Gitmezsem?

Uyeolmakistiyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2018
176
132
103
Arkadaşlar merhaba,

Kayinvalidemlerle genel olarak ayda bir yatili olmak uzere gorusuruz, komsu illerdeyiz.

Ben kayinvalidemle mesafeliyimdir, her seye karismak ve her seyi yonetmek istedigi icin.
En basitinden giyecegim seyin rengine de konusabilir, esimle gidecegimiz yere "hayir" diyebilecek kadar da otorite kurmak isteyebilir.

İki cocugumuz var.
5 senelik evliyiz.
Bir iki kere "siz cocuk bakmayi ne bileceksiniz, ben sustururum cocugu ver bana, ben sizden cok daha iyi bakarim" tadinda laflari oldu kizim dis cikarirken, hastayken falan aglarken gordugunde.
Ben bir sey demedim ne diyecegimi bilemedigimden.

Her seye ragmen hicbir sozlu tartismamiz, belirgin hicbir sorunumuz yoktu gorunurde.

En son gittigimizde esime sikayet etmis.
Bakamadigimi iddia ettigi ve benden yakindigi ornekler;

*Cocugu parkta yediriyor.
Arkadaslari kek yiyordu, ben de kek verdim eline
*Cocuga hic bagirmiyorsunuz.
Evet, cocugum hareketli ancak yaramaz bir cocuk degil hicbir yeri karistirmaz, oyuncaklariyla oynar ve ben de salmis bir anne degilim, devamli pesindeyim ve biz cocugumuza sinirlarini konusarak anlatmaya calisiyoruz; çünkü sozumuzu dinler genel olarak, yani cocugun cocuklugunu yapmasi disinda inanilmaz hicbir uç ornegimiz yok.
Muhtemelen bana gicik oldugu icin gozune batti her sey.
*Cocukla parkta oynuyor
Bundan daha dogal ne olabilir, yakalamaca oynamistik kucucuk parkta
*Sana cok uzuluyorum, seni cok eziyor.
Sen kiz ona ezilme.
Hicbir gerginligimiz olmadi esimle, (ki olsa da herkes her gun gulluk gulistanlik mi) zaten bagira cagira kavga eden bir cift olmadik hicbir zaman. Arada sirada daha kucuk olan cocugumuza bakmasini istedigim oldu esimden, o kadar
*Kahvehanenin onune gidiyor, ayip.
Ben koyde yetismedim ama bazi seyleri anlayabilecek yastayim.
Bircok koyde bunun ayip kabul edildiginin farkindayim bu yuzden yalnizca parkta dururum, ilerisine gitmem cocugumun pesinden gitmediysem ve kendi de gordu beni, parkta oldugumu.
*Bir sey de soylenmiyor ona
Mesafeliyim, evet ama soylenene cacaronluk etmem.
*Bizimle yemedi.
Aciktim ve onlar cok gec yedigi icin yedim onceden.
Ben yedim kizimi yedireyim dedim diye acikladim.
Yalnizca bi kere oldu, yemesem de otururdum cunku masaya.

Son olarak; bayramda bir akrabanin nisani var.
Kendilerini severim.
Bayramda biz de orda oluyoruz, bunu biliyor.
Ve son gun israrla esime "cocuklarla gelemezsen de sen gel nisana" deyip durdu.

Ben arkamdan konusmasina sasirmis olsam da -cunku kendimce bir problem yasamadik diye dusunuyorum- cocugumun bile gozune batacagi kadar hicbir sey yasamadik.
Neden bunca öfke?
Cok ozledik kuzulari diye cagirip bu yaptigi neydi?

Sorum; bayramda gitmesem nasil olur?
Esimle netlesmedik henuz.
Cunku ben bir karar vermedim.
Beni zorlayacak biri degil, bu aramizda problem olmaz ama ben kararsizim.
Bir yanim madem sen de çocuğun da goze batiyorsunuz, gitme derken
diger yanim cocuk gibi davranma, kriz yaratma diyor.
Gitmezsem bile hastayiz derim diye dusundum.
Esimle konusmak istedikleri varsa, ofkesini atacaklarsa, opussun koklassin konussunlar madem.

Kayinpeder de tripliydi.
Muhtemelen bu tarz seyler soyledi ona da.

Kalma suresini uzatacaktik ama o sabah annesi konusunca esim izin alamadim diye bahane ederek vazgecmis.
Sonra soyledi bana.

