aynen böyle..çünkü öncesinde başka evlenen arkadaşlarına bak evlendiler dediğinde..ben hayırlısı..herkesin nasibi doğru zamanı farklıdır..o bu şu evlendi diye içerlememek lazım diye teselli verirdim..o zaman hayatında kimse yoktu.Gereksiz alinganlik yapıyorsun. Teşekkür ederim demiyorda daha iyisi senin olsun diyor. İnşallah evlenirsin,aman hemen evlen sakin bekleme demiyor ki. Ayrıca bu sözlerle sana nasıl bi art niyet besliyor olabilir ki ? Bak sen evlenmeden ben evlendim mi demek istiyor yani ?
en azından yeni ayrılmış birine bu kadar çok söylenmez..bizim burda kızlar genellikle evlenince kendilerini garantiye aldıklarını ve bekarlığın çekilmez olduğunu düşünür..
Benim kızdığım 2-3 kez değil her aldığı şeyde daha güzeli senin olsun demek çok saçma..öyle bi isteğim olsa anlarım..Başlarda hiç böyle düşünmüyordum çünkü..Israrla söylenen birşeyin altında gerçek samimi bir iyi niyet olduğuna inanmıyorum.
Normalde bu lafta bişey yok..ama ısrarla her alınan eşyada söylenmesinde birşey var.Çünkü başlarda dediğinde bende gayet iyi niyetle söylediğini anladım..Bazen kelimeler değil nasıl söylediğin önemlidir..o İmalı gülüşle söylerken, aldığı halının bile daha güzeli niye benim olsunki..Açıkladığım halde bu söze devam etmesi çok saçma.daqha guzeli senin olsun lafinda ne var yaa ? Muhtemel bir gelecekte 3-5 sene icnde seninde evlenecegini dusundugu icin soyluyor belkide kiz ayy cok begendim surasi soyle burasu boyle diye ovmek ovunmek yerine oyle demeyi tercih ediyor belki boylece sana karsi cok gozune sokmamis oluyor oyle dusunuyopr olabilir. Bu derece fesat oldugunu dusundugun biri zaten arkadasin olmasin bence. Iki arkadas arasinda bu derece guven sorunu olmamali
1.si ; en yakın arkadaşım değil..ben kendim yalnız olduğunu düşündüğüm için yardım etmek istedim.Yani insanlarla muhattap olmaya korkuyor insan.bir "daha iyileri senin olsun" denmesin mi.bak şimdi darısı başına dedi diye evlenecek kız en yakın arkadaşı tarafından cadı ilan edilecek neredeyse...
1.si ; en yakın arkadaşım değil..ben kendim yalnız olduğunu düşündüğüm için yardım etmek istedim.
2.si durumumu açıkladığım halde ısrarla bu sözü demenin hiç bir anlamı yok
1.si ; en yakın arkadaşım değil..ben kendim yalnız olduğunu düşündüğüm için yardım etmek istedim.
2.si durumumu açıkladığım halde ısrarla bu sözü demenin hiç bir anlamı yok
kendimi niye zorla çağırtayım ki..evin tek kızı pek arkadaşı yok..biliyorum ihtiyacı olduğunu..o yüzden ihtiyacın olursa beni çağır demiştim..fikirlerim onun için önemli çünkü..En yakın arkadaşınız değilse ne işiniz var o zaman osunda busun da. .Sen gelirim deyince kibarlıktan çağırdı belki de....Siz de her cagirdiginda gitmeseydiniz madem.isim var meşgulüm deseydiniz ...
dediğim gibi..insanın zoruna giden şey; senin durumunu bildikleri halde aldığı halıde bile daha güzeli senin olsun denmesi..iyi bir ders olmuş sana boşver :) aman dıyım bundan sonra uzak dur , bana da geçen nişanında zorla kurdele yutturdu arkadaşım , sanki çok meraklıyım evlenmeye
hayııır kıskanmanla alakası yokBikaç ay önce çokta samimi olmadığım eski bi arkadaşım sözlenmişti..yakında nişanı olacak evin tek kızı ve bende bu yüzden nişan düğün alışverişlerinde ihtiyacın olursa beni çağır mutlaka dedim..yardımcı olmak istedim.Bu telaşlarda insanın nasıl birilerine ihtiyacı oluyor biliyorum çünkü.
ikimizde 26 yaşındayız ben 3 yıllık bi beraberliğimi bitirdim ve bunu onada bahsettim biraz..en azından bi süre evliliğe dair hiçbirşey düşünmek istemediğimi..
Herneyse..arkadaşım beni gelinlik bakmaya nişan için terzi işlemlerine vs..çağırdı gittim..gerçekten canı gönülden yardımcı oldum..fakat farkettimki sürekli bana -inşallah seninde olur demeye başladı..hayır yani yaşadığım durumu bahsetmesem yada hayatımda biri olsa neyse dicemde..ısrarla bunu dile getirmenin sebebi nedir.. Sonra annesi geldi yanımıza oda aynı şekilde Allah sanada nasip etsin kızım diyor..kadına bi sözüm yok tabii güzel bi temenni onun için..
Önceki -Darısı senin başına! abartılarını imalı gülüşleri unutup az önce nişanlığını aldınmı terzi nasıl dikmiş diye sordum..
aldığım cevap -Daha güzelleri senin olsun...!
Allahım bu güne kadar 2-3 ay içinde 5. 6. duyuşum bu sözü..gerçekten kıskandığımımı düşünüyorlar..Bu neyin iyi niyet göstergesi..Bilinçaltında hangi tepkime bu?Kimsenin mutluluğuna giydiği kıyafete içerleyecek bi durumda değilim gerçekten..Yaşadığım durumdan sonra evliliğe dair hiç bi hevesimin kalmadığını söylediğim halde nedir bu..
İnsanlar bunu ısrarla neden yapıyor..?
Dövseydiniz bir de.Aaa...ya birak o zaman iyilikte maraz dogar demisler madem yakin arkadasin degil madem sende hassas donemdesin ugrasma milletin dugunuyle nisaniyla kinasiyla zorla kiz cagirmadi ya sen gitmek istemissin. Madem kotu niyet sezdin uzaklas bu kadar basit.
aynen ben de böyle düşündümYeni bir iliskiden cikmissiniz ve yaralisiniz,arkadasiniz ise evleniyor yani kendini olur olmaz kasıyor olabilir kaç yıllık ilişkisi bitti geldi bana gelinlik bakiyor gibisinden. Yani ben tamamen iyi niyetle soylendiginden ve yukarıda da yazdigim gibi yaradan dolayı gocundugunuzu düşünüyorum.
kendimi niye zorla çağırtayım ki..evin tek kızı pek arkadaşı yok..biliyorum ihtiyacı olduğunu..o yüzden ihtiyacın olursa beni çağır demiştim..fikirlerim onun için önemli çünkü..
Ayrıca birine yardımcı olmak için illa en yakın arkadaşım olmak zorunda değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?