Giden 27 kg ve gidecek bi 20 daha ;)

herkese merhabalar hatunlaarrr

köydeki son günüm bugun, annemler dönüyor malesef tatilden ve beni de alıp öyle geçecekler eve beni bırakın burda dedim anneme ama ramazan geliyomuş en azından ilk günler evde beraber olaymışız yani tamam yemek olarak burada çok yiyorum, o yuzden diyetime yaramıyor köy ama bana ruh olarak çok iyi gelmişti, her güzel şey gibi bu da erken bitti malesef

onun dışında iyiyim şükür, kpss çalışmıyorum, kendimi hiç yorasım yok valla, canım isterse 1 2 konu okuyorum o kadar, herkes devlette çalışacak diye şart yok ya özel sektörün de çalışana ihtiyacı var işe başladıgım zaman bir daha full çalışma ortamım olacak, 1 sene izin bile almam mumkun olmayacak, e madem oyle bn de tatilimn tadını çıkarayım degil mi ama

filizim sabah beni aramışsın ama dedeme su götürmek için bahçedeydim geç gördüm aradıgını, sanırım sonrasında da sen musait degildin, önemli bişey degildir inşallah canımcım :26:

neslicim kayınpederine çok geçmiş olsun, Rabbim şifasını versin inşallah

Züleyha ablam, dün yemişsin iyi olmuş güzel olmuş hiç takma kafana, sen diyeti yaparken çok katı yapıyorsun zaten arada böyle kaçamaklar lazım

esoşum da bugun girmemiş sanırım, ama ben kendisinin neler yedigini instagramdan takip ediyorum zaten, neler yaptı neler yedi hepsinden haberim var

bugun burda hava çok sıcak, birazdan bayılabilirim, eger bayılmazsam görüşürüz kızlaarrr

Kilo vermek için diyet yapanlar ramazanda nelere dikkat etmeli?

1- Mutlaka ama mutlaka birey oruç tutacağı günün sahur vakti öğününü yerine getirmeli.Sahurda seçeceği besinler, protein, yağ, yönünden dengeli olmalı. Karbonhidrat içeriği kan şekerini aç olacağı saatlerde dengesizleştirmemek için bileşik karbonhidrat türevi olmalı. Posa yönünden zengin ve sıvı içeriği dengeli olmalı.

Örneğin; haşlanmış yumurta, süt, yarım yağlı ya da yağsız peynir, zeytin ya da ceviz, pekmez, meyve, kepek ekmek, çay ama çok çok açık (çünkü diüretiktir) ve su.

2- Mutlaka sahur öğününden sonra birey sağlıklı dışkılamayı gerçekleştirmeli.

3- Orucunu açarken dikkatli ve sakin olmakta fayda vardır. Gün boyu aç olmaktan kaynaklı magnezyum değerlerimizdeki düşüklüğü hemen takviye edecek besinlerin başında hurma gelir. Kişi orucunu, kilo durumuna göre sayısını belirlediği hurma ile açarak, gün boyu oluşan magnezyum ve karbonhidrat açığının, ardından da mümkün olduğunca oda ısısında su içerek sıvı açığının bir kısmını kapatmış olur. Hemen ardında çok kaynar olmayan bir kase çorba çok uygun bir devamı sağlar.

4- Ana yemeklere geçmeden yaklaşık 20 dakika beklemeyi başarabilirse çok doğru olur. Bu bekleme süresi hem kişinin açlığının yatışmasını sağlayacak, hem de ana yemeklerden çok büyük porsiyon tüketmesini önler.

Ana yemek hem et grubundan (ızgara ya da haşlama şeklinde pişmiş kırmızı et, tavuk eti ya da balık gibi), hem zeytinyağlı 1 porsiyon sebzeden, hem süt- yoğurt grubundan, hem salatadan, hem de ekmek grubundan (çok büyük bir parça olmamak koşulu ile ramazan pidesi olabilir) oluşmalıdır.

5- Akşam öğününden sonra posa açığı için meyve (en fazla 2 porsiyon), gece boyunca da kan şekeri dengelenmesi için süt ya da yoğurt bir porsiyon tüketilmeli.

Kişi mutlaka tatlı yemek istiyorsa bu saydığımız süt+ meyve öğünü yerine sütlü tatlı (kilo kaybının devamlılığını sağlamak için maksimum haftada 2 ya da 3 kez) tüketebilir. Buna en iyi örnek de sade dondurma ya da güllaç olabilir.