Ne onerirsiniz?

Yani bir de burda aciklamaa yapiyorsunuz cocugunuza bagirmadiginiz icin falan sanki sucmus gibi soyledigi seyler saçma sapan şeyler muhtemel sana gıcık sen de somut bir şey yapmadığın için nerden ne bulsam diye düşünmüş ben olsam gitmezdim eşinin de senin yanında olduğunu görürse senin de tabir alabildiğini gorurse ağzını açamaz eşinle ilişkini kıskanmış bariz ayrıca bunları eşin mi anlatti

Bende son gittiğimde kv ile gerginlik yaşadım. Sebeplerimiz farklı ama kv beni de göz önüne aldı...
Bayramda yine de 1 günlüğüne gideceğim, sebebi eşime olan saygım, eşim beni ezdirmedikten sonra senede 2 bayramda birer gün ne dese idare edilebilir...
Bırak kötülük onda kalsın, eşin cevabı verdikten sonra gerginlik senden çıkmasın.
Ben öyle yapacağım...
Aile ilişkileri böyle ne yazık ki...

Eşiniz karismiyorsa gitmeyin madem. Arkamdan konuşup surat asan insanla hiç uğraşamam. Oğlu gitsin bayramlassin dönsün. Ha büyük ihtimal sizin gitmeyisinize içerleyecek ve bunun lafını uzun süre yapacak. Sunacaginiz bahaneye de büyük olasılıkla inanmayacak. Bunu da göz önünde bulundurmalisiniz.

Gitmeyin! Sebebini soracak olanlara da buraya yazdıklarınızı söyleyin! Hiç kimse kimsenin anneliğine laf edemez!! Geri kalan bir derece derim ama söz konusu evlatsa yakarım bu gezegeni!! Söyleyecek tek sözünüz var, Hiç kimse beni anneliğimi sorgulayamaz !

Yani bir de burda aciklamaa yapiyorsunuz cocugunuza bagirmadiginiz icin falan sanki sucmus gibi soyledigi seyler saçma sapan şeyler muhtemel sana gıcık sen de somut bir şey yapmadığın için nerden ne bulsam diye düşünmüş ben olsam gitmezdim eşinin de senin yanında olduğunu görürse senin de tabir alabildiğini gorurse ağzını açamaz eşinle ilişkini kıskanmış bariz ayrıca bunları eşin mi anlatti

Ben esimin "neden, ne yapti sana, neyini gordun" dedigini duydum balkonun altindan ve sordum, ogrendim.
İste tavir yapmak geciyor icimden ama hani esimin hatrini mi cignemis olurum diye ikilemdeyim.

Bende son gittiğimde kv ile gerginlik yaşadım. Sebeplerimiz farklı ama kv beni de göz önüne aldı...
Bayramda yine de 1 günlüğüne gideceğim, sebebi eşime olan saygım, eşim beni ezdirmedikten sonra senede 2 bayramda birer gün ne dese idare edilebilir...
Bırak kötülük onda kalsın, eşin cevabı verdikten sonra gerginlik senden çıkmasın.
Ben öyle yapacağım...
Aile ilişkileri böyle ne yazık ki...

Ben hicbir zaman bu derece bir tavir gostermedim ama bu sefer cok zoruma gitti.
Esim de eger gelirim dersen yalniz bir gece kaliriz ben de hic hoslanmadim tavirlarindan ama nasil istiyorsan oyle yap cunku haklisin, dedi.
Hem kizima hem bana bu kadar bilenirken gururumu cignemis gibi hissedecegim saniyorum ama iste esime kiyamiyorum, insanlarin merakli bakislarina maruz birakmak istemiyorum.

Eşiniz karismiyorsa gitmeyin madem. Arkamdan konuşup surat asan insanla hiç uğraşamam. Oğlu gitsin bayramlassin dönsün. Ha büyük ihtimal sizin gitmeyisinize içerleyecek ve bunun lafını uzun süre yapacak. Sunacaginiz bahaneye de büyük olasılıkla inanmayacak. Bunu da göz önünde bulundurmalisiniz.

