Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
eşinize ne diyor mesela? sizi haklı görse bile ben olsam ben de oğluma derdim oğlum el içine çıkılan şu günde karının amacı nedir?diye.. sonuçta gelinin nerede dendiğinde o zor durumda kalmıştır.. herkese ayy kızım ona bunu bunu yaptı o da gelmedi diyecek hali yok ..keşke siz o gitmeme işini mesela doğum gününde yapsaydınız çok daha yerinde olurdu..ayrıca birazda düşünmek lazım bugünün yarını var..şimdi aman gelmesin dersin belki ama yarın birşeyin olduğunda gelmezse eşinle sen papaz olursun bence..olayı kayınvalide biliyor ama kızının yaptıklarınıda biliyo ama eşimi doldurmaya çalışıyo, benim kızdığım kendi kızının tavrına bakıpta evet bu sebeple gelmediğimi düşünmeyip hala eşime veryansın ediyo.
umrumda değil ona göre davransalardı, sen yap yap kızın yapsın yapsın sülaleye verilen imaja bak, okadar milleti dert etmeyi biliyorlarsa ona göre davransalardı, vazifemmiş onların vazifesi ne. ben evlenmişim eşimle bir yuva kurmanın gayretindeyim, kendilerininde oğulları kardeşi, ama sen bu yuvaya çomak sokmaya kalk, ben elalem için yaşamıyorum. ben millet ne demiş derdinde değilim insanların haklıyı haksızı kendilerinden biri olunca görmek istememesi. ama ben tavrımı koydum diye yerden yere vurulmam.Senin makul bir insan olarak gitmeazifesi yince tum ailenin tepki verecegini ongorup bunu goze alman lazimdi. Niye sasiriyosun elbette tepki verilecek. Sunnette dayinin karisi yok. Sulaleye verilen imaja bak. Dugunde cenazede kavga kusluk olmaz gider bir kosede oturur vazifeni yaparsin. Yok yapmiyosan sonuclarina katlanirsin
eşinize ne diyor mesela? sizi haklı görse bile ben olsam ben de oğluma derdim oğlum el içine çıkılan şu günde karının amacı nedir?diye.. sonuçta gelinin nerede dendiğinde o zor durumda kalmıştır.. herkese ayy kızım ona bunu bunu yaptı o da gelmedi diyecek hali yok ..keşke siz o gitmeme işini mesela doğum gününde yapsaydınız çok daha yerinde olurdu..ayrıca birazda düşünmek lazım bugünün yarını var..şimdi aman gelmesin dersin belki ama yarın birşeyin olduğunda gelmezse eşinle sen papaz olursun bence..
evet çoğu kayınvalide öyle yapar..sen eşinin hatırı için gidip köşe de oturacaktın..görümce kayınvalideyi doldurur,kayınvalide oğlunu..görümcenin kaprislerine aldırmamalıydın..eşinle bir akşam hediye alıp gidebilirsin..olayı kayınvalide biliyor ama kızının yaptıklarınıda biliyo ama eşimi doldurmaya çalışıyo, benim kızdığım kendi kızının tavrına bakıpta evet bu sebeple gelmediğimi düşünmeyip hala eşime veryansın ediyo.
eşim birşey demedi bana bıraktı, beni soran nerde diyene de burda kalbimde demiş sağolsun. ailesinin tavırlarının farkında ailesi eşime kendi oğullarına da kötüler(farklı konular)eşinize ne diyor mesela? sizi haklı görse bile ben olsam ben de oğluma derdim oğlum el içine çıkılan şu günde karının amacı nedir?diye.. sonuçta gelinin nerede dendiğinde o zor durumda kalmıştır.. herkese ayy kızım ona bunu bunu yaptı o da gelmedi diyecek hali yok ..keşke siz o gitmeme işini mesela doğum gününde yapsaydınız çok daha yerinde olurdu..ayrıca birazda düşünmek lazım bugünün yarını var..şimdi aman gelmesin dersin belki ama yarın birşeyin olduğunda gelmezse eşinle sen papaz olursun bence..
