Gıcık oldum

aile sevgilinin bindiği arabanın kredisinin kalan yarısını ödyecek.
kendi arabalarını satıp parasını sevgiline vermişler istediğinizi yapın diye (sevgilin de babasının hesabına koymuş, o onun sorunu.)

e bu aile daha napsın yani? zaten düğün asla yapmayız para vermeyiz dememişler ki. sevgilin başta düğün istemiyor adamlar napsın?

askerlikte de zaman kaybı var, doğusu var, terörü var, psikolojisi var, meçhul kaza ve intiharlar var. siz de diyorsunuz ki onu göndermeyip bana düğün yapsınlar.

mantıklı düşünün.
Haklısınız.Zaten ailesi benım ıcın boynunu bükmem falan diyor.Dügün konusunda yardım ederler dıye dusunuyorum

Niye dugunu sadece erkek tarafindan bekliyorsunuz ki?
O masrafa sizinde ortak olmaniz gerekiyor
Hevesiniz olabilir fakat dugun istiyorsaniz sizinde elinizi cebinize atmaniz gerekir
Ve kardesinin bedellisi sizi ilgilendirmez

Ay annem ay sende gençliğimi gördüm. Birincisi asla sevgilinin maddi konularına girme sana ne zaten ayrıca Emin’im seninde bi dünya derdin vardır birde yenisini ekleme. İkincisi zorla güzellik olmaz bu adam düğünü gereksiz buluyorsa o düğün hazırlığı zamanında herşey burnundan gelecek. Üçüncüsü evlenmek için acele etme daha bir çok kişi çıkar karşına yine seversin yine aşık çok iyi seç eşini. Sen sabırlı ol sakin ol hiçbirşeye karışma da yapılması gerekenler mecbur yapılır yapmazlarsa da herkes yoluna baksın evlenince daha büyük sorunlar çıkıyor çünkü bu daha fragman bile değil “fr” sadece :)

ne kadar bencil ve kötü kalplisin. sizin durumunuzla bir mi ? ülke ne halde ortalık cayır cayır yanıyor evlatlarının gitmesini istemiyolar doğal olarak ama sen oğullarının bedellisini ödemesinler bizim düğünümüzü yapsınlar diyeceksin nerdeyse. çok istiyosan çalış paran kazan yap düğününü. oturduğun yerden buyurma erkek arkadaşınada.

ne kadar bencil ve kötü kalplisin. sizin durumunuzla bir mi ? ülke ne halde ortalık cayır cayır yanıyor evlatlarının gitmesini istemiyolar doğal olarak ama sen oğullarının bedellisini ödemesinler bizim düğünümüzü yapsınlar diyeceksin nerdeyse. çok istiyosan çalış paran kazan yap düğününü. oturduğun yerden buyurma erkek arkadaşınada.
Demiş bile. “O parayla bize düğün yapsınlar” yazmış geçmiş sayfalarda. Pes.

Bende illa da düğün istiyorum dedim ve eşimle ortak ödedik.
kına yerini kendim ödedim.
ailesi verebilir oğlunun bedelli askerlik parasını karışamazsınız ama eşin sana düğün yapmayıp ona vericekse seninde düğün masraf demeye hakkı yok.
Arkadaşlara da katılmıyorum askerlik zor evet ama fakirin de canı yok mu...

Erkek arkadaşınızın ailevi meseleleri sizi ilgilendirmez. Ama düğün meselesinde sonucta 1 kere evleniyorsunuz onda da düğün istemeniz çok normal. Sevgilinize bunu sakince anlatın. Belki de masrafların hepsinin ona kalacağıni düşünüp dert ediyordur. Bir konuşun bence. Ya da sizinle evlilik düşünmuyor olabilir.

Bedelli meselesi önemli bir mesele bence. Benim kardeşim şu an 17 yaşında ve zamanı geldiginde bedelli çıkarsa gözümü kırpmadan parayı veririm, hatta şimdiden birikim yapmaya basladim. Askerlik cok zor orada canina bir zarar gelirse bunu ailecek kaldiramayiz. Kimse yaşamasin insallah. Ama kardeşi düşünmesi bence cok normal.

düğünü sen ve sevgilin beraber yaparsınız. bedelli askerlık ıstıyorsa calısıyormus kredı çeksın yapsın. size yuk olmaya hakkı yok.

