ooo muhtesem, cok güzel abartiyorsunuz..
ben bir mesaj yazdim birde bugün burdan sordum, nasil sikistirmisim sizi anlamadim :)
Cadi avi lafi bana saygisizca geliyor, kullanmasaniz memnun olurum.
Ben bastan biliyordum zaten öyle bir "Tankstelle" (benzin istasyonu) olmadigini, sizin cevap veremiyeceginiz kesindi.
Allah askina size kaynak ile almanyada alkolun yasak oldugunu gösterdim, neden burdaki insanlara burda alkol yasagi yokmus gibi göstermeye calisiyorsunuz? Asil büyük ihanet bu degilmidir? Yalanin en alasi... Haksizlik, insanlar sizi almanyada yasiyorsunuz diye dogru söylüyor zannedecekler. Halbuki burada alkol kisitlamasi 3,5 senedir var.. Simdi siz bana cevap verin: NEDEN KADINLAR KULUBUNDA YALAN SÖYLÜYORSUNUZ ARKADASLARA?????
Suan AB üyesi yunanistanda yer yerinden oynuyor ve almanlar onu elestirmiyorlar.
Türk bir gazete soruyor neden orayi elestirmiyorsunuz diye.
Cevap: Yunanistan üyemiz türkiye aday.
Sacma degilmi??
Canım, sanal ve reel ortamda hiç kimsenin bazı yabancı ülkelerde alkol düzenlemeleri yoktur dediğine şahit olmadım.
Almanyada'ki düzenlemeyi bildiğin anlaşılıyor. Merak ettiğim bir konuda beni aydınlatırsan çok sevinirim.
Oradaki düzenlemede alkol satışının, bazı kurumlara (İbadethane okul v.b.) belli bir mesafe yakınında satılamaz gibi
bir uygulama var mı? Türkiye alkol düzenlemesinin dikkat çekici yanı 100 m. yasağı gibi bir düşünce taşıyorum.
Bakin arkadaslar, öncelikle biraz siyaset okuduktan sonra tartissak cok daha basarili sonuclar elde edecegiz. Kulaktan dolma bilgilerle yazarsak, bilmeyen insanlari da yanlis yönlendiririz. Ben yurtdisinda yüksek lisans okuyorum, alanim da politik bilimler. Konu Almanya`ya ne zaman gelse, muhakkak Yunanistan krizi ve Almanya`nin sert tavrina deginilir. Yabanci basini takip etme sansiniz yoksa bazi seylere körü körüne inanmayiniz. Almanya`nin Yunanistan`a karsi sert tavri ve elestirilerini sagir sultan duymustur. Benim hatta Yunanistanli bir arkadasim var, Almanlara karsi kin besler hale geldiklerini, Almanlarin Yunanistan`da yasanan bazi seyleri anlamadiklarini ve cok sert elestiriyi hak etmediklerini kendisi bizzat bana söylemistir.
Üstelik diger acidan da "yunanistan" üye ülkedir evet, hem de AB`ye girmis eski sayilabilecek ülkelerdendir. Kabul edilis tarihi 1981.
AB bir uyum ve harmoni icinde de yasamak durumundadir, yapilan elestirilerin belli bir dozu vardir ki, Türkiye`yi Yunanistan`dan daha agir elestirmis de degillerdir. Yunanistan krizi nedeniyle AB yikiliyor mu? AB ayakta kalabilecek mi? seklinde politik tartismalar baslamistir, bu neden basladi saniyorsunuz??? Ikincisi aday olarak bu birlige girmeye calisan Türkiye iken, elestirilmek zorundadir, elestirile elestirile birlige adapte olacak kivama gelmesi gereken Türkiye`dir. Bu iki devleti birbiri ile karsilastirmak hatadir.
Politik bilimler egitimi aldiginiz zaman karsilastirmali dis politikalar diye bir ders vardir, orada iste neyi neyle hangi kistaslara bakarak karsilastirabileceginizi ögrenirsiniz.
Kimse yanlis anlamasin ben AB`yi savunmuyorum, ya da Türkiye`nin AB üyeligine de sicak bakan birisi de degilim. Ama bazi konularda objektif olmak zorundasiniz.
Politika öyle basit sorular ve o basit sorulara verilen basit cevaplar degildir. Basbakan ortaya atmistir bu soruyu ve bakiyorum herkesin dilinde. Biri bir sey söyleyince, arastirmadan etmeden, "eveeeett onlari niye elestirmiyorlarrr??" moduna girmeyelim lütfen.
