Basin sagolsun canim, kolay bir durum degil. Bazi yorumlari okudugumda biraz garip hissettim kendimi. Esinin o sekil konusmasi cok agir olmus, tamam. Ama hepimiz de biliyoruz ki, erkekler bir lafi söylediginde a) düsünmeden söylenir, ve b) sucluluk hissi. Erkekler bu durumda neyi nasil tartilacagini bilemezler, heleki yasadiklari durum ile kendilerine güclülük asilamasi yaparak bir sekilde bu durum ile bas etme cabasinda olurlar.
Ileride yine ayni bir olay olacak korkusu yasiyor sanki. Sahsen "öküzlük" yapmis olsaydi, klise bir kelime kullanirdi misal; senden ana olmaz, sen bana cocuk veremeyeceksin - ayrilalim gibi sözcükler. Böyle bir durum da yok.
Böyle düsünmesinin nedeni egerki saglik cabinda bir durum var ise, ondan da olabilir. Düsük tehlikesi nasil ve neden olustu misal.
Distan bir Insanin yorum yapmasi bu nedenle cok zor, sonuc olarak cok hassas bir durum. Kendimi suan bu durumda olsam bir erkegin yerine koymaya calisiyorum ve böyle bir karar kilmakta söyle seyler geliyor aklima;
- Esime iyi bakamadim?
- Düsük yapmasi benden mi kaynaklaniyor?
- Bende mi bir kusur var?
- Tekrar böyle aci yasama ihtimali yüksek mi?
Yani anliycagin bayagi derin bir mevzu. Yukarida yazdigim gibi bir ERKEK yasadigi aci ile kendi capinda ugrasmaya meyillenir, kendince dogru sandigi bir yol secimi sanmistir - bir anlik karamsarlik, caresizlik.
Eminim bunu sevgisizlikten, korkusuz oldugundan beyan etmemistir.
Esiniz bir sorun veya hüzünlü bir durum oldugunda bunu sizinle paylasabilen bir kisilige sahip mi bilmiyorum, ama bence bu durumu hassas bir sekilde konusmaya cabalayin, kendini cikmaz sokakta bulundugunu hisseden biri olarak algiladim kendisini.