Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Alamanya da neo nazi ler icin mitingler düzenleniyor, ama malesefe Türk basini haberdar degil... neden acaba??

Şöyle baktığımda hükümetin işlerii içi çürük cevize benzetiyorum. İç kısmına bu çürük işleri koydular, dış kabuğunu ise yaptıkları yollarla, imfye ödenen borçla oluşturdular. Dışı sağlam görünüyor diye içi de sağlam zannediliyor. Ama bir aç bakalım o kabuğu içinden neler çıkacak

rte doğuda askerini katleden terör örgütüne rest çekti mi de avrupaya çekecek o anca kendi halkına rest çekmeyle meşgul

çok komik bir şey okudum.toplu konut idaresinde yaşayan,akraba olup farklı sitelerde kalanların aynı apartmana geçirilmesi yönünde aile bakanlığının çalışması varmış bir diğeri de dedesiyle müze ve sinemaya gidenlere indirim yapılacağı yönünde.
benim bir dedem öldü diğeri ise hacı.benimle Brad ve Angelina filmlerine gelir mi acaba hahahhahahahhahahhah.
herkes başı açık kapalı şu partili bu partili farketmez deli gibi aile apartmanına taşınmayın özel hayatınız olsun dedik yıllardır bu sitede hahahahhahahahhah.

Bu ülkede teröristleri bir kenara birakiyorum Kürt oldugu icin öldürülen insanlar olmadi mi hic? Bu ülkede Hrant Dink cinayeti var perde arkasini bilmem hatirliyor musunuz, oldukca cirkin! Ugur Mumcu? Öldürülen Aleviler? Daha bir süre önce haberlerde vardi Alevi vatandaslarin kapilarina ÖLÜM yaziliyordu, bunlari yapanlar bulundu mu? Cok yakin Alevi bir tanidigimiz gündüz vakti silahla vuruldu, haberlere konu bile olmadi.

Yani bu irkicilik öyle derin bir konu ki, dünyanin neresine giderseniz gidin muhakkak örneklerini bulursunuz. Önce kendilerine baksinlar yaklasimi cok yanlistir bence. Önce kendilerine baksinlar derken neyi karsilastiriyoruz? AB polisin orantisiz gücünden bahsediyor, baskici bir hükümetten bahsediyor, hükümetin kendi halkina uyguladigi bu siddeti kiniyoruz diyor. Kendilerine bakarlarsa, böyle olaylar yasaniyor mu orada? Yasanmiyor.

Eger Almanya Türkiye`de baska irktan olup katledilen insanlarin faillerinin bulunmadigi üzerine bir elestiri getirseydi ve siz de Almanya`nin Türk vatandaslarina yönelik saldirilarda failleri bulmada yeterince caba göstermedigine inaniyorsaniz, o zaman karsilastirirsiniz ve siz kendinize bakin efendim, dersiniz.

Ikincisi Almanya`yi hicbir sey yapmamis gibi göstermek de biraz fazla haksizlik degil midir?

Ben de yurtdisinda yasiyorum hic güvenligimi tehlikede hissetmedim acikcasi. Daha önceki haberleri bilmiyorum ama en son döner büfelerini yakmaktan zevk alanlar, yakalandi gayet.

Son düzenleme:

Lütfen birisi bana Madimak otelini anlatsin, sonra yurt disindaki katliamlari konusalim. Bir müsliman olarak utaniyorum, icim yaniyor

Lütfen birisi bana Madimak otelini anlatsin, sonra yurt disindaki katliamlari konusalim. Bir müsliman olarak utaniyorum, icim yaniyor

İşin siyasi ve insanı boyutunu bir kenara bırakarak kısa bir şey söylemek istiyorum.
Sivas'lı ve Sivas'ta yaşayan biri olarak Madımak oteli ve içindekilerle beraber tüm Sivas'ı yaktılar, ben de vardım içlerinde.
Daha ben çocuk yaştayken gerçekleşen bu olayın izlerini ve insanların kötü bakışlarını, yorumlarını hissettim hep.
Asıl sorumluluarın cezasını bütün Sivas halkı çekti

..Ben hıcbırsey yapmamış gıbı göstermedım..Yanan Türkler konusunda cok da adaletlı davranılıdıgını ve gereklı cezaların alındıgını dusunmuyorum...

Sız geçmişten berı yanan evler ölen vatandaşlarımız ile ılgılı adlı mercılerde cezalarını aldıklarını bılıyorsanız paylaşırsanız mutlu olurum..

Ülkemızde geçmiş yıllarda bır Fadıme Şahın vardı ..Sızde hatırlarsanız sonrada kım oladugu ortaya cıktı...

