giyim tarzım ve mahalle baskısı

Burası benim görüşüme yakın bir yer. Benim gibi insanlar yaşıyor dediğimiz şehirlere bile uyum sağlayamayabiliriz. Yaşadığımız şehrin alışkanlıklarını diğer şehirde bulamayabiliriz. Başlangıçta bu tür zorlukları her yerde yaşarsınız.
İnsanlar dışarıdan gelen yabancıya karşı mesafeli olur. Eleştiri yaparlar. Sizi tanımadıkları için bu tür ön yargılarla karşılaşırsınız. Doğaldır.
Biraz duymamaya çalışın söylenenleri. Üzülmeyin. O kadınlarla sohbet edin. Kendinizi tanıtın. Onlara karşı soğuk olmayın. Sizi bu halinize göre tanısınlar. Farklılığa alışsınlar. Zamanla bu ön yargı kırılacaktır. Hatta başkalarının hakkınızda konuşmalarına müsaade etmeyecek duruma bile gelecekler. Göreceksiniz. Biraz zaman. :)

kesinlikle.
başımı örtüyor olmam benim mükemmel kusursuz olduğumu göstermeyeceği gibi, baş açık kişinin de hafif meşrep olduğu anlamını taşımaz.
başörtülü veya baş açık değil, insan olarak bakmak gerekiyor.

Benim komşum kocası 4 yıllık bitirmiş bi kız aldı işe kadın boşanmaya kalktı sen ne örümceksin diyemedim

Denilmiyor işte
Herkesin hayat görüşü başka, okulunu bitirmiş, ekmeğinin peşinde koşan birinin arkasından çevrilen ayak oyunlarına bak, şimdi bu konuyu bana sorsalar ; o adamın yerinde olsam o kadınla evli kalmam, insanlık yoksunu çünkü, kadının kadına ettiğini kimse kimseye etmiyor maalesef. Erkek egemen diye kendimizi kandırıyoruz ama maalesef bu işlerin çoğu kadınların başının altından çıkıyor.

Tesettürlü olması önemli değil küfürlü konuşamaz konuşursada rezil olur.
Tesettür dikkat çekmemekse niye makyaj ??makyajı insanlar daha güzel daha seksi gözükmek için yapar ..tesettürle makyaj ayrı yerde olan şeyler ..
Benim hiç biri umrumda değil ayrıca.ister yapsın yapmasın bana gelip hayatıma karışmasın yeter ..

Yahu arkadaşlar surda bile bu konuyu konuşurken birbirine zerre saygı gostermeyenleri görüyorum. Hakaret ve asagilamalar havada uçuşuyor. Kadın kadına bunu yaparsa erkekler ne yapmaz..bırakın artık kılık kıyafete takmayı. Bizim sorunumuz saygısız bir toplum olusumuzdan aslında. Farklı olana saygı yok bizde.farklı fikir farklı görüntüye..medeniyet bu değil lütfen..diğer ülkeler uzayda hayat varmı diye araştırken biz eteğe şorta takilmisiz..tüküreyim böyle anlayışa!!

Haklisin magar kackini ilkcag doneminden kalma kocalarini begenebilecegimizi dusunuyorlar.
Benzeri basima geldi. Manyak komsunun biri ben bekarken karsima dikildi, esimle konusmanizi istemiyorum dedi. Neden konusacagim senin o sebek kocanla be, kendi soru sorup duruyor bu bana hakarettir nasil senin kocani begenebilecegimi dusunursun kendimden tiksindim dedim. Arkamdan bagrmalar kendini yerlere atmalar.. gercekten kendimden sogumustum hic sevmem barzo tiplerle yakistirilmayi.

tessetürlü tesettürsüz olayı değil ki konu....
saygılı ya da saygısız ....
tüm tesettürlüler baskıcı,tüm açıklar da tesettür karşıtı olsaydı bu ülke ne hale gelirdi ki çok şükür değil....

lou salome
Eğer durum günden güne kötüye gitmeseydi, insanlar yobazlıklarından, pisliklerinden gurur duyar hale gelmeseydi derdim ki kendinden ödün verme. Ama bu insanlar bunu istiyor. Bu kadınlar da bunu istiyor. Bu kadınlar insan muamelesi görmek istemiyor.

Ben 3 senedir yurtdışındayım, bu yaz Ayvalık'a geldim. İnan bana merkeze şortla etekle gittiğimde o kadar rahatsız oldum ki. Geçen yazdan beri o kadar değişmiş sana anlatamam. Doğu batı fark etmiyor artık rezalet her yerde. Kurtarılmış bölgeler de sistematik olarak, bilinçli olarak yobazlaştırılıyor. Dokusu değiştiriliyor. Atamalarla Vs. Buralara bu tarz insanlar yerleştiriliyor resmen.

O yüzden sana malesef, çok üzülerek, içim kan ağlayarak diyorum ki biraz ayak uydurmaya çalış sonra da oradan kaç.

Tesetturlu degilim sadece boyle sizin gibi cirkeflere had bildirme gorevini ustlendim. Arti kufur sizin seviyenize inmek icin sart olan bi seydi.
Hehe canım..tesettürlü sün bencede olmasanda umrumda değil ki .ben nerde kötü birsey dedim ?sen haddimi bildirdin sağol..sen avukat mısın pardon?kimsin sen ??ben kadın haklarını savunuyorum bu konudan mağdur olarak konu sahibini çok iyi anlıyorum .sen çıkmış haddini bildirdim diyorsun bence farklı misyonlar edin kendine ..Ayrıca nerde küfür ettim göstersene küfür ettim de sen küfürlü mü karşılık verdim .seviyeni gördük canım argo konuşuyorsun hemde bu forumda ..

Ahahaha
Guldurdunuz :))
Kendini yerden yere atmış..iyi olmuş. Oh olsun. Ben de mi yapsam bunlara?

pardon siz hangi ülkede yaşıyorsunuz

Her gittiginiz şehri, her gittiğiniz ortamı kendinize uyduramazsınız malesef. Bu yüzden bence kendinize uygun yerde yaşamalı, değilse biraz idare etmelisiniz.

Ben minicik şort giyebildiğim gibi aynı zamanda pantolon da giyebilen bir insanım. Şort veya etek giymediğim bir yaz günü kriz geçirmiyorum. Ancak bu kadar mühim bir durumsa taşının.

Ne tatlısın yaa. Çok sağol.

Aynen yemin ederim avukatim

Kızlar lütfen biraz saygılı olalım birbirimize, burada bile sevmediğimiz üyenin yorumlarından kaçıyoruz. Gör ardı ediyoruz değil mi?
Neden, tahammül yok. Çünkü saygı içinde yaşayamıyoruz.

E dini hassasiyetleri olan kadın kendini benim yanımda rahatsız eder açıkçası neden benimle dursun?
Ya da ben sokak ortasında yalnızca bikini üstü ve kot şortla gezemeyeceksem, ayıplanacaksam niye bunların ayıplandığı bir yerde yaşayayım ki? Yaşamak için de niye direteyim?

Ha bu ülkede değişmeyecek, kimsenin birbirine saygısı olmayacak. Bu da ancak cehaletle açıklanır. Kendim de yapıyorum bunu. Çarşaflı kadınlardan hoşlanmıyorum, saygı da duymuyorum. Ama gözümle yemiyorum mesela, rahatsız olmasın diye ya da laf sokmuyorum. Konuşmuyorum, iletişimim yok. Mutluyum. Herkes istediğini yapsın.

Obi de bunu söylemek istemiş bence, çok üstüne gidilmiş. Lütfen herkes bir süreliğine ön yargısını kenara bıraksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…