Hakliyken haksiz olmayi da istemiyorum, esimi rencide etmeyi de istemiyorum ama onuruma dokundu yaptigi.
Hadi beni gectim, cocugum icin istemiyorum.
İnsanlara kizim hakkinda sacma sapan seyler anlatiyor sirf beni kotu anne gostermek icin.
Kizim kardesine vurmadigi halde vurdu diye diretiyor vs gibi.

Gitmeyin! Sebebini soracak olanlara da buraya yazdıklarınızı söyleyin! Hiç kimse kimsenin anneliğine laf edemez!! Geri kalan bir derece derim ama söz konusu evlatsa yakarım bu gezegeni!! Söyleyecek tek sözünüz var, Hiç kimse beni anneliğimi sorgulayamaz !

Evet ben takdir beklemiyorum ama en azindan notr kalinabilir.
Kizima bagirmamam, yemek yedirmeye calismam nasil bir suc olabilir ki?
(Oyle de tatli ki.
Kiyamiyorum hic.)

Konusmak icin konusuyor.
Kardesi aglayinca niye aglattin diyor mesela.
İnsanlara kardesine vuruyor diyor vurmadigi halde.
Hep aglatiyor vs gibi ipe sapa gelmeyecek seyler konusuyor.
Kendimden cok bu muameleye uzgunum kizim adina.

39 yaşına gelmiş kadınım eşimle gideceğim yere bırak kv'yi kendi annem babam bile "hayır" diyemez.Kendi hayatımla ilgili kararları çok uzun yıllar öncesi kendim almaya başladım.Kv'nizin sizin hakkınızda eşinize söylediği şikayetleri en kral kaynana gelse hakkımda söyleyemez, söyletmem.Bu ne cüret,bu ne hadsizlik.Sorunuza gelince gitmem,çocuklarım madem gözüne batıyormuş götürmem.Eşimin hatrını çiğnemek istemem diyorsunuz öyleyse bu bayramda eşiniz sizin hatrınızı gütsün ve kendiside gitmesin.Soranada annem karıma saygı göstermeyi ve dedikodusunu yapmamayı öğrensin desin.Siz sessiz kaldığınız için oluyor bunlar.Gelsin bana kv'lik yapmaya kalksın göreyim onu.

Eşin zaten herseyin farkında, esin istiyorsa onu yalnız bırakma birlikte git bir geceden birsey olmaz

Tavrını anladığım an son bir kez konuşur ,evini terkederim . Bayramda gitmez tavrımı ortaya koyarım .sonrasında da mesafeme mesafe katarım .

bazi kayinvalideler edecek laf bulamayınca böyle ota b.ka konuşup seviyeyi zorluyorlar .bence hiç germe kendini ..çocuğunla nasıl iletişim kuracağını ,bakımını sağlayacağını senden daha iyi kimse bilemez . Sen biraz mesafeli olunca ,o da kendine yer edinemeyince saldırıya geçmiş .önemsediğini belli etme .

39 yaşına gelmiş kadınım eşimle gideceğim yere bırak kv'yi kendi annem babam bile "hayır" diyemez.Kendi hayatımla ilgili kararları çok uzun yıllar öncesi kendim almaya başladım.Kv'nizin sizin hakkınızda eşinize söylediği şikayetleri en kral kaynana gelse hakkımda söyleyemez, söyletmem.Bu ne cüret,bu ne hadsizlik.Sorunuza gelince gitmem,çocuklarım madem gözüne batıyormuş götürmem.Eşimin hatrını çiğnemek istemem diyorsunuz öyleyse bu bayramda eşiniz sizin hatrınızı gütsün ve kendiside gitmesin.Soranada annem karıma saygı göstermeyi ve dedikodusunu yapmamayı öğrensin desin.Siz sessiz kaldığınız için oluyor bunlar.Gelsin bana kv'lik yapmaya kalksın göreyim onu.

:)) Ben bile bir cekinmedim degil sizden :)
Aslinda cok mantikli ama bu kadarina gucum yok.
Cok uzulurum cunku.
Kotuluk olsun istemiyorum.
Evet cok eften puften sebepler farkindayiz ama tamamen ipleri koparmayacaksam yuzgoz olmayi istemiyorum.

Bu acikcasi taviz vermedigim halim, dusunun.

:)) Ben bile bir cekinmedim degil sizden :)
Aslinda cok mantikli ama bu kadarina gucum yok.
Cok uzulurum cunku.
Kotuluk olsun istemiyorum.
Evet cok eften puften sebepler farkindayiz ama tamamen ipleri koparmayacaksam yuzgoz olmayi istemiyorum.

