Git başkasıyla evlen ne demek ya

Hemen yargılamayın lütfen belki Bebeğinizi kaybetmek onda çok büyük bir hasara yol açtı tekrar bir kayıp vermeme düşüncesiyle öyle söyledi ya da doktor öyle dedi diye hemen çocuk sahibi olmak istersinir diye sizi korumak için çok üç noktadan yaklaştı şimdilik birşeydir bu .önce böyle hayaller kurup sonra böyle yapmaz biri çünkü bu tamamen ruh hali merak etmeyin basınız sagolsun

eşinizin psikolojisi bozulmuş bence.normal olabilir daha çok yeni bebek kaybetmişsiniz.biraz zaman verin 5-6 ay sonra tekrar konuşursunuz.gerekirse ailesine falanda söylersiniz onlarda konuşurlar.5-6 ay sonra fikri hala değişmediyse o zaman farklı çözümler düşünürsünüz.eşlerden biri çocuk isteyip diğeri ısrarla istemezse bence bu gayet geçerli bir boşanma sebebi sonuçta herkesin çocuk isteme veya istememe hakkı var.

Basıniz sağolsun. destek olması gerekirken saçmalamis.belki o da derinden etkilendi bilemeyiz ki.biraz zaman geçsin tavrı aynı olursa ayrılın yapacak bişey yok.

basınız sağolsun :(
eşin kendını suclu hıssedıyor ve yıne aynı seylerı yasamaktan korkuyor. acınız su an çok tazı bıraz uzerınden zaman gecsın düşünceleri değişecektir.

Basiniz sagolsun...
Bunlar sana soylenecek sozler degil haklisin ama ben esine de cok uzuldum...
Cunku cok istiyormus,beklemis oyuzden asiri derecede sarsildigini dusunuyorum. biraz zaman....

Kızlar ben yeni bir bebeğimi kaybettim erken doğum oldu ve 6 gün yaşadı planlı değildi ve ilk bebeğimdi doktorlar 1yıl içinde tekrar hamile kalırsam sağlıklı olacağını söyledi 3 ayrı doktor zaten daha 40ım çıkmadı 3ay da korunmam gerekiyor rahmin toparlanması için ama eşim doktordan bunu duyar duymaz şimdilik çocuk istemediğini söyledi bende zaten hazır değilim 5 6 ay geçsin dedim ve eşim bana ben asla baba olmak istemiyorum senin annelik hakkını elinden alamam eğer gerçekten istiyorsan boşanalım başka biriyle evlen dedi şuan konuşmuyoruz söylediği çok dokundu çünkü sizce nasıl bi yol izlemeliyim bi erkek bunu nasıl karısına söyler sevseydi diyemezdi diyorum ama sevgisindende eminim çok kırıldım daha bebeğimi kaybedeli 21 gün oldu

Eksik yazdığım için soran arkadaşlar oldu güncelliyorum kızıma hamileyken öncesinde hatta evlenmeden böyle bir sorunumuz yoktu sevgiliyken çocuklarımıza isim koyduk hamileyken tekmelerini hissetmek ister karnımı dinlerdi sana benziyo bana benziyo takılırdık kızım yaşarken onu her gördüğümüzde gördüğümüz en güzel bebek olduğunu dile getirirdik kızımla konuşur iyileş burdan çık ananla dırdır edip başımınetini ye oldumu vs gibi şakalar yapardı. Bebekleri çocukları genel olarakda sever 10 aylık bir yeğenim var işten yorgun gelmesine rağmen kucağından indirmedi saatlerce ne düşünerek söyledi onu nasıl o kadar ciddi olabildi anlamıyorum
Esin kaybetmenin acisiyla suan boyle dusunuyo bence tekrar ayni seyleri yasiyacagini saniyo ayni gucu kendinde gormuyo biraz hevesi kursaginda kalmis gibi geldi bana bence biraz zaman taniyin bu konuyu uzunca bisure rafa kaldirin derim