Faılı mehculler konusu ulkemızde cok derın ve ayrı bır konu...
Hran Dınk cınayetınde vuran kışı cezaevınde...Gercek perdesı belkı yıllar sonra ortaya cıkacak...

Alevı bır vatandaşımızdan bahsettınız..Ben uc yıl Tuncelı de öğretmenlık yaptım..Cok ozel dostlarım var..

Bu ulkde bır cok ınsan olduruluyor katıllerı bulunamıyor..Irk renk dın mezhep ayrımı yapmıyalım...Tum faılı mechuller daha cozulmedı..

Bende cok alıntı yapmam ama bır soru soracagım...Kendı acımdan konuyu kapatacagım

Siz AB musluman ulkelerle Hrıstıyan ülkelerın meselerıne aynı boyutta aynı adaletten aynı ozgurlukten bakması acısından ne dusunuyorsunuz

Ben konu Suriye aylardır suren masum ınsanların olumene sebep olan eylemlerde boyle tepkı vermeyen canlı yayın yapmayan Avrupa 'nın soz konusu Turkıye olunca aynı sesler aynı sert cıkışlarına tepkı verıyorum..

Sozlerıyle yapıklarında çelışkıler var..

madımak katliamı nasıl anlatılsın ki,anlatacak yüzümüz mü var? bu ülkenin büyük utançlarından biridir bu katliam,insanların göz göre göre yakılması,öldürülmesi..

hep şu şiir gelir aklıma ;

Yaşamak bu yangın yerinde
Her gün yeniden ölerek

Zalimin elinde tutsak
Cahile kurban olarak

Yalanla kirli havada
Güçlükle soluk alarak

Savunmak gerçeği, çoğu kez
Yalnızlığını bilerek

Korkağı, döneği, suskunu
Görüp de öfkeyle dolarak

Toplanıyor ölü arkadaşlar
Her biri bir yerden gelerek

Kiminin boynunda ilmeği
Kimi kanını silerek

Kucaklıyor beni Metin Altıok
"Aldırma" diyor gülerek

"Yaşamak görevdir bu yangın yerinde
Yaşamak, insan kalarak"

ATAOL BEHRAMOĞLU

Son düzenleme:

yanlış anlamadım aksine yazdığınıza cevap yazdım.başlıkların birleştirildiğini biliyorum benim için devredildi bu başlık ama isim değiştirilmedi.yanlış hatırlamıyorsam gezi parkındaki ağaçlar sökülüyor diye bir başlık vardı.diğerini hatırlamıyorum.bu başlığı siz açtınız yani gezi parkı eylemi nin sonuçları madem birleştirildi başlığın adını bu arkadaşın açtığı eski isimlerden biri yapabilirdiniz....

yada bu başlığı yeni açsaydınız bizde düşüncelerimizi yazsaydık ....sonuçta şu anda başka konu olan ama içeriği aynı olan başlıklar duruyor ....(duran adamlar)

burada birkaç soru sordum evet ama cevap alamadım.başkalarıın yazdıklarına ise düşüncelerimi yazdım.onun dışında haberler ekledim.

sonuçlarından çok herşey konuşuluyor.şöyle de olabilirdi hükümetin artıları ve eksileri konuşulabilirdi.benim yanlışlarımı birileri düzeltebilirdi.ben nasıl yorum yapıyorsam aynı şekilde birileri de yanlış bildiklerimi düzeltebilirdi.madem eylem için konuşuluyor bende hakkımı kullandım.

elbette çiçek vermesini beklemiyorum ama saygı sınırı çok aşıldı iki taraflı da.üyeler ayrıştırıldı.konu gezi parkı eylemi sonuçlarından fazlasıyla çıktı.ilk defa başlık kapatılmamasına değindim.son engellenmem haklı yere idi inkar etmedim.

çok objektifsiniz ....peki bana yorum yazıp ikili polemiğe sokanlar nolacak ve düşünceleriniz nedir ?heleki bazılarına cvp vermiyorum.bana artık hitap etmediği için son yazımı ekledim ve bir daha girmemek üzere çıktım.beğeniler ve sizin yazınıza cvp yazmak için girdim.ısrarla yazıştığımı ima etmeniz de düşündürücü....

saygınıza hayran kaldım.

Son düzenleme:

Bu ülkede bir cok insan öldürülüyor, katilleri bulunamiyor. Irk renk din mezhep ayrimi yapmayalim. Tüm faili mechuller daha cözülmedi derken ne demek istediniz anlayamadim, konuyu farkli yerlere cekmeyelim.

