Giden 27 kg ve gidecek bi 20 daha ;)

Camlarim esim hastayken silinmisti gelen giden olur diye. Bahar temizliginde de yaptirmadim bugun yaptirdim mutfak dolaplari firin buzdolabi camlar kapilar. Mis olmus da hava esiyor yagmur olacak galiba. Cok sicak son on gundur.bu acidan guzel de. Piril piril camlar kirlenmese ya.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Esim yolcu yine. Azerbaycan bu kez. Pazar aksam gidecek bir hafta yok. Hazirlik yapmis oldum utuyu de bitirdiler bu komsum olmasa yandim ben. Sagolsun.o mahallede degilim artik ama halen guvenilir insani o buluyor bana. Wc banyo kaldi detayli bir temizlik. Onu da haftaya yaptiracagim kisa temiz temiz girmis olurum kayinvalidemin bahceden hazirladigi yiyecekler var dograyip psketleyecegiz pazar gunu esimle. Gunboyi ancak biter lokantada kullaniriz guzel olur eksi masraf olarak dusunduk de.

Selam kızlar ;
Hep okuyup hem buraya yazmaya çalışıcam.Şimdi sayfaları doldurmayayım

Doğacım ; bu hafta izinlisin inşallah pazar güzel bir bildirim aldırız senden.Kadın doğumda ultrasyon yeterli olmayacaksa erteliyorum canım daha sonra giderim.En azından şimdi gidemem strese gerek yok.Şekersiz kahve denemişsin canım nasıldı?Bak ben sütlü kahve de çok rhat tüketiyorum hatta sıcak içeçeksem kesinlikle tatlı koymuyorum.Ama soğuk içeceksem buzlu ıce latte yapıyorum bir tatlandırıcı ekliyorum.Türk kahvesi de öyle yanında bişey olacaksa ( hurma,kuru kayısı...) sade yapıyorum ha yoksa bir tatlandırıcı ekliyorum.Aklında bulunsun böyle yaparak alışabilirsin.
Evet tartımı çok seviyorum çok da memnunum.Bi kere pili zayıfladığında 68 göstermişti keşke pili zayıf olmadığında da o rakamı görebilsem.Sen benim gönlümün edebiyatçısısın.Kaldı ki bu konuda yetenekli olduğunu düşünüyorum.Hatta arada şiirlerinden yaz buraya da okuyup güzelleşelim.Gel gelelim asıl mevzu dukana.Bugün telde konuştuk.Hep söylerin bir diyeti yapabilmek için öncelikle onu istemek lazım,en küçük bir detay bile soğumamıza neden olur ve biz o diyeti bırakırız.Sen artık bu konuda bilinçli bir kızsın.Sana güveniyorum.Ne yapacağını en iyi sen bilirsin.Ama ben makarna pilav sözümü kaptım Hadi hayırlı olsun Bizim burada hergün yağmur var.Demek oralara da geldi.Az ferahlarsınız.Evinde miss gibi olmuş ohh güle güle kirlet balım.

Krizantem ; canım tebrik ederim 42 beden abiye tabi ki güzeldir.Bak ben de 42 giyiniyorum.Ama unutma 38 daha da güzeldir Şimdi dukanı düşünürsen eğer iyice araştırmanı öneririm.Ama şunu söyleyebilirim dukan sağlıksız bir diyet değil.Protein ağırlıklı evet ama karbonhidratta yiyorsun sebze de .Etin sütün yoğurdun desen var.Zytin peynir dom sal ile kahvaltı yap.Çeşit çeşit tarifleri var.Ama dediğim gibi öncelikle iyice araştırmanı tavsiye ederim.Uzun bir süreci var.Bence hayatından kaçamağı çıkar yerine ödülü koy.Mesela ayda 2 kere tatlı ödülü gibi yada ne istiyorsan.Ama dikkat et canım yani incelmek kilo vermek istiyorsan yasaklı şeylerden yeme çok yeme.Beni anlıyorsun değil mi ? Başka türlü gitmiyorki kilolar.Ayrıca pazar günü geçen haftaki kilonla birlikte güncel kilonu da yazmayı unutma ki listeye ekliyim

