gına geldi artık...

keşke gitmeseydin. böyle zamanlarda insana düğünle ilgili şeyler görmek çok koyabiliyor. geçmişte bir arkadaşımın ablasının düğünü için yer sormaya birlikte gittik, dahası beni geçerken bırakacaklardı, neyse ben de gitmiş bulundum onlarla, sonra dönüste arabada ağlama krizine girdim bir anda:) ama ayrılalı 1 hafta olmuştu. yani bu süreçler kolay değil. ben bahsettiğin kişileri kötü niyetli bulmadım. kimi insan gerçekten içtenlikle kimi de o anda diyecek bişey bulamadığı için daha iyileri senin olsun, darısı sana vs gibi sözler söyler. sen şuanda hassas bir dönemdesin, o yüzden sinirin bozulmuş.

Bence senin onlara bu donemde yardim etmenden dolayi sana cok minnettar kalmislar ve cani gonulden sana iyi dileklerini soyluyolar bence kotu dusuncek birsey yok

Durumu gayet iyi anladım da siz burada o kadar yazılan yorumdan ne anladınız acaba... benim içimle alakası yok bu konunun. Zaten ben konuda adı geçen kızı iyi niyetli buldum. Bal gibi de fesatlık var sizde, belli yani.
Burada bana hak veren onlarca yorum var...Ayrıca kendi içimi bildiğim için yazdığını ciddiye almıyorum.

sizi cok iyi anladim :) cunku ayni durumu bende yasadim. evlenmekten cocuk yapmaktan baska gayeleri yoksa ve sirf evlendigi icin havalarda ucuyorsa, kisaca evlenmeyi bi magrifet saniyorsa daha itici bir hal aliyor bu 'darisi basina' sözü. Bi kere evlilige bakis acisi farkli.. Sanki ben evde kalmanin derdine düsmüsüm de evde kalma korkusu varmis gibi.. Evde kalmak nedir yaa?? Esyamiyiz, malmiyiz biz de evde kaliyoruz? Evlenmek icin evlenilmez. Daha güzeli senin olsun lafini bende hic sevmem. Hali alacaksam eger zaten gidip zevkime göre en güzelini alirim :) senin 'daha güzeli senin olsun' sözüne mi kaldim.. Herkesin nasibi kismeti farkli. Bir de hassasiyetinizi bildigi halde oyle demesi sacma, ama tek care uzaklasmak. Birak evlenen evlensin. Dügüne git yeterli :)
Aynen böyle yapıcam bende...terziden elbiseni aldınmı nasıl olmuş deyince darısı senin başına daha güzelleri senin olsun adetten bile olsa söylenmesi çok saçma..Yabancı biri olsa beni tanımayan hiç takmam.Ama yaşadığım durumu ve evliliğe bakış açımı bildiği halde her fırsatta bu sözü duymam fazla oldu artık.

Bu temennilerden de herkes art niyet cikaramaz tebrik ederim yani sizi.
Sonucta sizin bi iliskiden ciktiginizi bilio arkadasiniz ve onun yasadiklarini sizin de daha guzel sekliyle yasamaniz icin temennide bulunuo. Amaan simdi onun sevgilisi yok, kiskanir, nazari deger die dusunseydi sizi zaten cagirmazdi.
Bu kadar fesat olmayin.
Bazi insanlara da yaranmak ne zor arkadas, ot desen olmuo b.k desen olmuo:63:
xenforo-smilies-kk71

Bu temennilerden de herkes art niyet cikaramaz tebrik ederim yani sizi.
Sonucta sizin bi iliskiden ciktiginizi bilio arkadasiniz ve onun yasadiklarini sizin de daha guzel sekliyle yasamaniz icin temennide bulunuo. Amaan simdi onun sevgilisi yok, kiskanir, nazari deger die dusunseydi sizi zaten cagirmazdi.
Bu kadar fesat olmayin.
Bazi insanlara da yaranmak ne zor arkadas, ot desen olmuo b.k desen olmuo:63:
xenforo-smilies-kk71
aynı temenniyi gözünüze soka soka defalarca söyleyince...öncesinde evlenen kişilere bakıp evde kaldk psikolojine giren birinin benimde evde kaldığımı düşünmesi gibimi..
Fesat olan ben değilim...iyi niyet süsüyle daha güzeli senin olsun canımm diye abartan kişilerden korkmalı..