ah ah yuva sadece eşlerimizle kurulsa sorun olmazdı ama aileleride akraba alıyoruz..onlarda yuvanın bir parçasıumrumda değil ona göre davransalardı, sen yap yap kızın yapsın yapsın sülaleye verilen imaja bak, okadar milleti dert etmeyi biliyorlarsa ona göre davransalardı, vazifemmiş onların vazifesi ne. ben evlenmişim eşimle bir yuva kurmanın gayretindeyim, kendilerininde oğulları kardeşi, ama sen bu yuvaya çomak sokmaya kalk, ben elalem için yaşamıyorum. ben millet ne demiş derdinde değilim insanların haklıyı haksızı kendilerinden biri olunca görmek istememesi. ama ben tavrımı koydum diye yerden yere vurulmam.
işte bu yapıcı bir eleştiri değil bence.. konu sahibi de hatta bir çok bayanda bu dediğinize hak verir bende dahil ama bu sorunu çözmek yerine önünü kapar.. konu sahibi aynen böyle dese mesela kocasına yada kaynanasına '' haklısın aşkım annem düşünseydi'' deneceğini sanmam.ayrıca dediğiniz yönden bakınca aynı şeyi konu sahibi içinde diyebilirler..ne biçim terbiye almış diye.. konu bukadar basit olsaydı konu sahibi için eminim buraya yazmazdı demek ki böyle düşünmesi sıkıntı yaratıyor.Kızına terbiye veriyorken dusunseydi yarın oburgun birsey olsa elaleme ne derim diye
eşimin hatrı için bu güne kadar bi laf etmedim. burda eşim bana bıraktı kendim için bende gitmemeyi tercih ettim.evet çoğu kayınvalide öyle yapar..sen eşinin hatırı için gidip köşe de oturacaktın..görümce kayınvalideyi doldurur,kayınvalide oğlunu..görümcenin kaprislerine aldırmamalıydın..eşinle bir akşam hediye alıp gidebilirsin..
maalesf yazdıklarınızla çözülmez bu işler..kayınvalideye görümceye,kayına küsersiniz,araya soğukluk girer..ee kocası bu şeklide mutlu olurmu bilemem..Yapacaksınız elestirilerinizide sırt suvazlayin diyen yok
Kız dioki saygida küsür etmedim seviyemden taviz vermedim hala onu suçu cikaranlar var
strateji hatasıeşimin hatrı için bu güne kadar bi laf etmedim. burda eşim bana bıraktı kendim için bende gitmemeyi tercih ettim.
bu olay benimle eşim aramda problem değil. kayınvalidenin oğluna gitmememin kini ile gaz vermeye çabalaması. eşim allahtan sağlam duruyo.işte bu yapıcı bir eleştiri değil bence.. konu sahibi de hatta bir çok bayanda bu dediğinize hak verir bende dahil ama bu sorunu çözmek yerine önünü kapar.. konu sahibi aynen böyle dese mesela kocasına yada kaynanasına '' haklısın aşkım annem düşünseydi'' deneceğini sanmam.ayrıca dediğiniz yönden bakınca aynı şeyi konu sahibi içinde diyebilirler..ne biçim terbiye almış diye.. konu bukadar basit olsaydı konu sahibi için eminim buraya yazmazdı demek ki böyle düşünmesi sıkıntı yaratıyor.
sizin işler bayağı karışıkmış o zaman tavır yapmaları anlamsız..eşiniz de bir zahmet onu dolduruşa getirmeye çalıştıklarında gerekeni söylesin size yansıtmak yerine madem kendisi de müzdarip.. onun bir cevabına bakar herkesi susturmak.eşim birşey demedi bana bıraktı, beni soran nerde diyene de burda kalbimde demiş sağolsun. ailesinin tavırlarının farkında ailesi eşime kendi oğullarına da kötüler(farklı konular)
zaten eşimde küs farklı sebeplerle onlarla benim bu gitmememle huzursuz olduğu bi durum yok eşimin.maalesf yazdıklarınızla çözülmez bu işler..kayınvalideye görümceye,kayına küsersiniz,araya soğukluk girer..ee kocası bu şeklide mutlu olurmu bilemem..
eşimde ağızlarının payını verdi zaten, hanım köylü oldu öyle diyorlar, ama susan tipler değiller. eşim dolupta bana bişey dediği yok, onların canını sıkan da bu ya.sizin işler bayağı karışıkmış o zaman tavır yapmaları anlamsız..eşiniz de bir zahmet onu dolduruşa getirmeye çalıştıklarında gerekeni söylesin size yansıtmak yerine madem kendisi de müzdarip.. onun bir cevabına bakar herkesi susturmak.
