Gitmek Bilmeyen Misafirlerimi Göndermek İçin Ne Yapabilirim ?

şu kadar i nsanın burda emek harcayıp uğraştığı yazdığı kadar sende birazcık onları nasıl yollarım diye emek versen.
dusunmekle olmaz bu iş.
internet uzerinden gayet sivri yorumların oluyormuş bu iş sadece sanalla olmuyor.
belkide gerçek hayatta kendini ifade edemeyen insanlar nette savaşçı dalaşçı oluyor

parasini vermemiss mi ???vermediyse bile,
kimse ped yada tiras bicagina odenen parayla ne zengin olur nede fakir...

Tweety niye bunu yapıyorsun ya :) Bütün sözleri herşeyi paylaşmışsınız ama MİSAFİRLİĞİN KISA OLANI MAKBULDUR. sözünü unutmuşsunuz sanırım. Kimse tıraş bıçağıyla pedle fakir olmayabilir belki tamam ama Utanır insan ya. Alacakları özel şeyler varsa ilksahcım bir dakika geliyoruz denir gider alınır ödenir gösterilmeden olur biter. Bu düpedüz yüzsüzlük,insanı kullanmak ve aşırı dozda saygısızlıktır.

Misafir tabiki baş tacıdır. Fakat bunlar karı koca kahvaltıya çıkıp ev sahibini evde bırakan görgüsüzler olunca iş değişir. Üstelik misafir gittiği yerde edebini bilir. Ben dayımlarda kalmaya gittiğimde bile evlenmeden önce bir nebze çekinirdim. Yengeme yardım ederdim. Önüme konanı yerdim. Ki bu benim dayım yani.

Memleketten yüzleri görülmedik muhabbetleri olmayan bir insana bu kadar bile hizmet etmiş olman harika birşey. Arada herhangi bir samimiyet yokken bunların bu rahatlığı ev sahibinin hoş davranışındandır hiç vicdan azabı duyma yani.

Bu Laylalar alışmış göçebe hayat yaşamaya kimi sömürebiliriz diye düşünüyorlar. Otelde kalmaya da paraları varmış ayrıca gidip kalabilirler. Kimse ev sahibini suçlamasın misafir şöyledir böyledir diye. Herkes kaçıyorsa bunlardan vardır ortada birşey. Ah LAyla rüyalarıma girdin. :47::47:

benzer birdurumu yaşamıştım. evde yabancı birileri olması çok kötü bişey. rahat hareket edemiyorsun. kendi ailen olunca kuru ekmek olsa yiyorsun ama el olunca yenilmiyor, yokken buluşturmak zorunda kalıyorsun.bulamadın başkasının kapısına gidiyorsun.. zor işler.. arkadaşa hak veriyorum. kendisi para biriktireyim diye çorba ile karın doyururken , ne gerek var başkasını beslemeye. misafirlik 3 saat demişler. yesin içsin. Hadi olsun 3 gün. madem uzun kalacaksın en azından yiyeceklere destek olsalar böyle olmazdı. Arkadaşın ne pişirecem ne yapacam nasıl alacam derdi olmazdı.. sonunda gittilermi bilmiyorum, gittiler mesajını görmedim. inşallah gitmişlerdir, arkadaşımız ve eşi evlerinde huzurla yaşıyorlardır.

burada ilkşahı eleştiren arkadaşların konuyu baştan sona okumadıklarına inanıyorum... sayfalar atlanarak okunursa ,ilkşah sadece gelen misafiri istemeyen , herşeylerini laf eden bir kişi olarak görülüyor... ama unutmayalımki İlkşah, birçok şeyi kk kadınlarının soru sorması üzerine anlattı... yani en baştan onları çekiştirmedi... foto olayıda ,bazılarının konuya inanmamasından kaynaklandı , kızı ispatlamak zorunda bıraktılar... yani fotoğrafı da zevk olsun diye koyayım demedi....bazen buradaki insanların konulara sadece laf olsun diye yorum yaptıklarını düşünüyorum....

burada ilkşahı eleştiren arkadaşların konuyu baştan sona okumadıklarına inanıyorum... sayfalar atlanarak okunursa ,ilkşah sadece gelen misafiri istemeyen , herşeylerini laf eden bir kişi olarak görülüyor... ama unutmayalımki İlkşah, birçok şeyi kk kadınlarının soru sorması üzerine anlattı... yani en baştan onları çekiştirmedi... foto olayıda ,bazılarının konuya inanmamasından kaynaklandı , kızı ispatlamak zorunda bıraktılar... yani fotoğrafı da zevk olsun diye koyayım demedi....bazen buradaki insanların konulara sadece laf olsun diye yorum yaptıklarını düşünüyorum....

aynen ben de böyle düşünüyorum, konu baştan aşağı sayfa sayfa okunmamış, tıpkı günümüz medyasının yaptığı gibi bazı ifadeler cımbızla çekilmiş, sonra vur konu sahibine...

