Gitmeli miyim lütfen akıl verin

Bence zaten ne yaparsanız yapın, hep siz suçlu olacaksınız.
Sevmeye niyeti olsun insanın, dağları devirttirir. Ama niyetleri yok. O yüzden ağzınızla kuş bile tutsanız zaten suçlayacaklar belli ki... "Ben evlenirken üzerinize düşeni yapmadığınız için gelmiyorum" deyin, koparsa kopsun...
Varlık içinde yokluk çekiyorsunuz; aile var, ama yok...

4 kızız ilk evlenene her şey yapıldı başımız da çok ağrıdı. İkinci evlenen ve ben her şeyi kendimiz yaptık hem ailemize yük olmamak için hem de ailemiz hiçbir şeyi üstlenmediği için. Hatta ikinci evlenenden düğünde takmak için altın istemişler o 2 bilezik verdi sonra onu da yediler kaç sene geçti hâlâ ödenmedi. Bunun üstüne annem babam kendilerine ziynet, araba vs aldılar yani paraları, fırsatları vardı ödemek için. Şimdide dördüncü evlenecek bir özen, bir çaba.. Ben çalışsın para kazansın öyle evlensin dediğim için annemle kavga ettik beni haksız görüyor. Ve şuan ona yapılan ve yapılması planlanan şeyler benim zoruma gidiyor

Yani ablam da kendi hazirliklarini birikimiyle yapmisti yuk olmamama dusuncesiyle ama bu onun kendi tercihiydi. Siz her konuda boyle dis kapi mandali gibi muamele gorduyseniz ben olsam gitmezdim. Cifte standart kardesler arasinda cok can yakar
Ablanız yük olmak istemedi de aileniz de hiçbir şey yapmadı mı? Ben de yük olmak istemedim ama biraz özen bekledim haa yapmamalarına yine ses çıkarmadım bugüne kadar. Her konuda böyle. Teşekkürler

Yazmadan edemeyeceğim vallahi. Annemi arar, katıldığım her merasim için toplam ne kadar para vereceksin diye sorardım...
Sen gel veririm der vermez. Hem parayı ne yapayım bu saatten sonra. Her şey zamanında önemli şuan bana yapılmayan nişanın kınanın kıymeti yok ki bu saatten sonra yapamam yani

Bence zaten ne yaparsanız yapın, hep siz suçlu olacaksınız.
Bu güne kadar hep böyle oldu zaten. Ben şuna üzülüyorum insan kızını başkalarına karşı utandırır mı kimsesiz gibi hissettirir mi?

Icli bi insansiniz ve gideceksiniz benim anladigim...belkide dogrusu odur bosverin dunyaya bi kere geliyoruz gitmek gitmemekten iyidir...ama konusmakta susmaktan iyi olur bu durumda diger evli 2 kardeşiniz sizinle ayni fikirdemi konuya yorumlari nasil....hi bide ilk evlenenen yapildi ama basimiz cok agridi dediniz onun nedeni ne

Zaten bugüne kadar da her konuda böyle oldu ben haksız bir şeye ses çıkardığımda "sorunlu", "kıskanç" damgası yedim. Derdim kardeşlerimle değil benim hakkım olanın benden esirgenmesiyle. Teşekkürler

Ablanız yük olmak istemedi de aileniz de hiçbir şey yapmadı mı? Ben de yük olmak istemedim ama biraz özen bekledim haa yapmamalarına yine ses çıkarmadım bugüne kadar. Her konuda böyle. Teşekkürler
Esiyle birlikte oyle dusunmusler, bugunler icim birikim yaptik aileleri zorda kalmadikca bulastirmayalim dediler. Ihtiyac halinde tabi ki istedigi her seyi yapti ailem.
Siz o ozeni goremediginiz icin iclenmissiniz cok cok normal. Araniz yoksa ve sizi gerecekse bu durum gidip moral bozmaya da gerek yok ama siz bilirsiniz son kertede.

Sen gel veririm der vermez. Hem parayı ne yapayım bu saatten sonra. Her şey zamanında önemli şuan bana yapılmayan nişanın kınanın kıymeti yok ki bu saatten sonra yapamam yani
Yanlış anladınız, para alın öyle gidin demek istemedim. Size yaptığı saygısızlığı anlasın anlamında demiştim ama sanırım anlayacak biri değil, baksanıza gel veririm der diyorsunuz.

38 senelik yaşantımda şunu ogrendim ki, anne baban bile olsa, eğer manipüle ediliyorsan yapmak istemedigin hiçbir seyi yapmak zorunda değilsin. Gercekten hayat bir kere.
Kalabalık bir aileyiz ve ben onlara karşı tek kalıyorum. Yapılan haksızlığı gören kardeşlerim haklısın ama boşver hır gür çıkarma annemi hasta etme vs diyorlar bu yüzden sesim kısılıyor. Teşekkürler

Biz de böyle konuştuk birikimimiz de yoktu gece gündüz çalışıp her ay bişey aldık eşimle. sağolsun onun da hiçbir zaman gözü parada pulda olmadı ben memnunum herşeyi kendim yaptığım için çünkü kimseye eyvallahım yok. Evet işte kırıldığım konu para pul değil insan isteyince her şeyi yapıyor demek istememişler. Teşekkürler

Yanlış anladınız, para alın öyle gidin demek istemedim. Size yaptığı saygısızlığı anlasın anlamında demiştim ama sanırım anlayacak biri değil, baksanıza gel veririm der diyorsunuz.
Bunları ben anneme söyledim işine gelmeyince bağırıyor kavga ettik vs. Sonra hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor işine gelmiyor sanırım.

Sizin nişaninızdaki maddi durumları ile simdiki ayni mi acaba merak ettigim, daha onceden de ayrımcılık gibi seyleri oluyor muydu annenizgilin, eger onceden beri boyle bir sey varsa yine farklı bence, her türlü giderim ama misafir gibi otururum, sonradan gelmedin olmasın.

öncelikle kardeşinizle neden konuşmadığınız önemli. ufak tefek sorunlar ise misafir gibi katılır kimsenin ağzına laf vermezdim az da olsa katlanır laf duymaz kafam rahat ederdi. ama konuşmama sorununuz büyük bir olaysa,gitmezdim kim ne derse desin umrumda da olmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…