Slm hatunlar. Fena yogunum ve iki gundur cikolata diye geberiyorun valla su an cay ile yiyorum kizmayin.cok iyi geldi valla.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
sağol cnm bayram koştrmaca ile geçti bu hafta başı rahat oh diyebildim evimde..mrb canım hosgeldın.
bayram nasıl gectı ? nasılsın neler yapıyorsun son zamanlarda ?
pazar gunu sabah bıldırım yapıyoruz onun dısında genel bır kural yok ozguruz ısteyen ıstedıgı dıyetı uyguluyor ya da hıc yapmıyor hıc sorun degıl. oncelık sohbet dertlesmek. ama beraber saglıklı olmayı zayıflamayı basarabıldıgımız ıcın boyle bır odak noktamız da oluyor halıyle bu sohbetler dısında. menu yazabılırsın zaman zaman yazan oluyor aramızdan ama zorunlu degıl
evet kapanısı da dunku hastane trafıgımı ve sonuclarımı anlatarak yapıyorum
endokrınolojıye sonuclarımı gosterdım
d vıtamını cok dusuk. hem bol gunes alacagım hem agızdan damla kullanacagım bır bucuk ay gunde bes damla. kucukken gecırdıgım rasıtızm hastalıgı ve su an kı kemık erımesının sebep oldugu bır dusuk deger.
sekerım aclık 98. 100 uzerı ozellıkle 110-120 ıle baslayan rakamlarda hap kullandırıyorlar normalde bana gerekmeyebılırmıs ama su ankı rakam, zor kılo vermeyı de ekleyınce hap kullanmamı tavsıye ettıler glukofen kullanacagım klasıktır zaten.
jınekolojıye gıttım vajınal ultrason da yıne over yanı yumurta gorulmedı buna gore su an hıc yumurtam yok son bır yıldır boyle cıkıyor aslında. genel bır ultrasona da aldılar benı. onda da aynı sekılde gorulmedı. mr yapmak ıstıyor genetıktekı doktorum. cunku over yok, gorulmedı ya da goruldu dıye net bır rapor cıkartacaklar cunku oyuzden emın olmak ıstıyorlar. smear ve dıger testler normal. amh denılen yumurtalık rezervını gosteren detaylı ozel bır tahlıl vardır onda da yıne sonuc 0.01 gıbı . bu rakam kotu bır rakammıs.
genetıge gelecek olursam bas sorumlu profu tanımasam da bolumdekı doktor cok ıyı. cok ozel ılgılenıyor benım de. ıyı de bır ınsan. kendımı rahat hıssettım yanında. sagolsun annem ve kardeslerımın de kan verme durumu ıkı hafta sonra netlesecek benden pıhtılı ve pıhtısız kan aldılar yıne tabı kı cok zor alındı yıne. damarlarım ınceydı hep. cok kan vermekten dolayı ıyıce ıncelmıs kollar,eller denendı . aksarayda yaptırdıgım hormon tahlıllerını de goturdum onlara. aılemın, benım, kardeslerımın, akrabaların her turlu detayı yıne soruldu. yenıden kan ıstemelerı sebebı ıse tam yuzde yuzde emın olmak aslında yer belırlemek. neyın dersenız. kromozomlarım.
