Giyim, görünüm sizce çok önemli mi?

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.854
57.512
798
Merhaba hanımlar.
Uzun zamandır farkında olduğum bir durum var ben kendimde ya da başkalarında görünüme çok önem vermiyorum.
Rahat hissetmek benim için çok daha önemlidir.

Beğenilme arzusu pek duymuyorum.
Biri beni yeter ki beğensin rahatlik önemsiz, cok güzel olmalıyım gibi kaygılarım yok.

Yanımdaki yakınım için elalem ne diyecek diye de düşünmem.

Örneğin kayinvalidemle bir gün dışarı çikacaktik. Nomu ayakkabı ile rahat edemiyorum terlikle gelsem utanır misin benden diye sordu. Mal mal baktım suratına. Şaka mi? Utanılacak şey mi bu neyle rahatsan onu giy anne dedim. O çok şaşırdı. Ama x utanıyor terlik giymeme izin vermiyor dedi. Kızından bahsediyor. Ona da kızdım elalemin ne düşündüğü annenin rahatindan daha mı önemli dedim.
Herkes düğünler için uzak biri bile olsa ne giycem derdine düşer mumkunse alışverişe çıkar..
Ben pek de şık olmayan bir şeyi oldururum kendimce. Rahatsam tamam. Sallamam yani.
Hep böyleydim ayrıca.
Hayatımda hiç bir dönem görünüm için telaş yaptığımı hatırlamıyorum.

Çevremde pek çok kişi saygınlık için giyimin şart olduğunu savunuyor.
Bir insanın sadece kişiliğine saygı duyarım. Konustukca hayran olurum.Ne giydiklerini pek incelemem bile.

Yani bilmiyorum çok mu garibim sizce?

Tanimadigin insanlarin kisiligini ya da karakterini bilemezsin. Insanlarda ilk gordugumuz kisim dış gorunusudur. Çok süslü, rahatsiz seyler giymem ama güzel giyinirim ve önem veririm dış gorunuşe.

Dugune giderken şık olmayan birseyi ustume oldurmam. Yoksa elbisem alisveris yaparim. Bu sadece sizlik bir durum degil davet sahibine de saygidir ayni zamanda.
Hoşlanmiyorum ustune basina onem vermeyen insandan.

Rahatlığın da derecesi var. Mesela terlik giyen çok var ama nasıl bir terlik? Yaşlı teyzelerin kimi şıpıdık terlikle geziyor, komik duruyor. Kimi de yaşına ve dış giyime uygun terlik giyiyor, hem rahat hem güzel duruyor.

Giyim konusu da öyle,modunun çok düşük olduğu günler hariç hem rahat hem özenli olunabilir.

Düğüne giderken senin rahat hissetmenden öte, karşı tarafa göstermen gereken bir özen oluyor. Benim böyle bir organizasyonuma salaş gelen insana bozulurum açıkçası.

Bu konuyu sanki ben yazmışım gibi.
Aynen öyleyim, ve gerçekten bazılarına ters geliyorum.

Benim için giyimim temiz olsun, ter kokmasın, istersem her gün aynı şeyi giyeyim.

Eşim bile diyor o kadar siyah elbisen var ki hergün herkes aynı şeyi giydiğini sanacak diyor.
Ee sansin ne yapayım yani.
Temiz olayım millet rahatsız olmasın, onlara ne aynı şeyi giydigimden beni mi gözetliyorlar diyorum. Giyinirim güzel Güzel, makyajını da yaparım. Düğünlerde de şık olmaya çalışırım tabi

Insanların dış görünüşüne göre kategorize etmem. Güzel giyiniyor diye kimseye saygı da duymam, kötü diye de yadırgamam.

Ne güzel giyinip leş kokanlar var

Bu konuyu takipteyim hem de en derinden.

Zira kocam dün akşam bayramda ne giyeceksin diye meşhur sorusunu sorunca mal mal baktım ona : D

Son düzenleme:
Eşim kıyafet konusunda aşırı rahattır, hep eşortmanla dolaşır. Ben de başta kot vs giyerdim haftasonları, baktım olmuyor, ona uymaya başladım. Ona uya uya da iyice rahat giyinmeye başladım. Rahat olsun, az da göze hitap etsin yeter bence.

" ye kürküm ye" diye bir tabir var ki insanları çok güzel yansıtır. Ama bende e sizin gibiyim genelde. Altimda penye bir pantolon şıpıdık terlik ince bir tunik ve salla gezer dururum oğlanla hehe :) ama güzel giyinmek de insanı çok etkiliyor bu da bir gerçeklik. Ama tabi o ruh halindeysem süslenir çıkarım. Başkası ne düşünür diye değil de ben nasıl hissediyorum diye bakarım. Tabi temiz derli toplu görünmek iyidir. Pejmürde giyinmeyi değil de daha rahat giyinmeyi kastettiğimiz sanıyorum. Günlük hayatta olur ama şık bir davette düğünde vs ortama uygun giyinmek adabi muaserettendir. Şıkır şıkır görümce abiyesine gerek yok tabi. Şimdi rahat çok güzel kıyafetler var.
Konuyu toplayacak olursak temiz uyumlu derli toplu giyinmek insanın ruh halini de etkiler. Süs püs şart değil. Ya da aman kızlar boşverin ne istiyorsanız giyim ünlü bir filozof şöyle der: herkesin giyimine kimse karışamaz. Kimi şu şekil giyinir kimi bu şekil:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…