• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giyim, görünüm sizce çok önemli mi?

Itici buldugum badana boyasi gibi yapilan makyajlar onun disinda kimsenin ne gorunusunu ne de giydiklerini yargilarim. Ornegin , bir insan depresyonda ise giyinmek icin vakit harcamaz ya da tam tersi tarzi odur cok fazla onemsemiyordur. Benim ornegim de kilolu oldugum zamanlar ... Tayt t-shirt kot uclusunden ileri gidemiyordum. Kilo verdim biraz rahatladim. Simdi giydiklerimi kendime daha cok yakistirabiliyorum.

Bir insana ozellikle kotu giyinmis demem ama mutlaka dikkat ederim. Aksesuar kullaniyorsa cesidine bakarim, takiya merakliyim cunku hobi olarak da yapmaya basladim. Bugun cok guzel gorunuyorsun, giydiginin rengi sana yakismis derim.

Moduma bağlı.
Eger o gun havam yerindeyse markete bile süslenerek giderim
Ama havam yerinde değilse düğüne davete dahi sıfır makyajla ve alelade bir kiyafetle gidebilirim.

Ne giydigim ne icinde rahat oldugum benimle ilgilidir,başkalarının ne düşündüğü ise onlarin sorunu.

ben de rahat giyinirim, ama paspal veya ortama uymayan bir kıyafet de giymem.
sadece rahat tarzı benimsemişimdir, bu konuda da eleştiri aldığım çok olur kendi ailem tarafından, çok da takmam valla :)

ama yanımdakinin ne giydiğine ben de çok takılmam. Örneğin kv ile yaşadığınız durumu yaşasam ben de aynı yanıtı verirdim. Ama kendi kızı uyarıyormuş ya, mesela annemi o terlik pek kıyafetine yakışmadı diye uyarırım, yine giymek isterse kendi bilir, utanmam asla.

bende acayip paspalımdır
bunda kilolu olduğum için heryerde bedenime göre birşey bulamam da etkili
ama
giyim süslenme kesinlikle girdiğin ortamda ki havanızı etkiliyor kesinlikle

Eşimin zengin bir arkadaşı var ama işi temiz bir iş değil galiba.iki arabası varmış biri lüks diğeri işlerinde kullandığı eski model pikap tarzı bişey.bir işyerine gitmiş iş kıyafet ve eski arabasıyla adamın yüzüne bile bakmamışlar ilgilenmemişler bayaa içerlemiş olacak ki bir hafta sonra lüks arabası ve takım elbiseyle gitmiş aynı yere :) bu kez hoşgeldiniz beyefendi falan filan olmuşlar.evet kötü bir durum insanlar dış kıyafetlerine göre muamele görmemeli ama genelimiz yapıyoruz bunu ne yazık ki :P

Eşimin zengin bir arkadaşı var ama işi temiz bir iş değil galiba.iki arabası varmış biri lüks diğeri işlerinde kullandığı eski model pikap tarzı bişey.bir işyerine gitmiş iş kıyafet ve eski arabasıyla adamın yüzüne bile bakmamışlar ilgilenmemişler bayaa içerlemiş olacak ki bir hafta sonra lüks arabası ve takım elbiseyle gitmiş aynı yere :) bu kez hoşgeldiniz beyefendi falan filan olmuşlar.evet kötü bir durum insanlar dış kıyafetlerine göre muamele görmemeli ama genelimiz yapıyoruz bunu ne yazık ki :p
Ye kurkum ye dunyasi:))

bence önemli. terlikle her yere gidilmez mesela .
iş yerinde şap şap terlikle hiç hoş olmaz. ancak market pazara gidilir. ben parka gidiyorum terlikle. şık bir terlikse gzmelerde bir ihtimal ama işe falan gidilmez bence.
bir de ütüsüz kıyafetlere çok sinir oluyorum ben. kendim kapalıyım her sabah illa eşarplarımı tuniklerimi ütülerim hiç üşenmem. oğlum evdeyse çok ütülemem kıyafetlerini ama dışarı çıkacaksa ütülerim her şeyini.
mesela bakıcım kırış kırış pardesüyle geliyor çıkar ütüleyim diyesim geliyor hep :D ama suusyorum
bence yerine göre giyinilmeli.

