• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giyim, görünüm sizce çok önemli mi?

Ayyy eskiyen kıyafetlerinizi de atmayın lütfen.
Verilebilecek olanları verin, gerisini h&m mağazasına :)
10 lira indirim veriyordu. Hala varsa tabi :)

Düzenleme :)
http://m2.hm.com/m/tr_tr/home/ozell...-garment-collecting.html?offset=0&page-size=8

Buyurunuz varmış :)

Aa supermis.
Ilk kez duydum.
Teşekkürler.

Benim de ablalarim kokos. Dugun kiyafeti icin hatri sayilir para dokecek turdenler. Allah akil fikir versin deyip geciyorum valla. Her dugune farkli elbise almak nedir ya? Unlu muyuz biz, magazinciler cekip, ayni kiyafeti giymis mi diyecek :KK70:
Ben tek parca elbise almam. Alt ust seklinde alirim hep. Uygun alinca da birbirleriyle kombinleyip giyiyorum. Tek abartim uzun kupelerimdir. Uzun kupe hastasiyim iste. Baska da biseycigim yok.
Ay aynı bizde de durum bu..

Her yoruma saygı duyuyorum.
Giyiminden ötürü saygı gören insan demek böyle giyinince saygı duyulur diyerek normalinin bu olduğu çıkarımına varmış.

Bunu yapan toplum.

Ben en büyük mücadeleyi ablamlarla verirken böyle kalmayi başarmışım.
Tek başıma taşırim bu bayrağı elhamdulillah :)
Aslında kendini nasıl hissettiğin ile alakalı sanırım.
Ama sanırım lüks bir otelde davetli oldugum bir şirketin bilmem kaçıncı yıl organizasyonuna kot pantolon ile gidersem bu başkalarından ziyade beni düşürür gibi geliyor.

Hak verdiğim nokta, kıyafetin özgüvenime katkısı olmasının tartışılır olması :)
Bu konuda kendi adıma içim rahat degil.
Yerine uygun ve iyi giyindiğimi düşünüyorsam, ortamda da daha rahat oluyorum. Bundan gurur duymuyorum ama gerçek bu.

Kızlarr çöpe atma geyiktiii :)). Bazen bi sürü hevesle aldığımız şeyleri bile giymek istemiyoruz. Beğenmediğimi vermek gibi değilde mesela artık o kesim bir kazağı, gömleği vs kendime yakışırmıyorum yoksa beğenerek almışım zamanında ve hiçbir yıpranma yok ben giysi toplama kutularına atıyorum.

Ankarada çok rahat bulabilirsiniz. Bir kaç poşet birikince hemen o kutulara atıyorum. Bedeni küçülmüşler, tarzım olmaktan çıkmışlar, hala tertemiz ve yeni olanlar beni mutlu etmese bile başkasını mutlu edebilir diye oraya bırakıyorum.

Merhaba hanımlar.
Uzun zamandır farkında olduğum bir durum var ben kendimde ya da başkalarında görünüme çok önem vermiyorum.
Rahat hissetmek benim için çok daha önemlidir.

Beğenilme arzusu pek duymuyorum.
Biri beni yeter ki beğensin rahatlik önemsiz, cok güzel olmalıyım gibi kaygılarım yok.

Yanımdaki yakınım için elalem ne diyecek diye de düşünmem.

Örneğin kayinvalidemle bir gün dışarı çikacaktik. Nomu ayakkabı ile rahat edemiyorum terlikle gelsem utanır misin benden diye sordu. Mal mal baktım suratına. Şaka mi? Utanılacak şey mi bu neyle rahatsan onu giy anne dedim. O çok şaşırdı. Ama x utanıyor terlik giymeme izin vermiyor dedi. Kızından bahsediyor. Ona da kızdım elalemin ne düşündüğü annenin rahatindan daha mı önemli dedim.
Herkes düğünler için uzak biri bile olsa ne giycem derdine düşer mumkunse alışverişe çıkar..
Ben pek de şık olmayan bir şeyi oldururum kendimce. Rahatsam tamam. Sallamam yani.
Hep böyleydim ayrıca.
Hayatımda hiç bir dönem görünüm için telaş yaptığımı hatırlamıyorum.