Bu acikcasi taviz vermedigim halim, dusunun.
hahahahah :)))))))) yok canım ne çekineceksin benden :) yaaa aslında şeker gibi kadınımdır ama haksızlığa ve hadsizliğe asla tahammülüm yok.işte içimden o zaman resmen bir canavar çıkıyor gözlerimden bile ateş çıkabilir yani :)))))))) yaaa ben sadece bizim milletimizde görüyorum bu kaynanalığı ve gerçekten sinir bozucu yani.siz bana bakmayın kendi aile dinamiğinize göre hareket edin canım. :KK200:

Tavrını anladığım an son bir kez konuşur ,evini terkederim . Bayramda gitmez tavrımı ortaya koyarım .sonrasında da mesafeme mesafe katarım .

bazi kayinvalideler edecek laf bulamayınca böyle ota b.ka konuşup seviyeyi zorluyorlar .bence hiç germe kendini ..çocuğunla nasıl iletişim kuracağını ,bakımını sağlayacağını senden daha iyi kimse bilemez . Sen biraz mesafeli olunca ,o da kendine yer edinemeyince saldırıya geçmiş .önemsediğini belli etme .

Kayinpederin deyimiyle ohooo o neler neler (3 tane) buyutmus, onu hicbir cocukla korkutamazmisim.
Ona da bakarmis buna da bakarmis, cok iyi bakarmis..
Cunku biz cocuk buyutmuyoruz, bir onlar anne baba.

Bagiriyorlar biz bagirmayinca kizima.
Neymis, cocuga da azcik bagirilacakmis, bizden korkacakmis vs vs.

Zaten hani bu bardagi al, catal ver vs gibi konular disinda fazla muhatap olmuyorum.
Daha fazla nasil mesafeli olunur, bilmiyorum.

Ben hicbir zaman bu derece bir tavir gostermedim ama bu sefer cok zoruma gitti.
Esim de eger gelirim dersen yalniz bir gece kaliriz ben de hic hoslanmadim tavirlarindan ama nasil istiyorsan oyle yap cunku haklisin, dedi.
Hem kizima hem bana bu kadar bilenirken gururumu cignemis gibi hissedecegim saniyorum ama iste esime kiyamiyorum, insanlarin merakli bakislarina maruz birakmak istemiyorum.
Benim de bahsettiğim bu, eşin arkandayken eşinin hatrı için onu yalnız bırakmamak adına orada tavrını göster ama git derim.
Zira ben öyle yapacağım.

hahahahah :)))))))) yok canım ne çekineceksin benden :) yaaa aslında şeker gibi kadınımdır ama haksızlığa ve hadsizliğe asla tahammülüm yok.işte içimden o zaman resmen bir canavar çıkıyor gözlerimden bile ateş çıkabilir yani :)))))))) yaaa ben sadece bizim milletimizde görüyorum bu kaynanalığı ve gerçekten sinir bozucu yani.siz bana bakmayın kendi aile dinamiğinize göre hareket edin canım. :KK200:

Ama iste ben tartismayi bilmiyorum.
Birden agzimdan atesler cika cika bagirmaya baslayabilirim, kendime hakim olamamaktan korktugum icin susuyorum.

Mesela cocuklarim hakkinda bir sey dediginde ne demeliyim?

Gerci ne desem de inat ediyor, tersini savunuyor.
Cocuklarim hakkinda istemedigim seyleri o istiyorsa cocuklara gizliden yapiyor, yani her sekilde istedigini elde ediyor.

Ben sunu yemesin dersem gel yavrumm ben sana vereyim diyor.
Almasin dersem aliyor vs.

Benim de bahsettiğim bu, eşin arkandayken eşinin hatrı için onu yalnız bırakmamak adına orada tavrını göster ama git derim.
Zira ben öyle yapacağım.

Nasil bir tavir sergilemeliyim peki?
Ornegin insanlar hep bir aradayken kizim kardesine vurmasa da vurdu aglatti diyor.
Kardesini niye aglatiyorsun diyor taa baska odadan aglamasini duyarsa, hicbir sey gormedigi halde.
Yakiniyor da yakiniyor .
Cocuktur yapar anne, diyorum susmuyor.
Beni de mahcup ediyor.

Back
X