- 22 Ağustos 2014
- 3.855
- 2.413
- 408
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet aynen bu şekilde bakacak..yazık daha evlenemedi evde kaldı falan diyerek..herkes evlenmke zorundaymış gibi..evlenmeden mutlu olunamazmış gibi:)Şaka gibi..istemeseniz bile eksikliğini duymasanız bile size bunu aşılayan bir toplum var...
Bak ben evlendim sıra sana geldi mantığı..
Ben gerçekten 35 ime 40 ıma kadar evlenmesem aynı arkadaş bana acıyarak bakacak o zaman..
Samimiyet bunun neresinde.
artık bu konularda hiçbişekilde görüşmemeye karar verdim zaten..yardımcı olmak isterken, sanki eksik bir yaım varmış gibi davranan biriyle neden arkadaşlığımı sürdüreyim.Bu kadarda evliliği odak noktası haline getirdiğini bilmiyordum öncesinde..insan elbetteki arkadaşının mutlu olmasını tatlı heyecanlarını paylaşmayı ister.Ama gözüm varmış gibi her defasında aynı tavır olmuyor.Peki art niyetli olduğunu düşündüğünüz kişiyle neden hala görüşüyorsunuz öyleyse?
Evet bunun benzeri bi durum..Mesela ablamında çocuğunun olması mümkün değil bunu bildikleri halde; çocuksuz bir evlik düşünülemez baskısıyla Ayy nasıl nasıl dayanıyorsun diye aptal aptal konuşan insanları gördüm..Ben seni anladım
Benim gibi çocuğu asla olmayacak birine, ablaaaa hadi senden de bekliyoruz demenin başka bir türü bu
Takmayın, uzaklaşın çünkü ıslahı yok
burada kötü niyet yok. çok rahatsız oluyosan ben şu an evlenmek istemiyorum sınavlara girip işimde yükselcem diyebilirsinBikaç ay önce çokta samimi olmadığım eski bi arkadaşım sözlenmişti..yakında nişanı olacak evin tek kızı ve bende bu yüzden nişan düğün alışverişlerinde ihtiyacın olursa beni çağır mutlaka dedim..yardımcı olmak istedim.Bu telaşlarda insanın nasıl birilerine ihtiyacı oluyor biliyorum çünkü.
ikimizde 26 yaşındayız ben 3 yıllık bi beraberliğimi bitirdim ve bunu onada bahsettim biraz..en azından bi süre evliliğe dair hiçbirşey düşünmek istemediğimi..
Herneyse..arkadaşım beni gelinlik bakmaya nişan için terzi işlemlerine vs..çağırdı gittim..gerçekten canı gönülden yardımcı oldum..fakat farkettimki sürekli bana -inşallah seninde olur demeye başladı..hayır yani yaşadığım durumu bahsetmesem yada hayatımda biri olsa neyse dicemde..ısrarla bunu dile getirmenin sebebi nedir.. Sonra annesi geldi yanımıza oda aynı şekilde Allah sanada nasip etsin kızım diyor..kadına bi sözüm yok tabii güzel bi temenni onun için..
Önceki -Darısı senin başına! abartılarını imalı gülüşleri unutup az önce nişanlığını aldınmı terzi nasıl dikmiş diye sordum..
aldığım cevap -Daha güzelleri senin olsun...!
Allahım bu güne kadar 2-3 ay içinde 5. 6. duyuşum bu sözü..gerçekten kıskandığımımı düşünüyorlar..Bu neyin iyi niyet göstergesi..Bilinçaltında hangi tepkime bu?Kimsenin mutluluğuna giydiği kıyafete içerleyecek bi durumda değilim gerçekten..Yaşadığım durumdan sonra evliliğe dair hiç bi hevesimin kalmadığını söylediğim halde nedir bu..
İnsanlar bunu ısrarla neden yapıyor..?
artık bu konularda hiçbişekilde görüşmemeye karar verdim zaten..yardımcı olmak isterken, sanki eksik bir yaım varmış gibi davranan biriyle neden arkadaşlığımı sürdüreyim.Bu kadarda evliliği odak noktası haline getirdiğini bilmiyordum öncesinde..insan elbetteki arkadaşının mutlu olmasını tatlı heyecanlarını paylaşmayı ister.Ama gözüm varmış gibi her defasında aynı tavır olmuyor.
Mesela ben aynı durumu yaşasam iyi dileklerimi belirtirim ama ısrarla daha iyisi daha daha iyisi senin olsun demem.
Arkasından dediğim bi laf yok..birine yardımcı olmak için on kere evlenmeyede gerek yok.Durumu anlamadığınız çok belli.Fesatlıksa..bi içinize bakın bakalım yaşamadan bilmeden yorum yapmak o kadar kolay tabi.Kimi insanların tarzıdır bu tür laflar. Nezaketen, iyi niyetten söylerler. Kötü niyet sizn içinizde ki fesat algılamışsınız. Yok imalı gülüşler filan, algı meselesi, abartmışsınız. Gına geldiyse gitmeyin kızın bir şeyine yani. Her şeylerine ortak olup, arkalarından dediğiniz laflar ayıp. Sanki kız sizin yardımınıza muhtaçmış gibi bir havanız var. Evlilik hazırlığı atom parçalamak değil. Kızın illa anası danası kuzeni vardır. Bırakın kendi yakınlarıyla görsün işini, gitmeyin. Size muhtaç niye olsun, sanki siz 10 kere evlendiniz.
aynen böyle bi durum yaşadığım...tum sayfalari okumadım ama konu sahibinin sorunu temenni değil sanki konu sahibinin gozu kalmasin diye soylenir gibi bir tutum oldugu icin rahatsiz olmuş Düşünsenize terzi isi bitti mi? diyor daha iyileri senin olsun cevabi geliyor mantıksız. ..gozun kalmasin der gibi..
ben de yaşadım benzerini nikah sahidim hamile yillardir bekledigi bir bebek bu ve akrabam bende dogum sonrasi devlet yardimini okudum bahsedeyim dedim 2 kelimenin basi ah canim snqna da nasip olsun amin diyorum yine ayni sanki benim onun hamileligine nazarim degecek korkusu var. bende susmaya karar verdim
Durumu gayet iyi anladım da siz burada o kadar yazılan yorumdan ne anladınız acaba... benim içimle alakası yok bu konunun. Zaten ben konuda adı geçen kızı iyi niyetli buldum. Bal gibi de fesatlık var sizde, belli yani.Arkasından dediğim bi laf yok..birine yardımcı olmak için on kere evlenmeyede gerek yok.Durumu anlamadığınız çok belli.Fesatlıksa..bi içinize bakın bakalım yaşamadan bilmeden yorum yapmak o kadar kolay tabi.