Gelinlerin nişan düğün beklentileri arasında kaynananın takacağı takıların miktarı ilk sırayı aldığı için olsa gerek2 gelin alacağım lafından saygı anlayışınızı ölçebiliyorum, almak nedir elma armut almıyosunuz, 2 tane anne-baba evladı sizin ailenizede katılıyo, hayatınıza eşlik etmeye dahil oluyo, ama lütfen onların da bi hayatı olduğunu da unutup aldım tavrına girmeyin.
E madem oyle dert etmeumrumda değil ona göre davransalardı, sen yap yap kızın yapsın yapsın sülaleye verilen imaja bak, okadar milleti dert etmeyi biliyorlarsa ona göre davransalardı, vazifemmiş onların vazifesi ne. ben evlenmişim eşimle bir yuva kurmanın gayretindeyim, kendilerininde oğulları kardeşi, ama sen bu yuvaya çomak sokmaya kalk, ben elalem için yaşamıyorum. ben millet ne demiş derdinde değilim insanların haklıyı haksızı kendilerinden biri olunca görmek istememesi. ama ben tavrımı koydum diye yerden yere vurulmam.
valla benim kayınvalide düğünde takılan altınları aldı(oğlu sorunca ne altını oğlum dedi), o yüzden almak lafı garibime gitti galiba. ama gençler evlenirken borç veya harç bi şekilde bi yuva kuruluyo, eş dosttan gelen bi nebze altın bile onlara o an ilaç gibi gelir. o yüzden diyeni de fazla yadırgamam.Gelinlerin nişan düğün beklentileri arasında kaynananın takacağı takıların miktarı ilk sırayı aldığı için olsa gerek
kaynana adayları da uzun yıllar ne kadar takı hazırlarsam gelinim mutlu olur kaygıları ile plan yapıyor.
Evin geçimini kayınpeder sağlıyor olsa dahi gelinlerin takı beklentileri nedense kaynana üzerinden oluyor.
Gelinin beklentisi karşılanmamışsa kaynana engel olmuştur. Şu kadar yıllık evliyim kaynanamdan bir iğne görmedim diyen gelinlerin şikayetlerini okuyoruz değil mi? Gelinler kaynanayı maddi kaynak olarak gördükleri sürece kaynanaların ve K.v. adaylarının bilinçaltına gelin almak olarak nakşediyor oğlunun evliliği.
Bu beklentiler içinde olmayan gelin ve gelin adaylarını tenzih ediyorum elbette. Ancak beklenti içinde olanların sayısı hayli kabarık olunca kaynana adaylarında önyargı oluşturuyor.
inan belki arasaydı veya aradığımda açsaydı bi nebze de olsa gitmeme sebep olurdu, ama ne aradı ne aradığımda açtı, millet veya kayınvalide elaleme mahcup olur diye de kendime saygısızlık edemedim.okumadim konuyu ama ilk bir kac sayfa sinirimi bozmaya yetti. kadin gorumcemlw kavgaliyiz agza alınmayacak laflae etti diyor siz dugune gitseydin diyorsunuz. sizin basiniza gelse sanki kosa kosa giderdiniz. vallahi kadinlar bayiliyor kendini düşürmeye. kus insanlar birbirlerinin bi seyine gitmez arkadaslar. biri birine bagirip cagirip istediğini soyleyip sonra uc kurusluk davetiyeyle dugunune getirtemez oyle. cok istiyorsa ozrunu diler, seni de bekliyorum diye arardi.