giyim tarzım ve mahalle baskısı

Siz neden atarlısınız? Bi sakin olun. Herkese açık bir konu. İllaki içeriği takip edip gidişata göre yorum yapılacağı nerden çıktı? Kaldı ki aus sakince yaşadığı şeyi anlatmış.

İmi tisittirli biyinlir isiri mikyij yipiyilir. Kardesim haddini bil sen bi once b.k atma genelleme yapma.

Kutuplaşalım yani?
Neden peki saygı duyarak beraber yaşayamıyoruz peki?
Ben yine içsem ama camiden çıkan bana bakıp cıkcıklamasa mesela, yada ben minimi giysem ama çarşaflı kadına ben cıkcıklamasam o da bana cıkcıklamasa gerilemden geçip gitsek mesela daha doğru, daha güzel olmaz mı?
Neden kutuplaşıp birbirimizi görmeye dahi tahammül edemeyelim ki?
Bu demokrasi değil gözüm görmesin seni demek kutuplaşma demek.
Çok da tehlikeli.
Gerçek demokrasi farklılıklarımıza rağmen birbirimize karışmamak değiştirmeye çalışmamaktır

@prayforlosers canım ben sana katılmıyorum. Bir kişinin kelimenin tam manasıyla "çıkıntı" olmasının başının açık ya da kapalı olmasıyla ilgisi yoktur. Bu üye kedilerden ve hayvan sevgisinden söz ettiğimiz bir başlığa gelip " KK kadınlarından kedileri sevdiğim kadar insanları sevmem isimli yeni albüm çok yakında " gibi bana göre sevimsiz ve sivri bir yorum yazan bir üye. Yani hayvan sevgisi de yok ki dalga geçebiliyor bu hassasiyetimizle. Şimdi namaz kılsa noluuuur başını kapatsa nolur bana göre....

Bin sene evel bir olay yaşanmış anne madur edilmiş, madem bu kadar hoş görülü o bin senelik konunun yeri burası değil, sorumlusu konu sahibi de değil.

Hani senin dediğin gibi eski yorumların etkisinde yargısız infaz yapsak ben lou salome ile çok didiştim onu eleştirmem gerekirdi. Bu öyle bir durum değil, bu resmen çıkıntılık.

Konuyu nereye getirdin ya.
Kadının yazdıgını ya anlamadın ya da fırsat bu fırsat iki laf söyleyeyim tesetture diye daldın olaya. Tartıstıgın kişi ne kadar carptırdıysa sen de aynısını yaptın suanda.

Koca dışarı bakmasın diye illa içki sofrasına mı oturmak lazım.
Koca için harama düşeceksem o koca s.kt.rsin gitsin.

Bunun nedeni insanların eğitimsiz ve maalesef saygısız oluşu işte..ülkede demokrasi diye yutturmaya calisilan şeyinde demokrasi ile zerre kadar alakasinin olmaması da etkili tabiki.
Normalde bu tür bir baskı yada rahatsız edici bir tavır veya sözle karşılaştığınızda bunu şikayet edebilme ve kanunen hakkını arayabilme hakkına sahip olman gerekir değil mi?Ama yok...hiçbir şekilde onları şikayet edemezsin.özellikle şu anki iktidarda..olayı kişisel olarak halletmen gerekecek bu yüzden. Ya oradan kaçacaksın yada devam edip kulaklarını tikiyacaksin.her iki durumda da sinirlerin bozulacak.yapılan haksızlığa tahammül etmek zor olacak..ne berbat bir ülke haline geldik biz ya...!

Yorumlarımı tekrar okumanızı tavsiye ederim .

Benim anlattıklarımla sizin yazdıklarınız arasındaki 777 fark ,bul bul bitmez zira .

Ben sizin yorumlarınızı/karşılıklı atışmalarınızı okumadım . Siz beni bir de okumuşsunuz :)

Konu çok çetrefilli değil aslında .

Herkes "saygı" erdemine sahip olduğu sürece ... gül gibi yaşar gideriz ...

Di mi sevgili A anitaaa ?

Cözüm odakli bakiyorum. Irda gecici süre bulunuyorsunuz. Oranin halki demek ki öyle. Hepsini tek tek degistiremezsiniz.Buarada Antalya candir.
Avrupa 'ya gelip carsaf canim istiyor giyiyorum burka da giyerim diyip mahalle baskisi görenler icin de ayni seyi düsünüyorum. Gittigim yere benzemeye calisirim ben olsam. Söyke ki pantolon giyerim orda. Kendi sehrime dönünce istedigim gibi giyinirim. Partiye vs giderken yine etek vs tercih edersin. Ama gündelik cok kullanma bence. Yipranmaman icin diyorum. Suclamayin da onalari. Okuma yazma bilmeyen birine Tolstoy okumuyor diye kizmak gibi olur. Kendi inanclari dogrultusunda yasayanlara degil sözüm. Arkanizdan konusmalari durumuna diyorum. Yani anlamazlar.

