Giyimimin elestirilmesi:(

Şunu anlamak gerekir öncelikle. Kapanmanın amacı saç telinin gözükmesi yada gözükmemesi değildir . Burada kadının daha sade , daha yalın olması , başka erkekler tarafından beğeni ile seyredilmemesi, kısaca güzelliğin gizli kalmasıdır. Bu yüzden örtünün emri verilir. Aşırı makyaj yaptığında , abartılı giyindiğinde sen zaten kapalılığın anlamını kaybetmiş olursun. Çünkü burada başkalarına kendini beğendirme ön plana çıkar . O zaman saçının açık yada kapalı olmasının bir farkı kalmaz.
En son bir ortamda karşılaştığım bir hanımı size anlatmak istiyorum. Genç hanımın başında siyah bir baş örtüsü vardı. Ama bağlayış tarzı okadar abartıydı ki bir sarığı andırıyordu. Dudağında kıpkırmızı bir ruj, altında tayta benzeyen bir pantolan , üstünde kısacık bir bluz vardı. Bu özgürlük evet kimseyi ilgilendirmez. Ama verdiği mesaj şu. Ben zorla kapandım. Kapanmak bana göre değil. İçimde fırtınalar kopuyor. Çok mu güzel bir mesaj

aynen aize katılıyorum

Modern türbanlıyım, kocam beni böyle istiyor ve böyle seviyor dersin olay biter.
Millete ne oluyor anlamıyorum. Kendileri sütten çıkma ak kaşık sanki. Hayret bişi.

Bana da laf soylemek isteyen bi kac kisiye cevabim benimde senin giyimin hosuma gitmiyor. ben sana niye boyle giyiniyorsun diye soruyor muyum diyorum cevap kesiliyor:)) sende dene mutlaka işe yariyo:))

Bende kapalıym pardesu çok çok çok nadır gıyerım. Pantalon tunık genellıkle oda pantalonum dar olmamak kaydıyla.
Makyaj olarakta rimel + eyeliner ve fondoten..

Bazı kapalılar var dapdaracık giyinip renk renk rujlar suren bence komık oluyorlar ..
Benım fıkrım tabıkııı......

Konusacak konu bulamiyorlar heralde isteyen istedigi gibi giysin kendi tercihidir.hic kimseyi kiyafetinden dolayi elestirmem.

işte bende bu tip bayanları anlamıyorum herşey meydanda ama baş kapalı o kapanmakmı şımdı? ama kimsenın yüzüne demem herkesın kendı bılceği şey. minşlı tayltlı kapalı bıle gördğk daha ne dıyeyım kapanıyorsan düzgün kapan

kapalılara agir makyaj hiç yakışmıyor bende kapalı olduğum için açik sölüyorum.
hafif makyaj yapmalı. rujunda açik kırmızı olmali. yani dudak rengi gibi. bb kremi ve rimel de kullanabilir herkesin kendi tercihi.. kimsenin işine karışmamali bu benim görüşüm..
ben bano kullaniyorum fakat bano takmadan önce yazma geçiriyorum saçima. bano kayıyor.
hergün evde açiyorum mutlaka saçini havandiramali.. havandirmasam saçim bi tutam çok dökülüyor.

Herkes ne isterse onu giyer yada sürer.
Bir tel saçım gözükmeyecek , ama kaşım gözüm dudağım belirgin olacak , herkesin kendi tercihi ...

kapalılık yada gıyım konusunda tercıh sıze kalmıs..
ama sahsen bende hem kapalı olup hemde makyaj yapanları yadırgıyorum, lafım sıze degıl yanlıs anlamayın ama kapanacaksa bır ınsan her ıbadetını vaktıyle harfı harfıne yapmalı, sade goze batmayan dıkkat cekmeyen kıyafetler gıymelı dıye dusunuyorum...
tabı sızın ıcınızı bılemem, ne amaçla kapandınız, ıbadet kısmında ne kadarını yapabılıyorsunuz bılemıyorum ama belkıde ınsanların dıkkatını cekıyorsunuzdur farkında olmadan o nedenle sıze tepkı verıyorlardır.
ama sızın yerınızde olsam bu da benım tarzım begenmeyen yanımda durmaz der kaparım konuyu bu kadar basıt..