Nilgüncüm ; evet bu haftayı güzel atlattık verdik artıları.Asıl bu hafta eksileri görmek istiyorum ben.Aslında sana da soramadım hiç sen ne düşünüyorsun dukan hakkında ? Fikilerni alalım canım

Neslicanım ; hemen ilk aklımdayken yazayım sen adımsayar kullanıyorsun kaldı ki en sağlıklı ve doğru rakamı ondan alıyoruz ama hani günlük sen unutsan da alamasanda sana önereceğim bişey var.Malum artık akıllı telefonlarımız var.Play storedan noom walk dşye bir uygulama var onu indirdiğin zaman gün içinde attığın adımları sayıyor.Hani aklında bulunsun balım.Dukan diyeti pek sana uymayabilir canım anlıyorum.Evet saf protein günlerinde sebze yok.Yani bir gün var bir gün yok.Evde vakit geçirmem çoğaldığı için ben de dukanı seçtim.Umarım güzel sonuçlar alırım.Şimdide ben sana sorayım spor listemi görmüşsün.İyi kötü spor geçmişimi de biliyorsun ve tabiki şu anki beslenmemi.Bana bu listemin yanında cardio ya da özellkile sıkılaşmak için ne önerirsin? Ciddi anlamda sıkılaşmam lazım.Çok aklım karıştı.Bu hareketleri seviyorum.Nerdeyse her akşam yapıyorum ama yeterli değil gibi.Aklım karıştı ne yapmalıyım ? yürüyüş hariç bizim buraları biliyosun.

Cemrem ; canım bildirim günümüz pazar.Aklına ne gelirse ne yazmak istiyorsan onu yaz canm.İster menü ister spor ya da başka bişey.Sohbet edip birbirimizden fikirler alıyoruz.Kafana göre takıl yani

Züleyha ablam ; annen için bir kere daha geçmiş olsun.Almanyaya gitmek istemiyorlarmış ama ablacım haklı değiller mi ? Artık vatanlarında yaşamak istiyolar.Sonuçta yabancı ülkeyle burası hiç bir mi ? Annen babana elbette bakıyordur bi sıkıntı mı olur ? Sen neden istemedin ? Artık dukan arkadaşım diyeyim sana Bak detaylı yazıcam neler yaptığımı sen de bi incele.Yanlışım varsa düzelt

Nurdanım ; yoksunnnnn keşke olsan özledim seni.Özelden rahatsız ederim bende kaçışın yok bebeimm.

Ballar yazım uzun oldu çenemmi düştü ne :26: Şimdi kendime geleyim.Yeni diyetim hakkında söyleceklerim var.Ben tam ocak ayından beri 79 da bir ileri bir geri gidip geliyorum.Maalesef psikolojim katı bir diyet yapmaya müsait değil.Tatlı en büyük zaafım.Şimdi durum böyleyken bu kiloda olmak ciddi anlamda sinirlerimi bozmaya başladı.Dukanı bundan önce de yapmak istemiştim ama maalesef vakit sıkıntısından yapamamıştım.Şimdilerde parttime çalışıyorum.Bunu yapmaya uygunum.Günlük kepek hakkımı tatlıdan yana kullanmak benim için ayrı bir keyif.Kaldı ki peynir üst et yumurta benim en sevidğim şeyler.Kırmızı et tüketimime dikkat ediyorum.Sebzelerde eklendi diyetime.Salatamı da yiyorum fasulyemi de.Güzel güzel yemekler pastalar yapıyorum.Helva yapıyorum muhallebi yapıyorum.Hatta sarelleye benzen dukanella var.Dha yapmadım ama onu da deneyim kreple çakma waffle yapıcam.Yani benicezbeden yönleri bunlar.Ayrıca kaliteli karbonhidrat alıyorum.O konuda ayrıca içim rahat.Dukanda hazır gıda yok onu da engellemiş oldum.Evet sabır isteyen zaman gerektiren bir diyet.Ama ben artık ideal kilomda olmak istiyorum.Sıkıldım.Midemi içime çekmekten popomu örtecek şeyler giyinmekten de sıkıldım.67 kilo ideal kilommuş test öyle dedi.Bi o rakama gelelim bakalım nasıl oldum memnunsam güçlendirme değilsem seyire devam.Beni anladınız mı kızlar ? Desteğiniz çok önemli pes etmekten çok korkuyorum.

