- 28 Ağustos 2018
- 151
- 213
- 103
- Konu Sahibi Delifissek
-
Kesinlikle katılıyorum sürekli bahanelerle gitmemiş muhtemelen aralarında olanları bilmiyoruz şimdide aile suçlu oldu okurken sevgilisinden bebek yapanın hiç suçu yok çünküYa şimdi böyle diyoruz ama konu sahibi de ailesiyle arasına set çekmiş olabilir mi? Benim bir arkadaşım yapmıştı benzerini anne babasına bağırır dururdu gelmemeleri için. Bir kere geldiler sürpriz yapıp adamları yerin dibine soktu mesela.
yok hayır.düğün olana kadar söylemiceklermiş.düğünden sonra çıkaracaklarmış.kocada böyle huysuz oluca tehdit edince dayanamaz olmuş.mevzu baba evi mevzusu değilProblem şu ki;kocasıyla iyi gecinseydi daha çocuğu söylemeyecekti. Kocasıyla gecinemiyor bosanip baba evine dönmek istiyor ama yüzü yok
Evet tam olarak böyle ama anlamadı beni kimseAnlamayanlar neyi anlamadı merak ediyorum. Hamile kalmış sevgiliyken. Ailesine söyleyip nikahı kiyana kadar bebek karnında 6 aylık olmuş. Şimdi de 4 aylikmis. Belliki ailesi çok umursamıyor. Eşi de ailesinin arkasında olmamasını ve bu haniminda ailesine yalan söylemesini fırsat bilip kötü davraniyormus.
Konu sahibi;bana kalırsa senin nikahlandigini bilen ailen az çok böyle bi durum olabileceğini bilir. Geç olmadan şöyle. Önce telefonda şöyle.sonra bebeğinle git. Görünce yumusarlar. Bu saatten sonrada ailen arkanda olursa esin sana böyle davranamaz. Ailenin vereceği tepkiye göre bir hayat kurarsin
sefa doğanayın bi teyze tiplemesi var, dedikoducu. onun konuşma tarzıyla okudum yazınızı ahhaerken doğan bi bebek kaç aylık olur ki, 4-5 kilo mu doğuyolar bir de ay hiç bilgim yok araştırmıyorum da . 5kg doğsa bir damacana ağırlığında oluyor demek ki o da bayağğğ büyükmüş be
daha iyi oldu buTam açıklayamadım kendimi uzunca buraya yazacağım. Ben 3 yıl önce bu şehire üniversite kazandığım için geldim. Geldiğimde de şuan ki eşimle tanıştım ve sevgili olduk. Ailemin haberi vardı sevgilim olduğundan, bu arada ben yılda 2 kere falan ailemin yanına gidiyordum. Sonra ben hamile kaldım. Bebeği aldırmadım. Ailem öğrenip beni silsede vazgeçemezdim. Buna bir çözüm bulmamız lazımdı ben 2 bucuk aylık hamilelikten 6 aylık hamileliğime kadar aileme yalvardım evlenmek için hamileliğimi saklayarak. Onlarda haliyle kabul etmedi. Sonra isteme, nişan olsun en azından diye düşündük çünkü bu durumda evlensekte gizli nikah yapsakta öğrendiklerinde daha az kızacaklardı. Ben 6 aylık hamileyken istenmeye gelindi bu arada bende zaten kilolu olduğum için ve stresimden çok belli olmuyordu hamileliğim. Bebeğim zaten 2130 gram doğdu. Küçük bir bebekti yani göbek bende çok olmadı diyeyim. Sonra isteme falan oldu biz geri bu şehire döndük aradan 1 ay geçince falan biz nikah yapacağız dedik çok uğraştık yalvardık yalan söyledik tayin işi var dedik ve ailem ne olduğunu bilmeden kabul etti inanmasalarda. Ben nikah yaptığımda yaklaşık 8 aylık hamileydim sanırım. Ve şu an bebeğim 4 aylık, eşimin tarafının bebekten haberi var ama benim ailemin yok. Yani bana şu an destek olan kimse yok. Ailemle bu arada hiç sorunum olmadı gelmediler bende geleceğim diye hep oyaladım onları. Benim sorunum hep bebeğimi ailemin bilmemesi hemde eşimin bana karşı davranışları. Okulumu bitirene kadar sabretmeli miyim yoksa sığınma evine falan gidebilir miyim diye soruyorum. Aileme söylesem tabiki her ne olursa olsun destek olurlar ama ben korkuyorum söylemem. Daha fazla sormak isterseniz özelden yazabilirsiniz
