Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

geçmişteki siyasiler de de böyle oldu hep mal varlığı deşildi birinin ssk yı dolandırdığı akrabalarına hep iş verdiği ötekinin kayıp trilyonları cukladığı başbakanın oğluna gemicikler aldığı vs....
herkes bunlarda o zaman herkesin bi delili varsa gidip başbakanın oğlunu ver mahkemeye rahatla benim ne geçmişteki ne de şimdiki siyasilerin yaptıklarına delilim yok var dersem iftira atmış olurum,ah ah kutuplaşma hep oldu keşke hiç olmasa bir zamanlar "halk plajlara indi vatandaş denize giremiyor",baş örtülülere söylemedikleri söylemler mi desem bugün chp çarşaf açılımı yapıyo yarın o çarşafı yırtan chp li kadınlar çıkıyo millet geçmişini göz önüne alarak tabiri caizse sütten ağzı yandığı için yoğurdu da üfleyerek yiyor.

ülker tarhan bana göre daha berbat.

ben basörtüsü icinde sokaklardaydim. Okul da aturma eylemlerindeydim.... Cünkü kislik haklarini kimse elinden alamaz insanlarin... Ama benim annanemin basörtüsünü siyasi propaganda yaparsan eger, iste o zaman sorun olur.. Ben namaz kilarken basörtüsü kullaniyorum ve bundan haz aliyorum. Ama bunu insanlari etkilemek icin kulllanilmasina karsiyim, bu demek degil basörtüsüne karsiyim.

Evet 1950 den beri bu milletin basina gecenlerin bir cogu ceplerine rant sagladilar. Ama Türkiye tarihi alanen ve göstere göstere hic bu kadarini görmemisti... Benim tepkim hepsine ama en cok Basbakanin ogluna.. Cünkü bu kadar ütopik bir servet, 1950 den bu zaman olanlari bine katlar....Sen hayatinda onlarca geminin kac para ettigini, bim gibi magazalar zincirinin degerini tasavvur edebiliyor musun? ben edemem... Bu maalesef digerleri gibi ihale, ise alma, kadrolasmaya benzemiyor... Demek istedigim azicik terazi kurun...

Secim barajinin %10 oldugu ülkemizde insanlar oylar bölünmesin diye en yakin gördügü partiye oy veriyor. AKP oylarinin büyük bir kismi da aslinda sag kesimin tek bir parti catisinda toplanmis olmasi ve MHP`den umudu kesenlerin AKP`ye oy vermesinin sonucudur. Bunu özellikle 1999 secimlerinden 2002`ye MHP`nin AKP`nin sahneye girisi ile yaklasik %10 oy kaybindan görebilirsiniz. Mesela 2002 ve 2007`de %5 üzeri oya sahip DEMOKRAT PARTI, 2011 secimlerinde tamamen ortadan kaybolmustur.

Secim baraji düserse ne olur sorularina aslinda oy oranlarina bakarak sizler de yanit bulabilirsiniz. %5`e düserse hangi partilerin girebilecegini görürsünüz ya da %3`e inerse ne olur veya tamamen kaldirilirsa nasil bir görüntü olusur izleyebilirsiniz.

1999 Türkiye genel seçimleri - Vikipedi

2002 Türkiye genel seçimleri - Vikipedi

https://tr.wikipedia.org/wiki/2007_Türkiye_genel_seçimleri

2011 Türkiye genel seçimleri - Vikipedi

Secim barajinin Rusya`da oldugu gibi %7`ye indirilmesinin konusuldugunu duydum ne kadar dogru bilmiyorum. AKP kendi capinda bakin baraji da düsürdük ne istiyorsunuz demek isteyecek olabilir. Sizin de gözlemleyebileceginiz gibi %7 barajinin %10`dan cok büyük bir farki olmayacaktir.

Barajin %4 ya da %3 veya tamamen kaldirilmasi gerekir.

Barajin düsmesinin genel anlamda ülkeye etkilerini yorumlamak icin, oldukca genis bir arastirma yapmak gerekir. Partileri incelemek oy oranlarina bakmak, neler olabilecegini tahmin etmek, öyle kolay olmasa gerek.

