- 5 Ağustos 2022
- 693
- 874
- 23
- Konu Sahibi Nevisahsinamunhasirr
-
Öyleyim herhalde.. ama gitme konusunda kararsızım gitsem bile yarım saat görünüp kaçarım gibi ama gitmeyi de istemiyorum. Konuşuyorum hep konuştum ama boşa. Diğerleri haklısın ama sus diyor. Annemi üzme falan diyorlar çünkü annem en ufak birşeyde yatak döşek hasta olan biri kimse uğraşmak istemiyor. Ama ben hazmedemiyorum. İlk evlenenin karşı tarafı çok paragöz çıktı bi sürü saçma muhabbet kavga gürültü oldu baya uzun ve karışık.Icli bi insansiniz ve gideceksiniz benim anladigim...belkide dogrusu odur bosverin dunyaya bi kere geliyoruz gitmek gitmemekten iyidir...ama konusmakta susmaktan iyi olur bu durumda diger evli 2 kardeşiniz sizinle ayni fikirdemi konuya yorumlari nasil....hi bide ilk evlenenen yapildi ama basimiz cok agridi dediniz onun nedeni ne
TeşekkürlerBen olsam gitmezdim herhalde, ip de inceldigi yerden kopar.
Maddi durumları aynı. Çocukluğumuzdan beri ayrımcılık hep oldu ve her dile getirdiğimde ben kıskanç ve suçlu oldum. TeşekkürlerSizin nişaninızdaki maddi durumları ile simdiki ayni mi acaba merak ettigim, daha onceden de ayrımcılık gibi seyleri oluyor muydu annenizgilin, eger onceden beri boyle bir sey varsa yine farklı bence, her türlü giderim ama misafir gibi otururum, sonradan gelmedin olmasın.
Yalan, hırsızlık çok şey var kısacası karaktersiz biri. teşekkürleröncelikle kardeşinizle neden konuşmadığınız önemli. ufak tefek sorunlar ise misafir gibi katılır kimsenin ağzına laf vermezdim az da olsa katlanır laf duymaz kafam rahat ederdi. ama konuşmama sorununuz büyük bir olaysa,gitmezdim kim ne derse desin umrumda da olmazdı.
Ayy yanlış konuya yazmışım özür diliyorumO kim?
Birinden bişey isteyebilecek biri değilim maalesefYerinizde olsam katılmak istiyorum ama şunum yok bunum yok derdim. Elbise, ayakkabı, çanta, takılacaksa bir çeyrek ne varsa işte ister, o para gelip alışverişimi yapar geçer köşeye otururdum. Misafir gibi ama, hiçbir şeye elimi sürmem kenarda süzülürüm. Öylesini hak ediyor aileniz.
Haa vermezlerse de el içine nasıl çıkayım destek de olmadınız, hayırlı olsun der gitmem.
dünürlere aile tam imajı verip ortadan kaybol :)Yalan, hırsızlık çok şey var kısacası karaktersiz biri. teşekkürler
Bende kırıldım yıllardır paramparça oldum. Arayacak biri değil. Ben onu düşündüğüm için gidip gitmeme konusunda kararsız değilim ailemi düşündüğüm için kararsızım. Gitsem bile yine konuşmam yaniEvlat ayrımı yapıyorlar. Ben olsam ben de çok kırılırdım. Madem kardeşiniz de sizi arayıp davet etmedi, gitmeyin derim. Ben de evleneceğim zaman ablamla küstüm, konuşmuyordum. Arayıp düğün yapacağız diye haber verdim. Normalde evet aile bireyleri özel olarak aranıp davet edilmez zaten düğün sahibi sayılırlar ama küs olduğumuz için arayıp bu vesileyle arayı düzelttim.
Teşekkürlerdünürlere aile tam imajı verip ortadan kaybol :)
Kardeşiniz çalışmıyorsa imkanları el vermiyorsa ya da siz evlenirken durumları bu kadar iyi değilse normal . Bence düğün kına falan böyle şeyleri önemsemeyin . Ben çok önemsedim yaptım bir sürü masraf boşa gitti diye düşünüyorum şimdi madalya mı aldık sanki . Dediğim gibi durumlara bağlı ama eğer durumları arasında fark yoksa haksızlık . Lakin şu an durumları daha elverişliyse ne güzel size yapamadılarsa bile kardeşiniz el değil en azından onun istediği gibi yapın. İnanın hayat size daha fazlasını verir. Sizin geçmiş gitmiş gerekirse kardeşinize yansıtmadan annenize kırgınlığınızı ifade edin ama küsseniz bile bir şey değişeceğini sabmıyorum. Bu durumlar değişmez benim de büyük kardeşime ev aldılar bana almadılar o aramaz sormaz yine de bir kere arasa en sevdikleri evlatları olur anlata anlata bitiremezler. Bu sebeple laf söyledim yine kötü ben oldum kimse sana haksızlık ettik demedi kıskanç oldum . Bir şekilde onun yaptıkları hep aklanırken benim yaptığım iyi şeyler bile kötülendi her ailede bir evlat günah keçisi oluyor maalesefMerhaba hanımlar, 10 senedir görüşmediğim bir kardeşim var. Görüşmediğim derken hiç muhatap olmuyorum ama mecbur anne evinde karşılaşıyoruz birbirimizi görmezden geliyoruz. Söz ve nişanı var.
