Gitmelimiyim ?

Bunlar unutulmuyor üstüne birde devam edince zaten olan olaylar ezelden beri vardı üstü örtülü ben evlenmeden önce kayınvalidem için sakin çok yakın olma sürekli çağırır eder ben bıktım falan diyen insan ben evlendikten sonra evinden çıkmaz herşeye arayıp soran mic mic olan biri oldu kayinvalidemle ben bunları sinsilik görüyorum malesef

İşte onu becerebilirim umarım bana bir laf sokma bir göz devirme bilmemne olmaz
Yapsın. Siz o seviyeye düşmeyin. Bakın benim eltim yok.Kayınvalidem laf sokacak sorun çıkaracak diye hep diken üzerindeyim. Sonra düşündüm nereye kadar böyle gidecek. Saygımı bozmam, mıç mıç da olmam. Sizde böyle yapın. Bırakın laf soksun bırakın bir şeyler yaparsa. Susun. Sadece gözlerinin içine bakın ve susun. Allah katında da siz iyi olursunuz.

Sorun şu benim söylediğim herşeyi seni sevmiyor istemiyor senle görüşmek diye kayınvalidem eltime anlatmış yoksa ben gene idare ederdim bir şekilde ama ipler koptu arrik biliyoruz birbirimizi sevmedigimizi

Kayınvalideniz sürekli aranıza girmiş, eltinizde fesat bir kadın. Kimseye kendinizi anlatmak açıklamak zorunda değilsiniz. Ben olsam gitmezdim.

Sizin önceki konuyu hatırladım, eltiyle özür olayından sonra görüşmüşsünüz, sizin çocuğunuzun doğum gününe gelmiş. Suan gitmeniz daha doğru olur bence. İlk araba olayında konuşmasaydınız hakliydınız ama şuan icinde elle tutulur güncel bir gitmeme sebebiniz de yok

Kayınvalideniz sürekli aranıza girmiş, eltinizde fesat bir kadın. Kimseye kendinizi anlatmak açıklamak zorunda değilsiniz. Ben olsam gitmezdim.
Gitmesem gene ben kötü Olcam evimde huzursuzluk çıkacak diye bu kadar düşünüyorum açıkçası nefret ediyorum benim hiç birseyim gibi gördüğüm.insanlarin bu şekilde etkilemesinden bizi

Eşimde aynı sizin gibi düşünüyor ama olayın şu yönü var birde bana hiç birşey olmamış gibi davranıp yaptığımdan utandiracaklarmis güya bu lafın üstüne gitmek istemiyorum ben ben utanacak birsey yapıp demedim yani icimdekileri soyledim

Böyle ortamı germektense esiniz hediyeyi alıp gitsin. En sinir şey milletin çocukların doğumgününde bile kendi egolarını bir kenara birakamamalari. Dedigim gibi orda negatif bir şekilde olacaksanız hiç gitmeyin daha iyi

Eşinizi bu konuda boşverin size eltinizden özür dile diye baskı yapmış adam kendisi.

Size bu lafları kim yetiştiriyor ayrıca? Her söylenen dedikodu malzemesi olursa aile içinde sonuç bu olur tabi.

Ben olsaydım giderdim dediğim gibi ama rahat edemeyecekseniz, ortam gergin olacaksa gitmeyin. Gerçi o durumda da eşiniz rahat bırakmayacak sizi.

Bu ego degil en azından benim için artık bu şey bıkkınlık haklısınız tabi ister istemez öyle olacağım her bir araya gelisimizde bu şekilde oldu çünkü bende karşı tarafta öyleydi

Senin ailen yok mu? Neden hayatının merkezine eş ailesini koyuyorsun? Şuraya bak oğlunun doğum gününü bile koca tarafıyla kutlamışsın, kendine hayatına değer ver, hayat onlardan ibaret değil, gitme madem gemileri yaktın tam yak, gitme düşünme ay hayatının merkezinden çıkar artık şunları

Her söylenen aile içinde dedikodu malzemesi gerçekten çok guzel dediniz ben hiç böyle değildim ben bildim bileli benim ailem görüşmek istemiyorsa biriyle gorusmez aklına mantigina yatmiyorsa sende gorusmezsin yada gorusursun çok tuhaf geliyor bana.

Benim.ailem.varda ben kutlama yapmak istemedim.oglum.akli başına gelince doğum günü falan anlayınca kutlama yapmak istedim ama kayınvalidem kek börek çörek herşeyi hazırlamış süslemiş hevesiymis diye misafir gibi gittik kutladık geldik benim ailemde o kalabalığa girmek istemedi sevmiyorlar öyle curcunayi pek. Ben çıkarsam eşim illa sokuyor ki