"Seni ilgilendirmez benim kılık kıyafetim" demek çok mu zor yahu?

Onlara tepki vererek yada onların söylediklerini kafanıza takarak onların amaçlarına ulaşmalarına izin veriyorsunuz,başları kapalı ama demekki niyetleri iyi değil,o yüzden sizde onlara insanın içinde ki niyet kötüyse hangi başörtüsünü taksa kötü niyeti örtmeyeceğini söyleyin.siz makyajınızın abartı olmadığını biliyorsunuz başkası me demiş takmayın bence.

Uyarın için Sağol de.
Ee başka napıyorsunuz deyip başka konuya geç
Baktın uzuyor mu orayı terket yada uzaklaş.

Ben de kapalı olanların makyaj yapmamasından yanayım yani saçımı örttüm tamam denmemeli amaç dikkat çekmemek değil mi. Giyiminize bir şey diyemem pardesü herkes giymiyor ama hem eyeline hem rimel hem ruj fondotön normal günler için fazla bence ancak düğüne özel bir güne gidersiniz o zaman olur bu benim kanaatim yoksa inanın normal başı açık giyinip o makyajı yapan birinden çok daha fazla dikkat çekiyorsunuz makyajla kapalı olduğunuz için. Yengem de kapalı ama bayramlarda ufak bir fondöten sürer belki az rimel bir düğünlerde ruj asla sürmez ya da çok az dokundurur o da düğünse eğer. Gerçi ben yorum yapmam makyaj yapanlara asla sen ne biçim kapalısın diye bu benim kişisel görüşüm ama dat kotları pantolonları giyip bir tunik üstüne geçirmeyle kapandım sananlara laf söylerim.

Kısaca sana ne

Her şey benim sorumluluğumda günahsa da bana sevapsa da bana

Ben sana karışıyor muyum bu ne cürret de kes at

Bu kadar çok tepki alıyorsan demek ki bir şeyler var sende de canım. Şunu da söyleyeyim çok renksiz oluyor soluk oluyo yüzüm demişsin, eee yani baya bi renklendiriyorsun demek ki..
Ben açığım ısrarlara rağmen kapanmadım. Kapanıpta bu şekilde bir yola girmek istemedim. Etraftan dediler bak şimdi kapalılar için herşey var cıvıl cıvıl başörtüleri tunikler kaplar ben dedim ki öyle kapanacağıma açık kalırım daha iyi.
Annem dedi ki kızım kapalılık daha yakışıyor yüzün ay gibi çıkıyor dedim ki anne o zaman açık kalayım demek ki kapanınca daha çok dikkat çekeceğim...

vs vs

kısaca senin de için rahat değil ki bu kadar sinirlerin bozulmuş bu eleştirilere ve haklı bir cevap da verememişsin. Ben ce kendini tekrar bi gözden geçir derim.

benim başım açık ama özel günler dışında makyaj yapmam bu tercih meselesi insanlara ne bence sizin kendinizi savunmanızı gerektirecek bişey yok herkes önce bi kendine baksın karşısındakine laf ederken

Kendi ozelestirinizi kendiniz yapmalisiniz bu konuda, tesetturun sartlari nedir, ne kadarina uyuyorum, uymuyorsam basimdaki esarbi neden takiyorum vs vs
Cevremde inanilmaz şık giyinen tesetturluler var ama hicbir vucut hatlari belli olmuyor, ozellikle bol kesim ispanyol paca pantolonlar uzerine uzun tunikler goguslerine kadar inen basortuleri, ya da etnik etekler vs gayet modern ve amacina uygun goruyorum onlari. skinny pantolon ustune kalca hizasinda kazak kafaya da 1 metre yuksekliginde turban takinca anatomisi bozuk gorunuyor bazilarinin. Sonucta olmasi gerektigi gibi bir govde-kafa orantimiz var, kafa govdeden uzun gorununce animsattigi tek sey cilgin marslilar :)

herkes kendi giyim tarzına makyajına ve beynindeki düşüncelere baksın....

''Eşim böyle istiyor'' dersin olur biter.. Eşin isteklerini yerine getirmek gerek dinimize göre ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…