Can'ım merhaba şimdi şöyle söleyim ilk basta bende tesettürlüyüm . Bende çok açık giyinirdim evlendikten sonra tesettüre girdim bende pantolon giyiyorum bende arada şal yapıyorum eyeliner sürerim ama pantolonun üstüne mutlaka pardesü ferace giyerim çünkü tesettür edep yerlerini kapatmak demek Can'ım belki akraban kötülüğüne söylememiştir üzülme ve akrabana katılıyorum müslüman olan kişi birbirinden sorumludur yani ben sevaba giriyim o ne yaparsa yapsın dıye bir kavram yok kuzum Allah o kişiyede hesap soracak. Mesela benim eşim pantolon giymeme izin veriyor lakin Allah istemiyor ve bunu eşimden soracak emanetime Nasıl baktın Dicek ... Yani demek istediğim nefsimiz bizi bize bırakmıyor Allah bizi nefsimizden korusun canım. AminnnBastan soyleyim ben kapali bir bayanim pantolon tunik sal takiliyorum pardesu falan giyemiyorum istemiyorum rimel eyeliner dudak rengi ruj surerim genelde zaten fazlada dikkat cekmem...ama biktim artik elestirilmekten gecen esimin akrabasiyla tartistim bana agir kelimeler kullandi kapalilihim konusunda kendide yeni kapandi eskiden asiri acik gezerdi ve dun de arkadasinla tartistim durup duruken suslu kapali oldumu ima etti bende patladim ve benim size sorum bir ortamda illaki bana giyimimi sorgulayanlar cikiyor ben nasil cvp vermeliyim inanin konu konuyu aciyor oyle bir agirlik koymaliyimki bana cesaret edemesinler artik kapalilima dil uztmaya lutfen konu kapanmasin ve kimse tartismasin cok.kotuyum.zaten suan
eşinde mi yeni kapandıBastan soyleyim ben kapali bir bayanim pantolon tunik sal takiliyorum pardesu falan giyemiyorum istemiyorum rimel eyeliner dudak rengi ruj surerim genelde zaten fazlada dikkat cekmem...ama biktim artik elestirilmekten gecen esimin akrabasiyla tartistim bana agir kelimeler kullandi kapalilihim konusunda kendide yeni kapandi eskiden asiri acik gezerdi ve dun de arkadasinla tartistim durup duruken suslu kapali oldumu ima etti bende patladim ve benim size sorum bir ortamda illaki bana giyimimi sorgulayanlar cikiyor ben nasil cvp vermeliyim inanin konu konuyu aciyor oyle bir agirlik koymaliyimki bana cesaret edemesinler artik kapalilima dil uztmaya lutfen konu kapanmasin ve kimse tartismasin cok.kotuyum.zaten suan
uuuuu beeyybii bahaneye bakBneim tercihim falan dedim esimin akrbasina yok ben senden sorumluuim.uyarmak zorundayim.yoksa cehennemde yanarim.tarzi sacmaladi yani ne dicemi sasiyorum artik
Tövbe tövbe görünce sesli güldüm valla. Dinimize göre önce farzlar sonra sünnetler gelir. Eşi ayete karşı olan birşey diyorsa onu yapamaz. Ama sünneti terk edebilir. Tesettürün farzı bellidir. O da kesinlikle bayanin yaptigi gibi degil. Eşi istiyor diye DEĞİŞTİREMEZ''Eşim böyle istiyor'' dersin olur biter.. Eşin isteklerini yerine getirmek gerek dinimize göre ..
Bneim tercihim falan dedim esimin akrbasina yok ben senden sorumluuim.uyarmak zorundayim.yoksa cehennemde yanarim.tarzi sacmaladi yani ne dicemi sasiyorum artik
Sanırım bu başına eşarp takan kadınların ozguveninin sizden çok daha az olduğunu, beğenilmek için herşeyi yaptıklarını ama yine de çevreye 'ben kapaliyim' imajı vermeye çalıştıklarını gösteriyor. Tamamen saçmalık. Birileri desin diye kapanmak...Kapali olmak bana da ters, acigim ve de acik kalacagim, kapali olan da beni ilgilendirmez ayrica elestirilerimi de kendime saklarim
Lakin toplum icerisinde gordugum kadariyla cogu kapalidan daha kapaliymisim ben acik basimla onu anladim, sozum her kapaliya degil elbette, dikkat cekici makyaj hic yapmadim, insanlarla ( erkeklerle demiyorum sadece bakin ) konusmalarima dikkat ettim, kimseyi kirmamaya calistim, gozlerim oyle fildir fildir bakinmadi etrafa hicbir zaman, kendime baktiracak herhangi bir davranisa girmedim , dugunlerde kivirta kivirta dansoz gibi gobek de atmadim ki bence amac sadece sacimin kapali olmasi degil, mumkun oldugu kadar dikkat cekmemek
bir olay anlatayım size :)Bastan soyleyim ben kapali bir bayanim pantolon tunik sal takiliyorum pardesu falan giyemiyorum istemiyorum rimel eyeliner dudak rengi ruj surerim genelde zaten fazlada dikkat cekmem...ama biktim artik elestirilmekten gecen esimin akrabasiyla tartistim bana agir kelimeler kullandi kapalilihim konusunda kendide yeni kapandi eskiden asiri acik gezerdi ve dun de arkadasinla tartistim durup duruken suslu kapali oldumu ima etti bende patladim ve benim size sorum bir ortamda illaki bana giyimimi sorgulayanlar cikiyor ben nasil cvp vermeliyim inanin konu konuyu aciyor oyle bir agirlik koymaliyimki bana cesaret edemesinler artik kapalilima dil uztmaya lutfen konu kapanmasin ve kimse tartismasin cok.kotuyum.zaten suan
Herkesin günahı kendine deseydiniz madem sorumlusunuz öteki taraftada hep bir arada oluruz işte ne güzel deseydiniz töbe yarabbim kaç yaşındaki kadına bn senden sorumluyum deniyor kendiniz nasıl rahat hissediyorsanız öyle davranın takmayın bizim milletimiz sadece konuşur iş icraate gelmezBneim tercihim falan dedim esimin akrbasina yok ben senden sorumluuim.uyarmak zorundayim.yoksa cehennemde yanarim.tarzi sacmaladi yani ne dicemi sasiyorum artik
yeni kapanmış haliyle mi sana akıl veriyormuş. yok senden sorumluyum falan. herkes kendinden sorumlu canım söyle ona hiç kafasına takmasın kendine baksın.Bneim tercihim falan dedim esimin akrbasina yok ben senden sorumluuim.uyarmak zorundayim.yoksa cehennemde yanarim.tarzi sacmaladi yani ne dicemi sasiyorum artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?