gına geldi artık...

yardımcı olduğun için sana minnet anlamında söylemiş canım
bence arkadaşından dua iste canım bu dönemde eden gelin adayın duası kabul olur bu şekilde söylebilirsin n istediğinide söle
ya da sana birini düşünüyor bilinç altı yerleştirme yapıyor

Şaka gibi..istemeseniz bile eksikliğini duymasanız bile size bunu aşılayan bir toplum var...
Bak ben evlendim sıra sana geldi mantığı..
Ben gerçekten 35 ime 40 ıma kadar evlenmesem aynı arkadaş bana acıyarak bakacak o zaman..
Samimiyet bunun neresinde.
evet aynen bu şekilde bakacak..yazık daha evlenemedi evde kaldı falan diyerek..herkes evlenmke zorundaymış gibi..evlenmeden mutlu olunamazmış gibi:)
yarın bir gün evlendikten sonra da ,ne kadar güzel birşey olduğunu duyacaksınız devamlı,bir de mutlaka evlenmeniz gerektiğini:)

Peki art niyetli olduğunu düşündüğünüz kişiyle neden hala görüşüyorsunuz öyleyse?
artık bu konularda hiçbişekilde görüşmemeye karar verdim zaten..yardımcı olmak isterken, sanki eksik bir yaım varmış gibi davranan biriyle neden arkadaşlığımı sürdüreyim.Bu kadarda evliliği odak noktası haline getirdiğini bilmiyordum öncesinde..insan elbetteki arkadaşının mutlu olmasını tatlı heyecanlarını paylaşmayı ister.Ama gözüm varmış gibi her defasında aynı tavır olmuyor.
Mesela ben aynı durumu yaşasam iyi dileklerimi belirtirim ama ısrarla daha iyisi daha daha iyisi senin olsun demem.

Kimi insanların tarzıdır bu tür laflar. Nezaketen, iyi niyetten söylerler. Kötü niyet sizn içinizde ki fesat algılamışsınız. Yok imalı gülüşler filan, algı meselesi, abartmışsınız. Gına geldiyse gitmeyin kızın bir şeyine yani. Her şeylerine ortak olup, arkalarından dediğiniz laflar ayıp. Sanki kız sizin yardımınıza muhtaçmış gibi bir havanız var. Evlilik hazırlığı atom parçalamak değil. Kızın illa anası danası kuzeni vardır. Bırakın kendi yakınlarıyla görsün işini, gitmeyin. Size muhtaç niye olsun, sanki siz 10 kere evlendiniz.

tum sayfalari okumadım ama konu sahibinin sorunu temenni değil sanki konu sahibinin gozu kalmasin diye soylenir gibi bir tutum oldugu icin rahatsiz olmuş Düşünsenize terzi isi bitti mi? diyor daha iyileri senin olsun cevabi geliyor mantıksız. ..gozun kalmasin der gibi..
ben de yaşadım benzerini nikah sahidim hamile yillardir bekledigi bir bebek bu ve akrabam bende dogum sonrasi devlet yardimini okudum bahsedeyim dedim 2 kelimenin basi ah canim snqna da nasip olsun amin diyorum yine ayni sanki benim onun hamileligine nazarim degecek korkusu var. bende susmaya karar verdim

Ben seni anladım
Benim gibi çocuğu asla olmayacak birine, ablaaaa hadi senden de bekliyoruz demenin başka bir türü bu
Takmayın, uzaklaşın çünkü ıslahı yok
Evet bunun benzeri bi durum..Mesela ablamında çocuğunun olması mümkün değil bunu bildikleri halde; çocuksuz bir evlik düşünülemez baskısıyla Ayy nasıl nasıl dayanıyorsun diye aptal aptal konuşan insanları gördüm..
Hayır böyle bi toplumda yaşıyorsan yaşın geçmeden evlenmek zorundasın..Darısı senin başına olmak zorunda.Çocuğunda olmalı.Yoksa senin hayatın eksik yarım...
Bu zihniyetle yaşayan zavallılardan uzak durmak gerek.

Bikaç ay önce çokta samimi olmadığım eski bi arkadaşım sözlenmişti..yakında nişanı olacak evin tek kızı ve bende bu yüzden nişan düğün alışverişlerinde ihtiyacın olursa beni çağır mutlaka dedim..yardımcı olmak istedim.Bu telaşlarda insanın nasıl birilerine ihtiyacı oluyor biliyorum çünkü.
ikimizde 26 yaşındayız ben 3 yıllık bi beraberliğimi bitirdim ve bunu onada bahsettim biraz..en azından bi süre evliliğe dair hiçbirşey düşünmek istemediğimi..
Herneyse..arkadaşım beni gelinlik bakmaya nişan için terzi işlemlerine vs..çağırdı gittim..gerçekten canı gönülden yardımcı oldum..fakat farkettimki sürekli bana -inşallah seninde olur demeye başladı..hayır yani yaşadığım durumu bahsetmesem yada hayatımda biri olsa neyse dicemde..ısrarla bunu dile getirmenin sebebi nedir.. Sonra annesi geldi yanımıza oda aynı şekilde Allah sanada nasip etsin kızım diyor..kadına bi sözüm yok tabii güzel bi temenni onun için..