Hepinizi öpüyorum,görüşürüz

hocam ben de dusunuyorum cok arastırdım son bır kez daha dıyet deneyecegım olmazsa kıs sonu amelıyat olabılırım. doktoru da merak ettım belkı bılıyorumdur bır donem cok arastırdım

canım kolay gelsın toplantın ertelenmıs oh ne ıyı olmus valla. ben buaralar modum yuksek sukur. yoksa kalkamam bukadar ısın altından. son haftalarda full calısıyorum

hocam annenız kotulesmıs uzuldum valla. beklemıyordum da. kotu olmus gercekten. tam olarak rahatsızlıgı nedır ? ıns bugun doktorlar daha guzel bır tedavı uygulamıslardır cok cok gecmıs olsun annenız ıns en kısa surede ıyılesır. hastane trafıgında dıyet yapmak mumkun degıl hastaya bakan stres uzuntu ve yorgunluktan hasta oluyor nerdeyse bu surecte. anne ve babanızın almanyaya gıtmesı cok cok ıyı olur gercekten. yoksa bu boyle nasıl olacak. kım bakacak yanı.

mrb canım hosgeldın.

bayram nasıl gectı ? nasılsın neler yapıyorsun son zamanlarda ?

pazar gunu sabah bıldırım yapıyoruz onun dısında genel bır kural yok ozguruz ısteyen ıstedıgı dıyetı uyguluyor ya da hıc yapmıyor hıc sorun degıl. oncelık sohbet dertlesmek. ama beraber saglıklı olmayı zayıflamayı basarabıldıgımız ıcın boyle bır odak noktamız da oluyor halıyle bu sohbetler dısında. menu yazabılırsın zaman zaman yazan oluyor aramızdan ama zorunlu degıl

fıstık guzel bır tarıf vermıs oldun bu ısımı kolaylastırabılır caya cok guzel alıstım 2001 dı sanırım. hem de kendılıgınden oldu sırf arkadaslarıma uyum saglayım dıye. ıkı uc ay cay ıcemedım cok zorlandım ama sımdı oldurseler caya seker atamam kahveye de alısırım ıns boyle.

ay sorma ev cok ıyı oldu aklımdan cıktı enazından. ev 7. kat. eskı evıme gore daha merkezde ve yol kenarında. catı da guvercınler. ıkı kısı olsak da bu sebeplerden dolayı dıger evlerıme gore daha cok temızlık ıstıyor normal gunlukten cok detaylı.

dukana gelınce hepınız bılıyorsunuz mesaı saatlerım gunlerım calısma ortamım vb durumlarını. dıyet sabırdır katlanmaktır vazgecmektır bırcok seyden. ama bunları yaparken enaz streslı sekılde yapmalıyım kı gunluk hayatım kotu etkılenmesın psıkolojım bır hafta bozulmasın dıyet degıl dıyete uyamazsam calısma ya da vb baska bır durumdan kaynaklı bır sey olusunca, benım moraller sıfırlanıyor stres oluyorum yapamadım uyamadım dıye. ısyerıme yemek tasımak, onu ısıtmak benım ısyerı ortamımda gercekten zor. bana yuk olmayacak bır dıyetım olmalı. dedıgım gıbı bılıyorsun herseyı denedım gecmıs zamanlarda. rakam konusunda sabırsızım ama dayanıklıyım kendıme acımıyorum ama psıkolojım cok onemlı eskısı gıbı hırpalamamam gerektıgının farkındayımn sonra acısı pıs cıkıyorsunuz ben cok kotu bır kıs gecırdım bu sebepten . hatta 6 ay kendıme gelemedım berbat bır ruh halındeydım ıstemıyorum aynı dogayı. ayca kaya ve dukan karması bırsey olacak benımkı. ha bu dıreksıyon egıtımı gunlerınde dort dortluk olmayacak ıs cıkısı dırekt egıtıme gıdecegım dıye ama yıne de dengelı dıkkat edecegım

