Giyimimin elestirilmesi:(

Can'ım merhaba şimdi şöyle söleyim ilk basta bende tesettürlüyüm . Bende çok açık giyinirdim evlendikten sonra tesettüre girdim bende pantolon giyiyorum bende arada şal yapıyorum eyeliner sürerim ama pantolonun üstüne mutlaka pardesü ferace giyerim çünkü tesettür edep yerlerini kapatmak demek Can'ım belki akraban kötülüğüne söylememiştir üzülme ve akrabana katılıyorum müslüman olan kişi birbirinden sorumludur yani ben sevaba giriyim o ne yaparsa yapsın dıye bir kavram yok kuzum Allah o kişiyede hesap soracak. Mesela benim eşim pantolon giymeme izin veriyor lakin Allah istemiyor ve bunu eşimden soracak emanetime Nasıl baktın Dicek ... Yani demek istediğim nefsimiz bizi bize bırakmıyor Allah bizi nefsimizden korusun canım. Aminnn

konu sahibi arkadaşım bu söylediklerim sana özel değil.. genel itibariyle konuya yorum yapanlara

öncelikle burada hepimizin feminist duyguları üst saflarda. Kocam böyle istiyor demek bana mantıklı gelmiyor.. KK ne zaman birine kocanın dediğini yap dedi ki? Kocası başörtü takmasını istediğinde, kadın takmadığın da bu senin tercihin, zorla olmaz bu işler demedik mi.. Bu yüzden altını çizdiğim cümle bana mantıklı gelmiyor.. Kocanın ne istediği değil senin ne istediğin önemli..

Sosyal medyada, bu konularla ilgili baya görsel paylaşıyor.. Tay giyip üstüne kısa gömlekler tunikler giyip üstünme başörtüsü takanlar hakkında yorumlar yapıldığını görmüşsünüzdür. Hatta başörtülü O.... lar gördüğümde çok üzülmüştüm.. Muhtemelen bir çoğumuzun bu ne biçim kapalı, ben açığım ama ondan daha kapalıyım gibi cümleler sıralanmıştır.. Bir kaç yorumda bunu da gördüm..

Bana göre ters.. Yapana da saygı duyarım neden giydin de demem..Eğer kendine bunu yakıştıyorsa, insanlara kendisi hakkında konuşma hakkı vermeyecek..

eşinde mi yeni kapandı
Nasıl bir anlatım tarzıdır bu?

''Eşim böyle istiyor'' dersin olur biter.. Eşin isteklerini yerine getirmek gerek dinimize göre ..
Tövbe tövbe görünce sesli güldüm valla. Dinimize göre önce farzlar sonra sünnetler gelir. Eşi ayete karşı olan birşey diyorsa onu yapamaz. Ama sünneti terk edebilir. Tesettürün farzı bellidir. O da kesinlikle bayanin yaptigi gibi degil. Eşi istiyor diye DEĞİŞTİREMEZ

Kapali olmak bana da ters, acigim ve de acik kalacagim, kapali olan da beni ilgilendirmez ayrica elestirilerimi de kendime saklarim
Lakin toplum icerisinde gordugum kadariyla cogu kapalidan daha kapaliymisim ben acik basimla onu anladim, sozum her kapaliya degil elbette, dikkat cekici makyaj hic yapmadim, insanlarla ( erkeklerle demiyorum sadece bakin ) konusmalarima dikkat ettim, kimseyi kirmamaya calistim, gozlerim oyle fildir fildir bakinmadi etrafa hicbir zaman, kendime baktiracak herhangi bir davranisa girmedim , dugunlerde kivirta kivirta dansoz gibi gobek de atmadim ki bence amac sadece sacimin kapali olmasi degil, mumkun oldugu kadar dikkat cekmemek

Bneim tercihim falan dedim esimin akrbasina yok ben senden sorumluuim.uyarmak zorundayim.yoksa cehennemde yanarim.tarzi sacmaladi yani ne dicemi sasiyorum artik

Tamam şimdi cehennemde yanmazsınız gerekli şekilde uyarınızı yaptınız.
BU benim hayatım ve beni eleştirip durmayın yeter !!!
çünkü artık bende kırıcı olabilirim diyiverln

