Erkek İnfertilitesi Globozoosperm denen illet :(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

gypsy84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.244
1.133
208
40
2013 yılına kadar her şey ne kadar güzeldi hayatımda... Taa ki artık bebek düşünmeye başlayıncaya kadar. kasım 2013te eşime globozoosperm (sperm yuvarlak baş anomalisi) teşhisi konuluncaya kadar. ilk sperm testlerinde %98 çıktığı için bir çok doktor tüp bebek için acele etmememiz gerektiğini ve düşük ihtimal de olsa doğal yollardan bebek sahibi olabileceğimiz söyledi. proxeed pluslar keçiboynuzları sağlıklı beslenmeler falan derken olmadı olmadı... tüp bebek denedik bu ay İstanbul Tüp Bebek Merkezi'nde Suzan Hanım'la. Öyle bir ihtimalin olabileceğinden bile bahsetmedikleri halde 11 yumurtadan hiçbiri döllenmedi Kendimizi transfer sonrası olumsuzluklara hazırlamışken o aşamaya bile geçemeden ümitlerimiz suya düştü. Şimdi sonucu gören doktorlar embriyologlar daha da ümitsiz konuşup moralimizi bozuyorlar. Bu işin sonunun donasyona bile varabileceğini söylediler, beynimizden vurulmuşa döndük( Öğrendik ki globozosperm denen illet, tüp bebekte bile başarının çok düşük olduğu nadir durumlardan biriymiş. Yine de ümidimi kaybetmek istemiyorum. Vücudum, gücüm, param yettiğince tüp bebek denemesi yapıcam. bizim durumumuzda olanlar var mı? neler yaptınız? bu ruh halini nasıl atlattınız?

Canim allahim yar ve yaedimcin olsun.bi kac yerde daha sperm testini tekrarladiniz mi.kliniklerde degerler o kadar degisken cikiyor ki
Ayrica tup bebegi imci teknigi olan yerde yaptirmani oneririm.bahceci klinigi gibi...

Canim allahim yar ve yaedimcin olsun.bi kac yerde daha sperm testini tekrarladiniz mi.kliniklerde degerler o kadar degisken cikiyor ki
Ayrica tup bebegi imci teknigi olan yerde yaptirmani oneririm.bahceci klinigi gibi...

imci tekniği dediğin şey nedir bilmiyorum? mikroenjeksiyon yapıldı ve kalsiyum iyonofor denilen kür uygulandı. globozoosperm için gerekliymiş. benim de internetten araştırdığım kadarıyla bu son teknoloji zaten. İstanbul tüp bebek merkezinde yaptırdık. bahçecide ön görüşme yapmıştım ama her köşede para konuşulduğunu duyduğum için orası içime sinmemişti. İstanbul tüp bebek merkezinde 2. yi ücretsiz yapacaklar. bakalım olmazsa bahçeciye geçeriz 3. için Allah herkesin yardımcısı olsun. çok zor işler. hele ki böyle umutsuz durumlar için. eskiden tüp bebek bile çok uzak gelirken şimdi tüp bebek umutlarımızı bile kaybediyoruz

tatlım merhaba allah yardımcımız olsun.yazını okudum çok etkilendim ve yazmak istedim..şunu söylebilirim tatlım gerçekten tıp çok ilerledi şuan kök hücre ile sperm elde ediliyor tese ameliyatı oldunuz mu? bence burada ki en önemli faktör çok iyi bir ürolog doktoru bulmanız..iyi bir doktor başarının yarısı demek bence tabii ki bu bebek allah ın bileceği bir iş ama biz elimizden gelini yaptıktan sonra gerisi allahın izni ile gelir...doktor ihmalleri olduğunu anladım..tüp bebek merkezlerine gittiğin zaman para demek ee hasta bulmuşken onlarda yapmamın peşinde iyi bir doktor olsaydılar durmunuzu size ayrıntılı anlatıp kararı size bırakmaları gerekirdi...hangi şehirde yaşıyorsun canım?

Son düzenleme:

canım bizim de tıbba güvenmekten ve beklemekten başka çaremiz yok gibi. tese olmadı çünkü sperm sayısında hızında sıkıntı yok, yapısal bir bozukluk var. büyük ihtimalle kalıtsal olduğu düşünülüyor bu yüzden ameliyatla ulaşılsa da aynı yapıda sperm bulunacak. istanbulda yaşıyorum. bahçeciyle öngörüşme yaptık, memorialın dA ürologlarıyla konuştuk ama doğru dürüst ilgileneni görmedik. Kaan Hocadan randevu aldık ama o da ancak 29 eylüle

peki dna hasar testi yapıldı mı canım?varikosel var mı yok mu diye teşhis edildi mi ? dna hasar testi çok önemli ona göre yönlendirme yapıyorlar zaten...doktor çok önemli inşallah allah karşınıza çok iyi doktor çıkartır sorununuz çözlür tatlım şimdiki zamanda çözülmeyen sorun yok hızınızda sayınızda sorun yoksa büyük bir şey bunlarda tatlım beterin beterin var

canım dna hasarı falan yapılmadı. zaten globozoosperm olduğu için o kısımlara geçemedik bile. spermin yumurtayı dölleyebilme yetisi yok. akrozom denilen kısmı eksik. bu da kalıtsalmış işte ama varikosele falan bakıldı yokmuş. bana şimdi kaan hoca gibi iyi bi doktor lazım. bir de iyi bir tüp bebek merkezi tabi. Allahtan ümit kesilmez işte. deneyebildiğimiz kadar deneyeceğiz artık

