- 31 Ekim 2022
- 1.602
- 5.808
- 88
- 25
- Konu Sahibi Nevisahsinamunhasirr
-
Yazmadan edemeyeceğim vallahi. Annemi arar, katıldığım her merasim için toplam ne kadar para vereceksin diye sorardım...Siz olsanız ne yaparsınız bana akıl verin lütfen
Bence zaten ne yaparsanız yapın, hep siz suçlu olacaksınız.Hayır takmam bi süre üzülürüm belki ama geçer gider umrumda olmaz. Beni düşündüren suçlu ben olacağım. Karşı taraf ile bizimkiler arasında sorun olsa bana patlayacak sen gelmedin bizi rezil ettin vs diye.
4 kızız ilk evlenene her şey yapıldı başımız da çok ağrıdı. İkinci evlenen ve ben her şeyi kendimiz yaptık hem ailemize yük olmamak için hem de ailemiz hiçbir şeyi üstlenmediği için. Hatta ikinci evlenenden düğünde takmak için altın istemişler o 2 bilezik verdi sonra onu da yediler kaç sene geçti hâlâ ödenmedi. Bunun üstüne annem babam kendilerine ziynet, araba vs aldılar yani paraları, fırsatları vardı ödemek için. Şimdide dördüncü evlenecek bir özen, bir çaba.. Ben çalışsın para kazansın öyle evlensin dediğim için annemle kavga ettik beni haksız görüyor. Ve şuan ona yapılan ve yapılması planlanan şeyler benim zoruma gidiyorBİr kardeşe yapılıp, diğerine yapılmayan maddi desteği kapatmanın yolu çok. Ya sana ya evine pahalı hediye alırlar. Ya da bütçesine göre kınayı yaparken sana yapamadıkları için küçük bir altın alır verir size, sonrasında yine parası oldukça verir aradaki farkı kapatabilir. Ama isterse yapar bunu. demekki yapmak istemiyor.
Ablanız yük olmak istemedi de aileniz de hiçbir şey yapmadı mı? Ben de yük olmak istemedim ama biraz özen bekledim haa yapmamalarına yine ses çıkarmadım bugüne kadar. Her konuda böyle. TeşekkürlerYani ablam da kendi hazirliklarini birikimiyle yapmisti yuk olmamama dusuncesiyle ama bu onun kendi tercihiydi. Siz her konuda boyle dis kapi mandali gibi muamele gorduyseniz ben olsam gitmezdim. Cifte standart kardesler arasinda cok can yakar
Sen gel veririm der vermez. Hem parayı ne yapayım bu saatten sonra. Her şey zamanında önemli şuan bana yapılmayan nişanın kınanın kıymeti yok ki bu saatten sonra yapamam yaniYazmadan edemeyeceğim vallahi. Annemi arar, katıldığım her merasim için toplam ne kadar para vereceksin diye sorardım...
Bence zaten ne yaparsanız yapın, hep siz suçlu olacaksınız.
Sevmeye niyeti olsun insanın, dağları devirttirir. Ama niyetleri yok. O yüzden ağzınızla kuş bile tutsanız zaten suçlayacaklar belli ki... "Ben evlenirken üzerinize düşeni yapmadığınız için gelmiyorum" deyin, koparsa kopsun...
Varlık içinde yokluk çekiyorsunuz; aile var, ama yok...
Bu güne kadar hep böyle oldu zaten. Ben şuna üzülüyorum insan kızını başkalarına karşı utandırır mı kimsesiz gibi hissettirir mi?Bence zaten ne yaparsanız yapın, hep siz suçlu olacaksınız.
Zaten bugüne kadar da her konuda böyle oldu ben haksız bir şeye ses çıkardığımda "sorunlu", "kıskanç" damgası yedim. Derdim kardeşlerimle değil benim hakkım olanın benden esirgenmesiyle. TeşekkürlerEvet işte. Benim de aklıma direkt bu geldi. Hep siz suçlu, sorunlu hatta kardeşini kıskanan durumuna düşeceksiniz. Ben olsam gidip görünür, sonra bahaneyle de çıkardım. Sonra da müdahil olmayın hiçbir şeye. Bence tabii...
Esiyle birlikte oyle dusunmusler, bugunler icim birikim yaptik aileleri zorda kalmadikca bulastirmayalim dediler. Ihtiyac halinde tabi ki istedigi her seyi yapti ailem.Ablanız yük olmak istemedi de aileniz de hiçbir şey yapmadı mı? Ben de yük olmak istemedim ama biraz özen bekledim haa yapmamalarına yine ses çıkarmadım bugüne kadar. Her konuda böyle. Teşekkürler
Yanlış anladınız, para alın öyle gidin demek istemedim. Size yaptığı saygısızlığı anlasın anlamında demiştim ama sanırım anlayacak biri değil, baksanıza gel veririm der diyorsunuz.Sen gel veririm der vermez. Hem parayı ne yapayım bu saatten sonra. Her şey zamanında önemli şuan bana yapılmayan nişanın kınanın kıymeti yok ki bu saatten sonra yapamam yani
Psikolojik olarak bir süre kötü olabilir. Sonrası için çok daha iyi olur en azından görmem duymam yapılan haksızlıkları. TeşekkürlerBu dediğiniz yaşanırsa iyi mi olur, kötü mü sizin için? Düşünüp cevaba göre hareket ederdim ben.
Kalabalık bir aileyiz ve ben onlara karşı tek kalıyorum. Yapılan haksızlığı gören kardeşlerim haklısın ama boşver hır gür çıkarma annemi hasta etme vs diyorlar bu yüzden sesim kısılıyor. Teşekkürler38 senelik yaşantımda şunu ogrendim ki, anne baban bile olsa, eğer manipüle ediliyorsan yapmak istemedigin hiçbir seyi yapmak zorunda değilsin. Gercekten hayat bir kere.
Biz de böyle konuştuk birikimimiz de yoktu gece gündüz çalışıp her ay bişey aldık eşimle. sağolsun onun da hiçbir zaman gözü parada pulda olmadı ben memnunum herşeyi kendim yaptığım için çünkü kimseye eyvallahım yok. Evet işte kırıldığım konu para pul değil insan isteyince her şeyi yapıyor demek istememişler. TeşekkürlerEsiyle birlikte oyle dusunmusler, bugunler icim birikim yaptik aileleri zorda kalmadikca bulastirmayalim dediler. Ihtiyac halinde tabi ki istedigi her seyi yapti ailem.
Siz o ozeni goremediginiz icin iclenmissiniz cok cok normal. Araniz yoksa ve sizi gerecekse bu durum gidip moral bozmaya da gerek yok ama siz bilirsiniz son kertede.
Bunları ben anneme söyledim işine gelmeyince bağırıyor kavga ettik vs. Sonra hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor işine gelmiyor sanırım.Yanlış anladınız, para alın öyle gidin demek istemedim. Size yaptığı saygısızlığı anlasın anlamında demiştim ama sanırım anlayacak biri değil, baksanıza gel veririm der diyorsunuz.
O kim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?