Fakat en azindan cogulcu sisteme gecebilmek icin bir adim atmis olacagiz. Kücük partilere güven gelecek, daha fazla calisacaklar. Hatta parlamentoya girebilmek icin birlesecekler. Bu özellikle Türkiye`de solun birlesmesine ilk secimlerde olmasa da daha sonra katki sunabilir. CHP`yi elestiriyoruz, güclü bir muhalefet yapamadigi icin. Bu dogru olmakla birlikte, unutmamamiz gereken bir sey var ki, CHP miting yaptiginda, toplanti yaptiginda bu AKP`de oldugu gibi saatlerce ekranlarda gösterilmiyor. Ya da her gazetede konusmalarin tam metnine ulasamiyorsunuz. Ulusal Kanallar da zaten medyanin yanli aktarim yapmasindan dolayi türemistir bunu unutmayalim. Partilerin seslerini halka duyurabildikleri yer medyadir, medya bunu bloke ederse, partiye halka inmek düser. Bence CHP`nin -zaten su an düsünme sürecine girdiler-, kendilerini calisma sistemlerini halka farkli yollardan ulastirabilmesi icin yollar türetmesi gerekir. Ki secim baraji düsüp, insanlar farkli "sol" partilere oy dagitmaya baslarsa, bu CHP`yi silkeleyecektir. Kilicdaroglu özünde iyi bir insan fakat farkli bir lidere ihtiyac dogmustur. Ben sahsen Emine Ülker Tarhan`in durusunu cok begeniyorum. Fakat parti liderligine aday olacagini sanmiyorum.

Her neyse, ben secim sisteminin düsmesini, tek parti iktidarligindan kurtulup, mecliste daha fazla ses duymayi istiyorum. Secim baraji düserse BDP`nin oylari arta da bilir. Fakat Kürtler meclise girmesin diye devasa boyutta yüzdelerin artik bu yüzyilda yeri ve gerekliligi kalmamistir. Mesela ben sosyal demokratilarin yani sira sosyalistlerin ya da komünistlerin de neler yapabilecegini sahsen cok merak ediyorum. Yillardir kücük capta disaridan muhalefet oldular, sekil degistirdiler, söylem degistirdiler, bircok sey yasadik. Emek ve hak temali bu partilerin parlamento catisindan giris yaptiklarinda hangi sekle bürüneceklerini ne kadar ve nasil calisacaklarini merak ediyorum. Ya da AKP`yi müslüman olmamakla riyakarlikla suclayan müslümanlar da var bu ülkede. En carpici örnek anti-kapitalist müslümanlar. Bu insanlarin da seslerini duyurabilmesini neyi istediklerini neyi aradiklarini anlayabilmeyi istiyorum.

Ben aslinda secim barajinin asagilara cekilerek ülkeye cok sesliligin gelmesini istiyorum. Cok seslilik beraberinde tartismalari, anlasmazliklari, gürültüyü de getirebilir. Ülkemiz henüz buna hazir degil evet. Fakat ilk secimde olmazsa, ikincisinde, o da olmazsa ücüncüsünde ögrenecegiz. Avrupa`da oldugu gibi düzgün bir üslupla politika yapmayi herkes ögrenecektir. Bizim ülkemizde parti liderlerinin birbirlerine söyledikleri cümleler yüzyilin cok gerisinde kalmistir. Sizi bilmiyorum ama ben artik "BILGISINI" "GÖRGÜSÜNÜ" konusturan, politikayi da belli ahlak kurallari cercevesinde yürüten politikacilar istiyorum. Söyleyecek sözleri kalmayinca, parlamentoda birbirini itip kakan, siddet uygulayan, küfür eden, asagilayan insanlar istemiyorum. Zekanizi kullanin, sabrinizi kullanin, belgelerinizi bilginizi insanliginizi kullanin CIRKINLESMEDEN. Parti liderleri birbirlerine "serefsiz, haysiyetsiz, vatan haini, satilik vs" gibi cümleler kullanmazlarsa, halk da bu igreti kelimelere basvurmayacaktir. Politikanin dili illa bu kadar igrenc ve bu kadar asagida olmak zorunda mi? Medeniyet benim ülkeme de gelmeyecek mi?