6- Tüm bu saydıklarımızı yaparken dikkat etmesi gereken en önemli tüketim ise oruçlu olduğu saatler dışında su tüketimini en az 2 litre olması.

Evet canıııımmm, dün tam bu mesaja cevap yazarken ofise gelen oldu, sonra da yazdıklarım gitti, sonra da piknik için çıktım zaten. Bugün daha iyiyim sindirim sistemi olarak, gerçi dün o kadar çok yedim ki sindirim sistemim grev yapıyor da olabilir Bıktı benim bu boğazımdan galiba Bir gün önce koca bir kase yoğurt yemiştim, normalden biraz daha ekşiydi, ben ona bağladım ama dediğim gibi geçti sayılır zaten.
Konser ünlü birinin değildi canım, Uluslararası İzmir Festivali kapsamında tarihi yerlerde konserler düzenleniyor, dünkü de Çeşme'deki kilisedeydi, ben caz sanıyordum ama klasik müzikti, çok keyif aldım
Esoşum senin hazırlık gelin hazırlığı gibi maşallah Ben saçımla hiç ilgilenmiyorum desem abartmış olmam, kıyafet te pek düşünmeden seçip giyiyorum, bir tek kahvaltı ve spor kalıyor vakit alan. Sabahları kahvaltı hazırladığım da söylenemez, kapaklı bir kahvaltı tepsim var, onun içine kahvaltı tabaklarına peynirleri doğrayıp koyuyorum, çemen ve ceviz koyuyorum. Porselen küçük zeytin kavanozuna da zeytini yıkayıp, soslayıp koyuyorum, kahvaltı için tabaklarımıza istediğimiz kadar almak kalıyor sadece Genelde akşam kontrol ediyorum kahvaltı tepsisini. Spor da toplam yarım saat anca sürüyor, 5 dakika da duş, saç kurutma falan yok, çıkmadan güneş kremi sürüyorum ve hoooop çıkıyorum Genelde 9 - 9:30 gibi iş başı yapıyorum, 15-20 dakikada evden işyerine gidiyoruz.

Oyyyy zor işler canım yaaa, hele de uzakta olunca idare etmek daha da zor, Allah kolaylık versin. En azından kendi masraflarını çıkarsa iyi olur tabi ama yeni açılan işyerlerinde bu pek kolay değil, zamanla oturur, düzene girer, size bolca para da kazandırır inşallah
Ramazanda da yoğunluk zor olur be kuzum, aç susuz hele konuşma gerekirse daha da zor, yoğun olmasın da normal olsun diyelim
Ben rahatlayacağım kısa bir süre ama o zamana kadar da canım çıkacak gibi görünüyor Planlarım bozulmazsa ağustos ayında nefes alabileceğim

Tenisi çok seviyorum yaaa, çocuk gibi keyif alıyorum valla, bir küçücük topla raketi buluşturucam diye koşturup duruyorsun, başka hiçbir şey düşünmüyorsun, bir çeşit meditasyon
Kabızlık değil canım, tam tersi Şimdi iyiyim şükür, teşekkür ederim
Bu sabah spor yapamadım, gece geç yatınca sabah zor kalktım. Aç karnına spor önerilmiyor ama Leslie ile 1 mil 2 mil bana spor gibi gelmiyor be canım. Tibet hareketleri de zaten bir çeşit yoga, zorlayacak bir durum olmuyor yani. Koca bir bardak suyumu içip rahat rahat yapıyorum spor, güne enerjik başlamaya yardımı oluyor kesinlikle

Aaaa sınavdan kalmana üzüldüm canım yaa, ama moral bozmak yok, hazırlanıp tekrar girersin. Hepsinden mi kalmışsın, geçtiğin var mı? İnternette eski sorular falan var, birbirine benzer soruyorlar zaten çoğunlukla, bolca soru çöz bence. Ben ücretsiz izindeydim, evdeydim o dönem, o yüzden derslere gitmiştim düzenli olarak, hem de yürüyerek gidiyordum spor gibi oluyordu, evde olmak pek güzeldi yaa Direksiyonla yazılı çok farklı canım, direksiyonda eğitimlere olabildiğince fazla katıl, zaten ehliyeti alınca da araba kullanmazsan unutursun çabuk, mümkünse hergün kullanmak lazım ilk zamanlar
Günlük ped idrar kaçırma olayından dolayı mı kullanıyorsun? Onunla ilgili sonuç aldın mı, ne dedi doktor?