evet ne stres ne kılo degıl benım adet gormemı engelleyen. kromozom bozuklugum var bundan emın oldular x y kromozomları gıbı cınsıyet belıryen ıkı kromozom kopmus ve parcaları bazı genlerın ustune yapısmıs . cınsıyet kromozomları oldugu ıcın de menopoz, yumurta, yumurtalık, gebe kalabılme gıbı konularda olumsuz etkılerı olabılıyormus ıste. kadın cınsıyetını ılgılendıren durumlar. cınsıyet kromozomları oldukları ıcın. sımdı bu yenı verdıgım kan ıle bu kopan parcalar hangı genlerın uzerınde ? nasıl bır etkısı olmus ve olacak ? ne durumdalar onu anlayacaklar. onlemı tedavısı yokmus. sebep ve durum ogrenmıs olacagız bu verdıgım kan ıle dogustan mı bu hastalık var yoksa sonradan mı gelıstı onu da ogrenecekler
ıkı uc hafta sonra hersey daha ıyı netlesecek smdılık durum bu. yıllarca benı bu konuya yonlendırmeye, hayatımı ve psıkolojımı bozan, paramı bosa harcatan, umut avcısı hayal avcısı, bılgısı eksık tum doktorları ALLAHA havale edıyorum kolay kolay kımseye beddua etmem ama 5 yıl ıcınde bana cok kotu seyler yasatan benım kendımı aılemı esım dahıl herkesı suclamamı kızgın ofkelı olmama sebep olan bu doktorlara edıyorum beddua. ALLAH bana umut kapısı acsın bana benzeyen benzemeyen herkesı bunların elınden kurtarsın ınsaallah bu ınsanlara muhtac etmesın ınsaallah
merhaba bende bu topiği tanıyanlardanım fakat yeni katıldım aranıza sınavında başarılar dilerim arkadaşım....Esracım, buna benzer şeyleri daha önce yine bu sitedeki karatay diyeti ile ilgili bir başlığa yazmıştım. Diyet kişiye özel olmalı bence. Mesela ben ne kadar çok sevsem de sürekli aynı şeyleri yemekten çabuk sıkılan, öyle çok düşkün olmasam da yememem gereken şeyler olduğunda stres altında hisseden biriyim. Bu sebeple belli bir besin türüne odaklanıp diğerlerini kısıtlayan hatta yasaklayan diyetler bana göre değil. Yani yapayım desem taş çatlasa 1 ay dayanırım sonra "başlarım diyetine...." diyip bırakırım. Bana en uygun diyet her şeyden makul miktarlarda yiyebileceğim, canım baklava istediyse baklava yiyeceğim ama onu yiyince yemekte ekmek yemeyeceğim, böyle kendi içinde oynamalar yapabileceğim, sonsuza dek sürdürülebilecek bir beslenme şekli. Nitekim ben bunu uyguluyorum Ocak ayının sonundan beri ve toplamda 12-13 kilo verdim. şu 65 bandını kırar da aşağı düşersem çok da mutlu olucam :)
Velhasıl dukanın o yulaflı tatlı tarifleri falan çok hoş. diyet tatlı olarak yapılıp yenilebilir. ama tam anlamıyla uygulamak bana göre değil şekerim.
Öperim... Bu ara fransızca çalışıyorum. 7 eylülde eski adıyla KPDS yeni adıyla YDS var. güzel bir puan almak için ders çalışıyorum boş vakitlerimde. Ben dersime başlıyım
gelelim banaa bugün eşim evdeydi malum diet dikkat etmek olmadı
ama pazara kadar dikkat etmeye çalışıyorum fazla artı görmemek için
bugün sadece 100 mekik çektim arada derede...ve 3 lt su içtim ...
sağol cnm bayram koştrmaca ile geçti bu hafta başı rahat oh diyebildim evimde..
bilgi içinben şimdi ağustos ta ki sınavım aharıl harıl çalışıyorum bu arada diete başlıcam haftaya bu hafta biraz daha kaçamak yapayım pazar kilomu yazıp start vericem kısmetse..
eylül baişında tatile gidicez ardından tüp bebek için yolumuza bakıcaz artık eşimin gönlü oluncakorkuyo adam sonucu kötü olur diye bakalım bende üstüne gitmek istemiyorum tatile gidip gelim duruma bakıcam şimdilik bende haberler böyle ...
cnm yazını okudum ama hiç stres yapma çünki kromozon bozukluğu erkeklerde bile var yani çözülür elbet sorunun..
3 hafta sonra herşey netleşince daha kolay olucak tedavin bence
sen bu arada benden önce ehliyete mi yazıldın bakim kızzhelal olsun ya benim koçiş beni yazdırıcak daaaa ohooooooo çok güzel yapmşsın tebrikler valla ehliyeti eline aldığında da kutlayacağım seni
merhaba bende bu topiği tanıyanlardanım fakat yeni katıldım aranıza sınavında başarılar dilerim arkadaşım....
esracım cnm yeni diet listende başarılar artık donmuş sabit kalan kilonu atacaksın üzerinden bu dietle
lep,çeşmi,nesli sizlerede işlerinizde kolaylık ve kilo vermede başarılar dilerim
Valla doğacım afiyet olsun ama kalori olmasın inşallah
Ballar selam ;
Güya tüm gün evdeydim ama daha yeni fırsat bulabildim.Sabah ev iş güç derken spor yapıp duşumu aldım.Öğlen yemeği hazırlayıp yedim ders çalıştım.Sonra tekrar mutfağa dukan usulü kedi dili ve muhallebi,Yine yarın için dukan usulü düğün çorbamı yapıp koydum.Akşam yemeğini hazırlayıp bulaşıkları makineye attım.Yarın için hibiskus kaynatıp dolaba attım.Ama yoruldum ki ben.Gece de coğrafya çalışıcam.Şimdi ojelerimi sürdüm kururken size yazayım dedim.