Secim barajinin düsmesi halinde ben partilerin uyanacagini, daha aktif politika yapacaklarini düsünüyorum. Bu arada sürekli söyledigim bir konu daha var, partilerin secim calismalari icin hazineden aldiklari para da adil olsun. Daha zengin olan partilere de belli bir harcama ölcütü getirilsin. Yoksa esitlikten söz edemeyiz! Ben özellikle son secimlerde AKP`nin harcadigi paranin suyunun nereden geldigini cok merak ettim ama insanlar artik adalet ve esitlik kavramlarindan uzaklastigi icin ayrintilara takilmaz oldu. 25 yasindayim cocuklugumdan beri bu kadar zengin bir parti gördügümü hatirlamiyorum. Evet hayat hic bir zaman adil degil belki ama AKP bayraklarinin CHP MHP ve diger kücük partilerin bayraklarini yuttugu bir secim ortami da biraz fazla degil mi? Üstelik propaganda ve reklam secim calismalari icin cok önemli bir yer tutarken.

Cok vaktim gitti yine :) Benim ders calismam lazim arkadaslar, herkese iyi günler!

Son düzenleme:
Kafalarındakini bir anlasam....
Tamamen farklı bakıyoruz bu olaylara,
Bilemiyorum ki, bu kadar başka yönlerden bakmayı nasıl başarıyoruz.????
Cudana ben üzülüyorum.
O gencecik çocukların bu muamelelere maruz bırakılmasına,başbakanın hala gövde gösterisi yapmasına dayanamıyorum.
Gönlüm bu eylemin biran önce bitirilmesinden yana,ama gençlerimizede hak vermeden edemiyorum.

bizim milletimiz her zaman mağdurun yanında oluyor başbakanda bunu çok iyi biliyor ondan bu edebiyatı yapıyor
Evet adam tam bir Lider,bunu kabul ediyorum.Bir "one minute" dedi Kahraman oldu.
Şimdi önce diklendi, işe yaramayınca mağdur oldu, yine kazanmaya başladı.

çok güzel yazmışsın, benim kaleme aktaramadığım bir çok şeyin sesi olmuşsun kadesa

akp, chp'i bitirmek için veya itibarını düşürmek için neden bu kadar uğraşıyor anlamıyorum aslında, chp'i bitiren en başlıca neden Atatürk'ün arkasına sığınması, zaten kendi kendini bitiriyor. başbakanın bu kadar şeyin arkasında suçlu olarak kılıçdaroğlunu görmesine de aşırı gülüyorum, hele mitinglerinde dediği şey 'cehape getirdi bunca insanı taksime' tarzı cümle çok komik.. zaten onca insan chp'i sevse ve oy verse, muhtemelen iktidar tek partiden oluşmazdı.. herkes farkında chp'nin de hangi konularda dibe vurduğunun..

anlattığın örneğe çok üzüldüm, ama maalesef şaşırmadım. klasik chp'li kadın aslında. genelleme yapmak yanlışta olsa, bir çoğu böyle. chp halkın bir kısmının sesini asla duymadı, bir tarafın sorunlarına asla yönelmedi, başa gelse yine ezilen ve sesi duyulmayan bir taraf olur. chp'nin de bütünleştici yönü yok.

http://www.kadinlarkulubu.com/turki...-secim-baraji-degistirilsin.html#post30915059

Seçim barajının değiştirilmesi ile ilgili ankettir.

Aynı zamanda bu konudaki fikirlerimizi paylaşırsak , bu barajın indirilmesi gerekliliğini ; gezi parkı konusunda farklı sesleri olanların bile bu konuda hem fikir olduğunu görebileceğiz bence.

Sadece barajıın geri çekilmesi değil ; farklı seçim sistemlerini , Bunların ülkeye sağlayacağı fayda / zarar etkilerini de konuşalım isterim
.

wuwwwwwwww..
yazımı sız uzerınıze alınmayın...ılımlı yaklasımınıza bayıldım..
ayrıca sol dan bır onerım olacaktı..
ama sız uzerınıze alınmayınn...

Yok ben zaten üzerime alınmıyorum.
Sorunuzda hitap ettiğiniz partiye oy verseydim bile alınmazdım üzerime.
Belirttiğiniz partiye oy vermiş ve verecek illa olacaktır onlardan sorunuzun cevabını alır önerinizi yaparsınız zaten.
Ben sadece bu soruyu sormak ne benim haddime ne sizin ve bu ne sizi ne beni ilgilendirir dedim.Sadece bu.

Seni ve yorumlarını özlemişim canım.
Derse ara verdiğinde gel.

Chp silkelenmeli ve kendine gelmeli derdim ama maalesef yarisa girmis ne önünü görüyor ne arkasini...Muhalefet yapamiyor yaris hisrsindan... Aslinda bir dursa soluk alsa, o kadar aydin danisman var, dinleseler birbirlerini...Biz bu degiliz, yeniden kendi aydin, kültürlü ve demokratik yolumaz dönsek dese...Oyum chp nindir..