Çevremde pek çok kişi saygınlık için giyimin şart olduğunu savunuyor.
Bir insanın sadece kişiliğine saygı duyarım. Konustukca hayran olurum.Ne giydiklerini pek incelemem bile.

Yani bilmiyorum çok mu garibim sizce?
Temiz ve düzenli görüntü şart. Diğer süs püs tercih meselesi.

Amiyane tabirle essege altın semer de vursan, essek yine aynı eşşek.

En sevdiğim kiyafet tenim :) Verene sonsuz şükürler olsun.

Herkes nasıl mutluysa öyle giyinmeli bence de.

Çok uclarda olmadıkça herkes hurdur.

Nomu,ben bir müdürümün gözlük kullandığını bir yıl sonra karısı bahsettiğinde öğrenmiştim:KK57: daha önce hiç dikkat etmemiştim.
Giyim konusunda ben de neyle rahatsam,günlük,düğünlük kullanıveriyorum. Bir yaz kvm:senin başka elbisen yok mu,para veriyim de başka bişey al,giy demişti bana. Söz konusu elbisem de pastel renklerde,şifon çok güzel bişeydi be:KK200: ondan sonra hiçbir elbiseyi öylesine sevmedim:KK14:

Benim için önemli sanırım. Ben güzelliği seviyorum.

Yani güzel olmak hoşuma gidiyor. Burcumun bu konuda etkisi var galiba.

Ama herkes nasıl kendini güzel ve rahat hissediyorsa öyle giyinsin..

Birinin üstündekiler beni etkilemez. Kendime de kendimi güzel görmeyi sevdiğim için önem veririm başkaları için değil.

Gurbetciyim bayram icin memleketime gidecegim..bayram oncesi arkadasimin dugunu var simdiden telas sardi beni ne giysem diye evde birini giyip birini cikariyorum ha yeni ona ozel elbise almam tabiki ama ozenli gidecegim kesinlikle..kendime duydugum bi saygi bu bence ve evet arkadaslarin dedigi gibi ruh halini bile etkiliyor giyim

Merhaba hanımlar.
Uzun zamandır farkında olduğum bir durum var ben kendimde ya da başkalarında görünüme çok önem vermiyorum.

Biri beni yeter ki beğensin rahatlik önemsiz, cok güzel olmalıyım gibi kaygılarım yok.

Örneğin kayinvalidemle bir gün dışarı çikacaktik. Nomu ayakkabı ile rahat edemiyorum terlikle gelsem utanır misin benden diye sordu. Mal mal baktım suratına. Şaka mi? Utanılacak şey mi bu neyle rahatsan onu giy anne dedim. O çok şaşırdı. Ama x utanıyor terlik giymeme izin vermiyor dedi. Kızından bahsediyor. Ona da kızdım elalemin ne düşündüğü annenin rahatindan daha mı önemli dedim.
Herkes düğünler için uzak biri bile olsa ne giycem derdine düşer mumkunse alışverişe çıkar..
Ben pek de şık olmayan bir şeyi oldururum kendimce. Rahatsam tamam. Sallamam yani.
Hep böyleydim ayrıca.

Bir insanın sadece kişiliğine saygı duyarım. Konustukca hayran olurum.Ne giydiklerini pek incelemem bile.

Gunluk yasamda çulda giysem çuvalda giysem kimse umrumda degil vallaha genelde rahatligi severim esofmanla gezerim ama dugun nişan vs.oluncada en guzel ben olmalıyım derim :))

Mune seni hic boyle hayal etmemistim ben :KK53: Ama bayildim harikasin
:KK52::KK15:
kuru kafa kolyeyle sizi hayal edemedim ya.Ha banlanacağız korkusuyla sizi ciddi takım kadını İngiliz leydisi falan düşünüyoruz kafamızda bazılarımız ahahaa

Yaşım ve sitedeki tavrım göz önüne alınınca senelerdir hep döpiyesli, gözünde gözlükleri, saçları muntazam toplanmış bir Mune hayal edenler çoğunlukta sanırım :-) giyim tarzım ters köşe yaptırdı :)) aslında burnunda hızma, ayağında hal hal, mika bilezikleri şıngırdatıp kot şortuyla gezen, hatta saçları maviye boyayacak potansiyele sahip biriyim.