Giyime çok önem veririm ama hale, tavra, kültüre daha çok önem veririm karşımdaki insanlarda da.. İşyerimle evim yanyana binalarda eşim hep der ki ben senin yerinde olsam pijamayla işe giderim (işyerimde rahat biyer giyim-kuşama kimse karışmaz pijama giysem niye böyle geldin demezler), ama ben saç bandımdan takılarımdam çeşit çeşit güneş gözlüğümden ödün vermeden çıkarım evden.. Bu arada çok da rahat bi giyim tarzım var mesela topuklu ayakkabı nadir giyinirim.. Tarzım genelde kot-tsirt-sneekers, etek-thirt-sandalet, elbise-terlik-saç bandı şeklindedir çok renkli de giyindiğim olur- siyahlara da brünürüm, önemli olan güzel kombinler yapabilmek bence.. Rahatlıktan asla ödün vermem ama girdiğim ortamda da tüm gözleri kendime önce tarzımla döndürürüm.. Giyinmeyi seviyorum.. güzel giyimli insanlardan da feyz almayı seviyorum.. Arkadaşlarımın çoğu alışverişe benimle çıkar onlara da tarz yaratmaya çalışırım imaj-maker hesabı.. Ama bu iş sevmekle alakalı bence 20 yıllık en yakın arkadaşım var hep konuşuruz,hep alışverişe çıkarız ama onu hışırtılı eşofman altından ve saçının önlerini iki yana kıstırdığı minnak tokalarından, giyimiyle alakasız ayakkabılarından uzaklaştıramıyorum bi türlü sanırım içten gelmesi gereken bişey.. Bazı insanlar sadece giyinmiş olmak için giyiniyo.. ha bu beni onlara karşı asla önyargılı yapmaz o da ayrı bi konu ;) herkes nasıl mutlu oluyosa öyle olsun bence

Merhaba hanımlar.
Uzun zamandır farkında olduğum bir durum var ben kendimde ya da başkalarında görünüme çok önem vermiyorum.
Rahat hissetmek benim için çok daha önemlidir.

Beğenilme arzusu pek duymuyorum.
Biri beni yeter ki beğensin rahatlik önemsiz, cok güzel olmalıyım gibi kaygılarım yok.

Yanımdaki yakınım için elalem ne diyecek diye de düşünmem.

Örneğin kayinvalidemle bir gün dışarı çikacaktik. Nomu ayakkabı ile rahat edemiyorum terlikle gelsem utanır misin benden diye sordu. Mal mal baktım suratına. Şaka mi? Utanılacak şey mi bu neyle rahatsan onu giy anne dedim. O çok şaşırdı. Ama x utanıyor terlik giymeme izin vermiyor dedi. Kızından bahsediyor. Ona da kızdım elalemin ne düşündüğü annenin rahatindan daha mı önemli dedim.
Herkes düğünler için uzak biri bile olsa ne giycem derdine düşer mumkunse alışverişe çıkar..
Ben pek de şık olmayan bir şeyi oldururum kendimce. Rahatsam tamam. Sallamam yani.
Hep böyleydim ayrıca.
Hayatımda hiç bir dönem görünüm için telaş yaptığımı hatırlamıyorum.

Çevremde pek çok kişi saygınlık için giyimin şart olduğunu savunuyor.
Bir insanın sadece kişiliğine saygı duyarım. Konustukca hayran olurum.Ne giydiklerini pek incelemem bile.

