yaşadığım durumu bile bile imalı bir gülüşle defalarca aynı şeyi söylemek iyi niyet değil..üstü örtülü art niyettir.Kötü bir şey dememişler ki....Aynı güzellikleri senin için de dilemişler. Valla sana yaranmak da zor sanırım.
benim yaşadığım durum bu değil..ısrarla aynı sözün tekrar edilmesinin bi anlamı varmı?Aslında durum şu kendimde benzerini yaşadığım içindir belki,yarası olan gocunuyor.
Mesela ben sevgilimden ayrıldım,arkadasimda o sıra biriyle çıktı sürekli anlatiyodu bende bana inat diye kendimi ordan buraya vuruyodum
Yeni bir iliskiden cikmissiniz ve yaralisiniz,arkadasiniz ise evleniyor yani kendini olur olmaz kasıyor olabilir kaç yıllık ilişkisi bitti geldi bana gelinlik bakiyor gibisinden. Yani ben tamamen iyi niyetle soylendiginden ve yukarıda da yazdigim gibi yaradan dolayı gocundugunuzu düşünüyorum.benim yaşadığım durum bu değil..ısrarla aynı sözün tekrar edilmesinin bi anlamı varmı?
ayrıldığımı evlenmek istemediğimi ve şuan görüşmek isteyenlere hayır dediğimi bile bile buna saygı duymak yerine,,ısrarla sanki çok istiyormuşum gibi davranması fesatlık değil yanii? bir iki kere değil üstelik..sanki her yaptığı yada aldığı şeyi kıskanıyormuşum gibi..halı alıyor mesela daha güzeli senin olsun..yahu halının güzelini isteyen varmı şuan..evlenen kızlar bekar arkadaşlarına hepmi böyle yapıyor!bravo.Bence sizin içiniz fesat. Kiskandiginizi dusunse zaten çağırmaz sizi. Ayrıca neyin kiskancligi ? Yapmayın Allah aşkına. Sadece iyi dilekte bulunuyor. Sevgilinizden ayrıldınız diye evlenmeyecek degilsiniz sonuçta değil mi ?
Bikaç ay önce çokta samimi olmadığım eski bi arkadaşım sözlenmişti..yakında nişanı olacak evin tek kızı ve bende bu yüzden nişan düğün alışverişlerinde ihtiyacın olursa beni çağır mutlaka dedim..yardımcı olmak istedim.Bu telaşlarda insanın nasıl birilerine ihtiyacı oluyor biliyorum çünkü.
ikimizde 26 yaşındayız ben 3 yıllık bi beraberliğimi bitirdim ve bunu onada bahsettim biraz..en azından bi süre evliliğe dair hiçbirşey düşünmek istemediğimi..
Herneyse..arkadaşım beni gelinlik bakmaya nişan için terzi işlemlerine vs..çağırdı gittim..gerçekten canı gönülden yardımcı oldum..fakat farkettimki sürekli bana -inşallah seninde olur demeye başladı..hayır yani yaşadığım durumu bahsetmesem yada hayatımda biri olsa neyse dicemde..ısrarla bunu dile getirmenin sebebi nedir.. Sonra annesi geldi yanımıza oda aynı şekilde Allah sanada nasip etsin kızım diyor..kadına bi sözüm yok tabii güzel bi temenni onun için..
Önceki -Darısı senin başına! abartılarını imalı gülüşleri unutup az önce nişanlığını aldınmı terzi nasıl dikmiş diye sordum..
aldığım cevap -Daha güzelleri senin olsun...!
Allahım bu güne kadar 2-3 ay içinde 5. 6. duyuşum bu sözü..gerçekten kıskandığımımı düşünüyorlar..Bu neyin iyi niyet göstergesi..Bilinçaltında hangi tepkime bu?Kimsenin mutluluğuna giydiği kıyafete içerleyecek bi durumda değilim gerçekten..Yaşadığım durumdan sonra evliliğe dair hiç bi hevesimin kalmadığını söylediğim halde nedir bu..
İnsanlar bunu ısrarla neden yapıyor..?
kendi isteğimle gidiyorum ve zerre kadar kıskançlık olsa gitmem..kendimi biliyorum hiçbizaman gelinlik hayalleri kurmadımki..bu benim için sıradan bi durum.ben olsam ayrılan bi arkadaşıma halı alırken bile daha iyisi senin olsun demem..Yeni bir iliskiden cikmissiniz ve yaralisiniz,arkadasiniz ise evleniyor yani kendini olur olmaz kasıyor olabilir kaç yıllık ilişkisi bitti geldi bana gelinlik bakiyor gibisinden. Yani ben tamamen iyi niyetle soylendiginden ve yukarıda da yazdigim gibi yaradan dolayı gocundugunuzu düşünüyorum.
Gereksiz alinganlik yapıyorsun. Teşekkür ederim demiyorda daha iyisi senin olsun diyor. İnşallah evlenirsin,aman hemen evlen sakin bekleme demiyor ki. Ayrıca bu sözlerle sana nasıl bi art niyet besliyor olabilir ki ? Bak sen evlenmeden ben evlendim mi demek istiyor yani ?ayrıldığımı evlenmek istemediğimi ve şuan görüşmek isteyenlere hayır dediğimi bile bile buna saygı duymak yerine,,ısrarla sanki çok istiyormuşum gibi davranması fesatlık değil yanii? bir iki kere değil üstelik..sanki her yaptığı yada aldığı şeyi kıskanıyormuşum gibi..halı alıyor mesela daha güzeli senin olsun..yahu halının güzelini isteyen varmı şuan..evlenen kızlar bekar arkadaşlarına hepmi böyle yapıyor!bravo.
en azından yeni ayrılmış birine bu kadar çok söylenmez..bizim burda kızlar genellikle evlenince kendilerini garantiye aldıklarını ve bekarlığın çekilmez olduğunu düşünür..Yasadigin ayriliktan dolayi hassassin ama kimsenin kotu niyetli oldugunu sanmiyorum muhtemelen arkadasin cok mutlu ve seninde o sekilde mutlu olmani istiyor bu kadar rahatsiz oluyorsan gitmezsin birdaha. Sana bir garzeleri oldugunu sanmiyorum ne var yani sen sevgilinden ayrildin diye darisi basina denmesin mi hic mi evlenmeyeceksin omur boyu yas mi tutacaksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?