..

Videosu onun ıznı olmadan bır çok yerde yayınlandı..Telefonla tv kanalarını aramasına ragmen gerı donuş alamamış...

İsteyen deşifreyi seyretsin.......

....Sanal medya magduru olmuş..

Bizlerde klavyeyle yadığımız her kelımeyı tekrar tekrar okumalıyız.....

Ben bu konuya yazan herkese teşekkür ediyorum..Konunun saygı cercevesinde ılerlemesınde katkısı olanlara ayrıca teşekkürler..

Sayın Kazen ve Muneye sabırlarından dolayı konuyu kapatmayıp bıze bu şansı verdıklerı ıcınde ayrıca teşekkürler..

.

Canım, sanal ve reel ortamda hiç kimsenin bazı yabancı ülkelerde alkol düzenlemeleri yoktur dediğine şahit olmadım.
Almanyada'ki düzenlemeyi bildiğin anlaşılıyor. Merak ettiğim bir konuda beni aydınlatırsan çok sevinirim.
Oradaki düzenlemede alkol satışının, bazı kurumlara (İbadethane okul v.b.) belli bir mesafe yakınında satılamaz gibi
bir uygulama var mı? Türkiye alkol düzenlemesinin dikkat çekici yanı 100 m. yasağı gibi bir düşünce taşıyorum.

güzel bayanlar sizinle tartışmak fikir alışverişi yapmak çok hoş
ama beni öyle bi temizlik bekliyoki
keşke gelsenizde hem beraber temizlik yapsak hem tartışıp konuşsak
şaka bir yana hepiniz kendinize iyi bakın akşam üstü tekrar gireceğim inş:))

yalnız benım bıldıgım bu 100 metre sınırı ile ilgili yasaklardan mevcut işletmeler etkilenmeyecek. bılgınız var mı yanlıs mı bılıyorumm.. yenı ruhsat alacaklar ya da devredecekler ıcın gecerlı oldugunu sanıyorum...bı bahayımm yanlıs bılgılendırme olmasın

Suan AB üyesi yunanistanda yer yerinden oynuyor ve almanlar onu elestirmiyorlar.
Türk bir gazete soruyor neden orayi elestirmiyorsunuz diye.
Cevap: Yunanistan üyemiz türkiye aday.
Sacma degilmi??

Bakin arkadaslar, öncelikle biraz siyaset okuduktan sonra tartissak cok daha basarili sonuclar elde edecegiz. Kulaktan dolma bilgilerle yazarsak, bilmeyen insanlari da yanlis yönlendiririz. Ben yurtdisinda yüksek lisans okuyorum, alanim da politik bilimler. Konu Almanya`ya ne zaman gelse, muhakkak Yunanistan krizi ve Almanya`nin sert tavrina deginilir. Yabanci basini takip etme sansiniz yoksa bazi seylere körü körüne inanmayiniz. Almanya`nin Yunanistan`a karsi sert tavri ve elestirilerini sagir sultan duymustur. Benim hatta Yunanistanli bir arkadasim var, Almanlara karsi kin besler hale geldiklerini, Almanlarin Yunanistan`da yasanan bazi seyleri anlamadiklarini ve cok sert elestiriyi hak etmediklerini kendisi bizzat bana söylemistir.
Üstelik diger acidan da "yunanistan" üye ülkedir evet, hem de AB`ye girmis eski sayilabilecek ülkelerdendir. Kabul edilis tarihi 1981.
AB bir uyum ve harmoni icinde de yasamak durumundadir, yapilan elestirilerin belli bir dozu vardir ki, Türkiye`yi Yunanistan`dan daha agir elestirmis de degillerdir. Yunanistan krizi nedeniyle AB yikiliyor mu? AB ayakta kalabilecek mi? seklinde politik tartismalar baslamistir, bu neden basladi saniyorsunuz??? Ikincisi aday olarak bu birlige girmeye calisan Türkiye iken, elestirilmek zorundadir, elestirile elestirile birlige adapte olacak kivama gelmesi gereken Türkiye`dir. Bu iki devleti birbiri ile karsilastirmak hatadir.

