Giyim, görünüm sizce çok önemli mi?

Garip falan değilsin canım. Ben de takmam, takmazdım, ama çalışıyorsan iş yerinde önemli. Çünkü insanlar seni giydiklerine göre değerlendiriyor, bir yerde mecbur kalıyorsun dikkat etmeye. Fakat bu şu değil, kendime baktıracak kadar özenli giyneceğim değil, içinde rahat etmediğin şeyi sırf güzel diye giymek biraz sahtecilik.

dış giyime uygun o kahverengi ve siyah terlikler milli terligimiz

Ben dügünlerde de rahatima düskünüm, ayrica pes pese iki dügün olur ayni elbiseyi giyerim falan, cok da kafama takmam.
Ama rahat da olsam yine de güzel giyinmeme engel degil ki bu.
Moduna göre giyinmek bas felsefedir.
Inan rahatima düskünüm ama kiyafete önem veririm, kisiyi yansitir az da olsa.
Tarzini ve dolayli olarak nasil bir insan olabilecegini gösterir.
Tanidiktan sonra hersey degisir o ayri, kilik kiyafet bir yere kadar saklar insani.
Ama estetik görünüme önem veririm.

Gunluk hayatta pek makyaj yapmam ama gerektigi yerde yaparim. Oyle cok koyu makyaj degil ama hafif bir makyaj bile insani degistiriyor. Dış gorunus insanin ruh sagligini da etkiliyor. Bakimsiz oldugumda modum dusuk oluyor. Ise giderken mesela kot pantolonla gidemem isim geregi. Kumaş pantolon da giysem ustune uygun bir gomlek ya da bluz giyerim rahat hissedecegim. Is yerinde daha cok elbise giyiyorum ben, hem sik hem rahat. Salaş gitmek olmuyor işe, hem kendim hem de diger insanlara saygimdan. Duzgun giyinmek rahat olmamak degildir.
Insan kendine deger vermeli diye dusunuyorum. Kendine ozenmeli. Ozenmek rahat giyinmemek degildir. Insan spor kiyafetle de ozenmis gorunebiliyor.

Bence önemli.Hem rahat hem şık olmak da mümkün.Evet karsidaki kisiye giyiminden ötürü saygi duyulmaz.Ama ilk intibada görüntü önemlidir.Bu kisinin hem kendine hem de karsisindaki kisiye saygisini gösterir bir nevi.Terlik eşofman rahattir ama bunu düğünde giymek saygisizliktir karsiya mesela.
Bir doktor...Doktorun toplumda saygin bir yeri vardir degil mi?Ama hastalar üstünde üstü başı dökülen hekim iyi izlenim vermez.Şık olanı tercih eder mesela.Çünkü saygı dediğim gibi bir yerde.

Katılıyorum temiz olsun kıyafet ve içinde rahat hissedeyim hepsi bu.

Mesela düğüne topuklu ile gitmek farz gibi.
En fazla taşlı babet giyiyorum.
Hatta canım isterse Conversele bile giderim :)

Renk uyumuna dikkat ederim ama şıkır şıkır olayım demem.

Bizim evde bir ben böyleyim.

Annem yaşlı kadın şunu giysem o daha rahat der çekinerek.
Ablamlar hayır onu giyemezsin der.
Ben rahat bırakın kadını ya içinde rahat etsin derim sen zaten özensizin tekisin Karışma diye kavgaya bağlanır.

Yaa çevremde parası olmadığı halde borçla elbise almaya giden var neymiş düğün için.
Hem de bu komşu kızı düğünü mesela.
Çok yakın da değil.

Çok saçma bunlar bana göre.

Bir insan benim özel günüme değerli vaktini ayırıp gelmiş.
Temiz giyinsin yeter yeminle ötesini aramam.

Dünya para bayip şıkır şıkır giyiniyor.
O bana altın takmıştı ama param yok ben 100 tl takcam diyor biri bunu da gördüm.

Abi güzelliğinden ödün vermedin ya ama oldu mu şimdi?

özensizlikten kastettiğin ne?
kot tişörtlede çıkarım eşofmanlada ama asla özensiz çıkmam.

Mesela toplumca konmuş kurallara uymadigimda özensiz ilan ediliyorum.
Düğünde topuklu tercih etmedigimde, spora kaçtığımda..

Yoksa delikli bluz, yırtık ayakkabı giymiyorum :)

Belki inanmayacaksiniz.
Ama asla giyime göre değerlendirme yapmıyorum evet ilk bakışta bile.

Bir hekim ya da avukat hakkında hiç bir izlenim olusturmam ilk etapta.
Insanlara yaklaşımları ve faydalarına göre izlenim oluşturuyorum.
Kolay fikir sahibi olmam zaten.

o düğün sahibine yakınlığa göre değişir. kot ve bluzla gitmişliğimde var ama en azından altına stiletto ile şık hale çeviririm.
elbiseyle gitmişliğimde.

Yani evet benim içinde rahatlık önemli ama senin kadar da salmam kendimi.

Kişi kıyafeti ile karşılanır.

Ben bile özensiz giyinen birisiyle, şık giyinen birisine farklı davranırım.
Elimde değil, kendisine özenen kişiye bende saygı duyarım.

Son düzenleme:

aynen ktılıyorum. herşeyin yeri vardır.

o düğün sahibine yakınlığa göre değişir. kot ve bluzla gitmişliğimde var ama en azından altına stiletto ile şık hale çeviririm.
elbiseyle gitmişliğimde.

Iste ben komşu kızının düğünü için kasmiyorum.
Topuklu kendi düğünümde giydim gelinliği kaldirsin diye.
Kardeşlerimin düğünde giydim ablalarim sussun diye.
Bunun dışında hep babet.
Takı falan da takmam hiç aram yoktur çünkü ..

Dış görünüşünü beğenmediğimiz insanların iç görünüşünüde pek merak eden bir millet değiliz. Acı gerçekler bunlar. Giyim önemli, rahatlıkta önemli tabii bir yere kadar.
Ben rahatlıktan ziyade güzel giyinme, şık olmayı daha çok seviyorum. Bir ayakkabının şeklini beğenip rahat edemezsem bile ayaklarım kanaya kanaya o ayakkabıyı giymeye devam ederim.
Gerçekten kombin uygulamak, güzel giyinmek önemlidir.

Ye kürküm ye diye bir hikaye var nasrettin hocanın okursanız anlayabilirsiniz. :)

Rahatken de şık olunabilir. Ben onem veririm şık olmaya ve uyumlu giyinmeye.

Terlik mevzusuna gelince; bazi terlikler bir cok ayakkabidan daha özenli.
Ama tuvalet terligi de bir terlik. Ikisini karistirmiyorsaniz tabi ki rahatinizi bozmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…