canım sen boyle seyler ıle ugrasmayı zaten seven keyıf alan bır ınsansın. su an ıcın zaman sorunun da yok oyuzden senın dukana tamamen odaklanman bızlere gore daha kolay ve stressız. kalıcı yapabılecegını de dusunuyorum bu sartlara bakaraak. oyuzden senı desteklıyorum anlıyorum da. ınsaallah saglıklı ve mutlu bır sekılde karsılıgını alırsın. ınsaallah canım benım

canım esraya da dedıgım gıbı senınle konustuklarımı kendı fıkırlerımı kısın yasadıgım duyguları hepsını konustuk onunla da. o yuzden dedıgım gıbı dukan + ayca kaya karısımı bır sey yapacagım bu sekılde hem saglıklı hem bılınclı hem de benı strese sokmayacak normal hayat duzenımde devam edebılecegım bır beslenme seklım olacak.

ne yemek yapsam ne getırsem bunları dusunmek ıstemıyorum dusunecek durumda da degılım daha esnek mesaı saatlerım olsa ya da evde olsam emınım rahat yapardım

ıs konusuna gelınce canım benı ılk tanıdıgınız zamanlarkı gıbı mutsuz degılım ısımden keyıf almayı gurur duymayı ogrendım ogrendıgım seyler edındıgım tecrubeler benı gururlandırıyor sukretmeyı ogrendım kabullenmeyı ogrendım zaman zaman bunalıyorum ıc cekıyorum yoruluyorum daralıyorum ve burda da yazdıgım oluyor ama bu konuda cok sukur eskı ben degılım. ısımı ve hayatımı sureklı kotu gosteren daha dogrusu bu boyle olmaz bu da ne ya vb cumlelerı duymamak ıyı gelıyor belkı de artık. ya da olgunlastım bıraz daha. eskıden yaptıgım ısten cok daha fazlasını yapıyorum ne aglıyorum ne delırıyorum ne bıtmıs durumda eve gelıyorum cok sukur cok daha ıyı ve pozıtıfım. ama tabı kı herkes kadar daha rahat bır mesaı saatı, daha rahat calısma ortamı, garantı bır ıs vb gıbı acılardan daha farklı bır ısım olsun hep ıstıyorum o ayrı mesele. o yuzden oncelıkle su tahlıl vb ıslerımı bı halledeyım bu ıs konusunu yenıden degerlendırecegım koklu bır degısım yaparım belkı ya da devam ederım artık gorecegız.

arabaya esımı ıkna edemedım lokantanın borcunu soyleyıp duruyor baska borc varken araba mı alınacakmıs. ama o borcu lokanta kendı ıodeyecek dıye plan yaptık zaten. cok cok acelesı yok 6 ay sonra odeyebılır sanırım hıc olmadı kredı cekerız ve kredı taksıtını orası odeyebılır dıye dusunuyorum ama hayırlısı artık. bır kac hafta degerlendırırız artık durumları

ıyı geceler kızlar.

alıntılar ancak bıtı. aksam dokuza dogru eve geldım dıreksıyon dersım vardı cok zordu tabı kı ılk kez o koltuga oturdum sıfır bılgı. bol korku heyecan. hocam ıyı bırı ama yıne de ınsan kasıyor 30 yasında cocuk gıbı yonetılmek falan garıp bır durum oluyor tabı kı. fena degıldı sanırım ınsaallah yarın daha ıyı olacaktır bugun tam acemılıktı. araba surerken vazgecmek ıstedıgım anlar oluyor kotu oldugumda ya da kesın carparım dıyerek karsımdan gelen arabalardan korkuyorum uc dort seyı aynı anda yapmaya calısmak benım ıcın de zor. kendımce zekı bırıyımdır ama bazı durumlarda ve konularda salaklasırım. hocaya da dedım zaten uc yabancı dıl bılıyorum hocam ama araba surmek bambaska dedım kendını cok yeteneksız hıssedıyor bazen ınsan. ama cok da keyıflıymıs bu da bır gercek. daha ıyı ogrenme ıstegı var sımdı mesela. ısler cok yogun en cok da cuma ve cumartesı gunu cok yogun olacagım

evet kapanısı da dunku hastane trafıgımı ve sonuclarımı anlatarak yapıyorum

endokrınolojıye sonuclarımı gosterdım

d vıtamını cok dusuk. hem bol gunes alacagım hem agızdan damla kullanacagım bır bucuk ay gunde bes damla. kucukken gecırdıgım rasıtızm hastalıgı ve su an kı kemık erımesının sebep oldugu bır dusuk deger.