Başta sadece evde isteme yani söz yapılacaktı bende giderim diye düşünüyordum çünkü annem bu konuda aşırı manipülatif davranıyor. Şuan öğrendim ki; isteme, büyük nişan, bohça, nişan alışverişi vs gibi türlü şey yapılacakmış. Sorun şu ki ben evlenirken sadece evde ufak bir isteme oldu ve ikramlıklar dahil herşeyi para ile yaptırdım. Sonrasında annem kına yapalım diye tutturdu ama parasını istedi bende anne baba olarak bunu yapmıyorlarsa ben de yapmıycam kına falan dedim ve yapılmadı. Bugüne kadar da bunu sorun etmedim. Ama şuan benden esirgenen ya da yaptıkları için para istedikleri her şeyi kardeşime güle oynaya ve hevesle yaptıklarını görmek canımı sıkıyor. Bu sebeple de gitmeyi hiç istemiyorum.
Gitmezsem ailemle ipler tamamen kopacak ve kavga çıkacak, her şey için suçlanacağım.
Siz olsanız ne yaparsınız bana akıl verin lütfen
Birinden bişey isteyebilecek biri değilim maalesef
Bende kırıldım yıllardır paramparça oldum. Arayacak biri değil. Ben onu düşündüğüm için gidip gitmeme konusunda kararsız değilim ailemi düşündüğüm için kararsızım. Gitsem bile yine konuşmam yani
TeşekkürlerBen olsam gitmem. Daha iyi yakanizdan duserler.
Bu konularda evet sindirildimMadem öyle, bence gidin şöyle bir görünün en fazla yarım saat sonra evinize dönün. Aileniz belli ki sizi sindirmiş. Sonrasında başınız daha çok ağrır.
Evet öyleSizi düşünen yok ki. Herkes kendini düşünüyor. Aman dışardan aile gibi görünelim diyorlar.
Daha hiç işe başlamadı ona çalışma diyen yok koca da kaçmıyor çalışsın 3 5 kuruş biriktirsin ne gerekiyorsa yapılır. Mevzu maddiyat değil çünkü ailemin parasal durumları aynı. Ben zaten önemsemiyorum önemsesem yapardım sadece nikah yaptım evlendim. Benim üzüldüğüm ailemin kına yapmak için benden para istemesi vs. Yani eve istemeye geliyorlar ben ikramlıkları bile para ile yaptırdım. Annem kendi yapsaydı bile parasını ona verirdim ya da malzemesini alırdım üzüldüğüm bu önemsenmeme. Anneme de söylüyorum ama ona göre ben hep haksızım, suçluyum ama ben bu haksız durumu kaldıramıyorum. Sizinle aynı durumda sayılırızKardeşiniz çalışmıyorsa imkanları el vermiyorsa ya da siz evlenirken durumları bu kadar iyi değilse normal . Bence düğün kına falan böyle şeyleri önemsemeyin . Ben çok önemsedim yaptım bir sürü masraf boşa gitti diye düşünüyorum şimdi madalya mı aldık sanki . Dediğim gibi durumlara bağlı ama eğer durumları arasında fark yoksa haksızlık . Lakin şu an durumları daha elverişliyse ne güzel size yapamadılarsa bile kardeşiniz el değil en azından onun istediği gibi yapın. İnanın hayat size daha fazlasını verir. Sizin geçmiş gitmiş gerekirse kardeşinize yansıtmadan annenize kırgınlığınızı ifade edin ama küsseniz bile bir şey değişeceğini sabmıyorum. Bu durumlar değişmez benim de büyük kardeşime ev aldılar bana almadılar o aramaz sormaz yine de bir kere arasa en sevdikleri evlatları olur anlata anlata bitiremezler. Bu sebeple laf söyledim yine kötü ben oldum kimse sana haksızlık ettik demedi kıskanç oldum . Bir şekilde onun yaptıkları hep aklanırken benim yaptığım iyi şeyler bile kötülendi her ailede bir evlat günah keçisi oluyor maalesef
Evet anlıyorum demek istediğinizi . Ama bunu ifade ettiğinizde kıskanç olarak yaftalarlar. Kardeşinizin düğününe gidin ne olursa olsun gerekirse tavırı ailenize yapın. Öyle bir günde sizi görmek isteyecektir. Büyüklük sizde kalsınDaha hiç işe başlamadı ona çalışma diyen yok koca da kaçmıyor çalışsın 3 5 kuruş biriktirsin ne gerekiyorsa yapılır. Mevzu maddiyat değil çünkü ailemin parasal durumları aynı. Ben zaten önemsemiyorum önemsesem yapardım sadece nikah yaptım evlendim. Benim üzüldüğüm ailemin kına yapmak için benden para istemesi vs. Yani eve istemeye geliyorlar ben ikramlıkları bile para ile yaptırdım. Annem kendi yapsaydı bile parasını ona verirdim ya da malzemesini alırdım üzüldüğüm bu önemsenmeme. Anneme de söylüyorum ama ona göre ben hep haksızım, suçluyum ama ben bu haksız durumu kaldıramıyorum. Sizinle aynı durumda sayılırız
TeşekkürlerEvet anlıyorum demek istediğinizi . Ama bunu ifade ettiğinizde kıskanç olarak yaftalarlar. Kardeşinizin düğününe gidin ne olursa olsun gerekirse tavırı ailenize yapın. Öyle bir günde sizi görmek isteyecektir. Büyüklük sizde kalsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?