- 2 Ağustos 2018
- 176
- 132
- 103
- Konu Sahibi Uyeolmakistiyorum
Arkadaşlar merhaba,
Kayinvalidemlerle genel olarak ayda bir yatili olmak uzere gorusuruz, komsu illerdeyiz.
Ben kayinvalidemle mesafeliyimdir, her seye karismak ve her seyi yonetmek istedigi icin.
En basitinden giyecegim seyin rengine de konusabilir, esimle gidecegimiz yere "hayir" diyebilecek kadar da otorite kurmak isteyebilir.
İki cocugumuz var.
5 senelik evliyiz.
Bir iki kere "siz cocuk bakmayi ne bileceksiniz, ben sustururum cocugu ver bana, ben sizden cok daha iyi bakarim" tadinda laflari oldu kizim dis cikarirken, hastayken falan aglarken gordugunde.
Ben bir sey demedim ne diyecegimi bilemedigimden.
Her seye ragmen hicbir sozlu tartismamiz, belirgin hicbir sorunumuz yoktu gorunurde.
En son gittigimizde esime sikayet etmis.
Bakamadigimi iddia ettigi ve benden yakindigi ornekler;
*Cocugu parkta yediriyor.
Arkadaslari kek yiyordu, ben de kek verdim eline
*Cocuga hic bagirmiyorsunuz.
Evet, cocugum hareketli ancak yaramaz bir cocuk degil hicbir yeri karistirmaz, oyuncaklariyla oynar ve ben de salmis bir anne degilim, devamli pesindeyim ve biz cocugumuza sinirlarini konusarak anlatmaya calisiyoruz; çünkü sozumuzu dinler genel olarak, yani cocugun cocuklugunu yapmasi disinda inanilmaz hicbir uç ornegimiz yok.
Muhtemelen bana gicik oldugu icin gozune batti her sey.
*Cocukla parkta oynuyor
Bundan daha dogal ne olabilir, yakalamaca oynamistik kucucuk parkta
*Sana cok uzuluyorum, seni cok eziyor.
Sen kiz ona ezilme.
Hicbir gerginligimiz olmadi esimle, (ki olsa da herkes her gun gulluk gulistanlik mi) zaten bagira cagira kavga eden bir cift olmadik hicbir zaman. Arada sirada daha kucuk olan cocugumuza bakmasini istedigim oldu esimden, o kadar
*Kahvehanenin onune gidiyor, ayip.
Ben koyde yetismedim ama bazi seyleri anlayabilecek yastayim.
Bircok koyde bunun ayip kabul edildiginin farkindayim bu yuzden yalnizca parkta dururum, ilerisine gitmem cocugumun pesinden gitmediysem ve kendi de gordu beni, parkta oldugumu.
*Bir sey de soylenmiyor ona
Mesafeliyim, evet ama soylenene cacaronluk etmem.
*Bizimle yemedi.
Aciktim ve onlar cok gec yedigi icin yedim onceden.
Ben yedim kizimi yedireyim dedim diye acikladim.
Yalnizca bi kere oldu, yemesem de otururdum cunku masaya.
Son olarak; bayramda bir akrabanin nisani var.
Kendilerini severim.
Bayramda biz de orda oluyoruz, bunu biliyor.
Ve son gun israrla esime "cocuklarla gelemezsen de sen gel nisana" deyip durdu.
Ben arkamdan konusmasina sasirmis olsam da -cunku kendimce bir problem yasamadik diye dusunuyorum- cocugumun bile gozune batacagi kadar hicbir sey yasamadik.
Neden bunca öfke?
Cok ozledik kuzulari diye cagirip bu yaptigi neydi?
Sorum; bayramda gitmesem nasil olur?
Esimle netlesmedik henuz.
Cunku ben bir karar vermedim.
Beni zorlayacak biri degil, bu aramizda problem olmaz ama ben kararsizim.
Bir yanim madem sen de çocuğun da goze batiyorsunuz, gitme derken
diger yanim cocuk gibi davranma, kriz yaratma diyor.
Gitmezsem bile hastayiz derim diye dusundum.
Esimle konusmak istedikleri varsa, ofkesini atacaklarsa, opussun koklassin konussunlar madem.
Kayinpeder de tripliydi.
Muhtemelen bu tarz seyler soyledi ona da.
Kalma suresini uzatacaktik ama o sabah annesi konusunca esim izin alamadim diye bahane ederek vazgecmis.