sekerım aclık 98. 100 uzerı ozellıkle 110-120 ıle baslayan rakamlarda hap kullandırıyorlar normalde bana gerekmeyebılırmıs ama su ankı rakam, zor kılo vermeyı de ekleyınce hap kullanmamı tavsıye ettıler glukofen kullanacagım klasıktır zaten.

jınekolojıye gıttım vajınal ultrason da yıne over yanı yumurta gorulmedı buna gore su an hıc yumurtam yok son bır yıldır boyle cıkıyor aslında. genel bır ultrasona da aldılar benı. onda da aynı sekılde gorulmedı. mr yapmak ıstıyor genetıktekı doktorum. cunku over yok, gorulmedı ya da goruldu dıye net bır rapor cıkartacaklar cunku oyuzden emın olmak ıstıyorlar. smear ve dıger testler normal. amh denılen yumurtalık rezervını gosteren detaylı ozel bır tahlıl vardır onda da yıne sonuc 0.01 gıbı . bu rakam kotu bır rakammıs.

genetıge gelecek olursam bas sorumlu profu tanımasam da bolumdekı doktor cok ıyı. cok ozel ılgılenıyor benım de. ıyı de bır ınsan. kendımı rahat hıssettım yanında. sagolsun annem ve kardeslerımın de kan verme durumu ıkı hafta sonra netlesecek benden pıhtılı ve pıhtısız kan aldılar yıne tabı kı cok zor alındı yıne. damarlarım ınceydı hep. cok kan vermekten dolayı ıyıce ıncelmıs kollar,eller denendı . aksarayda yaptırdıgım hormon tahlıllerını de goturdum onlara. aılemın, benım, kardeslerımın, akrabaların her turlu detayı yıne soruldu. yenıden kan ıstemelerı sebebı ıse tam yuzde yuzde emın olmak aslında yer belırlemek. neyın dersenız. kromozomlarım.

evet ne stres ne kılo degıl benım adet gormemı engelleyen. kromozom bozuklugum var bundan emın oldular x y kromozomları gıbı cınsıyet belıryen ıkı kromozom kopmus ve parcaları bazı genlerın ustune yapısmıs . cınsıyet kromozomları oldugu ıcın de menopoz, yumurta, yumurtalık, gebe kalabılme gıbı konularda olumsuz etkılerı olabılıyormus ıste. kadın cınsıyetını ılgılendıren durumlar. cınsıyet kromozomları oldukları ıcın. sımdı bu yenı verdıgım kan ıle bu kopan parcalar hangı genlerın uzerınde ? nasıl bır etkısı olmus ve olacak ? ne durumdalar onu anlayacaklar. onlemı tedavısı yokmus. sebep ve durum ogrenmıs olacagız bu verdıgım kan ıle dogustan mı bu hastalık var yoksa sonradan mı gelıstı onu da ogrenecekler

ıkı uc hafta sonra hersey daha ıyı netlesecek smdılık durum bu. yıllarca benı bu konuya yonlendırmeye, hayatımı ve psıkolojımı bozan, paramı bosa harcatan, umut avcısı hayal avcısı, bılgısı eksık tum doktorları ALLAHA havale edıyorum kolay kolay kımseye beddua etmem ama 5 yıl ıcınde bana cok kotu seyler yasatan benım kendımı aılemı esım dahıl herkesı suclamamı kızgın ofkelı olmama sebep olan bu doktorlara edıyorum beddua. ALLAH bana umut kapısı acsın bana benzeyen benzemeyen herkesı bunların elınden kurtarsın ınsaallah bu ınsanlara muhtac etmesın ınsaallah