Bence de art niyetli olan sensin. Belki iliskini yeni bitirdigin icin destek amacli soyluyo onlari. Hepsi de guzel temenniler. Sana gelip dememis ki evlenmeyi dusunmuyo musun evde kaldin diye. Cok rahatsiz oluyosan yaninda bulunmazsin olur biter.

Bence de art niyetli olan sensin. Belki iliskini yeni bitirdigin icin destek amacli soyluyo onlari. Hepsi de guzel temenniler. Sana gelip dememis ki evlenmeyi dusunmuyo musun evde kaldin diye. Cok rahatsiz oluyosan yaninda bulunmazsin olur biter.
Sen arkadaşına güzel bi şekilde kötü bi dönemden geçtiğini..evliliğe dair herhangi bi isteğinin kalmadığını..ve bu konuları konuşmak istemediğini söyle.
Sonrada o halı beğenirken elbise alırken SÜREKLİ darısı başına daha iyisi senin olsun diye muzipçe gülümsesin..Yardımcı olayım derken; sanki bi eksikliğim varmış gibi hissettim.ve ben hala hayırlısı artık demekten bıktım.
Kendimi bildiğim için zerre şüphem yok.
En iyi ihtimale benim iyiliğimi düşünüyorsa bile; bu kadar çok üst üste söylemesi patavatsızlık oluyor bana göre.

Bebek gormeye gittik bizede soylediler.
Ilk girdik hayirli olsun dedik sizede hayirli evlatlar insallah cikiyoruz yine ayni laflar.
Mevludune gittik allah senin bebeginin de mevludunu nasip eder insallah.
Bunlar hep iyi niyetten dua maksatli seyler ben yanlis bisey gorremedm

Bebek gormeye gittik bizede soylediler.
Ilk girdik hayirli olsun dedik sizede hayirli evlatlar insallah cikiyoruz yine ayni laflar.
Mevludune gittik allah senin bebeginin de mevludunu nasip eder insallah.
Bunlar hep iyi niyetten dua maksatli seyler ben yanlis bisey gorremedm
Aynı kişi size üst üste söylerse sizde iyi niyetten farklı şeyler düşünürsünüz...başlarda bende hiç böyle düşünmüyordum.
Bazı sözler tavırlarla birleşince bambaşka bir hal alıyor..onuda burda anlatabilmek mümkün değil..
Duyunca Aaa ne kadarda masum bi söz değilmi? Ama her sözün fazlası zarar.

Kotu niywt yok guEl bir temmeni var her seyde art niyet arayan zihniuetiniI aorgulayin bence

Bikaç ay önce çokta samimi olmadığım eski bi arkadaşım sözlenmişti..yakında nişanı olacak evin tek kızı ve bende bu yüzden nişan düğün alışverişlerinde ihtiyacın olursa beni çağır mutlaka dedim..yardımcı olmak istedim.Bu telaşlarda insanın nasıl birilerine ihtiyacı oluyor biliyorum çünkü.
ikimizde 26 yaşındayız ben 3 yıllık bi beraberliğimi bitirdim ve bunu onada bahsettim biraz..en azından bi süre evliliğe dair hiçbirşey düşünmek istemediğimi..
Herneyse..arkadaşım beni gelinlik bakmaya nişan için terzi işlemlerine vs..çağırdı gittim..gerçekten canı gönülden yardımcı oldum..fakat farkettimki sürekli bana -inşallah seninde olur demeye başladı..hayır yani yaşadığım durumu bahsetmesem yada hayatımda biri olsa neyse dicemde..ısrarla bunu dile getirmenin sebebi nedir.. Sonra annesi geldi yanımıza oda aynı şekilde Allah sanada nasip etsin kızım diyor..kadına bi sözüm yok tabii güzel bi temenni onun için..

Önceki -Darısı senin başına! abartılarını imalı gülüşleri unutup az önce nişanlığını aldınmı terzi nasıl dikmiş diye sordum..
aldığım cevap -Daha güzelleri senin olsun...!
Allahım bu güne kadar 2-3 ay içinde 5. 6. duyuşum bu sözü..gerçekten kıskandığımımı düşünüyorlar..Bu neyin iyi niyet göstergesi..Bilinçaltında hangi tepkime bu?Kimsenin mutluluğuna giydiği kıyafete içerleyecek bi durumda değilim gerçekten..Yaşadığım durumdan sonra evliliğe dair hiç bi hevesimin kalmadığını söylediğim halde nedir bu..
İnsanlar bunu ısrarla neden yapıyor..?