Şeyy sanırım benim göbiş küçüklüyor yani farkettim biliyomusun böyle ayva göbeğe doğru yol almış.Öncede 3-4 kattıda.Sanırım diyet ve egzersizler etkisini gösteriyor.Bugün 2 mil ve egzersizlerimi yaptım.Şimdide dans edicem 1-2 parça.
Ben yarın çalışıyorum aslında izinli olmam gerekirdi ama esktra bir durum oldu.
Neslican rahatsızlanmış evde yatıyormuş.Üşütmüş ya da yediği bişey dokunmuş.Haber vereyim dedim.Geçmiş olsun canım.
Nurdanım daha iyimiş aslında gelip yazacakmış ama küçük bir misafiri var sanırım onunla meşgul.Kendisi pek yakışıklı
Züleyha ablamdan ses çıkmadı acaba annesi mi rahatsızlandı ? Yazdım da cevap gelmedi henüz:44:
Doğadan da iş çıkışından beri ses yok.Hatun yollara daldı bizi unuttu.Şaka bi yana araba kullanmak acayip zevkli bişey ya.Benim arabam olsa varya eve gelmem herhalde.Çok seviyorum ben.Sen bir an önce şu araba mevzunda eşini ikna etmeye bak tatlım.
Şimdilik benden haberler böyle öpüyorum sizi yarın iş var
Cok yogun gecmis gunun kuzum ya.yarin ise. Gidecek olman da ayri bir giciklik olmus cuma gitmezsin sanirim degil mi. Guzel mammalar hazirlanmis afiyet olsun bol --- versin ins. Nesli demek hasta.dur bi arayim zuleyha hocam da aklimda ama firsat bulamiyorim ki lokanta ile ilgili annemler aradiginda esime pasliyor m hemen. O benden cok yogun hatta en yogun o diyor esim.
Ballar selam ;
Güya tüm gün evdeydim ama daha yeni fırsat bulabildim.Sabah ev iş güç derken spor yapıp duşumu aldım.Öğlen yemeği hazırlayıp yedim ders çalıştım.Sonra tekrar mutfağa dukan usulü kedi dili ve muhallebi,Yine yarın için dukan usulü düğün çorbamı yapıp koydum.Akşam yemeğini hazırlayıp bulaşıkları makineye attım.Yarın için hibiskus kaynatıp dolaba attım.Ama yoruldum ki ben.Gece de coğrafya çalışıcam.Şimdi ojelerimi sürdüm kururken size yazayım dedim.
Şeyy sanırım benim göbiş küçüklüyor yani farkettim biliyomusun böyle ayva göbeğe doğru yol almış.Öncede 3-4 kattıda.Sanırım diyet ve egzersizler etkisini gösteriyor.Bugün 2 mil ve egzersizlerimi yaptım.Şimdide dans edicem 1-2 parça.
Ben yarın çalışıyorum aslında izinli olmam gerekirdi ama esktra bir durum oldu.
Neslican rahatsızlanmış evde yatıyormuş.Üşütmüş ya da yediği bişey dokunmuş.Haber vereyim dedim.Geçmiş olsun canım.
Nurdanım daha iyimiş aslında gelip yazacakmış ama küçük bir misafiri var sanırım onunla meşgul.Kendisi pek yakışıklı
Züleyha ablamdan ses çıkmadı acaba annesi mi rahatsızlandı ? Yazdım da cevap gelmedi henüz:44:
Doğadan da iş çıkışından beri ses yok.Hatun yollara daldı bizi unuttu.Şaka bi yana araba kullanmak acayip zevkli bişey ya.Benim arabam olsa varya eve gelmem herhalde.Çok seviyorum ben.Sen bir an önce şu araba mevzunda eşini ikna etmeye bak tatlım.