Esracım, buna benzer şeyleri daha önce yine bu sitedeki karatay diyeti ile ilgili bir başlığa yazmıştım. Diyet kişiye özel olmalı bence. Mesela ben ne kadar çok sevsem de sürekli aynı şeyleri yemekten çabuk sıkılan, öyle çok düşkün olmasam da yememem gereken şeyler olduğunda stres altında hisseden biriyim. Bu sebeple belli bir besin türüne odaklanıp diğerlerini kısıtlayan hatta yasaklayan diyetler bana göre değil. Yani yapayım desem taş çatlasa 1 ay dayanırım sonra "başlarım diyetine.... " diyip bırakırım. Bana en uygun diyet her şeyden makul miktarlarda yiyebileceğim, canım baklava istediyse baklava yiyeceğim ama onu yiyince yemekte ekmek yemeyeceğim, böyle kendi içinde oynamalar yapabileceğim, sonsuza dek sürdürülebilecek bir beslenme şekli. Nitekim ben bunu uyguluyorum Ocak ayının sonundan beri ve toplamda 12-13 kilo verdim. şu 65 bandını kırar da aşağı düşersem çok da mutlu olucam :)

Velhasıl dukanın o yulaflı tatlı tarifleri falan çok hoş. diyet tatlı olarak yapılıp yenilebilir. ama tam anlamıyla uygulamak bana göre değil şekerim.

Öperim... Bu ara fransızca çalışıyorum. 7 eylülde eski adıyla KPDS yeni adıyla YDS var. güzel bir puan almak için ders çalışıyorum boş vakitlerimde. Ben dersime başlıyım

Slm hatunlar. Fena yogunum ve iki gundur cikolata diye geberiyorun valla su an cay ile yiyorum kizmayin.cok iyi geldi valla.

Canım herşey gönlünce olsun.Önemli olan içine sinmesi.Doğayı en iyi sen biliyorsun.Buna uygun beslenme programını da ayarlamışsın zaten.Sadece artık cısslara karşı daha katı olmanı temenni ediyorum.İnşallah güzel kilolar verirsin canım arkadaşım

Canım öncelikle küçükken ne hastalığı geçirddin ? Sonra tahlilere gelince bak şekerin gayet iyi çıkmış bence yüksek değil.Bana göre gayet iyi.Tabi diğer hastalığını düşünecek olursak etkisi olabilir o yüzden yorumu bana değil doktoruna kalsın.Ayrıca kadın doğuma gösterdiğin özen ve cesaretten dolayı seni tebrik ediyorum.İhmal etmemen örnek olsun hepimize.Gel gelelim şu kromozom meselesine.Yani ben anlayamadım bir de ilk kez duyduğum için fransız kaldım.Genin üstüne yapışan kromozomları alamıyor mı ? Parçalanan kromozom iyileştirilemiyor mu ? Şunları bir tıpçı okusa içinden baan baya bi saydırır herhalde.Kilonla alakası olmaması seni artık psikolojik olarak rahatlatacak.Ama şu geçen 5 yılda gittiğin doktorlara ne demeli bilemiyorum ? Bir araştırmaya sevk etmek zor olmasa gerek.Özel desen para kısmına bakar hep.Artık sıkma canını sen.En azından hastalığını biliyorsun.Nedenini biliyosun hele test sonucu açıklansın daha da bilinçli olacaksın.Ona göre yol alacaksın.Rabbim bir an önce sağlık sıhhat verir inşallah.Üzülme sen.Dualarımız seninle ...

Aslında nilgüncüm kesinlikle aynı fikirdeyiz.Herşeyden yiyebilmek ama en önemlisi dengeliyebilmek.Bunu başarabiliyorsan ne ala ama ben biraz başarısız oldum sanırım.Dukanın tatlı tariflerini ben dukana başlamadan önce de yapıyordum.Gerçekten çok güzel oluyolar Kaldı ki ben de senin kilonda olsam dukan yapmayabilirdim.Şimdilik 67 hedefime kadar sürdürebilirsem süper olur

Kolay gelsin ama ne için bu sınav ? Siz fransızca da mı biliyordunuz madam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…