İmi tisittirli biyinlir isiri mikyij yipiyilir. Kardesim haddini bil sen bi once b.k atma genelleme yapma.
Sen haddini bil küfürlü konuşma .seviyen belli muhhatabım değilsin küfürlü konuşan tesettürlü alın bakın işte kendi kendini rezil etti ..

Ben de istanbulun en varoş semtlerinden birindeyim iş sebebiyle. Babam Egeli annem Trakyalı. Trakya da doğdum büyüdüm. Buraya gelince giyimimi zerre değiştirmedim ve değiştirmem de. En başta öğrenciler özellikle garipsiyorlardı şimdi alıştılar. Alışmak zorundalar. Bana göre de onların giyimi farklı. Ağzımı açmadım hakkımda yok kimsenin de ağzını açtırmadım hakları yok. Doğu görevim bitince tayinimi isteyeceğim. Belirli süre için oradayım zaten. Lou olabildiğince mesafeli ol. Hatta apart falan varsa ya da çalışan kesimin yoğun olduğu siteler oralarda otur imkanın varsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim komşum kocası 4 yıllık bitirmiş bi kız aldı işe kadın boşanmaya kalktı sen ne örümceksin diyemedim

Konu yine dine kaymış her zamanki gibi. Valla herkes ne giyeceğine kendisi karar verir. Pantolon giyiyorum normal tişört yolda kadınlar tuhaf tuhaf bakıyorlar sanki uzaydan gelmişim gibi
Konu sahibi de belirtmiş dikkat ediyorum zaten diye.
Yok bu ülke gelişmez yıl olmUş 2016 hala giyime karşılıyorsa ben umudumu kestim .

Pardonda bir haddinizi bilin neden her farklı görüşte yorum yapana saldırıyorsun ki burası herkeze açık bir platform bence haddinizi bilmeniz lazim.

Pardonda bir haddinizi bilin neden her farklı görüşte yorum yapana saldırıyorsun ki burası herkeze açık bir platform bence haddinizi bilmeniz lazim.
Ben haddimi biliyorum bilmeyenler ortada.çözüm ne ?oraya göre giyin yada git kız iş için ordayım diyor er ne yapalım git ??bu mu farklı görüş ?ben böyle görüşe saygı duymam nokta.

Konya'ya atanıp geldik biz de. Gelirken de çekinerek geldim yalan yok. Hatta Konya'nın rahat yerlerinde değil daha kenar mahallesinde oturuyorum mahallenin tek açığı da benim. Umurumda mı değil. Bugüne kadar da herhangi bir rahatsızlık yaşamadım. Eteğimi de giyiyorum askılımı da. Görmek istemeyen kafasını çevirsin. Sen de takma istediğini de giy.
Demokrasiyi ve farklılıkları gözüm görmesin diye bir yere itelemeyi saygı duymak sayanlar burada da vardır eminim. Ama kapalı olup açıklara saygı duyanlar da çok.
Karşı komşum mesela beni şortlu falan görür ama her kandilde bana pişi de getirir. Hatta geçen bana yaptığı acılı sosu getirdi. Kendine benzemeyeni dışlamayan ötelemeyenler de varmış meğer sevindim.
Konya'ya korkarak gelip böyle kapalılar sayesinde önyargılıymışım dedim. Burada ne işin var kapan deselerdi eminim bu kadar ılımlı yazamazdım. O dışlayanlar uzun vadede kendilerine zarar veriyorlar.
Ayrıca bizim gibi kadınların olması beni de mutlu etti bu konu sayesinde sana da teşekkürler konu sahibi :)

Sen haddini bil küfürlü konuşma .seviyen belli muhhatabım değilsin küfürlü konuşan tesettürlü alın bakın işte kendi kendini rezil etti ..

Niye tesettürlü olunca küfür edemez mi?
Makyaj yapamaz mı?

Herşeyden mahrumlar mı?

Şimdi sen dersin ki tesettürlü tesettürlüyü koruo.

Hayır canımm ben açık saçık giyinen biriyim. Ve haksızlığı kabul etmiyorum.

Tesetturlu degilim sadece boyle sizin gibi cirkeflere had bildirme gorevini ustlendim. Arti kufur sizin seviyenize inmek icin sart olan bi seydi.

ben tesettürlü biri olarak uzun pardesü altına pantolon giydiğim için kınanıyorum ki, sen ne giyersen giy kınanacaksın lou salome . eminim çarşaf giysen gözüne kalem çekmiş, kıvırtarak yürüyor vs diye yine bir sürü kulp takarlar.
erkekler gözlerine, dillerine ve bellerine sahip çıkmadıkça hiçbir şey değişmez.

+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…