Şimdilik benden haberler böyle öpüyorum sizi yarın iş var
Aslında nilgüncüm kesinlikle aynı fikirdeyiz.Herşeyden yiyebilmek ama en önemlisi dengeliyebilmek.Bunu başarabiliyorsan ne ala ama ben biraz başarısız oldum sanırım.Dukanın tatlı tariflerini ben dukana başlamadan önce de yapıyordum.Gerçekten çok güzel oluyolarKaldı ki ben de senin kilonda olsam dukan yapmayabilirdim.Şimdilik 67 hedefime kadar sürdürebilirsem süper olur
Kolay gelsin ama ne için bu sınav ? Siz fransızca da mı biliyordunuz madam
Esracım, buna benzer şeyleri daha önce yine bu sitedeki karatay diyeti ile ilgili bir başlığa yazmıştım. Diyet kişiye özel olmalı bence. Mesela ben ne kadar çok sevsem de sürekli aynı şeyleri yemekten çabuk sıkılan, öyle çok düşkün olmasam da yememem gereken şeyler olduğunda stres altında hisseden biriyim. Bu sebeple belli bir besin türüne odaklanıp diğerlerini kısıtlayan hatta yasaklayan diyetler bana göre değil. Yani yapayım desem taş çatlasa 1 ay dayanırım sonra "başlarım diyetine...." diyip bırakırım. Bana en uygun diyet her şeyden makul miktarlarda yiyebileceğim, canım baklava istediyse baklava yiyeceğim ama onu yiyince yemekte ekmek yemeyeceğim, böyle kendi içinde oynamalar yapabileceğim, sonsuza dek sürdürülebilecek bir beslenme şekli. Nitekim ben bunu uyguluyorum Ocak ayının sonundan beri ve toplamda 12-13 kilo verdim. şu 65 bandını kırar da aşağı düşersem çok da mutlu olucam :)
Velhasıl dukanın o yulaflı tatlı tarifleri falan çok hoş. diyet tatlı olarak yapılıp yenilebilir. ama tam anlamıyla uygulamak bana göre değil şekerim.
Öperim... Bu ara fransızca çalışıyorum. 7 eylülde eski adıyla KPDS yeni adıyla YDS var. güzel bir puan almak için ders çalışıyorum boş vakitlerimde. Ben dersime başlıyım
Canım herşey gönlünce olsun.Önemli olan içine sinmesi.Doğayı en iyi sen biliyorsun.Buna uygun beslenme programını da ayarlamışsın zaten.Sadece artık cısslara karşı daha katı olmanı temenni ediyorum.İnşallah güzel kilolar verirsin canım arkadaşım
Esracım, buna benzer şeyleri daha önce yine bu sitedeki karatay diyeti ile ilgili bir başlığa yazmıştım. Diyet kişiye özel olmalı bence. Mesela ben ne kadar çok sevsem de sürekli aynı şeyleri yemekten çabuk sıkılan, öyle çok düşkün olmasam da yememem gereken şeyler olduğunda stres altında hisseden biriyim. Bu sebeple belli bir besin türüne odaklanıp diğerlerini kısıtlayan hatta yasaklayan diyetler bana göre değil. Yani yapayım desem taş çatlasa 1 ay dayanırım sonra "başlarım diyetine...." diyip bırakırım. Bana en uygun diyet her şeyden makul miktarlarda yiyebileceğim, canım baklava istediyse baklava yiyeceğim ama onu yiyince yemekte ekmek yemeyeceğim, böyle kendi içinde oynamalar yapabileceğim, sonsuza dek sürdürülebilecek bir beslenme şekli. Nitekim ben bunu uyguluyorum Ocak ayının sonundan beri ve toplamda 12-13 kilo verdim. şu 65 bandını kırar da aşağı düşersem çok da mutlu olucam :)
hıı benimki tmm der 2 dk sonra ya cnm şunu getir yiyelim ucundan al bişey olmaz der bende başlarım gerisi hak getireEslerin sabote etmesini hic sevmiyorum ya. Esimin sanirim en iyi ozelliklerinden biri bu konudaki uyumu. Benimle beraber yulafli omlet yiyor iki gundur hem de keyifle.garip bir adam iste