Süper olmuş öğünlerin de fotoğraflar da, çok beğendim çooook

Ben de dün farkettim bunu, aslında akşam mangal olacağını biliyordum, öğlen az yiyebilirdim, etin yanında lavaş yemeyebilirdim. Zor oluyor irade kullanmak bazen. Aslında asıl öğrenmek gereken bu bence. Bir ara mevsimlerden roma yaparken öğreniyor gibiydim ama çabuk unuttum
Sağol canım, eğlenmek güzel de yaşlanıyorum galiba artık, fazla yoruluyorum sanki
Kayınpederim yaklaşık 1 senedir rahatsız canım, ama son 4-5 aydır iyice kötü, koca adam eridi resmen, eşim gidecek haftasonu, duruma göre belki benim de gitmem gerekebilir, yoksa bayramda gitmeyi planlıyorduk zaten. 82-83 yaşlarında kendisi, Allah çektirmesin diyoruz artık canım, belli bir yaştan sonra toparlanması daha zor.

Valla bitanem hep söylerim böyle şeyler cok iyi gelir bizim burada sosyal bi aktivide yapmayi birak yürüyüş bile yapamiyoruz hatta bak ne anlatayim gecen erzurum merkeze gidiyorum belediye otobusundeyim böyle bi arazinin yanindan geciyoruz adamin biri takmis esofmanlari spor ayakkabılari tempolu yuruyor belli hani memur falan yerli değil.Arabadakiler adamla alay ettiler yaw hele spor yapiyormuss hahahahah Nasil sibir oldum düşün.Ben genelde merkeze gittiğimde yada ablama gittigimde geziyorum tozuyorum egleniyorum diyeti takliyorum çünkü her zaman yapabildiğim şeyler değil.Sadete gelirsek piknik konser tenis bahane onemli olan insan psikolojisi eminim sanada cok iyi gelmiştir.
Hakkaten gelin hazırlığı cuuuuk oturdu :) ama senin gibi güzel saclarim olsa ben de bisey yapmazdim emin ol.Hem suratınin makyaja falan da ihtiyaci yok elmacik kemiklerin yeter inan bunlari söylerken cok ciddiyim♥♥♥

Saglikli beslenip kilo veren kizin telefonundan gonderilmistir :)

Daha dün netin kesilecegini soyleyip bugun neti kesen komsuma selamlarrr.Hep söylerim okul okumakla adam olunmuyor.Evde net yok alintilar cepten yapilacak kuzularim idare edin kizgin suratlarrrr hemde bissürü...

Ahh kuzum hic güzel olmaz mi yaaa insan kafa dinliyor koca bir sene neler gorup geciriyosun bi tatil hakkimiz ama sıkma canini bu bile kardir degil mi :)
Kpss konusunda artik bize laf düşmez sen kararini vermissin özel diye hakkinda hayırlısı olsun dilerim özelde kariyer zirvesi yaşarsın.
Sıkı takipcim benimm ♥♥♥
Ramazan icin yazdiklarini okudum balim cok faydali bilgiler bende bişeyler yazicam paslasalim böyle

Facede görmüşsündür soframızı belki.patates kızartması ve menemende yaptık.çok yedim çok canım.yarın kaldıüımız yerden devam.
Periyodik dönemim yakın karnım baya şiş.

Gördüm ama goz ucuyla bakip gectim ablacim :))) Afiyet olsun bende detoks düşünüyordum ama ramazan geliyor yapmak istemedim o yuzden

Doğacım notlari okudum aslinda brnimde benimde senden istediğim buydu daha dikkatli olmak ve kendini yipratmamak.Eminim hersey daha güzel olacak.Ramazan geldi bak senin ayin bu senenin gecen seneden farki ne hadi bakalimmmmm ....
Meyve ve ekmek senin zaafin.Kisitlama yapma gunde uc meyve az degil bitanem keza dort bes dilim ekmek de öyle.Yani bunlari gün icinde nasil istersen öyle tüket daha kolay olacak bak gor

