Gitmek bilmeyen misafir

Esim yurtta büyümüş ama hep annane ben bakarken çok zorlandım şöyle baktım böyle baktım duygu sömürüsü içerisinde eşimde bı turlu haklarini ödeyemem gibi bir dusuncede davet etmiyor bana söz verdi ama açık açıkta öyle diyeçek bi karaktere sahip değil maalesef
Yurtta büyümüşse ne alaka anneanne dede bakmış oluyor. Ayrıca eşinize de söyleyin o kadar “vefa” borcu varsa evlenmeseydi, ömrünü anneanne dedeye adasaydı. Hem karnım doysun hem pastam dursun diye sizin üzerinizden borç ödenmez.

Of ye ic yat 3 ay boyunca sonra git dedikodu yap kötü bir sey bulamadigi icin de yaptigi dedikodu cok meyve yiyorlar. Yeme o zaman 3 ay kalmayıp git. Çocugunda kal torununun karisi sana bakmak zorunda mi? Memnun olmasalar tekrar gelmek icin cirpinirlar mi asıl gelinlerinden kızından yüz bulamıyor sana geliyor.
Inşallah gelmez.
Aradiginda desene ben size 3 ay boyujca baktim dedikodumu yapmissiniz de trip at
O bize küs diye gelemezler:)

Evet bir ay önce konuştum, bir daha bana bu kadar yüklenmeyin beddua ederim o kadar çocugu var dedim. Oda bana ben aynı şey olsa sana böyle demem çok acımasızsin dedi. Gerçekten demez ama benim anne babam çok genç onlar kimseye yük olmazlar. O kadar çocuk varken toruna kalmasi ilginc
Beddua filan hiç hoş olmamış yalnız.... Söylemeden edemedim....

Yavrum senin eşin yurtlarda büyümemiş mi daha neyin vefası neyin borcunu istiyorlar ? Üstelik kendi evladına bakmayan ,ortalarda bırakan ana babayı (bu aile büyükleri eşinin nesi oluyor bilmiyorum) bu kişiler yetiştirmedi mi? Benim kayınvalidem verirdi kaynıma gazı "boşa ..ben bakarım çuçuğuma..boşa o kadını " diye .Kaynım boşansa çocuğu da annesine vermese sonu bu olurdu çocuğun.

Beddua filan hiç hoş olmamış yalnız.... Söylemeden edemedim....
1 kere kalmışlar ağırlamış bitmiş gitmiş. Gelmek istiyorlarmış kabul etmez olur biter. Arkamızdan konuşmayan insan mı var bu devirde? Herkesi taksak ooooo hasta oluruz. Eş de gelmeleri için ısrar etmiyor. Gelmeyecekler zaten bir daha. Bu kadar öfke kin normal mi 70 yaşındaki insanlara?

1 kere kalmışlar ağırlamış bitmiş gitmiş. Gelmek istiyorlarmış kabul etmez olur biter. Arkamızdan konuşmayan insan mı var bu devirde? Herkesi taksak ooooo hasta oluruz. Eş de gelmeleri için ısrar etmiyor. Gelmeyecekler zaten bir daha. Bu kadar öfke kin normal mi 70 yaşındaki insanlara?
Konu sahibi o dönemde fazlaca bunalmış anlaşılan. Ben tepkisini buna bağladım ama bence de kendisini gereksiz yere bu kadar hırpalamış. Dediğinize katılıyorum. Müsait olmadığını belirtir ve gelmezler.

Kocası "vicdansızsın " diye dem vurduğuna göre bu sene getirmeme nedeni konu sahibinin hamile olması..seneye getirecek çok belli

Kocası "vicdansızsın " diye dem vurduğuna göre bu sene getirmeme nedeni konu sahibinin hamile olması..seneye getirecek çok belli
Seneye kim öle kim kala. Bu sene keyfine baksın hamileliğini yaşasın. Cidden ben ortada dert görmüyorum. Gelmiyorlar bu yıl değil mi bitti gitti.

Yurtta büyümüş birinin kimseye vefa borcu yoktur. Evde tutmuşsunuz ne güzel eşiniz görmek istiyorsa gitsin ziyaret etsin. Hal hatır sorsun gönül alsın yeter. Eşiniz sizin üstünüzden iyilik yapmak istiyor.
Memur olsun diye bakacak kimseleri olmasına rağmen çocukları yurda veriyorlar. Orda çalışan yakınım var. 18 i bitirdin mi devlet memuru oluyorsun yurttaysan. Sıkın dişinizi kendinizi kurtarmanıza az kaldı diyorlarmış bazılarının anne baba ya da yakınları. O kurumu da kötüye kullananlar var maalesef.