Sanırım bu başına eşarp takan kadınların ozguveninin sizden çok daha az olduğunu, beğenilmek için herşeyi yaptıklarını ama yine de çevreye 'ben kapaliyim' imajı vermeye çalıştıklarını gösteriyor. Tamamen saçmalık. Birileri desin diye kapanmak...

tesettürün belli bir amacı vardır amacın dışında kullananları ben de anlamıyorum ama benim de genel kızdığım şeyler var .yok sen kapalısın şuna dikkat etceksin falan... kardeşim bana haram olan sana da haram bu anlayış olmadığı için ağzı olan konuşuyor sen boşver milleti

Merhaba. Benim basım açık, o nedenle dini emirleri uygulayanlar ya da uygulamaya çalışanlara bir şey diyemem. Çünkü önce herkesin kendine bakması lazım. Sen dört dörtlük musun de milleti eleştireceksin derler adama.
Bir de suna inanirim ne dediğin değil nasıl dediğin önemlidir. Bir şeyi ifade etmenin birçok yolu vardır. Ve biz milletçe gidip en cirkinini bulabiliyoruz. Zaten böyle olmasa toplumca çok daha huzurlu olurduk emin ol.
Dini yönüne girmeden, yasalarca bildigimce komik, ahlaka aykırı, rahatsız edici olmadığı surece isteyen istediği gibi giyinebilir. Bu böyleyken de kimseye laf düşmez.
Dini yönüne gelirsek cezalar benim bildigimce bireysel, kolektif değil. O nedenle benim giyim tarzim nedeniyle kuzenim cehennemi boylamayacaktir. O nedenle olur olmaz cenemizi her şeye acmasak ne iyi olur.
Ben açığım demiştim, inan bana da eleştiri yapıyorlar. Hadlerine mi? Hayır ama işte on kişiden dokuzu boş boğaz olunca böyle oluyor.

Öncelikle kapalı değilim.
Bence kapalılığın amacı dikkat çekmemek.
O yüzden bana göre makyaj dikkat çekici olduğundan hoş durmuyor.

Ha dudak rengi ruj dikkat çekmez, hatta belli bile olmaz.
Ama eyeliner zaten gözleri patlatır.

Tabi ki bunlar sizin tercihiniz.
Başkalarının eleştirmeye hakkı olduğunu düşünmüyorum.

bir olay anlatayım size :)

benim takip ettiğim bir bloger var bu bayanda tesettürlü, başını şalla örtüyor bone takmıyor altına ve saçlarının öncen 1.5-2 parmaklık kısmı bariz görünüyor ve bu bayan makyaj blogerı..yüzlerce takipçisi var ve sizin gibi sorunlarla karışılaşıyor zaman zaman
paylaşımlarının altına hayranları neden başını gerektiği gibi kapamıyorsun filan,işte tesettüre bu kadar makyaj niye diye sorup çileden çıkartıyorlardı..aradan zaman geçti bu blogger kızımız vir video yaptı kendisini tamda sizin sorduğunuz şekilde ifade etti ;

'nefsim bu kadarına müsade ediyor' dedi..ben bu kadarını yapabiliyorum,içimden böylesi geliyor..
bana bu cevap yetti umarım sizin çevrenize de yeterli olur.

bu arada eşinizin akrabası her kim ise,eşinim bana karışmıyor sen kim oluyorsunda konuşabiliyorsun diyin bazen bazı insanlar buldumcuk oluyorlar ve ben bu duruma fena halde geriliyorum

ve evet tesettür çok başka birşey inşallah birgün layıkıyla yerine getirebiliriz.

ya bence sana ne! Allah'la benim aramda bir kusurum varsa ben vericem hesabını seni ilgilendirmez deyip kapatın konuyu..
çünkü gerçekten kimseyi ilgilendirmez..