Kızlar ben yeni bir bebeğimi kaybettim erken doğum oldu ve 6 gün yaşadı planlı değildi ve ilk bebeğimdi doktorlar 1yıl içinde tekrar hamile kalırsam sağlıklı olacağını söyledi 3 ayrı doktor zaten daha 40ım çıkmadı 3ay da korunmam gerekiyor rahmin toparlanması için ama eşim doktordan bunu duyar duymaz şimdilik çocuk istemediğini söyledi bende zaten hazır değilim 5 6 ay geçsin dedim ve eşim bana ben asla baba olmak istemiyorum senin annelik hakkını elinden alamam eğer gerçekten istiyorsan boşanalım başka biriyle evlen dedi şuan konuşmuyoruz söylediği çok dokundu çünkü sizce nasıl bi yol izlemeliyim bi erkek bunu nasıl karısına söyler sevseydi diyemezdi diyorum ama sevgisindende eminim çok kırıldım daha bebeğimi kaybedeli 21 gün oldu

Eksik yazdığım için soran arkadaşlar oldu güncelliyorum kızıma hamileyken öncesinde hatta evlenmeden böyle bir sorunumuz yoktu sevgiliyken çocuklarımıza isim koyduk hamileyken tekmelerini hissetmek ister karnımı dinlerdi sana benziyo bana benziyo takılırdık kızım yaşarken onu her gördüğümüzde gördüğümüz en güzel bebek olduğunu dile getirirdik kızımla konuşur iyileş burdan çık ananla dırdır edip başımınetini ye oldumu vs gibi şakalar yapardı. Bebekleri çocukları genel olarakda sever 10 aylık bir yeğenim var işten yorgun gelmesine rağmen kucağından indirmedi saatlerce ne düşünerek söyledi onu nasıl o kadar ciddi olabildi anlamıyorum
evlenmeden önce hiç konuşmadınız mı çocuk mevzuunu, şunu anlarım ŞU AN BABA OLMAYA HAZIR DEĞİLİM, zaman verirsin hazır olur ama hiç çocuk istemiyorum demek bir evlilik içinde bencillk..sana yazık değil mi, biraz zaman geçsin, bir çocuk daha denersiniz, psikolojik olarak da kendine gel, yaparsınız bir çocuk,

ayni süreçleri biz de yaşadık eşimle. Benim kızım da 10 günlükken vefat etti. Biz boşandık bile bu süreçten sonra. Çok agir depresyon yaşadık ikimiz de. Kolay değil. O günleri yasarken kendimi çok güçlü hissediyordum. Ama sonradan anladım ki eşimin de benim de bütün direncimiz kırılmış hassaslasmisiz. Benim 40 im çıktığında evi terk etmiştim. Eşinizle iletisiminizi bu surece gore değerlendirmeyin. İkinizin de birbirinize destek olması lazim diyeceğim ama kimsenin enerjisi yok ki diğerini taşısın. Sakin alınganlık yapmayın. Çok zor dönemlerden geçiyorsunuz. Bu süreç geçici bunu bilerek birbirinize yaklaşın. Yoksa bir an galeyana gelip boşanırsanız çok pişman olursunuz. Biz çok pişman olduk ve şuan birbirimizin gözünün içine bakıyoruz. İnşallah tekrar hamile kalır o süreçleri geride bırakırsınız.

Basin sagolsun canim, kolay bir durum degil. Bazi yorumlari okudugumda biraz garip hissettim kendimi. Esinin o sekil konusmasi cok agir olmus, tamam. Ama hepimiz de biliyoruz ki, erkekler bir lafi söylediginde a) düsünmeden söylenir, ve b) sucluluk hissi. Erkekler bu durumda neyi nasil tartilacagini bilemezler, heleki yasadiklari durum ile kendilerine güclülük asilamasi yaparak bir sekilde bu durum ile bas etme cabasinda olurlar.