Tam açıklayamadım kendimi uzunca buraya yazacağım. Ben 3 yıl önce bu şehire üniversite kazandığım için geldim. Geldiğimde de şuan ki eşimle tanıştım ve sevgili olduk. Ailemin haberi vardı sevgilim olduğundan, bu arada ben yılda 2 kere falan ailemin yanına gidiyordum. Sonra ben hamile kaldım. Bebeği aldırmadım. Ailem öğrenip beni silsede vazgeçemezdim. Buna bir çözüm bulmamız lazımdı ben 2 bucuk aylık hamilelikten 6 aylık hamileliğime kadar aileme yalvardım evlenmek için hamileliğimi saklayarak. Onlarda haliyle kabul etmedi. Sonra isteme, nişan olsun en azından diye düşündük çünkü bu durumda evlensekte gizli nikah yapsakta öğrendiklerinde daha az kızacaklardı. Ben 6 aylık hamileyken istenmeye gelindi bu arada bende zaten kilolu olduğum için ve stresimden çok belli olmuyordu hamileliğim. Bebeğim zaten 2130 gram doğdu. Küçük bir bebekti yani göbek bende çok olmadı diyeyim. Sonra isteme falan oldu biz geri bu şehire döndük aradan 1 ay geçince falan biz nikah yapacağız dedik çok uğraştık yalvardık yalan söyledik tayin işi var dedik ve ailem ne olduğunu bilmeden kabul etti inanmasalarda. Ben nikah yaptığımda yaklaşık 8 aylık hamileydim sanırım. Ve şu an bebeğim 4 aylık, eşimin tarafının bebekten haberi var ama benim ailemin yok. Yani bana şu an destek olan kimse yok. Ailemle bu arada hiç sorunum olmadı gelmediler bende geleceğim diye hep oyaladım onları. Benim sorunum hep bebeğimi ailemin bilmemesi hemde eşimin bana karşı davranışları. Okulumu bitirene kadar sabretmeli miyim yoksa sığınma evine falan gidebilir miyim diye soruyorum. Aileme söylesem tabiki her ne olursa olsun destek olurlar ama ben korkuyorum söylemem. Daha fazla sormak isterseniz özelden yazabilirsiniz
Onların haberi var. Onlar kendi evlatlarına sahip çıkıyorlar ama yalnız kalan benimKafamda deli sorular..Öncelikle size yürekten kolaylıklar diliyorum.Aileniz bir çok kişininde dediği gibi sizinle gerektiği gibi ebeveyn ilişkisi kurmadıkları için hatalılar ve sanırım umursamazlar.Çünkü sizi görmeye gelmemeleri.Evlenmenize hiçte inandırıcı olmayan bir yalana inanıp izin vermeleri falan çok mantıklı değil.Ama olan olmuş yapacak bir şey yok.Neticede evlisin.Çocukta evlendiğin adamdan .Evet belki dışardan bakıldığında doğru bir davranış değil kınanıyorsun ama ortada bütün ailemi silmek pahasına bebeğime kıyamadım dediğin bir bebek var.Onun için sana psikolojik olarak baskı yapan eşinle ciddi ciddi konuşman gerek durumunun farkında değil galiba.İkinci olarak ailene her şeyi anlatmalısın bu aşamada kendini af ettirmek için çabalarsın. .ama en azından baskılardan kurtulursun.Anlatmakta çok gecikmişsin daha fazla süreci kendin için geciktirme.Zorlukları göğüslemeye hazır ol.
Ama en çok merak ettiğim eşinizin ailesi?Onlarda mı oğullarını arayıp sormuyorlar?Evliliğinizi bilmiyorlar mı?
azcık bize de bırakaydın soru iyiyidi haniEşinin ailesi biliyorsa ne dediler?
O aile ve senin ailen arasındaki ilişki nasıl?
Kaldığın şehirde sığınma evi şansın var mı?
Boşansan bu adam bela olur mu?
Başka bir üniversiteye geçiş yapsan olmaz mı?
Ayrıca ailene mutlaka anlat ki kendine güvenebilesin.
Bir de o bebeğe kim bakıyor? Yalnız mısın? Eşinle mi bakıyorsunuz?
bilmiyorsunki.söylememişsinki belki sana sahip çıkacaklarOnların haberi var. Onlar kendi evlatlarına sahip çıkıyorlar ama yalnız kalan benim
Neriman abla mı?
Valla bizzat kendimin sadece 3kg doğurduğunu baz alırsam, 7 buçuk aylık 4 kg olması ciddi bir sağlık problemi demektir.
9 aylık 4kg normal, 7 ay için değil.
yahu zaten çocuğun babası ile evlenmişsiniz bu saatten sonra sizi evlatlıktan red edecek halleri yok ya...Ama ben evlenirken hamileydim zaten bundan haberleri yok
Bir şey demediler benim onlarla aram çok iyiydi zaten. Bu 3 yılda kendi ailemden çok eşimin ailesiyle birlik oldum zaten bu yüzden hata yaptım. Kaldığım şehirde sığınma evi var diye biliyorum. Bebeğime ben okuldayken eşimin annesi bakıyor. Yani şu durumda ben ailesi olmayan tek başına biriymişim gibi. Normal evlilikmiş gibi. Onlara göreEşinin ailesi biliyorsa ne dediler?
O aile ve senin ailen arasındaki ilişki nasıl?
Kaldığın şehirde sığınma evi şansın var mı?
Boşansan bu adam bela olur mu?
Başka bir üniversiteye geçiş yapsan olmaz mı?
Ayrıca ailene mutlaka anlat ki kendine güvenebilesin.
Bir de o bebeğe kim bakıyor? Yalnız mısın? Eşinle mi bakıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?