Gıcık oldum kocama

Soyle soyleyeyim esim gunluk 1 paket sigara icer evde digiturk bilmem neler hepsi var isterse internet mb ini yukseltir filmler videolar donuyor diye falan. Yani bunların arasinda ben yanima nakit istemisim cok mu? Niye bana gelince yok diyor?

Kart geçmeyen yer, büfeler kaldı herhalde.
Siz de bir zahmet küçük market büfelere değil de, büyüklerine gidin.
Dert mi bu?

Kart geçmeyen yer, büfeler kaldı herhalde.
Siz de bir zahmet küçük market büfelere değil de, büyüklerine gidin.
Dert mi bu?
Ben tam anlatamadim galiba. Regl oldugumda kart kapanmıştı esime söyledim söylenerek aldi. Kart acikken alsaydin diyor. Alamamis olabilirim insanım her seyi dusunemem. Karti yatiramadiysa para ayirmasi gerekmiyor mu nakit?

benim yaklaşık 10 reglime yetecek ekipman var evde.

indirime girdikçe alıyorum kullandığım şeyleri böylece hem ekonomik oluyor hem elimin altında oluyor. regl olmayı beklemek saçma geldi kadınız sonuçta her ay olan bir şey hazırlıklı olmamak tuhaf. hiç hazırlıklı olmayan kadın görmedim çevremde ki kadınların ekstra çantasında dolabında arabasında bile ped vardır ekstradan

bir de insan kıyıda köşede biraz nakit para tutmalı nolur nolmaz. durumun bu hake gelmesi içler acısı.

eşim bu kadar sıkışıksa ben de hemen bi işe girerdim elime para geçsin diye bi yandan kalıcı bi iş arardım.

Ben tam anlatamadim galiba. Regl oldugumda kart kapanmıştı esime söyledim söylenerek aldi. Kart acikken alsaydin diyor. Alamamis olabilirim insanım her seyi dusunemem. Karti yatiramadiysa para ayirmasi gerekmiyor mu nakit?
Mevzu daha derin, anladım.
Eşiniz elbette size nakit para ayırmalı hem de siz istemeden.
İster haftalık, ister aylık olarak kendi ihtiyaçlarınız için bir bütçede anlaşın.
Atıyorum 500 tl, her ay versin siz kuaför vs işlerinizi halledin, ister biriktirin.
Sonrasında genel ihtiyaçlarınıza zaten kartı kullanırsınız.
Ben şöyle yapıyorum, eşimin verdiği parayla yardımcı abla tuttum, kalanını da biriktiriyorum.
Ama diğer alışveriş, giyim, kuaför gibi şeyleri kartla öderim.
O biriktirdiğim parayla da sene 1-2 tatil alırım ikimize, ya da maddi olarak yüksek bir isteğim varsa onu karşılarım.

Ped basit bi ornekti. Icler acısı bi durum yok eksik olmayin zaten aldi soyledigimde. Ben genelden bahsediyorum yanimda nakit bulunması durumundan. Bi de israrla is ariyorum dememe ragmen ne demeye belirtiyorsunuz anlamadim. Neyse şaşırmiyorum tesekkurler.

Borcumuz cok su an kartla idare edicem ama teşekkür ederim siz de hak verip anladiniz. Benim tek derdim yanımda nolursa olsun bi miktar nakit bulundurmam gerekiyor. Esimden birkac kere istedim nakit lazim diye sonrasinda demedi ki lazim olur su dursun cuzdaninda. Kart verdim istedigini aliyorsun diyor. Para icin kavga ediyorsun diyor.

Herkes seni kınamış ta anlamadım. Kadın çalışmıyor diye nakit para bulunmasın mi yanında,? Kadın çalışsın, kazansin tabiki ama şu anda çalışmıyor değil mi. Eşinin eve para bırakması gerek. Bunun acil durumu var, ihtiyacı var.

Olur mu öyle şey?
İnsanın cüzdanında günümüz gereğince daima en en az bir 50 tl bulunmalı.
Yolda kalma olur, Allah korusun hastanelik bir durum olur, acil bir şey olur, çat kapı misafir gelir vs.
Taksiye ödenecek, hemen acilen alınabilecek şeylerin parasıdır bu.
O size elbette verecek, siz normalde karttan harcarsınız o paraya da böyle kötü zamanlarınızda dokunursunuz.
Böyle bir durumda da sonuna kadar kavga etmekte haklısınız.
Varlık içinde yokluk çektirmektir bu.

Kadın ev hanımı ise yani "evde ücretsiz sigortasız çalışan" ise kocasının parası onun da parası. Erkekler bunu bilerek evlenmiyor mu?

Kocanın parası diye bir şey yok bu durumda.

