tatlim dedim ya bir yerde hakli ama tasinacaksa madem bastan kabul etmeseydi,
hem tasinirsa daha iyi iste bu adamlarda yardim ederler,
sömürülmek ne alaka ki ben benim evime gelen misafirden acikcasi 1 ay bile kalsa market alisverisi beklemem,
kendi icinden geliyorsa yapar bu adamlarda iyi kotu birseyler aliyorlarmis yani,
birde daha adamlarin kalip kalmayacagida belli degilki doktor igne verirse kaliriz demis adam belkide kalmaz donerler,
ortada fol yok yumurta yok yani...
hadi hepsini gectim adamlar omur boyu kalmiyacaklar ya sevabina sksin disini,
boyle arkasindan konusarak gunaha girmektense...
ya valla beni suçlamayın ben bir yandan vicdan azabından korkuyorum bir yandanda eşimden sonuçta ben bu insanla bir ömür yaşayacağım bana da baskı yapıyor istemiyor yani 2-3 gün dedin bana 5 gündür ağzımı bile açmadım ama dahasını kabul edemem diyor sinirleri tepesinde ben yine gülüyorum falan ortamı sıcak tutuyorum ama eşim işte napim o herşeyden önemli
bana da eşim tanımadığım alakam olmayan misafir getirse 15 gün kabul edemem kavga ederim yani bana niye sormadın diye
benim hatam eşime sormamam
ya valla beni suçlamayın ben bir yandan vicdan azabından korkuyorum bir yandanda eşimden sonuçta ben bu insanla bir ömür yaşayacağım bana da baskı yapıyor istemiyor yani 2-3 gün dedin bana 5 gündür ağzımı bile açmadım ama dahasını kabul edemem diyor sinirleri tepesinde ben yine gülüyorum falan ortamı sıcak tutuyorum ama eşim işte napim o herşeyden önemli
bana da eşim tanımadığım alakam olmayan misafir getirse 15 gün kabul edemem kavga ederim yani bana niye sormadın diye
benim hatam eşime sormamam
bundan 4 yıl önce bi akrabamız Cihangir*de ayda 750 tlye oturuyordu. 70 bine iyi almışsınız
güle güle oturun
misafir gittigi yerde rahatsizlik vermesi olur sey degil, dünden kalan yemekler begenilmeyip cöpe attiriyosa, ev hanimina hic yardimci olmuyosa, düsünceli olmalari gerekli, onlar zaten anlamistir rahatsiz ettiklerini ve gitmiyorlarsa onlar gurursuzdur
:
bundan 4 yıl önce bi akrabamız Cihangir*de ayda 750 tlye oturuyordu. 70 bine iyi almışsınız
güle güle oturun
misafir gittigi yerde rahatsizlik vermesi olur sey degil, dünden kalan yemekler begenilmeyip cöpe attiriyosa, ev hanimina hic yardimci olmuyosa, düsünceli olmalari gerekli, onlar zaten anlamistir rahatsiz ettiklerini ve gitmiyorlarsa onlar gurursuzdur
canimcim insan yeri geliyor en yakini bile olsa rahatsiz oluyo
arkadas yinede acimis insanlik yapmis 1-2 günlügüne kabul etmis evine, bunu kullanmakda onlarin ayibi
biz 15 gün daha kaliriz diyorlar demiyorlarki 15 gün daha kalsak acaba olurmu müsaitmisiniz
insanlar cesit cesit ona göre davranmak gerek
sen tam olarak neye kizdin güzelim onu anlamadim, yani burda okadar sayfa yorumda biride misafirleri hakli görmedi :26:
canim dunden kalan yemekleri koysa sanmiyorumki o adamlar desin biz bunlari yemeyiz,
belki rahatsiz olur dusuncesiyle yardim etmiyordur konu sahibi yardima ihtiyaci varsa soylesin kadina,
o dusunemiyorsa konu sahibi dusundursun,eminim rahatsiz ettiklerinin onlarda farkindalar ama,
belliki kalacak yerleri yok caresizlik boyle birsey olsa gerek evleri 3 saatlik yol olabilir ama
gidis gelis benzin parasi vs birde tup bebek yapiyorlar masrafli yani,
tabiki insan rahatsiz oluyor en yakinindan ama boyle durumlarda sabir lazim insana,
ben insanlarin konu sahibini kullandiklarini dusunmuyorumm mecbur olmasalar kalmazlar diye dusunuyorum,
insanlarin makineye camasir atmasi,banyo olmasi bile konu olmus...
kimseye kizmadim kii neden kizayim ama bir sevap isleyip bin günaha girmeyin...
Ben konu sahibine hak veriyorum en başından beri. Aslında misafirden de çok hoşlanan biri değilim, yaşımdan dolayı olabilir.
Ama şu yemek konusunda konu sahibi haksız. Onun için misafirlere kızmamak gerekir.
Atmasaydı, ısıtıp önlerine koysaydı. Ağızlarını açıp da laf edemezlerdi, hadi diyelim ettiler. Biz bunu yiyoruz, misafir umduğunu değil bulduğunu yer deseydi o yemek konusu sorun bile olmazdı.
Yemek problemi hariç tüm problemlerde konu sahibi sonuna kadar haklı. Misafir de olsan yemeğe de, temizliğe de, alışverişe de yardım edersin.
sorunda bu zaten aslında.gidecek yerleri olmadığından değil,kimse kabul etmediğinden.sürekli aynı şeyleri yapıyorlarmış. bu yüzden kimse kabul etmiyormuş.konu sahibi bu şekilde anlattı.bu durmda insan ne kadar sabırlı olabilir ki.sevap günah başka bişey.ama anlatılana göre bu normal bir misafirlik değil.az önce odaya gitmiş misafir kadın.misafirlikte öyle şey olur mu?tripler falan.ev sahibi otururken ben odaya çekilmem.beklerim ki onlarda yatsın.bu yüzden bu durum çekilmez olmuş aslında.
canim dunden kalan yemekleri koysa sanmiyorumki o adamlar desin biz bunlari yemeyiz,
belki rahatsiz olur dusuncesiyle yardim etmiyordur konu sahibi yardima ihtiyaci varsa soylesin kadina,
o dusunemiyorsa konu sahibi dusundursun,eminim rahatsiz ettiklerinin onlarda farkindalar ama,
belliki kalacak yerleri yok caresizlik boyle birsey olsa gerek evleri 3 saatlik yol olabilir ama
gidis gelis benzin parasi vs birde tup bebek yapiyorlar masrafli yani,
tabiki insan rahatsiz oluyor en yakinindan ama boyle durumlarda sabir lazim insana,
ben insanlarin konu sahibini kullandiklarini dusunmuyorumm mecbur olmasalar kalmazlar diye dusunuyorum,
insanlarin makineye camasir atmasi,banyo olmasi bile konu olmus...
kimseye kizmadim kii neden kizayim ama bir sevap isleyip bin günaha girmeyin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?