Gitmişlerdir artık, ilksah sabah beraber çıkacağız demişti ev bakacaklar ya. O yüzden girmememiştim bence. Gittiler inşallah

biz daha çıkmadık onlar sabah 9da çıktılar ama bavulları eşyaları almadılar yanına bir poşette pijama falan aldı sanırım çıktılar sonra pazartesi ya da salı gelip eşyaları alacaklarmış ama bence banko kalmak isteyecekler napalım bunca şeyden sonra yine kalırlarsa birşey diyemem

yengeleri ile konuştum daha önce burda birinde kalmışlar ''aradık tam 10. günüydü dedik ne zaman geleceksiniz daha 1 hafta 10 gün burdayız biz demişler sabahsı baktık geldiler suratları asık noldu die sorduk sorduk söylemediler demekki ordanda ev sahibi ile sorun oldu gönderdiler herhalde'' dedi bende dedim ben kovmam kovmadım kırıcı olmadım ama 15-20 günlük misafir mi olurmuş yengesi de dio 3 saatlik yol çıksınlar gelsinler kontrol günü yine gitsinler hem tüp falan değilmiş sadece eşi tedavi görüomuş iğne ve ilaç veriyormuş eşimin sinirleri tepesinde zaten kesin gelirler yine diyor

Son düzenleme:
biz daha çıkmadık onlar sabah 9da çıktılar ama bavulları eşyaları almadılar yanına bir poşette pijama falan aldı sanırım çıktılar sonra pazartesi ya da salı gelip eşyaları alacaklarmış ama bence banko kalmak isteyecekler napalım bunca şeyden sonra yine kalırlarsa birşey diyemem

o zaman gelcekleri gün eşyalarını birine bırakın bir esnaf bir komşu vs. Şuraya gitmek zorunda kaldık kusura bakmayın de :50:

ya maddiyatı geçtim bir eşya toplamaya bardak kaldırmaya yardım etmedi şimdide odalarını topluorum çekyatlarıda satacaktık almaya gelmediler sinir oldum odada ped paketleri çıkıo yerlerden :S sinir oldum iyice dahada kimseyi kabul etmem

ya maddiyatı geçtim bir eşya toplamaya bardak kaldırmaya yardım etmedi şimdide odalarını topluorum çekyatlarıda satacaktık almaya gelmediler sinir oldum odada ped paketleri çıkıo yerlerden :S sinir oldum iyice dahada kimseyi kabul etmem

Terbiyesiz insanlar.. Bir taraflarını toplatıyorlar resmen. Çok sinir oldum ya..

bu ne terbıyesizlik ped falan çöp diye bişey var kalk at. bebeye nasıl bakcak bu sünepe
sende hazırla eşyalarını görevlıye ver gelceklerındede yokuz bız sehır dısına cıkdık vs bişe uydur ona bıraktım de ordan alsınlar

ya güzelim anladım hayır diyemeyen birisin ama böyle de olmazki. 2 tane salak yüzünden kocanla aranın bozulması iyi mi yani şimdi?

eşinle bi güzel geç karşılarına kusura bakmayın ama biz daha fazla ağırlayamayacağız sizi, deyin olsun bitsin.

bu ne terbıyesizlik ped falan çöp diye bişey var kalk at. bebeye nasıl bakcak bu sünepe
sende hazırla eşyalarını görevlıye ver gelceklerındede yokuz bız sehır dısına cıkdık vs bişe uydur ona bıraktım de ordan alsınlar

o poşeti alıp onun ağzına sokacaksın o olacak.

kriz geçiriyorum odayı topluyorum dedim ya sabah benden poşet istedi pijama hazırlayacakmış kendisine teyzesinde kalmak için falan verdim hazırladı yanımda şimdi buldum çekyatın kenarında bırakmış poşedi içinde pijamaları iyice delirdim bütün valizlerini dün yıkattığı çamaşırlarıda topladım kapının dibine koyuorum malzemelerini 1 saat sonra arayacağım kusura bakmayın ben hazırladım eşyalarınızı gelin alın böylesinide ilk defa görüyorum yüzsüzlüğün bu kadarı sanki yurtdışından geliyorlar 3 saat altı üstü

Back
X