Gitmeli miyim lütfen akıl verin

Nevisahsinamunhasirr

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2022
693
874
23
Merhaba hanımlar, 10 senedir görüşmediğim bir kardeşim var. Görüşmediğim derken hiç muhatap olmuyorum ama mecbur anne evinde karşılaşıyoruz birbirimizi görmezden geliyoruz. Söz ve nişanı var.

Başta sadece evde isteme yani söz yapılacaktı bende giderim diye düşünüyordum çünkü annem bu konuda aşırı manipülatif davranıyor. Şuan öğrendim ki; isteme, büyük nişan, bohça, nişan alışverişi vs gibi türlü şey yapılacakmış. Sorun şu ki ben evlenirken sadece evde ufak bir isteme oldu ve ikramlıklar dahil herşeyi para ile yaptırdım. Sonrasında annem kına yapalım diye tutturdu ama parasını istedi bende anne baba olarak bunu yapmıyorlarsa ben de yapmıycam kına falan dedim ve yapılmadı. Bugüne kadar da bunu sorun etmedim. Ama şuan benden esirgenen ya da yaptıkları için para istedikleri her şeyi kardeşime güle oynaya ve hevesle yaptıklarını görmek canımı sıkıyor. Bu sebeple de gitmeyi hiç istemiyorum.
Gitmezsem ailemle ipler tamamen kopacak ve kavga çıkacak, her şey için suçlanacağım.

Siz olsanız ne yaparsınız bana akıl verin lütfen

Ben olsam gitmezdim. Değer görmediğim yere gitsem huzurum kaçacak. En azından uzak kalmak daha iyi.

Asssla gitmem. Evin enayisi ben miyim ya derdim. Sizce neden size yapılmayan kardeşinize yapılıyor? Özel bir sebebi var mı?

Gidip misafir gibi takılın. Sonra siz suçlu olursunuz. Aile de, karşı taraf da, sizden olan misafirler de ömür boyu dedikodu yapar Takacaksınız belli. Gidip oturun, bi görünün. Sonra yine iletişimsizliğe devam edersiniz

Tane tane aciklayan uzun bir mesaj yazardim anneme cunku konusunca anlamayacaklar ve gitmezdim....hi ama siz ne kadarda bana yapmadiniz bende gelmiyorum desenizde o donem durumumuz yoktu simdi de o verecek biz vermeyecegiz ki her seyi erkek tarafi yapiyor cumlelerine hazir olun

Asssla gitmem. Evin enayisi ben miyim ya derdim. Sizce neden size yapılmayan kardeşinize yapılıyor? Özel bir sebebi var mı?
Sevilmediğim için olabilir özel bir sebebi yok benim bildiğim. Evin enayisi miyim diyorum zaten işe başlasın parasını kazansın o da kendi yapsın diyorum annem işe başlayınca alırım ondan diyo ama hiç sanmıyorum sadece beni susturmak için böyle söylüyor

Bİr kardeşe yapılıp, diğerine yapılmayan maddi desteği kapatmanın yolu çok. Ya sana ya evine pahalı hediye alırlar. Ya da bütçesine göre kınayı yaparken sana yapamadıkları için küçük bir altın alır verir size, sonrasında yine parası oldukça verir aradaki farkı kapatabilir. Ama isterse yapar bunu. demekki yapmak istemiyor.

Hayır takmam bi süre üzülürüm belki ama geçer gider umrumda olmaz. Beni düşündüren suçlu ben olacağım. Karşı taraf ile bizimkiler arasında sorun olsa bana patlayacak sen gelmedin bizi rezil ettin vs diye.

Kina parasi mi? Ailenin durumu mu yoktu o donem?
Ben gitmezdim.
Ailem çok zengin değil ama ben 2 sene önce evlendim 2 sene önce ile şuan arasında durumlarında fark yok aynılar yine çok zengin değiller. Kına parası dediğim de kına için mekan tutulacaktı 3 bin TL annem benden istedi ve bu zoruma gitti yollamadım da yapmadım da. Teşekkürler

İçimden geçenleri anneme söyledim yüzleştik ama kavga ettik onlara göre hep kendileri haklı. Hayır durumlarında değişiklik yok. Evet dediğiniz gibi bahanelere hazırım ama benim de cevabım var tabi hepsine

Yani ablam da kendi hazirliklarini birikimiyle yapmisti yuk olmamama dusuncesiyle ama bu onun kendi tercihiydi. Siz her konuda boyle dis kapi mandali gibi muamele gorduyseniz ben olsam gitmezdim. Cifte standart kardesler arasinda cok can yakar

Evet işte. Benim de aklıma direkt bu geldi. Hep siz suçlu, sorunlu hatta kardeşini kıskanan durumuna düşeceksiniz. Ben olsam gidip görünür, sonra bahaneyle de çıkardım. Sonra da müdahil olmayın hiçbir şeye. Bence tabii...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…