Fotografi gorunce su anda au saatte cikip alisveris yapasım geldi
Bunun altina ince topuklu ince bantli dore sandalet muhtesem olur
Ay icim gitti , acilen zayiflamam lazim
:-) sen topuklu dore sandalet, ben gideceğim yere göre şu tip bir kolye ve sandalet tercih ederdim, ince topukluyla yeni yürümeyi öğrenen bebeklere dönüyorum, çok komik oluyor :KK70:
IMG_3011.webp
IMG_3015.webp

Normal hayatta bende rahatlığıma düşkünüm, temiz , özenli ve uyumlu giyin sonra gerisinin önemi yok. Ama düğün dernek gibi özel günler her zaman olan şeyler değil. O günlerde biraz daha özen gösterip bakım yapmak gerekir bence.

Dış görünüş tabiki önemli... Terlik giyiyorsak illaki kötü olacak diye birşeyde yok çeşit çeşit terlikler var ben genelde giyiyorum. Alışverişe yada dolaşmaya giderken tabiki topuklu ayakkabı giymiyordur çoğu insan rahatlık açısından ama kendini salmış şekilde de çıkmıyordur. Ama insan içine çıkacaksak kendine çeki düzen vermek gerekli.Karşındakine saygıdır bu saygı.

Pek genelleme yapamıyorum bu konuya. Duruma göre değişir. Ama ilk kez görüştügüm insanlar varsa ortamda biraz özenirim. Çünkü saygısızlık gibi geliyor bana bu durum. Yani evime misafir geldiginde yada bi yere giderken eşofmanla rahatım diye öyle gezemem yani.
Nasıl misafir gelecek diye hazırlık yapıyorsak ki bu misafire verilen değeri önemi temsil eder, giyim de aynı şekilde.

Mesela pantolon ve rahat bi gömlekte hem şık olur hem rahat olur...
Sonuç olarak kim ne giymiş karışmamak lazım ama özgürüm diye de tarzan gibi gezmemek lazım

Garip mi? Bencr normal olan bu düşünce.Kıyafet konusunda benim de ilk tercihim hep rahatlıktır. Keşke herkes böyle düşünse diyebilecek kadar düşkünüm rahatlığıma. Çalışacağım yerleri bile hep buna göre seçtim. Iş yerinde klasik kıyafet yönetmeliği ( ki bana göre altın kafes) varsa bana göre olmadığına kanaat getirdim. Temiz, birbirine uyumlu parçalar ve içinde rahat ediyorsam her yere gidebilirim. Düğün sonrasi eğlencemde duvağı bozmak zor olacağı için tişört kot duvakla gezdim. Rahat mıydım? Evet. Gerisi umrumdışı.

Oncelikle kayinvalidenizi kutluyorum boyle nazik bir hanim oldugu icin.(hic gormedimde kayinvaldecigin bana bisey sordugunu)o bakimdan diyorum..bencede yerine uygun giyinirse hos olur..ben onemserim mesela..birine haberli gittigimde pijamayla karsilanmak istemem.yada biri bana gelicekse..en azindan bir kot bir tisort giyilebilir..severim bakimli ve ozenli insanlari yani..

Merhaba hanımlar.

Hep böyleydim ayrıca.

şık giyinenlere özenip şık giyinmek istesem de yapamıyorum nedense. yakında eşimin abisinin düğünü var ve elbise falan almadım. bi pantolon gömlek giderim diye düşünüyorum.

Merhaba hanımlar.

Hep böyleydim ayrıca.

Evlenmeden once boyleydim evlendikten sonra insanlarin dusunceleri umrumda olddu ne yazikki. Bu arada bir tarzim yoktur genellikle rahat kiyafetler secerdm. Simdi sirf şık olmak ugruna hic istemedigim kiyfetleri giyiyorum. Sucmu evet. Eskiye donmek isterdim kesinlikle.

Kıyafete markasına renk uyumuna kimin ne giydiğine çok önem veririm.giyim tarzi karakteri yansıtır gibi gelir ayrıca giyim için alışveriş yapmak en büyük zevkim

İlk izlenim diye birşey var. Tanımadığın bir insan için fikir sahibi olmak istediğinde ilk yaptığın şey onu baştan aşağı süzmek olur o yüzden bence giyim son derece önemli.

Back
X