Gıcık oldum

Erkek arkadasım 32 yasına girdi.Araba aldı.Borcunu ödüyor.3 yılı kaldı.Sevgılım dügüne harcanan parayı gereksiz buluyor.Ama ben dügün istiyorum ileride.Bugün kavga etme sebebimiz kardeşi..Kardeşi 27 yaşında.1600 e çagrı merkezinde çalışıyor.Üniversiteyi 4 e tamamlamaya çalışıyor.Şuan bedelli askerlik çıktı ya ailesi destek olucak 20 bin kadar askere gitmeyecek.Ailesi de babası ev kredisi ödüyor.Annesi 2 3 aya emekli olucak.Ben de üniversiteyi 4 e tamamlasın o paraya araba alsın günah dedim.En son da bundan sonra dügün salonu şu bu gereksiz deme o parayı veriyorsan bu para hiç koymaz dedim.Bu yüzden sinir oldum.Birdaha sana birşey anlatmuyacagım dedi.Gıcık oldum ailesine de.Madem para buluyolar sevgılımın kredısını ödesınler bız de evlenelım.Neymıs askerden gelınce düzgün iş bulamazmış.1600 alıyo çocuk.3 bin falan alsa anlarım...
Eger bedelli askerlige para cikaripta sizin dugun icin para cikarmiyolarsa evlenmeyin.NET..

Erkek arkadasım 32 yasına girdi.Araba aldı.Borcunu ödüyor.3 yılı kaldı.Sevgılım dügüne harcanan parayı gereksiz buluyor.Ama ben dügün istiyorum ileride.Bugün kavga etme sebebimiz kardeşi..Kardeşi 27 yaşında.1600 e çagrı merkezinde çalışıyor.Üniversiteyi 4 e tamamlamaya çalışıyor.Şuan bedelli askerlik çıktı ya ailesi destek olucak 20 bin kadar askere gitmeyecek.Ailesi de babası ev kredisi ödüyor.Annesi 2 3 aya emekli olucak.Ben de üniversiteyi 4 e tamamlasın o paraya araba alsın günah dedim.En son da bundan sonra dügün salonu şu bu gereksiz deme o parayı veriyorsan bu para hiç koymaz dedim.Bu yüzden sinir oldum.Birdaha sana birşey anlatmuyacagım dedi.Gıcık oldum ailesine de.Madem para buluyolar sevgılımın kredısını ödesınler bız de evlenelım.Neymıs askerden gelınce düzgün iş bulamazmış.1600 alıyo çocuk.3 bin falan alsa anlarım...
Milletin aile hayatina ne diye karisiyorsun ki. Sana mi soracaklar kardeslerine bedelli askerlik yaptirirken. Dugun istiyordan calis kazan yap düğününü.

"Camdan evin varsa başkasının camına taş atma" der bir Rus atasözü...kardeş,evlat ayrımı konusunda bence senin çok daha fazla yaşanmışlıkların var.Erkek arkadaşın "sen kendi ailene bak" derse hem kalbin kırılır hem de o ilişkiyi surdurmen zorlaşır.

Erkek arkadaşının ailesine şimdiden karışmaya çalışman ilginç.( Boyle devam edersen senden herşeyi saklar, ki zaten söylemiş...)
Biz eşimizin ailesine karışmıyoruz
Ayrıca sevgilin ile şimdiden fikir ayrılığın var ise bu sonradan daha da artar..
Bence iliskini gozden geçir.

Dügünü en kötü ortak yapıcaz kına gecesı falan.Ama dıger evlatlarına yapıyorlarsa buna da yapsınlar.Sankı 1 yılda 20 bın kazanabıkecekte
Arkadaş sanane millet evladına ister harcar ister harcamaz. Kaldı ki düğünü sevgilin değil sen istiyorsun. Çok istiyorsan baban yapsın düğün. Sen 1 yık da düğün parası kazanabilir misin acaba.

Seni hiç ilgilendirmeyen meselelere girme. Kendi aile işleri. Daha evli değilsin ki evli olsan bile insanlar neywpara harcayacaklarini sana soracak değiller. Isterlerse damdan aşağı dökerler.

Onlar bir aile , size haksızlık gibi görünen şeylerin arkasında belki de başka şeyler vardır.Anne baba evlat ayırsa bile buna yorum yapamazsınız.Nişanlın askere gitti diye kardeşi de illa gitsin diyemezsin.Bence sen kimsenin işine karışma , kalender ol.Bu kadar da evlilik ve düğün meraklısı olma.Bütün ilişkiler maddiyat yüzünden biter oldu.Sevgi , saygı , gönül birliği denen şey yok.Hep bir hesap kitap.Allah hayırlısını versin.

Erkek kardeşinin askere gidip gitmemesi, okulu tamamlayıp tamamlamaması, eğer bedelli yapmazsa o parayla araba alıp almaması, ailenin hangi kardeşe daha fazla yardım ettiği gibi konular sizi hiç ilgilendirmez.
Ailenin ev kredisi ödemesini, kayınvalidenin emekliliğini bile hesap etmişsiniz hayret bir şey. İnsanlar sizin düğününüze göre mi şekillendirecek borçlarını, hayat planlarını?
Nasıl evleneceğiniz sizin sorumluluğunuz, sevgilinizin düğün istememesi sizin sorununuz; geriye kalan hiçbir şey sizi alakadar eden konular değil.

Çocuklarımdan hangisine ne harcayacağım yalnızca bizi ilgilendirir
Oğlumun sevgilisi burnunu sokarsa koparıveririm o burnu
İlla düğün istiyorsan onu zamanı gelince konuş ama bu mevzuları katmadan

Bende illa da düğün istiyorum dedim ve eşimle ortak ödedik.
kına yerini kendim ödedim.
ailesi verebilir oğlunun bedelli askerlik parasını karışamazsınız ama eşin sana düğün yapmayıp ona vericekse seninde düğün masraf demeye hakkı yok.
Arkadaşlara da katılmıyorum askerlik zor evet ama fakirin de canı yok mu...
Bende burada askere gitmesini istemiyorlar falan diyenlere takıldım en azından o şekilde düşünebilirsiniz ama burada acık açık dile getirmeyin zengin parasıyla askerlik yapmasın fakir gitsin şehit olsun çocuğunu eşini ailesini bıraksın ne güzel

Bedelli meselesi önemli bir mesele bence. Benim kardeşim şu an 17 yaşında ve zamanı geldiginde bedelli çıkarsa gözümü kırpmadan parayı veririm, hatta şimdiden birikim yapmaya basladim. Askerlik cok zor orada canina bir zarar gelirse bunu ailecek kaldiramayiz. Kimse yaşamasin insallah. Ama kardeşi düşünmesi bence cok normal.
Şehit aileleri nasıl kaldırıyor acaba bu acıyı nasıl dayanıyolar

Back
X