Veeee bennn
Kizlar kac gündür arti cikiyorum yani nedenini bilmiyorum ama yanlış yaptığım bisey de yok.Hele ki dünkü beslenmem ve diyetimden sonra bu sabah arti üstüne arti görünce cok moralim bozuldi.Ben bu konuda cok hassasim hic tahammülüm yok maalesef.Hemen bozuyorum diyeti ve konsantre olamiyorum .Bugun de öyle oldu bozdum diyeti.Yarinda yapmicam bana küçük bir mola olsun.Ramazana planlarim var bayrama kadar gitsin biraz kilolar.Moralim bozuk bu konuya.Ama kizlar maşallah bu ara pek keyifliyim huzur doluyum resmen.Cok şükür rabbime.O kadar ozlemisim ki bu hisleri.Ramazanla ilgili paylasimlari yapicam ballarim

valla bi, deniz tatili daha iyi gelirdi tabi canım ama köyle idare ettik artık napalım, kafa dinlemek de güzeldi kpss konusunda da aslında şu 2 hafta çok çalışmak istiyordum biliyorsun ama canım istemiyor, çalışmadıkça da kendi üstüme yük bindiriyorum o yuzden düşünmekten vazgeçtim, bu da böyle olsun bakalım

ramazan için de yazdım ama uygulayabilirim inşallah korkunç bir artıyla dönmüşün köyden ne yapacam da cumartesiye kadar eskiye dönecem bilmiyorum bence beni listeden kovun siz

Kizlar hesap kitap ve tatil plsni yspitorum pc basindayim yani surekli. Bizim lokanta hesabi var ama en cok tatil zamsn aliyor gunboyu ugrastim halen devsm yarin da devam.planlar cok karisti da.annemler deniz istiyor biz benden dolayi istemiyoruz tesettur iste. Tur istiyorux onu onlar istemiyor ramazan ayinda gezmek de zor olacak iyice kafa karisti konyaya gitmek istemiyorum bu bayram. Offf daha bir anlatsam arap saci tam. Oyuzden okudum ama alinti yapamadim en gec yarin aksam artik anlastik mi.opuyorum hepinizi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sabahın erkeninden gününüz aydın hepinize.elimde çıtır bir kitap var biraz gizemli onun yüzünden erken kalktım.
Sarah jio nun son kamelya.
Dün buğday diyetim malesef sonuna varamadı.öğleden sonra bir arkadaşım aradı mutlaka gel dedi.gittim çok pişmanım gittiğime.evin önünde bir sürü ayakkabı.
Girdik herkes masada.sofrad ekşili köfte yaprak sarma ,su böreği,patlıcan salata,kuru bibet dolma ,pohaça,2çeşit kurabiye ve pasta.onlara detokds yaptığımı çaydan başka hiç bişe almayacağımı söyledim.kızlar bir görmeliydiniz bakışları.ezdiler beni vallahi.nereme yapıyormuşum.gıcıklaşmamslıymışım,bak allahın adını veriyom bir lokma ne olurmuşki,😟direnemedim kızlar.hiç yemek yerken bu kadar mutsuz olmamıştım.çok üzüldüm gerçekten.bir bayan vardı.ilk kez orda tanıştık.eşi doktormuş.en çok onun yüzündan yedim.108 kgmış.bana bakışından çok etkilendim
zayıflamaki için çok uğraşıyormuş ama hep diyetleri yarım bırakıyormuş.eğer dirensem konu uzuyacaktı.ona dönecekti bakışlar.o yüzden masada daha fazla direnmedim.ama mutfakta arkadaşıma sitemlerimi sundum.
sonra o bayanın kızı geldi.diyetisyenmiş.sağlıklı beslenmeyi anlattı.meyve cıs dedi.hiç duramıyorsanız en fazla 1 öğün oda avuç içi kadar dedi.
işte kıxlar hüzünlü bir detoks maceram böyle bitti.
şimdi kitabıma dönüyorum müsadenizle.kocaman öpüldünüz.

Ooo maasallah canim. Resinler de harika yine. Sunum yetenegin cok basarili senin.

Ben lisedeyken okudum hocam. Aborjinleri hstirliyorum biraz. Onun disinda cogu kismini unutmusum buaralar tam da ihtiyacim olan seyler. Zor bir kis gecirdim toparlansam da hasar birakti brn de buyuk mucadele karsiliksiz kalma olayi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…