anladım cnm ne bilim hani çaresiz dert yok bu zamanda hamdolsun ki bununda çaresi muhakkak vardır inşlhhh..nasılsa anlıcan şimdilik stres yapma kendine inşlh güzel haberler alırsın dr.undan o diğer dr.larıda allaaha havale et bence de hak etmişler bizide cocuk derdi uğruna yıllarımızı yiyen dr.lar var bende onları havale ettim çoktandır....Canim eger ki dogru anladiysam o bozukluk duzelmiyormus sadece onun sebep oldugu degil de olabilecegi hastaliklar onlenrbiliyormus kopan parcalardan dolayi bu da sanirim. Neyse uc haftaya daha netlesir hersey. Ehliyete grlince ben esimi beklesem cok beklerdim kendim arastirdim gittim kayit yaptirdim o kendininkini 33 yil erteledi ona kalsa benimki 63 olurdu ins sen de baslarsin hem cocuk ve tedavi yokken iyi olurdu aslinda buaralar.yazili sinava baya calistim dort puanla kaldim cunku. İki kez girmis oldum direksiyon da zor cunku sinavda kurallara cok dikkat ediyorlar artik. Beni baya kasti hepsi. Ek bir stres yani. Himm demek tatil ve tedavi arka arkaya olacak hadi hayirlisi canim. Esin cok hakli. Hasta olan taraf olmak cok daha zor bu surecte. Korkmasi kacmasi cok normal erkek oldugunu da dusununce. Erkekler bizim kadar guclu degiller aslinda.ins en kisa zamanda guzel haberler verirsin
Canım öncelikle küçükken ne hastalığı geçirddin ? Sonra tahlilere gelince bak şekerin gayet iyi çıkmış bence yüksek değil.Bana göre gayet iyi.Tabi diğer hastalığını düşünecek olursak etkisi olabilir o yüzden yorumu bana değil doktoruna kalsın.Ayrıca kadın doğuma gösterdiğin özen ve cesaretten dolayı seni tebrik ediyorum.İhmal etmemen örnek olsun hepimize.Gel gelelim şu kromozom meselesine.Yani ben anlayamadım bir de ilk kez duyduğum için fransız kaldım.Genin üstüne yapışan kromozomları alamıyor mı ? Parçalanan kromozom iyileştirilemiyor mu ? Şunları bir tıpçı okusa içinden baan baya bi saydırır herhalde.Kilonla alakası olmaması seni artık psikolojik olarak rahatlatacak.Ama şu geçen 5 yılda gittiğin doktorlara ne demeli bilemiyorum ? Bir araştırmaya sevk etmek zor olmasa gerek.Özel desen para kısmına bakar hep.Artık sıkma canını sen.En azından hastalığını biliyorsun.Nedenini biliyosun hele test sonucu açıklansın daha da bilinçli olacaksın.Ona göre yol alacaksın.Rabbim bir an önce sağlık sıhhat verir inşallah.Üzülme sen.Dualarımız seninle ...
haklısın cnm ateşli hastalık 9 yaşından sonra geçirince kadın olsun erkek olsun bi etkisi kalıyormuş ki benim eşim 10 yaşında ateşli kabakulak geçirmiş hemde çok ağır kayv. öle dedi ve sebebi araştırılınca ortaya çıktıSekerim yuksek degil evet.ama direnc yuksekmis nasil oluyor nerden anliyorlar bilmiyom kucukken rasitizm bebrkken. D vitamini eksikligimin temrli ordanmis ayrica yine bebrkken kizamik karamik su cicegi ayni anda gecirmisim ne biliyim on yasindayken de kabakulak.atesli hasraliklar da cok onemlitmis ozellikle erkeklerde sperm kaliresi ve sayisi.kadinlarda da bazi bunyelerde olumsuz etkileri olabiliyormus iste.yarim saatlik gorusmeden ben de anladigimi ve aklimda kalanlari anlattim zaten canim.ilk kez duyuyorum ben de. Uc haftaya daha netlesecek sagol canim benim sizlere anlatma sebebim duzenli kontrolden gecmeniz.bircok doktira guttim ben ama kimse genetik arastirmadan bahsetmedi rahatsizliginiz varsa ihmal etmeyin olmasa da duzenli doktira gidin.sorun arastirun.saglik bu.ustune gitmek lazim.hastaneden doktordan biktim ama gidiyorum onlara daha cok muhtac olmamak icin.hastaluklarimdan kurtulmsk icin.
Aslında nilgüncüm kesinlikle aynı fikirdeyiz.Herşeyden yiyebilmek ama en önemlisi dengeliyebilmek.Bunu başarabiliyorsan ne ala ama ben biraz başarısız oldum sanırım.Dukanın tatlı tariflerini ben dukana başlamadan önce de yapıyordum.Gerçekten çok güzel oluyolarKaldı ki ben de senin kilonda olsam dukan yapmayabilirdim.Şimdilik 67 hedefime kadar sürdürebilirsem süper olur
Kolay gelsin ama ne için bu sınav ? Siz fransızca da mı biliyordunuz madam
Nilgun cevirmenim demistin ingilizce degil fransizca sanirim dalin. Dogru mu.cok zor ya fransizca.benim girtlagim basarili degil bazi dillerde. Arapca ve fransuzca mesela.ben de japon dili mezunuyum ama otel disinda bundan faydalanmadim zaten yedi yildir da pasifim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?