Önceki -Darısı senin başına! abartılarını imalı gülüşleri unutup az önce nişanlığını aldınmı terzi nasıl dikmiş diye sordum..
aldığım cevap -Daha güzelleri senin olsun...!
Allahım bu güne kadar 2-3 ay içinde 5. 6. duyuşum bu sözü..gerçekten kıskandığımımı düşünüyorlar..Bu neyin iyi niyet göstergesi..Bilinçaltında hangi tepkime bu?Kimsenin mutluluğuna giydiği kıyafete içerleyecek bi durumda değilim gerçekten..Yaşadığım durumdan sonra evliliğe dair hiç bi hevesimin kalmadığını söylediğim halde nedir bu..
İnsanlar bunu ısrarla neden yapıyor..?
burada kötü niyet yok. çok rahatsız oluyosan ben şu an evlenmek istemiyorum sınavlara girip işimde yükselcem diyebilirsin

artık bu konularda hiçbişekilde görüşmemeye karar verdim zaten..yardımcı olmak isterken, sanki eksik bir yaım varmış gibi davranan biriyle neden arkadaşlığımı sürdüreyim.Bu kadarda evliliği odak noktası haline getirdiğini bilmiyordum öncesinde..insan elbetteki arkadaşının mutlu olmasını tatlı heyecanlarını paylaşmayı ister.Ama gözüm varmış gibi her defasında aynı tavır olmuyor.
Mesela ben aynı durumu yaşasam iyi dileklerimi belirtirim ama ısrarla daha iyisi daha daha iyisi senin olsun demem.

Bakın 2 seçenek var ya gerçekten siz şuan bu konuda hassas olduğunuz için psikolojide yansıtmalı özdeşim denilen mekanizmayı kullanıp,kendi duygularınızı dış bir objeye(arkadaşınıza) yansıtıyorsunuz ya da gerçekten haklısınız bu insan fesat (kişi kendinden bilir işi)

Ve eğer bu kişi art niyetlisiyle,sizi üzüyorsa en basiti kafanıza takılıp modunuzu düşürüp,buraya konu açmanıza sebep olmuş,atın gitsin hayatınızdan..Böyle iğrenç,insanın enerjisini emen,arkadaş gibi görünüp aslında insanın üzerinde negatif etki bırakan insanlardan gerçekten çok var(benimde vardı) ve kurtulmak lazım..Arkadaş dediğin insanda sadece iyi etki bırakmalı..Ayrıca eğer sizin kıskandığınızı düşünüp yapıyorsa "gelin ata binmiş ya nasip demiş"derler,daha o imza atılmadı ;) o imza atılsada yürüyüp,yürümeyeceği malum..böyle davranmamak lazım,hayatta hiçbirşey garantı değil

Kötü niyetle denmiyor esasında. Bana da vaktinde sürekli derlerdi gına gelirdi. Ben ondan demedim hiç kimseye darısı sana olsun, daha iyisi senin olsun falan gibi bir şey. Gelinliğin güzel dendiyse teşekkür ederim dedim geçtim.
Bana da gereksiz bir sözcük gibi gelir.
Ama kıskanç gibi gördüğünden yada nispetten yapmıyor.
Bazı insanlar teşekkürü yeterli bulmaz illa iyi niyet dilekleri saçacaklar. Aslında sizi sevdiğinden muhtemelen sürekli hayır duası ediyor. Niyeti iyi yani itici dursa da. Bence sırf bu nedenle görüşmemezlik etmeyin.