Ileride yine ayni bir olay olacak korkusu yasiyor sanki. Sahsen "öküzlük" yapmis olsaydi, klise bir kelime kullanirdi misal; senden ana olmaz, sen bana cocuk veremeyeceksin - ayrilalim gibi sözcükler. Böyle bir durum da yok.

Böyle düsünmesinin nedeni egerki saglik cabinda bir durum var ise, ondan da olabilir. Düsük tehlikesi nasil ve neden olustu misal.
Distan bir Insanin yorum yapmasi bu nedenle cok zor, sonuc olarak cok hassas bir durum. Kendimi suan bu durumda olsam bir erkegin yerine koymaya calisiyorum ve böyle bir karar kilmakta söyle seyler geliyor aklima;
- Esime iyi bakamadim?
- Düsük yapmasi benden mi kaynaklaniyor?
- Bende mi bir kusur var?
- Tekrar böyle aci yasama ihtimali yüksek mi?

Yani anliycagin bayagi derin bir mevzu. Yukarida yazdigim gibi bir ERKEK yasadigi aci ile kendi capinda ugrasmaya meyillenir, kendince dogru sandigi bir yol secimi sanmistir - bir anlik karamsarlik, caresizlik.
Eminim bunu sevgisizlikten, korkusuz oldugundan beyan etmemistir.

Esiniz bir sorun veya hüzünlü bir durum oldugunda bunu sizinle paylasabilen bir kisilige sahip mi bilmiyorum, ama bence bu durumu hassas bir sekilde konusmaya cabalayin, kendini cikmaz sokakta bulundugunu hisseden biri olarak algiladim kendisini.

Burda okuyup sonunu merak ettiğim konulardan biridir sizin bebeğiniz.İhmal için dava açmak istiyordunuz.
Acınızı tazelemek istemem ama gerçekten ihmal var mıymış?Mahkemeye başvurdunuz mu?
Şöyle ki yanlış anlaşılmasın it iti ısırmaz diye bi tabir varya bi kaç avukat açalım ama devlet olduğu için kamera kayıtlarına falan ulaşamayız ispat edemeyiz dedi ciğerinin gelişmesi için yapması gereken iğneyi yapmadığı ispat edilebilir o da seni tatmin edecek bir ceza almasını sağlamaz denildi şimdi önümüzdeki hafta bir avukatla daha görüşücem

ayni süreçleri biz de yaşadık eşimle. Benim kızım da 10 günlükken vefat etti. Biz boşandık bile bu süreçten sonra. Çok agir depresyon yaşadık ikimiz de. Kolay değil. O günleri yasarken kendimi çok güçlü hissediyordum. Ama sonradan anladım ki eşimin de benim de bütün direncimiz kırılmış hassaslasmisiz. Benim 40 im çıktığında evi terk etmiştim. Eşinizle iletisiminizi bu surece gore değerlendirmeyin. İkinizin de birbirinize destek olması lazim diyeceğim ama kimsenin enerjisi yok ki diğerini taşısın. Sakin alınganlık yapmayın. Çok zor dönemlerden geçiyorsunuz. Bu süreç geçici bunu bilerek birbirinize yaklaşın. Yoksa bir an galeyana gelip boşanırsanız çok pişman olursunuz. Biz çok pişman olduk ve şuan birbirimizin gözünün içine bakıyoruz. İnşallah tekrar hamile kalır o süreçleri geride bırakırsınız.
Teşekkür ederim önerilerimizi dikkate alıcam. Meleklerimizle cennette kavuşuruz inşallah

Ben eşinizin travma yaşadığını düşünüyorum.
Elbette sizin acınızla kıyaslanamaz ama o da eminim çok ağır bir süreç yaşıyor .
Tekrar aynı acıyı kaldıramam bu nedenle baba olmak istemiyorum diye düşünmüş olabilir. Bence birlikte bir terapiste gidin.
Biz kadınlar erkeklerin de bazen hassaslasacağını düşünemiyoruz .
Üzüntüsünü ifade etme tarzı yanlış olsa da eşiniz de şu an çok üzgün maalesef.

Back
X