Yani bilmiyorum çok mu garibim sizce?
Bende rahatıma düşkünüm o ayrı ama rahat giyinmek demek çarşı pazarı pijmayla gezmek misafiri öyle karşılamk demek değil. Aradaki orantı önemli olan. Hani temiz efendi olduktan sonra bence gayet normal:)) yoksa millet ne giymiş bizene. Ayy hele dedğn gibi o düğünler falannn

Bakımlı ve temiz olmak kafi.
Kaliteli giyim ise maddiyata bakar . Ancak ne giyersek giyelim uyumlu ve temiz olmalıyız. Ortamına göre giyinmek te var tabi .
İş kadınıysanız marka giyinmek takmak önemli. Örneğin pikniğe giderken sıradan bir butikten bile aldığınız bir eşofman altını üstüne bir tişörtle kombinleyebilirsiniz. Ama bir toplantı, iş görüşmesi veya ihaleye giderken "yıkılıyor " olmanız gerekiyor. Yoksa iş alamazsınız, tecrübeyle sabit. Bindiğiniz araba, taktığınız saat , kullandığınız telefon bile o kadar etkiliyor ki şaşarsınız.

ben dengesiz takiliyorum. belirli bir stilim yok.
is yerinde mecbur Business giyiniyorum- bos zamanlarimda yirtik Jeans beyaz T-Shirt, spor ayakkabi veya sandalet. bazen sikir sikir tasli tuslu, bazen birkenstock terlik bazen Stiletto. yani canim nasil isterse (is yeri haric).
dügüne vs. giderken yakinlik derecesine göre... bazen abiye, cocktail elbisesi veya business siyah elbise.
benim icin kalite cok önemli. Zara veya H&M giymem mesela.
cantalarim, cüzadanlarim ve kemerlerim hep deridir. genel anlamda kalitesiz birsey almam. belki cogu insan fark etmez ama ben 200 metre ilerden anliyorum kumasin kalitesini.
ütülü,kaliteli, temiz ve uyumlu olmasi gerek. gerisi zevk meselesi galiba.

Bakımlı ve temiz olmak kafi.
Kaliteli giyim ise maddiyata bakar . Ancak ne giyersek giyelim uyumlu ve temiz olmalıyız. Ortamına göre giyinmek te var tabi .
İş kadınıysanız marka giyinmek takmak önemli. Örneğin pikniğe giderken sıradan bir butikten bile aldığınız bir eşofman altını üstüne bir tişörtle kombinleyebilirsiniz. Ama bir toplantı, iş görüşmesi veya ihaleye giderken "yıkılıyor " olmanız gerekiyor. Yoksa iş alamazsınız, tecrübeyle sabit. Bindiğiniz araba, taktığınız saat , kullandığınız telefon bile o kadar etkiliyor ki şaşarsınız.

100000% katiliyorum. durum aynen bu. iyimi kötümü bilmiyorum ama ben ise giderken mecbur Markaya dikkat ediyorum. is arkadaslarim Audi R6 araba, kollarinda Cartier, Rolex Saat...en ucuzu bir Escada elbise- bu durumda ben gidip Zara elbise giyemem.

Ruh halime göre o kadar değisiklik gösteriyor ki giydiklerim.
Mutluysam topuklular, şık pantolonlar ya da elbiseler, güzel bluzlar, takılar, şahane makyajlar yapar,gunluk sacima farkli bir sekil verir degisiklik yapar mutsuzsam elime ne gelirse onu giyerim hicbir deyi umursamam.
Misal şu an siyah beyaz kareli aşırı rahat bir pantolon beyaz salaş bi tisört ve siyah sandaletlerim var üstümde saçlar tepede topuz, sifir makyaj. Kiz kardesim bari bi renk gelsin diye yeşil bi kolye takti boynuma o var sadece taki olarak.
Genelde aşırı severim giyinmeyi suslenmeyi belki 20 den fazla topuklu ayakkabim var ama berbat bir dönem gecirdigimden olsa gerek hiç giyinmedim bile bir çoğunu. Şu an ne rahat geliyorsa onu giyip cikiyorum topuklu dusunmek bile eziyet veriyor su an bana :)
Kimse ne giyinmis ne takmis umursamam ama bakimli, ozenli insanlari cok severim ozellikle bakimli kadinlari gordukce icim aciliyor saclar bakimli guzel guzel makyaj yapilmis.:)
Temiz olup kokmadikca herkes nasil mutluysa o sekil giyinsin kimseyi ilgilendirmez bu orasi ayri ben suslenmekten topuklu ayakkabilar giymekten hoslaniyorum diye herkes hoslanamaz istedigimiz gibi giyinelim hic umursamaya gerek yok.