Politik bilimler egitimi aldiginiz zaman karsilastirmali dis politikalar diye bir ders vardir, orada iste neyi neyle hangi kistaslara bakarak karsilastirabileceginizi ögrenirsiniz.

Kimse yanlis anlamasin ben AB`yi savunmuyorum, ya da Türkiye`nin AB üyeligine de sicak bakan birisi de degilim. Ama bazi konularda objektif olmak zorundasiniz.

Politika öyle basit sorular ve o basit sorulara verilen basit cevaplar degildir. Basbakan ortaya atmistir bu soruyu ve bakiyorum herkesin dilinde. Biri bir sey söyleyince, arastirmadan etmeden, "eveeeett onlari niye elestirmiyorlarrr??" moduna girmeyelim lütfen.

Ögrenelim, gercekleri arastiralim, elestirmeyi bilelim.

almanya nin sadece bir bölgesinde var. yesiller partisi yüzünden. yani Konya da yasak gibi düsün, ama diger heryerde özgür iradeye yasaklama yok....

aslinda siyaset bilmeden önce kendi düsüncelerimizin olusmasi lazim. Bir baskalarinin dayatmasini ezberlemek yerine. Kendi özerk düsüncelerimizin olusmasi icinde okuyurp, ögrenmek gerekir. -yani birinin söyledigini ezberlemek yerine, arastirma yapmak lazimm..Bende üzülerek hep baskasinin cümlesini ezberleyen ve her konuda alakali alaksiz orataya atan insanlar görüyorum. Ve cok üzülüyorum, benim cocuklarimin gelecegini riske atiyorlar...

evet ama söyle düsün. Yeni yapilacak ibadethanelerin ve okullarin sikligini hesap edersen, demek ki hic bir yerde icki satilamacak...yada belli bir bölgede imkansiz olacak...( Bu arada belirteyim ben icki kullanmam, icemem yani mideme iyi gelmiyor.. Yani yana yakila alkolik degilim. Acikladim cünkü bana gecen sefer bir kisi " bellliii sen icicilerdensin" diye yafta yakistirdi konuyu dagitmak icin. ):)))

Almanya ile restleşme konusunda ne düşünüyorsunuz ? Angela Merkel ne ayaktır ?

Gandi önce Almanya'ya sonra da Hollanda'ya şikayet etmesi nedir ?

ben de Angela Merkel in eyluldeki secımler oncesi sıyaset malzemelsı olarak Turkıyeyı kullandıgını daha dogrusu Turkıyeyi malzeme yapmaya calıstıgını dusunuyoum..

dıger konu ıse benden ıyı yorum cıkmaz maaleseef....

Lambrusco,
Başbakan'ın AB tutumu üzerine yazdıklarınızdan yola çıkarak bir soru sormak istiyorum.
Bizi AB sürecine sokan başbakan değildir fakat şu günlerde onlar kim ki gibi söylemleri olsa da iktidara geldiklerinden beridir müzakereleri devam ettirdiler, birliğe katılmak için uyum yasalarını çıkardılar, hem girmek için uğraşıp hemde onlar kim ki deyip rest çekmek tezatlık değil mi?
Üstelik bir ara AB dağılıyor mu soruları ortalık dolaşırken ve birlikten ayrılıp euro'yu terk edip kendi para birimine geçmiş ülkeler varken.

Davos'ta one minute çıkışı yapıldı, mavi marmara olayı sonrası özür beklendi lakin hali hazırda resmi bir özür yok ama biz onlardan uçak satın alıyor, doğalgaz anlaşması yapmaya hazırlanıyoruz:44:

zaten suan her kösebasında hatta koseye bıle gıtmene gerek yok tekel var..o yuzdenben bunun hayatı bır sıkıntı yaratacagına ınanmıyorum..boyle duzenlemeler guzeldır...

ben unv(2003) deyken bulundugum yerde her sokakta alkol satan ısletme yoktu..yenı bır avm acılmıstı..oraya ınsanlar nerelerden gelırdı...yanı ıcen ınsan ıcmeyı kafasına koyduysa her turlu ıcer

en azından bılmeyenler ogrenmıs oldu ..mevcut ısletmelerde 100 metre yasagı yok

iyi iste icen heryerde iceceskse yasak neden??? bence alkollü arac kullananlar rüsvet vererek evlerine gitmektense iki yil ehliyetlerine el konulsun.. 18 yasindan hatta 16 yasindan kücüklere alkol satan yerler tespit edilsin agir yaptirim uygulansin...Yesil ay dernegi baska seylerle ugrasacagina okullarda alkolden caydirici egitimler versinn.. ben böyle düsünüyorum, konu ne olursa olsun insan iradesindeki seylere yasak konmamaliii...