Bak canım nasıl ki onlar ailesine bağlı, nasıl ki sürekli görüşüyorlar seni de yerli yersiz katıyorlar, sende daha da fazla kendi ailene bağlanmak zo-run-da-sın
Bunlardan kurtulmanın tek şartı bu
İstemesen bile gereksiz bile görsen sen önceden ailen ile yap planı
Koca tarafı senin aile akrabalarına karışmak istemeyecek aynı senin gibi
Çekecekler kendilerini
Nasıl ki kaynanan sürekli bir arada görmek istiyor sizi
Sende aileni görmek iste
Ben annemdeyim ben ailemleyim de seni çağardığında
Tabiki haftada 1 git eş ailesine de
Seni avucunun içine almasına izin verme
Koca diye aldığın adama da söyle, artık senin ailen benim biz bir aileyiz benim isteklerime önem vermek zorundasın herkes kapısını kapatınca sen benimle kalacaksın bizim huzurumuz önemli
Senin eski konularını biliyorum
Kocan seni çekiyor bu durumlara emin ol
Resti Çek, gerekirse boşa bu adamı
Sen ağaç kavuğundan çıkmadın, erkek tarafı daha değerli değil, kocan seni ezdiriyorsa ailesinin isteklerini yaptırıyorsa koca diye aldığın adamı gözden geçirmek zorundasın

Zaten bu olaylar olduğu akşam kizkardesime gidecektik o gün bile kayınvalidem esime döndü o senin kardeşinle görüsmuyorsa sende onunkiyle görüşme gitme falan dedi kocama ben yinede bu duruma zorla görüşmek zorunda değil ama benim görüşmeme karışamaz bende ona karışmam ama beni suruklemesin dedim buna rağmen olaylar hep yerinde sayıyor ve niyeyse gözlerim doldu bu mesajınıza meğer ben ne kadar yalnız kalmışım

Bak işte hala kaynananla iyi olmaya çalışıyorsun
O kötü sen neden ona iyi olmaya çalışıyorsun?
Benim kaynanam dönecekte eşime bunu diyecek benim yanımda, diyebilir mi hadi desin bakalım
Sen nasıl karışıyorsun özel hayatımıza derdin ne boşanalım da al oğlunu kafan rahat etsin derim
Bu kadar sert çıkacak pozisyonun yoksa en azından sen neden yangına körükle gidiyorsun demeyi bil
Arkadaşım senin kocan ailesiyle seni iyice yüz göz etmiş ben senin yapacağın en iyi şeyi söyledim
Ailene sarılacaksın
Aynı kocanın yaptığı gibi
Ailemleyim gelemem ailemleyim gidemem diyeceksin
Kocanda başlarsa hep ordasın bilmem ne
Ona açıkça söyleyeceksin biz bunları konuştuk ben onlarla mutsuzum sık görüşmek istemiyorum diyeceksin
Buna karşılık sana mecbursun veya sen bilirsin diyecek dolaylı yoldan da olsa bu ikisinden birini söyleyecek
İşte o zaman mecbursun gibi konuşuyorsa
Kocanı gözden geçir
Ya kocan seni anlayacak herkese eşit mesafede olacak seni üzen insanlarla minimum muhattap ettirecek
Ya da sen böyle mutsuz anne olmaya devam edeceksin

Sert cikmadigim halde sert goruluyorum birde bunu desem hepten canavar olurum hüngür hüngür ağladı bu kadarına kadın o zaman atılır bayilirdi heralde evet ben eşimi hiç zorla hiç bir yere suruklemedim sıkıldiysan gidelim hatta hiç gitmeyelim.istemiyorsan diye seçenek sundum hep aynı anlayışı bekledim bekledim göremedim onu geç iki kelime kendisi etsin dedim diyorum bir kere savun beni diyorum yok hiç görmüyor olayları şimdi bu doğum günü meselesindede aynısını yapacak. Kendi aileme sarılıyorum satılmasına da onlara göre fazla görüşmeye kimseyi bunaltmaya gerek yok eşimin ailesi gibi yani mesela benim aileme göre çok önemli birşey olmadıkça aynı şehirde birbirinde iki üç gün kalmak gereksiz bana gorede öyle çok farklıyız yani anlatsam coknsey varda ben sizin demek istediğinizi anladım teşekkür ederim.cok

Eşin doğulu mu?
Bu birinci taktikti
İkincisiyse bu adamdan boşanacak gücü kendimde görmüyorum diyorsan
İlk önce yapacağın kesinlikle eltinle yarışı bırakmak
Onlar yarıştırsa bile önce sen kendi kafanda bitir eltinle yarışmayı
Sakın eltini sevmek sevmemek muhabbetlerine sokma kendini
Kim ki o sen kendi hayatına bakıyorsun elin kızını sev veya sevme
Hatta ve hatta bu biraz zor gelir başta ama, eltini sana övüyorlar mı bol bol sende öv
Eltinin elinden her iş gelir elti çok güzel elti çok zayıf eltinin oğlu şöyle dediklerinde sana bunu diyen kaynanaya veya akrabaya evet bende öyle düşünüyorum maşallah eltim çok şeker de
Göreceksin bir süre sonra seninle onu kıyas etmeyi bırakacaklar
Aynı şekilde kocana söyle, senin adına çok seviniyorum annen seni ne kadar düşünüyor hayatım
Bence de annen harika bir insan
Olur gideriz
Gittiğinizde de fazla durmadan birşeyi bahane etmek veya geç gitmek ortama
Kocan da ailesine sarılmayı bırakır bir süre sonra ne kadar bırakır bilemem

Deneyecegim bu dediklerinizi mutlaka umarım eşim dediğiniz şekilde değişim gösterir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…