GİZLİ İNSTAGRAM

kirmizilihatun

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009
734
567
323
Arkadaşımın 13 yaşında kızının, babasından habersiz bir ınstagram hesabı var. Annesi biliyor.
Benimde onun yaşlarında bir kızım var ve bizim evde kaldı.. Kaldığı gece 3 e kadar uyumadı. Kendine ait bir telefonu yok. Benim kızımın telefonundan girmiş. Ben gece bir kaç kere kalkıp baktım " yat artık "diye. Tamam yatıyorum diyor yine telefon elinde. Sonunda internetin fişini çekmek zorunda kaldım.. ertesi gün kızıma sorduğumda "babasından habersiz ıns.hesabı var anne..Birşey bakacağım diye alıyor telefonumu birileriyle mesajlaşıyor sürekli" dedi ve "annesi biliyor sakın babasına söyleme ama "dedi.
Böyle gizli saklı işler benim gerçekten midemi bulandırıyor. Tam da ergenlik döneminde bir kızın babası istemediği halde telefon bile almadığı halde sosyal hesap açması bilemiyorum yani..Endişelendim açıkçası ..

Siz olsanız bu durumda ne yaparsınız? Belli ki annesi iyilik yaptığını sanıyor kızına. Bu duruma saklayarak...

bu durum sizin kızınz içinde sıkıntılı.. endişe duymanz normal.. tlfnu vermeyın kızınızın ve bunu kıza söyleyın.. yada uygulamayı o geldiğinde kızınzn tlfnndan kaldırın.. kızınızada söyleyın hesapları kapattık fln söylesın yada..

Bence soylemek size dusmez. Bu tur durumlar genelde ters teper. Bazen bencil olmak gerek malesef.
Haklisiniz ters tepebilir ama en azından vicdanını rahatlatmak için söylemeli bence de bir kere uyarıp ters teperse karışmaz zaten

Adı üstünde ergen ne kadar sıkıstırıp kısıtlarsan okadar aksi seyler yapar. Bunun icin illa insanın cocugunun olmasına gerek yok hepimiz ergenlik döneminden gectik biraz rahat olup cocuklara güven hissi vermeniz sart diye düsünüyorum...

Haklisiniz ters tepebilir ama en azından vicdanını rahatlatmak için söylemeli bence de bir kere uyarıp ters teperse karışmaz zaten

Ne diyeceğimi de bilmiyorum aslında. Babası çok tepki verirse diye de korkuyorum. sonra Benim kızımın söylediğini anlayıp , kızıma düşman olur diye de korkuyorum.. Nasıl söylenir ki

Annesi gercekten biliyor mu ?
Birde gecenin 3üne kadar kücücük kız ne yapıyor yahu
Babasına söylemek size düşmez ama annesiyle konusabilirsiniz gibi geldi sizde kalabiliyorsa samimiyetiniz vardır illaki

evet biliyormuş.. Daha öncede bize geldiklerinde eşler dışarı çıkmıştı . Hemen annesinin tlf alıp tuvalete gitti uzun süre gelmemişti.. O zaman da anlamıştım ama kızım söyleyince netleşti

Çok ince bir konu kızımıza kadar da dokunabilir ucu annesiyle konuşun
Ama kiziniza bile iftira da atılabilir ergen kız sizin kızınızı suçlar karissan bir der t karışmadan başka zor bir durum

Ne diyeceğimi de bilmiyorum aslında. Babası çok tepki verirse diye de korkuyorum. sonra Benim kızımın söylediğini anlayıp , kızıma düşman olur diye de korkuyorum.. Nasıl söylenir ki
Belki ben biraz kötü düşünüyorum ama babasının 13 yaşındaki kızına vereceği tepki
Başına gelebilecek daha kötü olaylardan iyidir bence

Nasıl soyleyeceginize gelirse;kendi kizinizdan ornek vererek anlatabilirsiniz kizim instagram acmak istiyor ama babasi da ben de izin vermedik bu yaslarda cok dikkat etmek gerekiyor cok korkuyorum sosyal medya onun yasindakiler icin korkunc bir yere dönüşebilir çok ısrar ederse de kızıma baskı yapmadan kontrol altına almaya calısıcam nelerle uğraşıp kimlerle iletişimde olduğunu bilmek en azından içimi rahatlatır diye düşünüyorum
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? gibisinden konuşabilirsiniz

Kardeşim bu ay tam 13 yaşına bastı. O da kimi akşamlar 11 12ye kadar telefonun başında vakit geçiriyor ama bizim kontrolümüzde. Telefonu uzaktan kontrol edebileceğim bir program yükledim, ara wra kendi telefonumdan açıp bakıyor ne yapıyor diye. Ama gizliden yapmasını kabul edemezdim sanırım. Annesine söyleyin ama ters tepesi kuvvetle muhtemel.

Programın adı nedir acaba ?

Başkasının çocuğunu nasıl yeriştirdiğine bu kadar müdahil olmayı doğru bulmuyorum ben. Annesine belki uygun bir dille çıtlatılabilir ama konuyu babaya taşımak anneyi de zor durumda bırakıp aile içi bir çatışmaya hatta belki daha kötülerine sebep olabilir.

Anne baba hatalı, bu devirde 13 yaşında bir çocuğu telefondan da internetten de sosyal medyadan da uzak tutamazsınız. Yapılması gereken kontrollü bir şekilde istediklerini elde etmesine izin vermek olmalıydı. Ama dediğim gibi herkes kendi doğru bulduğu şekide çocuk yetiştirir, bunu eleştirmek ya da aile içine girecek kadar müdahale etmek doğru değil.

Çok rahatsızsanız kızınızla görüşmelerine mesafe koyarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…