Bneim tercihim falan dedim esimin akrbasina yok ben senden sorumluuim.uyarmak zorundayim.yoksa cehennemde yanarim.tarzi sacmaladi yani ne dicemi sasiyorum artik
Herkesin günahı kendine deseydiniz madem sorumlusunuz öteki taraftada hep bir arada oluruz işte ne güzel deseydiniz töbe yarabbim kaç yaşındaki kadına bn senden sorumluyum deniyor kendiniz nasıl rahat hissediyorsanız öyle davranın takmayın bizim milletimiz sadece konuşur iş icraate gelmez

Sizi üzmek için değil de uyarmak için söylüyorsa gerçekten a menna, çünkü bunun çok derin bir mevzusu var ve dini konu yasak o kısma girmeyeyim,ama gerçekten amacı sizi uyarmak bunu kırmadan yapmakla da mükellef,ayrıca da 1 kere söyleyince ondan çıkar bu tamamen siz ve yaradan arasındadır artık. .o bahsettiği yükümlülük kalmamistir çünkü uyarmis. .ısrarla her seferinde aynı şeyi yapması sempatik değil antipatik olur..onu da ilgilendirmez..
Makyaj konusuna gelince sizin düşüncenize diyeceğim yok,ama su da bilinmelidir ki makyaj bakim değildir.
Bakım temizliktir.,beden temizliği kıyafet temizliği ..kapalisın diye bakımda mi yapmayacaksin diye birşey yokk yani..nickini hatırlayamadım bir arkadaşın dedici gibi siz girdiğiniz tesettürün hakkını verdiğinizi düşünüyor iseniz yüreğinizi ferah tutun,eksiklerini olduğunu düşünüyorsanız da Allah tamamına erdirsin. .
Dip not: sanki bu konu birazda kendinizi mutlu etmek için açtığınız bir konu bence..burda böyle bir konuya yapılacak yorumların çoğu bellidir"kime ne, bi örtüyle mi,o çok mu müslüman. .vs vs" zaten bunları duymak için bu konu açılıyor bence..Zira yanlışın dendiğinde neden diye sorar verilen cevabı arastiririm. Diyanet arar ayetler bakarım. .hakliysa haklısın ama bukadarini yapabildiğimi üzüntüyle söylerim, haksız buluyorsam var git yoluna bulaşma bana derim..uzaklasirim. .bukadar basittir. .

Kapalılarda ben de makyaj olmaması gerektiğini düşünenlerdenim ama yalan olmasın hayatımda hiç kimseye bu konuda fikir beyan ettiğimi hatırlamıyorum. Açık birinin makyajı hakkında da olmamış diye yorum yaptığımı hatırlamıyorum. Çünkü haddim değil diye düşünüyorum.

Bir de yanlış anlaşılmaz umarım ama bu tarz eleştirileri kendi yapamayan ve içinde olan insanların yönelttiğini gözlemledim ben.

Bilenler bilir; bir dönem ben de kapalıydım ama ailem destek olmadı işyerinde yasaktı vs nefsimin bahaneleriydi belki de bilmiyorum ama şimdi açığım. Ama özünde her zaman örtünmeye karşı hassas olduğum için her zaman ölçülüdür tarzım. Makyaj yapmam mesela... Buna rağmen kapalı arkadaşlarım tarafından eleştiri yağmuruna tutuluyorum. Geçenlerde koyu renk bir ruj sürdüm mesela ilk defa. Bana tutup yok erkekler ruj süren kızları öpmek istermiş yok ruj sadece erkeklerin dikkatini çekmek için sürülürmüş falan dediler... Tanıdıkça fark ettim ki kendisinin resmen içinde kalmış bir şeyler ve kıskandığı için böyle söylüyor. Bu yüzden ailelerin kapanmak konusunda baskı yapmasına karşıyım zaten. En iyisi o tür insanlardan uzaklaşmak yada haddini bildirmek.

kimseyi ilgilendirmez. sizin tarifinizde bir çok tesettürlü bayan var. ben normal kot pantolon üzeri tshirt giyen kapalı da gördüm onları görseler bunlar neler derlerdi yani.
bence siz de aldırmayın evet süslüyüm ben seviyorum bu benim seçimim böyle olmaktan mutluyum diyin kapatın konuyu. kimsenin haddine değil bu şekilde sizi eleştirmek.

yeni kapanmış haliyle mi sana akıl veriyormuş. yok senden sorumluyum falan. herkes kendinden sorumlu canım söyle ona hiç kafasına takmasın kendine baksın.

Ayy gereksızler ne oluyomus surunce Kedıcık olmuyorsun ya sankı . Herkesın donsun kendıne baksın enayıler .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…