Sevgili Mune,

Tam olarak anladim mi bilemiyorum ama evet bizi AB sürecine sokan Basbakan degilidir fakat bilmiyorum hatirlar misiniz, iktidara geldikleri ilk sene secim calismalari sirasinda sürekli "bunlar basaramadilar ama biz basaracagiz AB`ye girecegiz" diyerek yola ciktilar. Hatta AB Türkiye iliskileri hic olmadigi kadar hiz kazandi uzun bir süre. Basbakan sürekli hangi basliklarin acildigindan AB`ye yaklastigimizdan falan bahsediyordu. Sonra aslinda özlerine geri dönüs yaptilar ve görüsmeleri kendi siyasi emelleri icin baltalamaya basladilar. Yanlis hatirlamiyorsam özellikle 2010 yilindan beri iliskiler durma noktasina gelmistir.

Bir dönem yabanci basinda AKP hükümetinin AB cabalari övgüyle yer buluyordu. Simdi öyle bir asamaya geldik ki "onlar kim oluyor?" diyoruz. Evet ortada cok ama cok büyük bir tezatlik var. Basbakan`in AKP`lilerin gecmislerinde AB`ye karsi olduklarina dair deliller var. Buna ragmen iktidara geldiklerinde yaniltici bir sekilde AB`ye girecegiz havasi cizdiler, ben kesinlikle inanmamistim. Kendilerini bir süre muhafazakar demokratlar olarak gösterebilmenin yoluydu bu bir nevi. Sonra yavas yavas zaten gercek istediklerini göstermeye basladilar.

AB`yi resmen kendi politikalari icin kullanmis oldular. Simdi de cok sert bir tezatlikla ilerliyorlar. Yabanci basinda ister Almanca, ister Ingilizce, ister Fransizca okuyun, okuyunca gözlerinize inanamiyorsunuz. AKP hükümetini temsil eden insanlarin söylemleri, politikanin cok uzagindadir.

Davos ve Mavi Marmara da aynen bir fiyaskodur. Cok tuhaf Avrupa`da böyle sert cikislara yer yoktur, politikanin bir üslubu vardir. Sert cikanlari benimseyen azinlik bir kesimdir ve bu cikislari Avrupa`da da yapan yine cogunlukla asiri sag parti liderleridir. Bizler nedense asip kesen bagirip cagiran liderlerden hoslaniyoruz, bunun sosyolojik incelemesi nedir bilmiyorum. :)

Israil ile Türkiye`nin baglari neredeyse koptu derecesinde gösterilip, cok az gazetede bulabileceginiz anlasmalar da bir yandan devam ediyordu. Eger politikalariniz geregi bu anlasmalari yapmak zorundaysaniz, yapin benim buna bir lafim yok zaten ama sag gösterip sol vurmak halka en büyük ihanettir.

Son düzenleme:

Ben de 10 senedir bu paradoks söylemleri okuyordum. videolar var konusmalardan. Hic bir yil hic bir söylemin arkasinda durulmuyor...Hersene kendi ortaya attigi fikirleri cürütüyor, sonra yine ayni fikirleri söylüyor.. Acaba kimse konusma arsivlerini yeniden takip etmiyor mu???

ayrica resmi aciklama 49 bankanin 35 inde yabanci ortak var!!!!

Son düzenleme:
Lambrusco,
cevabınız için çok teşekkür ederim, süreci iyi kötü takip eden biri olarak birçok çıkış ve tavır hafızamda tazeliğini koruyor.

miamore,
yabancı ortak konusuna girersek çıkamayız sanırım:))) bankalar ön planda diye basına yansıyordur daha niceleri var.

