- Konu Sahibi Visnekralicesi
Mevlüt vs sevmem ama çocuk zaten napcak orada. Söylenmez bile böyle bişey zaten çocuğu olan gitmez diye düşünüyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çocuğum yok ama olsaydı benim çocugumu ıstemeyene gıtmezdımKomşunuz veya akrabanız mevlüte çağırdı size çocuk getirmeyin dedi ve çocuklu bayansınız siz ne yapardınız tepkiniz ne olurdu gidermiydiniz?
Bende cevap hakkımı kullandım.Tabi ki değilsiniz öyle bir isteğim de yok zaten ama bildiğiniz gibi burası forum sitesi hakaret etmeden herkesin birbirine istediği yorumu yazma hakkı var.
Hakaret açıklamasıyla ne söylemeye çalıştığımı anlamadıysanız diğer söyleyeceklerimi de anlayabileceğinizi sanmıyorum. İyi gecelerBende cevap hakkımı kullandım.
Ortada bı sorun göremiyorum.
Hakaret açıklaması nereden çıktı anlamadım!!!
Siz yorumuma cevap yazmışsınız, bende cevabımı verdim sadece...
Maaşallah bu kadar zeki iseniz forum sizi kasar.Hakaret açıklamasıyla ne söylemeye çalıştığımı anlamadıysanız diğer söyleyeceklerimi de anlayabileceğinizi sanmıyorum. İyi geceler
Maaşallah bu kadar zeki iseniz forum sizi kasar.
Oysa ki yorumlarınız gayet günlük dil ile yazılmış sokak türkçesi...
O zamanda cagirmadi diye alinirsiniz buna bile alinmissiniz. Alınacak yer ariyorsunuz bence ne var canım bunda.Tmm ama çocuklu insanada çocugunu getirme denmez Mevlüt yapan kişi ona göre çocugu olmayan kişileri seçsin çağırsın alınıp kırılan olabilir.
E herkes çocuğuna sahip çıkıyorsa ortada bağıran çağıran Hoca Kuran okurken yan odada küfreden çocukları kim doğurdu?Bir şey anladığınızı sanmıyorum. Ev sahipi değil herkes kendi çocuğuna mukayet olacak. Dedikoduya dalıp unutmasınlar mesela çıcuklarını. Gerçi sizin çocuklarla ilgili çok ama çok farklı anılarınız var. Evinize bile almayın bence eminim çevreniz bunu anlayacak inceliktedir.
Sizin espri anlayışınız ayrıdır.Sokak Türkçesi mi hahahahah Siz beni güldürdünüz Allah’ta sizi güldürsün :)
En fazla 5 dakika mi .Hızlandırılmış Mevlüt yapılıyor galiba sizin o taraflarda.Cocuklar olunca neden rahat dedikodu yapamasinlar ki onu anlayamadım.Birde genelde benim gittiğim mevlutlerde dini sohbetler yapildi dua sonunda. Sizin adetler biraz farklı demek ki. Mevlüt sonrası dedikodu .Teravih ayrı müvlit ayrı ikisini nasıl bağdaşırdınız. Yine dini konulara giriliyor ben girme taraftarı değilim. Mevlütte Kuran okunurken çocuklara müdahale edebilirsin ama namaz kılarken namazı bozamazsın. En fazla 5 dk Kuran okunur sonra bol yeme içme bol dedikodu. Zaten o yüzden çocuk istenmiyor ki rahat rahat dedikodu yapsın hanımlar kim çocukla uğraşacak o durumda
Bende aynı şeyi yazacaktim yaSizin gittiğiniz mevlütle, bizimkiler baya farklı. En fazla 5 dakika kuran okunan mevlüde hiç gitmedim.
Haklısınız ancak belli bir yaştan sonra gelmelerini çok daha mantıklı buluyorum ben.3 4 yaşındaki çocuğun okunan duadan birşey anlayacağını sanmıyorum.O yaşlardaki çocuklar belli bir süre hareketsiz kalamazlar sikilirlar ve doğal olarak dolanmak enerjilerini atmak isterler .Tuvaletleri gelir uykuları gelir mizildanirlar.Ama 9 10 yaş gibi artık Dini kavramları algılayabilen çocukların gelmesi tabiki uygun ve güzel olur.Laftan da anladıkları için sessizce bir yerde oturabilirler.ya arkadaşlar doğru diyorsunuz ama , emrivaki yapılan birşey bu.
bırakacak yeri olan zaten bırakır gider. ki kaldı ki mevlit çocuklara uygun bir yer değil diyorsunuz ama çocuklarında bu manevi ortamlardan feyiz almaları gerek..
Sizin espri anlayışınız ayrıdır.
Ben anlamam sizi güldürmekten bı yanlışınız olmasın.
Mavi kanlı asıl bir Türk vay be...Daha ne kadar sırf cevap yazmış olmak için yazmaya devam edeceğinizi merak ettim ama sonunu görecek zamanım yok maalesef. İyi geceler diliyorum :))