Seneye kim öle kim kala. Bu sene keyfine baksın hamileliğini yaşasın. Cidden ben ortada dert görmüyorum. Gelmiyorlar bu yıl değil mi bitti gitti.
Eşi ne konuştuklarını anlatıp kızı geriyor bence..yok aşkım gelmeyecekler dese rahatlar konu sahibi ..kız yazın güncellememiş konuyu şimdi güncellemiş çünkü havalar soğudu ve telefon konuşmasında adama "müsait olursak gelmek istiyoruz" lar başladı. Ben böyle adama gidip 2.çocuğu da vermezdim sonunda paspas edecek karısını ..

Eşi ne konuştuklarını anlatıp kızı geriyor bence..yok aşkım gelmeyecekler dese rahatlar konu sahibi ..kız yazın güncellememiş konuyu şimdi güncellemiş çünkü havalar soğudu ve telefon konuşmasında adama "müsait olursak gelmek istiyoruz" lar başladı. Ben böyle adama gidip 2.çocuğu da vermezdim sonunda paspas edecek karısını ..
İşte rest çeksin kabul etmesin artık. En fazla 3 gün kalıp gitsinler bebek doğduktan 1 ay sonra o da.konuyu böyle açmadı ki . İlk kez geldiler yaşlılar vs diye açtı aylar önce. Biz de ona göre yorum yaptık.

Böyle insanların işi belli olmaz çat diye gelirler kapıda belirirler. Yaşlı insanlara laf da anlatılmaz.

Vefa borcu diyip durmuşlar. Vefa borcu esas kendi çocuklarında var onlar baksın elin kızının üstüne atacaklarına.

Cok sinir bozucu.

Konuları açanlar konuyu tam anlatmıyorlar. Yaşlı yazmış . Yaşlı bana göre 75 yaş üstüdür ya da bakıma muhtaç olandır. Önce onlar büyüttü dedi. Sonradan çıktı yurt da büyüdüğü. Yorumlara göre şekil alıyor bazı konu sahipleri .

İşte rest çeksin kabul etmesin artık. En fazla 3 gün kalıp gitsinler bebek doğduktan 1 ay sonra o da.konuyu böyle açmadı ki . İlk kez geldiler yaşlılar vs diye açtı aylar önce. Biz de ona göre yorum yaptık.
Ladın kabul etmiyor zaten..de eşi başlamış vicdansızsın demeye bu yüzden .Ben 3 gün kalacaklarını sanmıyorum .Lojman ortamında bir komşum olmuştu ..eşi çocuk esirgeme kurumundan çıkmış asker olmuştu..adam kızı üçkağıda getirmiş resmen. Evlenmeden önce anam yok ,babam yok ,ben sahipsizim baban benim babam o bizi evlendirsin ..evlendikten sonra "şu da anam gibi ,bu da ...anam zaten anam,üvey annem de var o da gelsin " kız yaz boyunca eşinin annelerini ağırlıyordu

Konu sahibi böyle saçma şey mi olur
Eşine rest çek
Gelmelerini istemiyorum
Gelirlerse sen bakarsın diye
3 ay birinin evinde kalmaya insan utanır
Tamam iyilik falan ama bir yere kadar
Sizin de düzeniniz bozuluyor.

E hizmetçi yok tabi bu sene, iş başa düşecek. Kabul etmesin konu sahibi yeni sene de, baktılarsa sana baktılar, madem tut bi ev orda kalsınlar, sana baktılar diye niye ben sıkılıyorum desin diksin bayrağı, bu kocalardan bu kadar korkmayı anlamıyorum, canını alacak sanki kabul etmeyince. Vicdansız diyormuş çok korktuk.

E hizmetçi yok tabi bu sene, iş başa düşecek. Kabul etmesin konu sahibi yeni sene de, baktılarsa sana baktılar, madem tut bi ev orda kalsınlar, sana baktılar diye niye ben sıkılıyorum desin diksin bayrağı, bu kocalardan bu kadar korkmayı anlamıyorum, canını alacak sanki kabul etmeyince. Vicdansız diyormuş çok korktuk.
Ha şöyle yahu. Sanki kadına bakmışlar da kadın temizliyor evi sürekli, kadın doyuruyor, kadın eyliyor. Bu ne be?

Back
X