Kimi insanların tarzıdır bu tür laflar. Nezaketen, iyi niyetten söylerler. Kötü niyet sizn içinizde ki fesat algılamışsınız. Yok imalı gülüşler filan, algı meselesi, abartmışsınız. Gına geldiyse gitmeyin kızın bir şeyine yani. Her şeylerine ortak olup, arkalarından dediğiniz laflar ayıp. Sanki kız sizin yardımınıza muhtaçmış gibi bir havanız var. Evlilik hazırlığı atom parçalamak değil. Kızın illa anası danası kuzeni vardır. Bırakın kendi yakınlarıyla görsün işini, gitmeyin. Size muhtaç niye olsun, sanki siz 10 kere evlendiniz.
Arkasından dediğim bi laf yok..birine yardımcı olmak için on kere evlenmeyede gerek yok.Durumu anlamadığınız çok belli.Fesatlıksa..bi içinize bakın bakalım yaşamadan bilmeden yorum yapmak o kadar kolay tabi.

tum sayfalari okumadım ama konu sahibinin sorunu temenni değil sanki konu sahibinin gozu kalmasin diye soylenir gibi bir tutum oldugu icin rahatsiz olmuş Düşünsenize terzi isi bitti mi? diyor daha iyileri senin olsun cevabi geliyor mantıksız. ..gozun kalmasin der gibi..
ben de yaşadım benzerini nikah sahidim hamile yillardir bekledigi bir bebek bu ve akrabam bende dogum sonrasi devlet yardimini okudum bahsedeyim dedim 2 kelimenin basi ah canim snqna da nasip olsun amin diyorum yine ayni sanki benim onun hamileligine nazarim degecek korkusu var. bende susmaya karar verdim
aynen böyle bi durum yaşadığım...

sizi cok iyi anladim :) cunku ayni durumu bende yasadim. evlenmekten cocuk yapmaktan baska gayeleri yoksa ve sirf evlendigi icin havalarda ucuyorsa, kisaca evlenmeyi bi magrifet saniyorsa daha itici bir hal aliyor bu 'darisi basina' sözü. Bi kere evlilige bakis acisi farkli.. Sanki ben evde kalmanin derdine düsmüsüm de evde kalma korkusu varmis gibi.. Evde kalmak nedir yaa?? Esyamiyiz, malmiyiz biz de evde kaliyoruz? Evlenmek icin evlenilmez. Daha güzeli senin olsun lafini bende hic sevmem. Hali alacaksam eger zaten gidip zevkime göre en güzelini alirim :) senin 'daha güzeli senin olsun' sözüne mi kaldim.. Herkesin nasibi kismeti farkli. Bir de hassasiyetinizi bildigi halde oyle demesi sacma, ama tek care uzaklasmak. Birak evlenen evlensin. Dügüne git yeterli :)

Buluttan nem kapmissiniz. İyilik yapmaya gidip her sozu ustunuze alinip insanlara kinlecekseniz hicbi yardimda bulunmasaydiniz keske.

tüm sayfaları okuyamadım ama empati kuralim.

sizi dısında tutarak, uzun süreli ilişkisi bitmiş biri kıskanmasa da hayallerini ve anılarını anımsar
arkadaşınız çok heyecanlı, içi içine sığmıyor ve her cümlesi nispet olarak algılanır korkusuyla daha iyilerini sana diliyor.
bu genellikle olması gereken kabul edilir.

ve de hayat bitmedi birdenbire karşınıza biri çıkacak ve seveceksiniz.
demem o ki; daha iyileri size :)

Bunun nesini dert ettin anlamadım sen çok yaralisin sana ters geliyo ama ne güzel dileklerde bulunmuşlar işte ben olsam sevinirdim bu duruma bu kadar alıngan olmayın

Hassas bir dönemden geçtiğiniz için alınganlık yapmışsınız. Arkadaşınızın yanında olmanız çok güzel bence aranıza soğukluk girmesine izin vermeyin böyle şeylerle. Hem hayat bu belli mi olur gönül işleri.

Arkasından dediğim bi laf yok..birine yardımcı olmak için on kere evlenmeyede gerek yok.Durumu anlamadığınız çok belli.Fesatlıksa..bi içinize bakın bakalım yaşamadan bilmeden yorum yapmak o kadar kolay tabi.
Durumu gayet iyi anladım da siz burada o kadar yazılan yorumdan ne anladınız acaba... benim içimle alakası yok bu konunun. Zaten ben konuda adı geçen kızı iyi niyetli buldum. Bal gibi de fesatlık var sizde, belli yani.

Arkadaşınızın güzel dilekler dilemiş sizin için. Siz sadece kötü bir dönemdesiniz ve birazcık alınganlık yapıyorsunuz. O zamanlar öyle düşünür hisseder insan ama değildir çoğu kez. Güzel düşünün ki güzel görünsün her şey.

Bence iyi niyetle soylenmis sozler. Bu nedenle gocunacak bir sey yok ortada.

tabi ki iyi temenliler ,güzel dilekler . güzeldir hoşturda

bir noktada insanın gözünün içine sokulan iyi temenniler olmuş bu
kadar temenniyi gözü göze sokmasının mantelitesini kestiremedim

Back
X