Eylemler başladığından beridir dilime pelesenk ettim, Allah ülkem ve halkım için hayırlısını nasip etsin, bölünmemizi, parçalanmamızı, bayrağımıza, taşımıza toprağımıza, egemenliğimize ve Cumhuriyetimize göz dikenlere fırsat vermesin.
Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere vatan için canını ortaya koyan herkesin ruhu şad olsun İnşallah.

yav ben ayrılamıyorum burdan

şimdi arkadaşlar ab yi geçtim ben
bu adamlar her yeri taşorona sattı gitti
öncesinde kadroya geçen yırttı sonrasındakiler kaldı asgari ücretle başbaşa
one minute dedi 3gün sonra israil askerleri eskişehirde eğitim yaptı
orduyu,yargıtayı temizledi
yerine daha cicilerini koydu
güya sağlık düzenlemeleri yaptı
şu an sağlık ocağına gitsek bile eczanede muayene ücreti veriyoruz
devlet okullarına bedava kitap dedi
dağıttıda öğrencilere ama bi açın bakın o kitaplara konu monu yok gülersiniz
kpssyi sardılar milletin başına o kadar öğretmen ortada geziyo
sanat eserine ucube dedi
karşısında ağlayan çiftçiye ananı da al git dedi
ekmek bulamıyosanız pasta yiyin dedi
dahada niceleri...

AB bir çok ülkede vatandaşın biz yıllarca çalışalım hep Yunanistan 'ı bakalım diyen tepkı veren yuzlerce kişi var...

Tarihte Yunanistan 'ın ayrı bır konumu vardır..

Az cok tarih bilenler Osmanlı Devletın 'de ilk isyan eden Sırplardır 1804 tarıhınde ..Ama 1878 Berlin antlaşmasıyla ancak bagımsızlıgını kazanabilmiştir....

Ama Yunanıstan 1820 isyan hareketleri başlar Avrupalı devletlerın desteğiyle..1829 Edirne anlaşmasıyla kısa surede bagımsızlıgını kazanmiştir......

Neden Yunanıstan Çunku Bizans 'ın devamıdır.Türklerin baş düşmanı dır...

Yunanıstan her fırsatta Türkiye zor durumda bırakmak ıcın elınden gelenı yapmıştır..Bu aralar suskun cunku ekonomık sıkıntıları oldugundan...

Avrupa lı devletler kendı emelerini Yunanıstan üzerinden yapmıştır....Piyon gıbı kullanmıştır..Milli Mucadele donemınde bıle..

Yunanısta en son Sozde Ermenı Soykırımına karşılık

19 Mayıs gunu Sözde Ponstus Sorkırım gunu olarak kabul etmiş çalışmalarını surdurmuştur..

'Islahat Fermanı ılan et Senı Avrupalı devlet olarak kabul edecegız topraklarını koruyacagız dıyenler...'

Bugunde Kopenak kriterlerınde aynı şeylerı soylerek yıllardır uyuttular..

Hukumetın AB polıtıkası tartışılacak ayrı bır konu...

AB UYUM surecınde bırçok ıyı kötü ozgurluk alındı...

Gelelım Almanya 'ya bende kendılerını Türk vatandaşlarımın yıllardır evlerı yanararak bır çok vatandaşımızı kaybettık....

Bu konudakı adaleletleri takdıre şayandır..Turk vatandaşlarımızın vıcdanları cok rahattır....Sankıde...

Once kendılerını baksınlar...Bızım eylemlerımızdekı orantısız gucu tartışacaklarına...

Almanyadakı vatandaşlarımızın adaletını saglasınlar..

Turkıyede yabancı bır turistın başına bırsey geldıgınde gunlerce katılını bulmak ıcın tum polıs teşkılatı ayaga kalkıyor...

Ama Yurt dısında Turk vatandaşlarımızın guvenlığınden kım sorumlu..Katıllerı bulundu mu...

Gerekırse Başbakan tabıykı restını Avrupa ya cekecek...

Aminnn insaalllahhh... Yabanci ortaklara girmeyelim de ne olur Eti bank gündeme gelsin. Daha satilmadiiii.. Degerinin % 1 ine satilacak, tek bor cikaran sirketimiz... Lütfennn cocuklarimiz icinnn azicik sagduyuuuu...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…