Benim mesajimin özü cok acik: Siz Türkiye`nin demokrasi sorununa, Almanya`nin tepkisine, "ama Almanya`da Türkler öldürülüyor devlet bir sey yapmiyor, kendilerine baksinlar önce" diyerek yaklastiniz. Ben de bu yaklasimin yanlis oldugunu belirttim, öyle bakarsaniz olaya Türkiye`de de binlerce farkli irk, din ve mezheplerden insanlar öldürülmüstür, failleri de mechuldür diyerek cevap verdim. Olay bundan ibaret, farkli yerlere farkli konulara atlamasak iyi olur.

Benim cevabimi farkli yerlere cekip aslinda yanit da vermediniz ve üzerine ayrica bambaska bir soru sordunuz. Size ayrintili yanit vermek isterdim ancak normal tartisma sinirlarinin disina cikiyor bu durum bence. Ben daha fazla uzatmamak, konuyu bölmemek adina, kapatiyorum. Sevgiler.

Bende de sevgıler..Bende sanal alemde bu yuzden alıntı yapmaktan hoşlanmıyorum.

Konuların tamamı bırbırlerıyle baglantılı ..Aslında..Ama

Sız benı tanımıyorsunuz ben sızı...Benım bır tarihçi olarak olaya bakışım farklı.Hayat tecrubem yaşantım vs vs...Siz yurt dısındakı ızlenımlerıniz olarak bakışınız daha farklı...Eğitimınız keza...

Ben olayalara at gozuyle bakmaktan hıc hoşlanmam.. farklı goruşlerın ozellıklı yazılarını okur almam gerekenı alırım

Yazılarınızın katılmadıgım noktası olsada ılgıyle heyecanla okuruyorum..Faydalanıyorum...

Kendı adıma teşekkürler..

o cesareti sayın başbakan verseydi o bayraklar kendi mitinginde açılırdı sizin gezi eyleminde değil

o cesareti sayın başbakan verseydi o bayraklar kendi mitinginde açılırdı sizin gezi eyleminde değil
evet o cesareti başbakan verdi
o şehitler halktan uzaydan değil,o yavruların anneleri ağlarken,bu halk bitirin terörü yeter gencecik çocukların öldüğü derken rte terör örgütüyle uzlaşma yaptı kodese tıkacağına

şimdi kim vermiş o yüzü

pes diyorum iyi ozaman anlaşma fes edilsin herşey kaldığı yerden devam etsin 2 3 aydır şehit haberleri almıyoruz almaya devam edelimbakın şehit analarının arkasına sığınmayın bu anlaşmya en çok onlar sevinmiştir inanın bana hatta tv de bir şehit anası çıktı keşke benm oğlum ve benm oğlum gibiler şehit edilirken eylem yapsaydınız dedi bu ülkede din adamları sevilmiyo açık açık ortada ama rabbime çok şükürki hepte onlar kazanıyo

Son düzenleme:

bizim gezi eylemimiz :) siz-biz-onlar..bakalım daha ne kadar ayrıştırılacağız? kendi mitingi belirli bir siyasi düşünceyi kapsayan bir mitingdir gezi direnişi ise çok farklı görüşleri barındran bir eylemdir yani partisel bir durum değil ve bu kitlenin içinde çok değişik gruplar vardır orada bu tarz şeylerin olması garip değil sadece bir provokedir..bunu da herkes biliyor..

o cesareti tabii ki başbakan verdi..pkklıların dağdan davulla zurnayla kaşılanmasına susan,buna hiç bir müdahale yaptırmayan,açılım süreci diye bir süreç başlatıp öcalanı muhatap alan,ona sayın diyen başka hükümet mensupları mıydı yoksa?

evet sizin gezi eyleminiz sadece size şunu diycem meyve veren ağaç taşlanır okadarterör meselesi yıllardır var neden şimdiye kadar kimse bişey yapamadı yani olay halledilince masasına oturup muhattap alan oldu dimi bakın bu ülke babadan oğula geçmiyo özgür iradeyle seçiliyo hep hak eden kazansın diyoruzya hak eden kazandı sayın başbakanın yaptığı herşeyi onaylıyorum ama şunuda bilinki o köprüyü havalanını bizden çok siz kullanıcaksınız

Son düzenleme:

ağzınızla söylüyosunuz din adamı niye hükümetin içinde soruma lütfen cevap

takım tutar gibi siyasi parti tutulması çok yanlıştır.

bu arada köprü havaalanı falan kullancak değilim çünkü istanbulda yaşamıyorum..

biz-siz diye ayıran bir insanla konuşacak tartışacak bir şeyim olamaz...selametle...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…