Gidermiydiniz?

Komşu mu akraba mı, çağırana göre değişir tutumum.
Çocuklu bir insanım, direkt çocuksuz gel dense bozulurum.
Ama mevlüt gibi sessizlik gerektiren ortamlara zaten çocuğumu götürmem, bırakacak yerim yoksa da gitmem.

Tabi ki değilsiniz öyle bir isteğim de yok zaten ama bildiğiniz gibi burası forum sitesi hakaret etmeden herkesin birbirine istediği yorumu yazma hakkı var.
Bende cevap hakkımı kullandım.
Ortada bı sorun göremiyorum.
Hakaret açıklaması nereden çıktı anlamadım!!!
Siz yorumuma cevap yazmışsınız, bende cevabımı verdim sadece...

Bende cevap hakkımı kullandım.
Ortada bı sorun göremiyorum.
Hakaret açıklaması nereden çıktı anlamadım!!!
Siz yorumuma cevap yazmışsınız, bende cevabımı verdim sadece...
Hakaret açıklamasıyla ne söylemeye çalıştığımı anlamadıysanız diğer söyleyeceklerimi de anlayabileceğinizi sanmıyorum. İyi geceler

Burdaki kadinlari cidden anlamiyorum. Cocuklari birey olarak yetistirmek degil mi gaye? Siz cocuklariniz tek vücüdmusunuz? Yani baze ortamlarin cocuga göre olmadigini kabul etmek niye bu kadar zor? Kendimde bir anneyim ve asla kizimi bir dügüne götürmem, söz konusu mevlüdada götürmem.

Yok adet gelenek felan denilirse, bu çoçuk için önemli degil ki. Cocuk oyun istiyor yada cogunlugunda uyku isterler (çünkü orginizasyonlar aksam olur cogunlukla). Yani orda "aa demek ki adetlerimiz bööyle" demiyor çoçuk. Kosturmak ister, hele baska çoçuklar var ise, dahada simarirlar. Bu her ortama uygun degil ki. Anne zapt etmek istese bile (ki her anne istemiyor), zapt edilemez o çoçuk.

Bir dügünde insan yetiskin arkadaslari ile kutlamak ister, anin romantikligine kapilmak ister. Bir küçük çoçugun duvagina basip, sürekli etrafta kosturmasini istememek çok normal.

Bu birazda bence bizim kültürde çoçuklar, insan yerine konulmadiklarindan geliyor. Onlarin ihtiyaçlarina bakilmiyor. Burda bile anneler çoçugun ihtiyacina degil, egolarin pesinde. Hangi çoçuk küçük bir apartmanda 10 diger çoçuk ile dört duvar arasinda kalmaya ihtiyaci var? Ona göre yasli bir adamin, onun anlamadigi seyleri anlatmaya ne ihtiyaci var? O çoçuk hele ki aksam ise, sessiz bir ortam ve uykuya ihtiyaci var.

Birakabilcegim biri varsa birakirdim. Birakamazsam gitmezdim.
Çocukları kabul etmiyor diye linc etmeyn kadını kac anne misafirlikte çocuğunu ortalığa bırakıp dedikoduya dalıyor cocuklar ortaligin anasını ağlatıyor
Mevluttede durmuyor agliyorlar biz kadinlar mevluttede dedikodun kalmiyoruz maşallah.
Zaten sıkılıyor cocuk. Belki siz bakıyorsunuz cocugunuza ama herkes bir değil.
Ben getirmeyin diyemezdim ama diyenide linc edecek durum yok

Tmm ama çocuklu insanada çocugunu getirme denmez Mevlüt yapan kişi ona göre çocugu olmayan kişileri seçsin çağırsın alınıp kırılan olabilir.
O zamanda cagirmadi diye alinirsiniz buna bile alinmissiniz. Alınacak yer ariyorsunuz bence ne var canım bunda.

Bir şey anladığınızı sanmıyorum. Ev sahipi değil herkes kendi çocuğuna mukayet olacak. Dedikoduya dalıp unutmasınlar mesela çıcuklarını. Gerçi sizin çocuklarla ilgili çok ama çok farklı anılarınız var. Evinize bile almayın bence eminim çevreniz bunu anlayacak inceliktedir.
E herkes çocuğuna sahip çıkıyorsa ortada bağıran çağıran Hoca Kuran okurken yan odada küfreden çocukları kim doğurdu?
Siz bireysel olarak çocuğunuza sahip çıkıyor olabilirsiniz. Ama geriden feci bir şekilde arsız, laftan sözden anlamayan, b.kunda boncuk bulunmuşçasına şımartılmış premsesler premsler geliyor.
Her yerdeler. Metroda, otobüste, parkta, restoranda, her yerde.
Bari mevlit ve düğünleri salsınlar.
Siz kendi çocuğunuzu düşünerek yorum yapıyorsunuz. Eminim farklı yetiştirmişsinizdir. Ancak daha 1 ay önce tebarekeye gittiğimizde çocuğun biri salon kapısının önünde açtı telefondan bir rap şarkısı bağır çağır dinliyor. Anası onu aldı elinden iki dakika sonra çocuk bu sefer bulmuş bir yastık top yapmış oynuyor.
Bu çocuk gelmesin efendim. Kimse bu çocuğu istemek zorunda deği
l.

Teravih ayrı müvlit ayrı ikisini nasıl bağdaşırdınız. Yine dini konulara giriliyor ben girme taraftarı değilim. Mevlütte Kuran okunurken çocuklara müdahale edebilirsin ama namaz kılarken namazı bozamazsın. En fazla 5 dk Kuran okunur sonra bol yeme içme bol dedikodu. Zaten o yüzden çocuk istenmiyor ki rahat rahat dedikodu yapsın hanımlar kim çocukla uğraşacak o durumda
En fazla 5 dakika mi .Hızlandırılmış Mevlüt yapılıyor galiba sizin o taraflarda.Cocuklar olunca neden rahat dedikodu yapamasinlar ki onu anlayamadım.Birde genelde benim gittiğim mevlutlerde dini sohbetler yapildi dua sonunda. Sizin adetler biraz farklı demek ki. Mevlüt sonrası dedikodu .😄Annesi tarafından ortalığa salınan cocuklar yüzünden okunan dualar anlaşılmıyor sadece.

ya arkadaşlar doğru diyorsunuz ama , emrivaki yapılan birşey bu.
bırakacak yeri olan zaten bırakır gider. ki kaldı ki mevlit çocuklara uygun bir yer değil diyorsunuz ama çocuklarında bu manevi ortamlardan feyiz almaları gerek..
Haklısınız ancak belli bir yaştan sonra gelmelerini çok daha mantıklı buluyorum ben.3 4 yaşındaki çocuğun okunan duadan birşey anlayacağını sanmıyorum.O yaşlardaki çocuklar belli bir süre hareketsiz kalamazlar sikilirlar ve doğal olarak dolanmak enerjilerini atmak isterler .Tuvaletleri gelir uykuları gelir mizildanirlar.Ama 9 10 yaş gibi artık Dini kavramları algılayabilen çocukların gelmesi tabiki uygun ve güzel olur.Laftan da anladıkları için sessizce bir yerde oturabilirler.

Ben çocuğu bırakıp giderdim zaten çocuk seslerinden ne kuran okunduğu belli oluyor ne de dua edildiği ikide bir çocukları susturmakla geçip bitiyor hele ki şımarık çocuklar

Back
X