ben dengesiz takiliyorum. belirli bir stilim yok.
is yerinde mecbur Business giyiniyorum- bos zamanlarimda yirtik Jeans beyaz T-Shirt, spor ayakkabi veya sandalet. bazen sikir sikir tasli tuslu, bazen birkenstock terlik bazen Stiletto. yani canim nasil isterse (is yeri haric).
dügüne vs. giderken yakinlik derecesine göre... bazen abiye, cocktail elbisesi veya business siyah elbise.
benim icin kalite cok önemli. Zara veya H&M giymem mesela.
cantalarim, cüzadanlarim ve kemerlerim hep deridir. genel anlamda kalitesiz birsey almam. belki cogu insan fark etmez ama ben 200 metre ilerden anliyorum kumasin kalitesini.
ütülü,kaliteli, temiz ve uyumlu olmasi gerek. gerisi zevk meselesi galiba.
H&m eskiden cok guzeldi simdi herkes ayni seylerle geziyor gibi.. bence eskisi gibi kalitelide degil zaten

H&m eskiden cok guzeldi simdi herkes ayni seylerle geziyor gibi.. bence eskisi gibi kalitelide degil zaten

gercekdende degil. tamam hesapli ve genc insanlar icin veya modaya uygun bir iki sezonluk parca alinir ama tamamen ben almam. kot pantolonlari eriyor resmen. cantalar genelde plastik. ic camasiri desen agzi burnu bir yana iki yikamadan sonra. az alirim kaliteli alirim vallah. hersey designer olmasina gerek yok. Basic kiyafetlerimi asla ordan almam. bide ben 32 beden degilim yani... üstümde siritiyor o cincik cincik kiyafetler. Zara/Mango zaten bozdu... bundan 15 sene önce portekizden aldigim Mango Jeans hala tas gibi duruyor... gecen sene aldigim eridi.. bide ucuz degil yani burda en az 40 Euro bir Mango Pantolonu

gercekdende degil. tamam hesapli ve genc insanlar icin veya modaya uygun bir iki sezonluk parca alinir ama tamamen ben almam. kot pantolonlari eriyor resmen. cantalar genelde plastik. ic camasiri desen agzi burnu bir yana iki yikamadan sonra. az alirim kaliteli alirim vallah. hersey designer olmasina gerek yok. Basic kiyafetlerimi asla ordan almam. bide ben 32 beden degilim yani... üstümde siritiyor o cincik cincik kiyafetler. Zara/Mango zaten bozdu... bundan 15 sene önce portekizden aldigim Mango Jeans hala tas gibi duruyor... gecen sene aldigim eridi.. bide ucuz degil yani burda en az 40 Euro bir Mango Pantolonu
Birde zaten h&m genelde 3. Dunya ulkelerinden import yapiyor. Bilmem onunla ilgisi var mi ama.. birde 3 tane urune baksan 2 tanesi çin. Dunyanin her yerini sardi zaten. Basit bi terlik bile alsan sanki 2-3 defa giyince atilmasi gerekiyo.

Birde zaten h&m genelde 3. Dunya ulkelerinden import yapiyor. Bilmem onunla ilgisi var mi ama.. birde 3 tane urune baksan 2 tanesi çin. Dunyanin her yerini sardi zaten. Basit bi terlik bile alsan sanki 2-3 defa giyince atilmasi gerekiyo.

aynen- bende boykot ediyorum. ama artik okadar markayi boykot ediyorumki yakinda mecbur marsa tasincam. simdide nestle firmasina takdim. gecen ay tüm mutfakta ne varsa ayikladim, evsizler kurumuna götürdüm ve artik Nestle firmasindan birsey almiyorum. bakalim nisanlim nezaman sabote edicek.

Back
X