Canim moral cok onemli dogal yolla olmasa bile imci tekniginde spermleri mikroskopla 1000 kat buyutup bakiyorlar.tup bebek icin bikac saglikli sperm yeterli.bu yuzden merkez arastirirken mutlaka bu yontemin oldugu yerleri sec yoksa bosuna yipranirsin.tup bebek isinde cok buyuk paralar donuyor.kendinizi hem maddi hem manevi yipratmayin derim ben.Allahim acil sifalar versin.dualarimdasin

Allah yardımcın olsun canım.Allahım hayırlı evlatlar nasip etsin.peki eşine bu teşhisi nasıl koydular spermiyogrm testinde belli oluyor mu?

Allah yardımcın olsun canım.Allahım hayırlı evlatlar nasip etsin.peki eşine bu teşhisi nasıl koydular spermiyogrm testinde belli oluyor mu?

evet cnm spermiyogramda morfoloji kısmında yuvarlak başlı sperm olması. spermlerin baş kısmındaki akrozom adı denilen yumurtanın içine girmesine yardımcı kısım olmuyomuş.

hepinize çok teşekkürler arkadaşlar. hepiniz de benim dualarımdasınız. gerçekten başa gelmeden anlaşılmıyormuş. Allah herkese istediği zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin..

Arkadaşlar bir tek biz miyiz bu hastalıkla uğraşan? birsürü kişi görmüştüm daha önceden forumda. Şimdi hiçbirisine ulaşamıyorum. Globozoospermia teşhisi konup da bebek sahibi olan bizim için umut verebilecek çiftlere ihtiyacımız var. Yoksa yok mu kimse o kadar mı vahim durumumuz?

benim eşimde dediğiniz sorun yoktu ancak sperm sayısı "SIFIR" dı. uzun süren bir tedaviyle şu anda 7 tane dondurulmuş embriiyomuz var. İnşallah haziranın başındada transferimiz olacak. Ben size eşimin doktoru EMRE BAKIRCIOĞLU nu önerebilrim. Çok iyi ve ilgili bir doktor. Bahçeci için para konusunda biraz önyargınız var sanırım ama hem EMRE bey hem de Erbil bey bize o kadar çok yardımcı ve destek oldularki. Bence bir görüşün derim.

Arkadasim oncelikle gecmis olsun.yaptirdigimiz spermiogramlarda bize hep %100 bas anomalisi teshisi konuldu.bahceci kliniginde urolog emre beye gittik.merkezlerin sperm degerleri 7zerinde oynama yaptiklarini yada laboratuarlarin kalitesinin genelde dusuk oldugunu testi bir kez de kendi kliniklerinde yaptirmamiz gerektigini soyledi ve hakikaten degerler cok farkli cikti.sayi ve hiz diger merkezlerle ayni cikti ama hep 0 olan morfoloji bahceci kliniginde 4 cikti ve yuzde yuz bas anomalisi cikmadi.bize takviyeler verdi ve siz8n dogal yolla cocugunuz olur 3 ay bekleyin ve bana guvenin dedi.
Allahima binlerce sukur su an 9 haftalik hamileyim.lutfen canini sikma.moral cok onemli.sana tavsiyem biraz maliyetli de olsa emre beye gitmen

çok teşekkürler arkadaşlar. hemen Emre Beyden randevu ayarlıyoruz. Bir de onu deneyelim. Umut oldunuz..

canım ben de aynı durumdayım yeni öğrendim ve yıkıldım resmen ve siteye bakındım hiç kimse de yok sanırım bizden başka. keşke bize de umut olabilecek birileri yazsa

canım ben de aynı durumdayım yeni öğrendim ve yıkıldım resmen ve siteye bakındım hiç kimse de yok sanırım bizden başka. keşke bize de umut olabilecek birileri yazsa

SU_SU_ siz hangi doktora gittiniz? %100 mü globozoo? Allah yardımcınız olsun sizin de. Biz hala uğraşıyoruz. temmuzda bir daha tüp bebek denicem aynı merkezde. olmazsa eylülde Kaan Hocayla randevumuz var. sonrası Allah kerim. Konuşmadığımız doktor kalmadı, herkes aynı şeyi söylüyor: çok ümitlenmeyin, olasılık çok düşük

canım emre beye gidiyoruz 2 defa yapıldı tamamı globozoosperm doktor bi kaç test daha yapalım belki değişkendir ama hiç umudum yok zaten doktor da umutlu konuşmadı napıcaz bilmiyorum bu durumda olan pek kimse de yok sanırım siz tüpbebeği nerde deniyosunuz canım biz de bi kaç ay içinde yaptırmayı düşünüyoruz ama benim eşimde ileri derecede varikosel de var belki önce amaliyat gerekir. bu arada siz genetik test yaptırdınız mı biz yaptırdık sonuç bekliyoruz dr büyük ihtimal genetik ve tedavisi yok dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…