"Lambrusco",
Son birkaç gündür yaptığınız yorumları yakinen takip ediyorum. Tek kelimeyle sizi tebrik ederim.

oysaki ben seni çarşı ya gelin alcaktım şimdi gelip istesek vermez dimi babacığın
mapıs damlarından gelişini bekledim görüş günlerinde gölgeni gördüm ve nihayet kavuştuk

Benim de gönlüm çarşıdan yana aslında
Ama red diyor başka bişey demiyor
Kavuştuk tatlım

Sen çıktın bizi attılar parko, direnişimizi kırmak isteyenler var galiba

Ben direnişte bir öncü çıkar diye çok umut ettim. Bir isim çıkar dedim, çıkmalıydı.
Ama çıkmadı maalesef.
Baraj konusunda yeni konu açılmış, oraya yapalım yorumları

Ay ciddi misin sen
Canım üzüldüm yahu, ne denir ki, geçmiş olsun diyeyim

Hoışbuldum canım

asla boş oy atmam. gerçekten bu akpye yarar. aile geleneğini bozmayarak yine chpye kullanmak zorundayım.
evet zorundayım. akp güçlenmemeli.
ve med hoş geldin. uzun sürdü bu sefer.

Öyle oldu oky
Hoşbuldum

Şahsım adına bunların hepsine cevabım "hayır" zeynepcim.
Seçim anketinde neden chpye vereceğimi açıkladım aslında.

Seçim barajı kalksın, seçim sistemi değişsin, bak o zaman ne akp kalıyor ne chp

Şunu belirtmeden geçemem yalnız;
Her ne olursa olsun, chp "İSMEN" hala Atatürk'ün kurduğu partidir.
Bu nedenle diğer tüm partilerden farkı vardır.

Parti politikaları, bu büyük sorumluluğun bilincinde yürütülmesi gerekir.

Ama öyle mi oluyor, elbette hayır

gecmis olsun hosgeldinnnnnn....asagilardan tanisamadik.. Hemen gitme iki kere düsün öyle yaz...:)) ben iki ceza aldim buradan....

ögle yemegi yeyip hemen geliyorum, bebeis tekmeliyor aciktimmmm diye:))

Son düzenleme:
Seni ve yorumlarını özlemişim canım.
Derse ara verdiğinde gel.

"Lambrusco",
Son birkaç gündür yaptığınız yorumları yakinen takip ediyorum. Tek kelimeyle sizi tebrik ederim.

Konu disi olacak diye hemen kisaca yaziyorum. Parkonum gelicem insallah yakinda yine :):):) Bitirmem gereken bir ödev var su an yarin sabaha.

gunnur2010 yorumunuz beni cok mutlu etti, cok tesekkür ederim. Elimden geldigince düsüncelerimi -cok uzun oluyor ama- aciklayip, bir de arada derede kalan insanlara en azindan farkli bakis acilari sunabilirim duygusu ile hareket ediyorum.

Anayasa gösteri hakkı verir ama bu gösterileri halka açık alanda yapmak ve güneş battıktan sonra yapmak yasalara aykırıdır.

Gösteri yapılacak yerler bellidir. Gösteri alanı ile halka açık alanı karıştırmayın birbirine.

Dün taksimde aynı düşünceye sahip bir kesim vardı. Bunu halk olarak nitelendirmek yanlıştır.

1- Farklı düşünceye sahip kişilerin oraya gitmesi engelleniyor. Geçen gidip konuşma yapmak isteyen gruba tepki gösterip kovdular.
2- Gösteri kanununa göre güneş batmadan 1 saat öncesine kadar gösteri yapılabilir. Güneş battıktan sonra gösteri yapmak yasaktır.
3- Tüm halka açık yolları kapatıyorlar bu yasal değildir. Tamam bunu sadece 1 gün bir kaç saatliğine yapabilirsin. Ama günlerce yapamazsın. 25 gün boyunca esnafa ve halka kan ağlatamazsın. Yolları 25 gün boyunca kapatamazsın.

Sedef10 ve zenci secim baraji konusunda neden baraj %10`da kalsin diye oy verdiginizi de aciklarsaniz o konuya, daha meyve veren bir konu olmus olur. Herkes farkli bakis acilari kazanir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…