Ögrenelim, gercekleri arastiralim, elestirmeyi bilelim.
yalnız benım bıldıgım bu 100 metre sınırı ile ilgili yasaklardan mevcut işletmeler etkilenmeyecek. bılgınız var mı yanlıs mı bılıyorumm.. yenı ruhsat alacaklar ya da devredecekler ıcın gecerlı oldugunu sanıyorum...bı bahayımm yanlıs bılgılendırme olmasın
Almanya ile restleşme konusunda ne düşünüyorsunuz ? Angela Merkel ne ayaktır ?
Gandi önce Almanya'ya sonra da Hollanda'ya şikayet etmesi nedir ?
evet ama söyle düsün. Yeni yapilacak ibadethanelerin ve okullarin sikligini hesap edersen, demek ki hic bir yerde icki satilamacak...yada belli bir bölgede imkansiz olacak...( Bu arada belirteyim ben icki kullanmam, icemem yani mideme iyi gelmiyor.. Yani yana yakila alkolik degilim. Acikladim cünkü bana gecen sefer bir kisi " bellliii sen icicilerdensin" diye yafta yakistirdi konuyu dagitmak icin. ):)))
zaten suan her kösebasında hatta koseye bıle gıtmene gerek yok tekel var..o yuzdenben bunun hayatı bır sıkıntı yaratacagına ınanmıyorum..boyle duzenlemeler guzeldır...
ben unv(2003) deyken bulundugum yerde her sokakta alkol satan ısletme yoktu..yenı bır avm acılmıstı..oraya ınsanlar nerelerden gelırdı...yanı ıcen ınsan ıcmeyı kafasına koyduysa her turlu ıcer
en azından bılmeyenler ogrenmıs oldu ..mevcut ısletmelerde 100 metre yasagı yok
Lambrusco,
Başbakan'ın AB tutumu üzerine yazdıklarınızdan yola çıkarak bir soru sormak istiyorum.
Bizi AB sürecine sokan başbakan değildir fakat şu günlerde onlar kim ki gibi söylemleri olsa da iktidara geldiklerinden beridir müzakereleri devam ettirdiler, birliğe katılmak için uyum yasalarını çıkardılar, hem girmek için uğraşıp hemde onlar kim ki deyip rest çekmek tezatlık değil mi?
Üstelik bir ara AB dağılıyor mu soruları ortalık dolaşırken ve birlikten ayrılıp euro'yu terk edip kendi para birimine geçmiş ülkeler varken.
Davos'ta one minute çıkışı yapıldı, mavi marmara olayı sonrası özür beklendi lakin hali hazırda resmi bir özür yok ama biz onlardan uçak satın alıyor, doğalgaz anlaşması yapmaya hazırlanıyoruz:44:
Lambrusco,
Başbakan'ın AB tutumu üzerine yazdıklarınızdan yola çıkarak bir soru sormak istiyorum.
Bizi AB sürecine sokan başbakan değildir fakat şu günlerde onlar kim ki gibi söylemleri olsa da iktidara geldiklerinden beridir müzakereleri devam ettirdiler, birliğe katılmak için uyum yasalarını çıkardılar, hem girmek için uğraşıp hemde onlar kim ki deyip rest çekmek tezatlık değil mi?
Üstelik bir ara AB dağılıyor mu soruları ortalık dolaşırken ve birlikten ayrılıp euro'yu terk edip kendi para birimine geçmiş ülkeler varken.
Davos'ta one minute çıkışı yapıldı, mavi marmara olayı sonrası özür beklendi lakin hali hazırda resmi bir özür yok ama biz onlardan uçak satın alıyor, doğalgaz anlaşması yapmaya hazırlanıyoruz:44:
Lambrusco,
cevabınız için çok teşekkür ederim, süreci iyi kötü takip eden biri olarak birçok çıkış ve tavır hafızamda tazeliğini koruyor.
miamore,
yabancı ortak konusuna girersek çıkamayız sanırım:))) bankalar ön planda diye basına yansıyordur daha niceleri var.
Eylemler başladığından beridir dilime pelesenk ettim, Allah ülkem ve halkım için hayırlısını nasip etsin, bölünmemizi, parçalanmamızı, bayrağımıza, taşımıza toprağımıza, egemenliğimize ve Cumhuriyetimize göz dikenlere fırsat vermesin.
Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere vatan için canını ortaya koyan herkesin ruhu şad olsun İnşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?