Glow-up yapıyoruz, en iyi versiyonumuza ulaşıyoruz!!

Sıcakların azalmasıyla birlikte ben de egzersiz yapacak enerjiyi buldum. Bacağımdaki tümörlü kemik alındı ve yerine büyük bir protez takıldı. Amacım bacaklarımı güçlendirip ağrısız, desteksiz yürüyebilmek. Bunun için elimden geleni yapacağım. Neler yaptığımı buraya yazmak istedim, umarım geriye dönüp baktığımda kendimde ilerleme görebilirim. Umarım buradaki herkes de kendi hedefine kavuşur

Öncelikle elimde baston her gün yürüyüş yapıyorum. İlk zamanlarda yürürken ağrım 10 üzerinden 7 olsa da kıvrana kıvrana yürüyordum. Son zamanlarda ağrım tolere edebileceğim seviyeye geldi o yüzden günlük yürüyüş sıklığımı arttırmaya karar verdim.

• Günde iki kere yürüyüş, eve dönüşü asansör kullanmadan merdiven çıkmak
  • Özellikle diz üzeri dediğimiz quadriceps ve hamstring kaslarını güçlendirecek hareketler yapmak (ağır hareketleri iki günde bir, dize havlu bastırma gibi basit hareketleri her gün)
  • Kas gelişimi için protein ağırlıklı beslenmek

Bunları yapacağım. Yürüyüş yaparken elimde baston oluyor ama bastonu sadece eğimli yollarda ve kaldırım inip çıkarken kullanıyorum. Merdivenleri de iki bacağımı birden aynı basamağa koyarak, yani basamakları teker teker çıkıp iniyorum. On dakika üzeri yürüyüş yaptığımda bacaklarım ağrıyor ve devam ettikçe ağrım çok artıyor. Şu anki durumum bu.

Hoş geldin canım

Bravo canım sana Stemina .
Omzumda ve sağ kolumda kas yırtığı var.
Sol dizimde de kıkırdak kayması var diye hayata küstüm. Hiç hareket edemiyorum.
Azmine özendim şu an.
Benim özellikle ilk zamanlarımda (sendeleyerek yürüyordum düzgün yürüyüşüm yoktu) konuşan bir grup mu var o gruptan biri bana bakışlarını kitliyordu. Öbürleri de bakıyordu artık ben o yoldan geçene kadar uzun uzun bakıyorlardı. Hala öyle bakanlar var. Ben de çok üzülüyordum.
Güncel durumumda yürürken ağrım olduğunda ya da mesela bazen sendeliyorum o zaman da üzülüyorum. Ama onlar bakacak diye ya da bu durumdayım diye geri durursam belki hiç gelişemeyeceğim. Ben elimden geleni yapacağım. Doktoruma sorduğum zaman her hasta farklı o yüzden durumun ne hale gelir bilmem dedi. Yolun sonunda iyileşmek için çabalayacağım yani
Bir de şöyle düşünüyorum, hayatta ne olacağı hiç belli olmuyor. Evet bu halim kötü ama belki daha da kötü şeyler yaşayacağım. Zamanında yürümedim, hareket etmedim diye kendime kızmak yerine ben elimden geleni yaptım demek istiyorum
Kendine tabiki zaman ver dinlen ama bu süreci çok uzatmamaya çalış derim ben. Çünkü hayat bizim bu durumda olduğumuz yerde durmadı, devam ediyor

Bravo canım sana Stemina .
Omzumda ve sağ kolumda kas yırtığı var.
Sol dizimde de kıkırdak kayması var diye hayata küstüm. Hiç hareket edemiyorum.
Azmine özendim şu an.
Gör gör sende azinlen benim sadece belimdeki kayma yeterli ama görüyorsun boynumdaki sinir sıkışmasını söylemiyorum bile

Bu arada ben de çok fazla yattım, hiçbir şey yapmadım kendimi odama kapattım. Ama böyle yaparak sadece kendime kötülük yaptığımı farkettiğimden ve sıcakların da gitmesinden artık harekete geçme vakti geldi dedim kendime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…