- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.203
- 598
- 41
- Konu Sahibi Majesteleri2
-
Siz anneanenize bakmaktan acizsiniz ilerde kayınvaliden kayınpederin olursa nasıl bakacaksın?
Onlara karşı çıtları çıkmıyor ileride evlenince. Buldumcuk olunuyor..
Aaa orada dur işte dayımda kalıyorsa annende onun kızı kalacak tabi demekki kadının evi yok ...dayının çocuklarının ki can değilmi ? Anadır yaşlıdır ne olur iki tatlı dil güleryüz göstersen az idare etsen dünyaya kazık çakmayacak ya sonra çok vicdan azabı çekersin
Kendi ailesi bitti bir de koca ailesine bakmak kaldı. Bir de tekil konuşmuşsunuz kocanın ailesine nasıl bakacaksın diye...
Öz anneannemi hiç tanımadım, annemin babasını da çok az tanıma şansım oldu ama çok severdim. Babamın babası, yani dedem hayatta anneme kardeşlerime çok zulüm etmişler ama dede işte seviyorsun. Bir buçuk sene olmadı 5 defa gittim Trabzon'a sırf dedem benim çocuklarımı da görsün, çocuklarım da benim dedemi tanısın diye. Allah uzun ömürler versin hepsine. Hepimiz yolcuyuz bir gün gideceğiz de işte ölüm hiçbir zaman hazırlıklı gelmiyor. Allah başınızdan eksik etmesin, uzun ömürleri olur inşaallah. :)Aglattin yaAllah rahmet eylesin.. ben henuz annanemi babannemi dedelerimi kaybetmedim, sık sık aramaya calisiyorum. Ama fani dunya iste o gun geldiginde ne yaparim diye dusunmeden edemiyorum
Gözyaşları içinde okudum yazdığınızı bütün büyüklerini kaybetmiş biri olarak sizinle aynı duyguları paylaşıyorum
Anneanne misafir değildir majesteleri, evinizin doğal sakinlerinden sayılır.
Anneanne babaanne ne kadar huysuzda olsa (benim babannem değildi canım benim) sabredilip bakılacak.Onu sevindirin,hoşuna gidecek ufak tefek bir şeyler alın,mesela ayaklarını sıcacık tutacak bir çorap,10 15 tlye satılan şallardan ya da.
Nasıl mutlu olduğunu görün.
Annem bizi hiç kinle doldurmadı. Üstelik kardeşlerime de çok şey yaşatmışlar. Fakat son nefesinde yine annem ile ablam başucundaydı hastanede son nefesini verene kadar başında hep Kur-an okumuşlar. Ablam çok başka düşkündü babaanneme. Hep aklına gelir annemin çektikleri anlatır anlatır sonra der ben öyle konuşurum, Allah'a verecek hesabını derim ama ben hakkımı helal ettim, diye. Annem verdi zaten bana ölüm haberini hüngür hüngür ağlıyordu. Ertesi gün cenazesinden sonra akşam evde dua okutulurken halamlar biraz gülmüş falan herhalde annem kalkmış basmış fırçayı saygınız olsun diye. Allah rahmet eylesin. Sizinkilere de uzun ömürler versin.M I N E R V A .Cok guzel yazmissin. Bravo.çok duygulandirdinn.benim babaannemde anneme az etmemiş ama hala gidip ziyaret ederiz 90 geçti masallah. Duası yetiyor simdi.
Denediniz mi,ben de çekilmez bir tek yaşlı tanıdım hayatımda,şükür ki ailemden değildi,olsa ne yapacaktık,sabredecektik yine de.Mutluluk mu? Ya benim ananem hiçbir şeyden mutlu olmaz ki devamlı kusur söyler devamlı karışır ve kendi kalacağı bir evi varsa herkes bir misafirdir
Maaşı kim aliyorsa o baksın diyorsun yani, hey nenem hey ..Köyde evi var zaten ve dayım alıyor ananemin emeklilik maaşını bir zahmet artık ve dayımın çocuğu olmuyor yani yok
Benim de ananecim vefat etti 3 yil olcak o kadar özlüyorim ki bizde ayri sehirlerdeydik. Seneden seneye gorurduk. Pamuk gibiydi. Yatalakti yuruyemiyordu ama akli yerindeydi cok severdi bizleri. Sagliginda da giderdik hep yaninda olalim isterdi. Keske yaşada cok konuşsa benim pamuk ananemKendi yaşlılığınızı düşünerek hareket edin ve anne babanızın yaşlılığını.
Benim de bir annaneciğim vardı rahmetli, farklı şehirde oturuyorduk.
Senede bir kaç sefer gelirdi bizde kalmaya.
Çok konuşur, çok karışır ve çok gereksiz alınganlıklar yapardı.
Ancak bir duası yeterdi onun, mutlu edince de şen şakrak bir insan olurdu.
Nurlar içinde yatsın inşallah.
Keşke hayatta olsa da yine gelse kalmaya.
Yine "kara çocuğum" dese ve her lafa girerek canımı sıksa.
Evet diyorum ama siz niye benim konuma bu kadar takildiniz anlamadım yazmayın olsun bitsinMaaşı kim aliyorsa o baksın diyorsun yani, hey nenem hey ..
Dayının yaptığı da bir garip size geldiği sürededemi maasını vermiyor kadın belki torunlarına kizina bir jest yapmak isteyecek o da sizin de hoşunuza gidecek ananende daha mutlu olacak ama boşver sen yinede iyi davran hayır duasıni al bak gör hayatına yansımasınıKöyde evi var zaten ve dayım alıyor ananemin emeklilik maaşını bir zahmet artık ve dayımın çocuğu olmuyor yani yok
Kadincagizin emekli maaşını dayı alıyorsa bu kadın nasıl geçiniyor ben onu anlamadım. Bankayi arayıp kartı kaybettim deyip kapattıran yeni kartı da anneanne alsın. Yaşlıya saygı 0 yemin ederim dayı kadincagizin maaşına kabus gibi çökmüşAnanem bizde ve geleli artık bir ay olacak çokta konuşuyor en ufacık birşey de dariliyor herşeye muhalefet ve herşeye karışıyor ve ailem de çalışıyor bende evdeyim artık çok bunaldım ve patlamama ramak kaldı dayıma desek ananemi bize karşı kışkırtıyor bizim üstümüze salıyor ( kızın evde seni istemiyor diye) (köyde ananemin evi var ve emekli maaşını dayım alıyor 3 kardeşler) annem birşey diyemiyor annesi babam birşey diyemiyor artık napsam bilmiyorum
normal çalışanlar bile belirli bir yıllık izin kullanıyorKöyde evi var zaten ve dayım alıyor ananemin emeklilik maaşını bir zahmet artık ve dayımın çocuğu olmuyor yani yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?