Gıcık oldum

İyide siz paraya karuşmamışsınız ki.. düğün gereksizce 20bün bedelli de gereksiz diye açıklama yapmışsınız.. ki bence de gereksiz 1600 tl maaş alan birine bedelli.. evli barklı olur.. çok iyi bi işi olur kenarda parası olur amenna.. bide siz fikrinizi söylemişsiniz ne var bunda.. sanki illa gitmesin mi dediniz..

onun istememesi ile olmuyor bazı şeyler... bakalım anneniz babanız kabul edecek mi sayın sevgilinizin bu fikrini... biricik kızlarının telli duvaklı, sazlı sözlü düğününü görmek isteyecekler belki... kendi kendine gelin güvey olmasın...

İyide siz paraya karuşmamışsınız ki.. düğün gereksizce 20bün bedelli de gereksiz diye açıklama yapmışsınız.. ki bence de gereksiz 1600 tl maaş alan birine bedelli.. evli barklı olur.. çok iyi bi işi olur kenarda parası olur amenna.. bide siz fikrinizi söylemişsiniz ne var bunda.. sanki illa gitmesin mi dediniz..
Şükür biri benı anladı.Tamam karısmaya hakkım yokta yaa adamın babası kac yasında emeklı calısıyor gunah.4 yıla tamamlasın 5 bucuk ay yapsın.Hadı 12 ay yapsa neyse.Cagrı merkezıne 1600 e calıısyo.Gecesı gunduzu yok.Anası babası borcla ayarlıcak o parayı.Bıraz aılesını dusunse onları sıkıntıya sokmaz.Cunku borcları var bayaa.Ben de dıyorum kı 20 bını veren adam dugun salonu da tutar 7 bıne.

onun istememesi ile olmuyor bazı şeyler... bakalım anneniz babanız kabul edecek mi sayın sevgilinizin bu fikrini... biricik kızlarının telli duvaklı, sazlı sözlü düğününü görmek isteyecekler belki... kendi kendine gelin güvey olmasın...
Yanı ben ılk evlılıgımı yaptıgım ıcın dugun falan ıstıyorum .dugun salonu ortak tutarız yaparız.Mecbur yapacak.Dugun ıcın benden vazgecerse kendı bılır

Ben nişanlandığımda eşimin bile maaşını bilmiyordum siz sevgilinizin kardeşinin maaşına kadar kredileri borçları herşeyi biliyorsunuz maşallah. İnsana ne kadar çok şey bilirse o kadar çok dert sahibi oluyormuş demekki. Bence siz bunlara hiç kafa yormayin. Sevgilinize beklentilerinizi söyleyin. Bunları yapana kadar da evlilik dusunmediginizi belirtin.

Düğünü erkeğe kitleyip 5 kuruş harcamadan sıvışma derdinde bu kız belli ki. çocuk bu durumu görüp düğüne çekimser kalıyor haliyle. halbuki sen elinde plan bak ben düğünün yarısını ödeyebilirim. şunları bunları alabilirim desen bak o düğün istemeyen adam nasıl düğüne sıcak bakacak. ama tutturmuşsun yok araba yok askerlik vs.
bizim kızlarımızda herşeyi erkeğe ödetme huyu bitmedi.
artık tek maaşlı geçim dönemi bitti kızlar. anlayın bunu.

Siz çalışıyor musunuz?
Çalışıyorsanız geliriniz nedir?
Kardeşinin ne yapacağı okulu kaç yıla tamamlayacağı askere gidip gitmeyecegi sizi ne ilgilendirir?

Bu kadar haddiniz olmayan konulara müdahil olursanız mutlu olamazsınız hayatta

Evlenmeyi biliyorsanız çalışıp düğün yapmayı da bileceksiniz

Back
X