Sonra soyledi bana.
Ne onerirsiniz?
Kayinvalidemlerle genel olarak ayda bir yatili olmak uzere gorusuruz, komsu illerdeyiz.
Ben kayinvalidemle mesafeliyimdir, her seye karismak ve her seyi yonetmek istedigi icin.
En basitinden giyecegim seyin rengine de konusabilir, esimle gidecegimiz yere "hayir" diyebilecek kadar da otorite kurmak isteyebilir.
İki cocugumuz var.
5 senelik evliyiz.
Bir iki kere "siz cocuk bakmayi ne bileceksiniz, ben sustururum cocugu ver bana, ben sizden cok daha iyi bakarim" tadinda laflari oldu kizim dis cikarirken, hastayken falan aglarken gordugunde.
Ben bir sey demedim ne diyecegimi bilemedigimden.
Her seye ragmen hicbir sozlu tartismamiz, belirgin hicbir sorunumuz yoktu gorunurde.
En son gittigimizde esime sikayet etmis.
Bakamadigimi iddia ettigi ve benden yakindigi ornekler;
*Cocugu parkta yediriyor.
Arkadaslari kek yiyordu, ben de kek verdim eline
*Cocuga hic bagirmiyorsunuz.
Evet, cocugum hareketli ancak yaramaz bir cocuk degil hicbir yeri karistirmaz, oyuncaklariyla oynar ve ben de salmis bir anne degilim, devamli pesindeyim ve biz cocugumuza sinirlarini konusarak anlatmaya calisiyoruz; çünkü sozumuzu dinler genel olarak, yani cocugun cocuklugunu yapmasi disinda inanilmaz hicbir uç ornegimiz yok.
Muhtemelen bana gicik oldugu icin gozune batti her sey.
*Cocukla parkta oynuyor
Bundan daha dogal ne olabilir, yakalamaca oynamistik kucucuk parkta
*Sana cok uzuluyorum, seni cok eziyor.
Sen kiz ona ezilme.
Hicbir gerginligimiz olmadi esimle, (ki olsa da herkes her gun gulluk gulistanlik mi) zaten bagira cagira kavga eden bir cift olmadik hicbir zaman. Arada sirada daha kucuk olan cocugumuza bakmasini istedigim oldu esimden, o kadar
*Kahvehanenin onune gidiyor, ayip.
Ben koyde yetismedim ama bazi seyleri anlayabilecek yastayim.
Bircok koyde bunun ayip kabul edildiginin farkindayim bu yuzden yalnizca parkta dururum, ilerisine gitmem cocugumun pesinden gitmediysem ve kendi de gordu beni, parkta oldugumu.
*Bir sey de soylenmiyor ona
Mesafeliyim, evet ama soylenene cacaronluk etmem.
*Bizimle yemedi.
Aciktim ve onlar cok gec yedigi icin yedim onceden.
Ben yedim kizimi yedireyim dedim diye acikladim.
Yalnizca bi kere oldu, yemesem de otururdum cunku masaya.
Son olarak; bayramda bir akrabanin nisani var.
Kendilerini severim.
Bayramda biz de orda oluyoruz, bunu biliyor.
Ve son gun israrla esime "cocuklarla gelemezsen de sen gel nisana" deyip durdu.
Ben arkamdan konusmasina sasirmis olsam da -cunku kendimce bir problem yasamadik diye dusunuyorum- cocugumun bile gozune batacagi kadar hicbir sey yasamadik.
Neden bunca öfke?
Cok ozledik kuzulari diye cagirip bu yaptigi neydi?
Sorum; bayramda gitmesem nasil olur?
Esimle netlesmedik henuz.
Cunku ben bir karar vermedim.
Beni zorlayacak biri degil, bu aramizda problem olmaz ama ben kararsizim.
Bir yanim madem sen de çocuğun da goze batiyorsunuz, gitme derken
diger yanim cocuk gibi davranma, kriz yaratma diyor.
Gitmezsem bile hastayiz derim diye dusundum.
Esimle konusmak istedikleri varsa, ofkesini atacaklarsa, opussun koklassin konussunlar madem.
Kayinpeder de tripliydi.
Muhtemelen bu tarz seyler soyledi ona da.
Kalma suresini uzatacaktik ama o sabah annesi konusunca esim izin alamadim diye bahane ederek vazgecmis.
Sonra soyledi bana.
Ne onerirsiniz?