Kendimi kötü hissediyorum gercekten. Para icin kavga ediyorsun oluyor sonra adı. Sanki ben milyarlar istiyorum ondan. Asıl düşünceli insan sözünü bile ettirmez. 5 gunluk sigara parasini ayirir da karısına verir haksiz miyim?

Çalıştığım için empatiyi tam yapamadım ama eşim bu ay kendi hesabındaki para bitmiş 100 lira havale yap da bana lazım olur belki dedi , 1000 attım. (Şu an farklı şehirlerdeyiz) Hani bu da adam çalışıyor kendi maaşından eksiye gidebilir kredi kartından kullanabilir , ona rağmen bulunsun dedim içim rahat etmedi. Eşiniz bencilce davranmış. Çalışma konusuna gelince evlenirken çalışıp sonra işten ayrılmadı iseniz çalışmak zorunda değilsiniz. Eşinizin size bir bütçe ayırması şart. Yetmiyorsa yada eşinin ihtiyaçları fazla geliyorsa baştan çalışmayan biri ile evlenmeseydi.

Kadın ev hanımı ise yani "evde ücretsiz sigortasız çalışan" ise kocasının parası onun da parası. Erkekler bunu bilerek evlenmiyor mu?

Kocanın parası diye bir şey yok bu durumda.
Benimki de sozde senin paran benim param yok diyor da maasla ilgili bisi sorunca zaten kalmiyor elimde niye hesap soruyorsun bi de diyor..

Konunun başında böyle anlamamıştım ama şuan kavradım durumu.
Elbette sonuna kadar haklısınız.
O karttan harcasın o zaman, size nakit parayı versin.
Allah Allah çifte standart uyguluyor.

Evlenirken calismiyordum hatta kendi de calismazsin diyordu ben hayir calisicam diyordum. Sonra annesi is bakmaya başladı bana nisanliyken hatta oraya girmeyeyim hic. Yetmiyor diyor. E kendi sigarasina laf etmek istemiyorum ama gunluk 1 paket alıyor.

Konunun başında böyle anlamamıştım ama şuan kavradım durumu.
Elbette sonuna kadar haklısınız.
O karttan harcasın o zaman, size nakit parayı versin.
Allah Allah çifte standart uyguluyor.
Nakit kalmiyor dedigine gore elinde. Babasından aliyormus nakiti cok lazimsa. O da karttan harciyor sadece bozuk para bulundurur yaninda. O babasindan aliyor da ben kimden alicam? Annemden mi?

Ben boyle bi imkan oldugunu bilmiyordum bu konuda ogrendim.. Teşekkürler iyi gunler

Rica ederim, umarım faydası olur, keşke bu tarz sorunlarınız olmasa.. Ben de herkesi babam gibi biliyorum bizim evde de annem ev hanımı, babam çalışırdı tüm maaşını anneme getirir kendisine harçlık alırdı. Sonuçta kendisi akşama kadar işte, evde bi dert olur sorun olur, hastalık var acil durumlar var, bu yüzden para annemde dururdu tasarrufu da annem yapardı. Ama eşiniz böyle değilse büyütmek yerine bir çözüm bulmak daha iyi olur diye öyle bi yöntem önerdim tabii bunu yaparken de eşinizin haberi olsun, belki ekstrede görünce buna kızar bilemiyorum..

Kendi taşımayan Ada'mın senin için aklına nakit gelmesi mümkün değil ki

Her seferinde hatırlatman ve öğrenmesi için Zaman tanıman lazım

Ben arada apartman aidatını bile yarın gel diyorum görevliye o kadar nakitim olmuyor ya da ertesi gün lazım oluyor

Eşin de yavaş yavaş alışır kavga etmeden kendi düşünmesini beklemeden iste

Valla herkes sizin üstünüze gelmiş ama ben sizi haklı buldum.Ben öğrenciyim evlenirken eşim benim param senin de paran diyordu ama evlenince öyle olmadı.Dedesi babası bi akrabası mesela bana para verdi yeni gelin diye hemen alırdı elimden.İlk aylarda.Simdi de bana burs çıktı üniden.Ordan harca der bana hiç para vermez.Hic de sormaz paran var mı diye.Ama doğalgaza gelince sen öde der.Elektrige gelince de öyle.Ben bu erkekleri anlamıyorum

Kadınların çalışması gerek tamam da çalışmıyor diye de nakit parası olmasın mı yani?Bu kadar küçük hesaplar peşinde koşacaksak evlenmeyelim o zaman.

Kadın dertleşmeye konu açmış neden evde pedin yoktan tutun da iş aradığını belirtmesine rağmen inatla işe gir diyenine kadar türlü türlü cümle kurulmuş.Valla çok ilginç ne diyim.

Kapattır konunu bence konu sahibi senin yerine benim sinirlerim gerildi yok yere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…