canım benim sağol arada motivasyonum düşse de hemen toparlıyorum geri çünkü kilolu olmak istemiyorum...karatay yaradı evet ama başka diyetle daha kısa sürede verirdim eminim fakat sonra bi bıkkınlık gelir tekrar yer kilo alırdım gibime geliyor..bunda pek bi şeyde gözüm kalmıyor açıkçası o yüzden rahat yapıyorum..
canım diyet yöntemleri ve deneyimleri bölümünde karatay topiğindeyim.2 topik var yenisindeyim..beklerim her zaman eski topikdaşım
kucak dolusu sevgiler kolaylıklar dilerim
Kızlarr nerelerdesiniz kuzular???
Herşey yolundadır umarım
ben çok gezip çok misafir ağırladığımdan arada bakıp kaçıyorum cnm
Ben tekrar brokoliye döndüm o mu bana iyi geliyo acaba doyuyorum.
Bu sefer karnaahar ve brokoliyi haşladım süzdüm bi tencereye koydum dolaba koydup çıkarıp çıkarıp yiyorum arada (bitti şimdi)
pazardan alıcam yine
az sonra yağmurda yürümeyi düşünüyorum bakalım :)
afiyet olsun canım ,insan
en iyi kendi kendini tanır,brokoli iyi geldiyse devam et brokoli güzeli
Bu arada güncel kilon kaçtı tatlım???
PAZARTESI BASLAYAN DIYETLER...
Sali gunu biterler diyorsaniz, yaniliyorsunuz..
.
Bu pazartesi, dogru beslenmeye basliyorsunuz..
.
Sali gunu birakmiyorsunuz..
.
Carsamba gunu aclik duygunuz azaliyor..
.
Persembe gunu hic kalmiyor..
ve
.
1 ayin sonunda 3-4 kilo veriyorsunuz..
Burada verdigim, ortalama, hic rijid olmayan bir beslenme ornegidir. Hepimiz farkli yaslarda ve farkli aliskanliklarda oldugumuz icin, farkli derecede hareket ettigimiz ve kilo fazlamiz da birbirinden farkli oldugu icin, gram vermedim..
Porsiyon olculerini yazacagim ayrica.. siz simdilik her zaman yediginizden daha azini ama mutlaka daha azini koyun tabaginiza..
KAHVALTI (cay veya kahve ile birlikte)
-1 dilim ekmek (Kepek, cavdar, bugday, tam tahilli vs, her gun degistirmeye calisarak)
-ince bir dilim beyaz peynir veya iki cesit kucuk yarim dilim peynir olabildigince yagsiz cesitler secilecek
-5-6 zeytin (bir gun kirma, bir gun cizme, bir gun salamura siyah neyse buldugunuz)
-mevsiminde domates, salatalik, biber, mevsimi degilse bol roka, maydanoz.
isterseniz asagidaki secenekleri alternatif olarak kullanabilirsiniz.. Hergun ayni seyi yemeyin zaten.. Metabolizmanizi alistirmayin..
Haftada 1 gun
-1 dilim ekmek
-1 tatli kasigi tereyag, 1 tatli kasigi diabetliler icin hazirlanmis recel veya bal
.
Haftada 1 gun
Sutlu kahve ve 1 ince dilim sade kek
.
Haftada 1 gun
Yarim bardak az yagli sut ve 4 kasik musli ..(Icine istediginiz degisik renkli meyvelerden koyabilirsiniz..)
.
Haftada 2 gun
Bir kase yogurt, bir dilim ekmek, bir meyve yiyebilirsiniz..
.
Haftada 2 gun
1 dilim ekmek
1 yumurta
Bol maydanoz, roka , mevsiminde domates, salatalik, biber vs.vs.
.
15 gunde 1 kucuk bir kase tarhana corbasi veya mercimek corbasi, icine bir tatli kasigi kadar rendelenmis beyaz peynir, yarim dilim ekmek
ARA OGUNLER:
Sabah kahvaltisi ile oglen yemegi arasi ve oglen ile de aksam arasi mutlaka bir seyler yemek gerek. Size uygun olani secin.
1 kucuk kase yogurt, bir meyve veya iki yarim degisik renkli meyve
1 kucuk kase yogurt ve iki biskuvi
3 degisik renkli meyveden yapilmis bir meyve salatasi ve iki biskuvi
1 kucuk meyve ve 10 adet badem veya 2-3 ceviz
.
OGLEN YEMEGI
1 porsiyon izgara et veya balik (ilk haftalarda kofte tercih etmeyin)
1 tabak haslanmis veya izgara yapilmis sebze veya buyuk bir canak salata veya cacik
1 dilim ekmek
Veya
1 tabak (5-6 kasik) evde pismis sebze yemegi (ilk haftalarda , kisi basina 1 kasik yag ile pisecek, havuc, pancar, patates, princ, bulgur eklenmeyecek)
1 kase yogurt
1 dilim ekmek
Veya
1 porsiyon izgara et
1 adet haslanmis patates (ekmek yemiyeceksiniz)
1 kase yogurt
.
Veya
1 kase corba (un kavurarak filan yapmayin, kalorisini gereksiz artirmayin. Tutun kendinizi)
1 porsiyon izgara et
salata
AKSAM YEMEGI:
1 kase corba
Ton balikli (yaklasik 250 gr) salata
1 dilim ekmek
Veya
Sogan ve domatesle pisirilmis 1 porsiyon yagsiz et
1 dilim ekmek
salata
Veya
Oglen yemegi gibi.
.
Yatmadan once cok isterseniz yarim bardak az yagli sut.
.
.
.
.
NOTLAR NOTLAR...
İlk 15 gun bu diyete uymaniz gerekiyor. Yani dolma yok, borek, corek, simit yok.. Manti yok.. rus salatasi yok, besamel sos yok, krema, krem chantilly yok.... durum yok, kebap yok, lahmacun yok.. Dondurma, tatli, muhallebi, sutlac yok.. salam, sosis, sucuk yok.. kuruyemis yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?