bak ben bu sözü çoğu durum için kullanırım
nedeni de bana söylenen iyi şeyler karşısında ne diyeceğimi bilememem
daha iyisi senin olsun derim cidden de içten derim yani

samimi olmadığın kişiyle düğün alışverişine gitmesen daha iyiymiş bence
hala geç değil
annesiyle kendisi yapsın hazırlıkları
sen sadece nişana düğüne git yeter

Bende çocuk konusunda oyleydim çocuğum olmuyordu herkez biliyordu bir bebek mevludune gideyim aAllah sanada nasip etsin birinin bir bebeği olsun inş en kısa zamanda seninde olsun diyorlardı her beni gorduklerinde ben kiziyordum sanki yarami desiyorlar gibi geliyordu ama aslında onlar iyi niyetle söylüyorlardı fakat bizim o konuda bir yaramiz olduğu için art niyet arıyoruz sanırım

Art niyet var. Benim de bir arkadaşım böyle. Kendisi zengin ve zengin olmayanlara imalı imalı böyle konuşur, ev, araba vb bu tip konularda aynı tip yorumlar, insan anlıyor yani biz de salak değiliz heralde. Sizinki de sevgililik üzerine yapmış işte.

bak ben bu sözü çoğu durum için kullanırım
nedeni de bana söylenen iyi şeyler karşısında ne diyeceğimi bilememem
daha iyisi senin olsun derim cidden de içten derim yani

samimi olmadığın kişiyle düğün alışverişine gitmesen daha iyiymiş bence
hala geç değil
annesiyle kendisi yapsın hazırlıkları
sen sadece nişana düğüne git yeter
Artık öyle yapıcam evet..ne diyeceğini bilememek ve iyi niyetli hali anlayabiliyorum.
Dediğim gibi iyi niyet bile olsa bu kadar fazla aldığı eşyalarda bile dile getirmesi hiç olmadı..Evlenmemiş olmak hayatımda eksiklikmiş gibi hissettiriyorlar.Bir kadının olmazsa olmazı gerçekten bumu desem..yine olmaz.En iyisi kendi haline bırakmak.

Aynisi bende de var yakin komsu kizi. Uzak durmayi tercih ediyorum. Kimsenin iyi dileklerini cekemem böyle bir durumda herkes kendi bahcesinde oynasin. Sende mesafeni koy bence

Bende çocuk konusunda oyleydim çocuğum olmuyordu herkez biliyordu bir bebek mevludune gideyim aAllah sanada nasip etsin birinin bir bebeği olsun inş en kısa zamanda seninde olsun diyorlardı her beni gorduklerinde ben kiziyordum sanki yarami desiyorlar gibi geliyordu ama aslında onlar iyi niyetle söylüyorlardı fakat bizim o konuda bir yaramiz olduğu için art niyet arıyoruz sanırım
Bebek konusunda toplumun nasıl baskı yaptığını biliyorum evet..ama sizin üzgün olduğunuzu bile bile bi arkadaşınız üst üste böyle konuşsa..kendi bebeğine kıyafetler alıp ayy canım daha iyisi senin olsun dese..sizde benim gibi düşünürdünüz.
Bu iyi niyetse bile bu kadar fazla dillendirilmesi hoş değil

Art niyet var. Benim de bir arkadaşım böyle. Kendisi zengin ve zengin olmayanlara imalı imalı böyle konuşur, ev, araba vb bu tip konularda aynı tip yorumlar, insan anlıyor yani biz de salak değiliz heralde. Sizinki de sevgililik üzerine yapmış işte.
evet benzeri bir durum..Darısı başına canımm..daha güzeli senin olsun tamam ama nasıl?
burada karşındaki insanın durumu beklentisi çok önemli..
Mütevazi olucam derken kibrin dibine vuran insanlar gibi..

Bebek konusunda toplumun nasıl baskı yaptığını biliyorum evet..ama sizin üzgün olduğunuzu bile bile bi arkadaşınız üst üste böyle konuşsa..kendi bebeğine kıyafetler alıp ayy canım daha iyisi senin olsun dese..sizde benim gibi düşünürdünüz.
Bu iyi niyetse bile bu kadar fazla dillendirilmesi hoş değil
Canım bende onu diyorum zaten bende sen gibiydim banada o konuda öyle yapıyorlardı duymamazlıktan gel ve öyle dediklerinde cevap verme bir daha demezler

bence de bisey yok bu durumda ya hu tum evlilik caginda olan kizlara deniyor bu laflar...

Back
X