Erkek arkadasım 32 yasına girdi.Araba aldı.Borcunu ödüyor.3 yılı kaldı.Sevgılım dügüne harcanan parayı gereksiz buluyor.Ama ben dügün istiyorum ileride.Bugün kavga etme sebebimiz kardeşi..Kardeşi 27 yaşında.1600 e çagrı merkezinde çalışıyor.Üniversiteyi 4 e tamamlamaya çalışıyor.Şuan bedelli askerlik çıktı ya ailesi destek olucak 20 bin kadar askere gitmeyecek.Ailesi de babası ev kredisi ödüyor.Annesi 2 3 aya emekli olucak.Ben de üniversiteyi 4 e tamamlasın o paraya araba alsın günah dedim.En son da bundan sonra dügün salonu şu bu gereksiz deme o parayı veriyorsan bu para hiç koymaz dedim.Bu yüzden sinir oldum.Birdaha sana birşey anlatmuyacagım dedi.Gıcık oldum ailesine de.Madem para buluyolar sevgılımın kredısını ödesınler bız de evlenelım.Neymıs askerden gelınce düzgün iş bulamazmış.1600 alıyo çocuk.3 bin falan alsa anlarım...
Size ne kardeşinin bedellisi annesinin emeklisi

Erkek arkadasım 32 yasına girdi.Araba aldı.Borcunu ödüyor.3 yılı kaldı.Sevgılım dügüne harcanan parayı gereksiz buluyor.Ama ben dügün istiyorum ileride.Bugün kavga etme sebebimiz kardeşi..Kardeşi 27 yaşında.1600 e çagrı merkezinde çalışıyor.Üniversiteyi 4 e tamamlamaya çalışıyor.Şuan bedelli askerlik çıktı ya ailesi destek olucak 20 bin kadar askere gitmeyecek.Ailesi de babası ev kredisi ödüyor.Annesi 2 3 aya emekli olucak.Ben de üniversiteyi 4 e tamamlasın o paraya araba alsın günah dedim.En son da bundan sonra dügün salonu şu bu gereksiz deme o parayı veriyorsan bu para hiç koymaz dedim.Bu yüzden sinir oldum.Birdaha sana birşey anlatmuyacagım dedi.Gıcık oldum ailesine de.Madem para buluyolar sevgılımın kredısını ödesınler bız de evlenelım.Neymıs askerden gelınce düzgün iş bulamazmış.1600 alıyo çocuk.3 bin falan alsa anlarım...

Size ne ailesinin parasından. Sevgiliniz araba kredisi ödüyormuş. Ailesi neden kendi çocuklarının bedelli parasını ödemesin. Askerlik ile araba kredisi bir mi . Şimdiden bu kadar müdahil olursanız işiniz çok zor.

Dügünü en kötü ortak yapıcaz kına gecesı falan.Ama dıger evlatlarına yapıyorlarsa buna da yapsınlar.Sankı 1 yılda 20 bın kazanabıkecekte
Dugunu EN KOTU ortak yapicaz derken? Sizin aileniz kiz tarafina dusen herseyi ustlenecek mi mesela? Artik herkes ya birlikte yapiyor ya da hic karismiyorlar aileler yapiyor. Ikiniz birlikte calisip yapmalisiniz. Adam tek basina nasil yetsin? Ayrica arkadaslara katiliyorum. Aile ici neselelere karisamazsiniz boyle. Benim de erkek kardesim var. Bedelli icin suan yasi kucuk ama bedelliye uygun olsaydi esime sormazdim bile hemen destek olurdum. Kendimi zorlayacak olsam bile....

Şöyle ki erkek arkadaşım tüm beyaz esyaları alıcam ufak tefeklerı sen al dıyor.2 bucuk maas alıyor.Bin lira krediye gıdıyor.1 bucuk kalıyor ona.Annesi emeklı olunca kredının yarısını annesı ödeyecek yarısını sevgılım.Babası mesela dıger arabayı sattı.Bızımkıne parayı verdı.Alın ıstedıgınızi yapın dıye.2 gun o para bızımkınde durdu.Gerı babasına verdı.Neymıs babasınjn gunluk hesabı varmıs faızlı.Sankı kendı hesap acamıyor.Sımdı o parayı kardesı ıcın kullanacaklar eminim.Ailesiyle yüz göz olmuyacagım keske bayramda gıtmeseydım pısmanım.Sevgılımın arkadasının dugunu var.Benı de cagırdı kız.Annesı benım ıcın 3 4 defa o ga gelsin demıste gıtmiycem.

Bu insanlar size de sırt dönmemiş ki? Anne krediyi ödüyor, adam para veriyor. Neden diğerine verilen parayı eleştiriyorsunuz o zaman? Sizinki de iyiymiş ayrica beyaz eşya normalde kız tarafının yükümlülüğündedir. Her şeyi ona attığınız için adam düğünden korkuyor anlaşılan. Biraz elinizi taşın altına koyun madem öyle. Fazla beklenti içinde gördüm sizi.

Her gün daha da şaşırıyorum.
Size ne? Ailenin kendi parası, kendi içinde yaptıkları.
Bedelliye vereceklermiş de ona vermeyeceklermiş de...
veriyorlarmış da. Emekli olunca keresinin yarısını bilmem ne.
Çocuk üniversiteyi tamamlıyor, e çalışıyormuş da pekala ailesi askerlik aradan çıksın diyebilir.
1 yıllık maaşı o kadar etmezmiş.
Size ne ki?
Cidden nasıl kendinizde böyle bir şey söyleyebilecek cesaret buluyorsunuz?
Bir de ilişkiniz ne kadar laçka bütün ailenin gelir gider hesaplarını yapıyorsunuz...
Ben kocamın bile aylık kazancını net bilmiyorum.
Fikrim var sadece...

Back
X