Göç Etmek

Gidin güzel kardeşim gidin
Ülkede en ufak bir umut kırıntısı olsa gitmeyin derdim belki ama hiç umudum yok,ardınıza bakmadan kaçın. Çok para kazanmak çok gezmek çok marka giyinmek vs bunların hiçbir önemi yok.(ki anladığım kadarıyla sizin için de yok)
Hani şöyle derin bir nefes aldığınızda ciğerlerinize havayla beraber huzur dolmuyorsa o memlekette yaşamanın hiçbir gayesi kalmamıştır sizin için.
Yeşilo bol,rantlara kurban edilmemiş,bisikletinize atlayıp dağ bayır gezebileceğiniz bir yere gidin. Hayat Türkiye'de hem zor hem de çok can sıkıcı.

Bi tanıdığım orda ve önemli bir sağlık sorunu olan çocuğu var. Irkçılıktan ve sağlık sisteminden çok çok şikayetçi. Onlar da keşke Türkiyeye dönebilsek diye can atıyor. Her şeyi ölçüp biçip öyle karar verin.

Endiselerinin farkindayim ama bence suan her ulke karisik bir durumda. Gelininiz yabanci sorun degil ama gidince uyym saglayamamak orayi da begenmemek gibi bi durum soz konusu olunca nasil donebileceksiniz?? Yurtdisina gitmis biri olarak soyluyorum ulkemde ulkem. Insan su topraklar uzerinde olmadiginda anliyor kiymetini. Olaya kotu gozle bakarsan hicbir ulkenin refah duzeni yuksek degil. Ingilterede rusyada almanyada abd de ve koredeki arkadaslarim oldugunu dusunursek tum ulkelerde sikinti var. Iyi dusunun sehirde degistirebilirsiniz. Ama ulke degistirmek isi birakmak bambaska bir boyut

Dil ogrenmede yeni bir kulture adapte olmada sorun yasamam diyorsaniz,
Geride biraktiklarinizda (sadece aile, sevdikleriniz, arkadaslar degil; aliskanliklariniz, yaptiginiz etkinlikler,rutininiz, yasadiginiz sehir vs) cok fazla akliniz kalmayacaksa sik sik gelebilirim diyorsaniz ozledikce Tr'ye, en onemlisi de bindeneyelim de olmazsa doneriz deme optionunuz varsa denemeye deger.

Bence plan gayet iyi, eşiniz kariyer sitelerinden Avusturya’da eleman arayan Türk firmalarına bakabilir..
Almanca bilmiyorsa biraz sorun olur. Ama karar verirseniz Almanca dil kursuna gider önce Türkiye’de iyi olur.
Tek bir şey var ne tip vizeyle gideceksiniz?
Çalışma izni yoksa eşiniz de siz de iş bulmakta zorlanırsınız, firmalar çalışma izni ayarlamakla uğraşmak istemiyor pek..

Viyana da ne iş yapacaksınız bütün akrabalarım orda
Hayat 6 da bitiyor o kadar okumuşsunuz
Kuzenim yüksek lisans a gitti ünv bitirip pompacılık yaptı buradaki dersleri sayılmamış tekrar okusanız dön başa sizin okullar orda sayılmayacak orda bu şartlar için 9 bin Euro kazanmalısınız
Bence tatile gidin özel okula gider çocuklar
Birde doğumu orda yaparsınız çifte vatandaş olurlar kaygınız çoksa

Anne-baba ya da ikisinden biri Avusturya ya da Alman vatandasi olmasa bile,cocugun orda dogmasi yetiyor mu cifte vatandaslik icin?

Macera aramayin derim.hani durumunuzda gayet iyi.Turkiye cok guzel egitim veren okullarda var.Sahsen bende cocugumu gic bilmwdigim.bir ulkenin kulturu ve inanisiyla yetistirmek istemem.
Yaslariniz 20 lilerde olsa isiniz falan pek iyi olmasa belki olabilirdi.
Bak gorumcem almanyada yasiyor 2 cocugu var.imkanlari orda cok iyi.ikiside ilkokul mezunu ama sartlari iyi almanyada tabi turkiye gibi degil..bikac yil evvel turkiyeye yerlestiler..8 ay kalip birdaha goc ettiler..cunku duzenleri bozulmustu her ne kadar burali olsalarda yapamadilar siz dusunun gerisini

Anne-baba ya da ikisinden biri Avusturya ya da Alman vatandasi olmasa bile,cocugun orda dogmasi yetiyor mu cifte vatandaslik icin?
Yetiyor benim kuzenler oranın vatandaşı
Hostes bir arkadaşım da çocuğu abd vatandaşı olsun diye 3 ay abd de kalıp orda doğurdu .

Ben son günlerde biraz umutlanmaya başladım. Bir şeyler değişebilir gibi duruyor bir iki ay içinde. Biraz bekleyin, değişim olabileceği kanısına varırsanız tabii ki vatanımız tercihiniz olsun. Çünkü o zaman bizim gibi yetişmiş beyinlere daha çok ihtiyaç duyulacak ülkemizde. Gidişata bakarak karar verebilirsiniz bir süre sonra bence.

Ince hepimize umut oldu ama elinde sihirli degnek yok , secilse bile ekonomi ve egitimi 10 senede anca duzeltir tabi o imkan saglanirsa
Yani isi cok cok zor

Ince hepimize umut oldu ama elinde sihirli degnek yok , secilse bile ekonomi ve egitimi 10 senede anca duzeltir tabi o imkan saglanirsa
Yani isi cok cok zor
Düzeltmeye çalışan, iyi niyetli biri olsun da 10 sene nedir ki? Ben kendi adıma, hiç uyumadan bile çalışmayı göze alırım ülkem için, aydınlık yarınlar içinKi şu ana kadar görevimi en iyi şekilde yaptım, bir umut kırıntısı bile içimdeki enerjiyi iki katına çıkarır.

Yurt dışında Türk erkeklerine bir ilgi var diye biliyorum. İş için giderken eşten olmayasınız. Ben vatan da vatan diyenlerdenim.

Tam olarak hangi ülke ben de gideyim belki bana da yoğun ilgi olur

Valla en son "tacize uğramak istemiyoruz", "bana dokunma Ali" şeklinde protesto yapan Berlinli Alman kadınlar vardı

Herkese değerli yorumları için çok çok teşekkür ederim, vize ve oturumda sıkıntı yok.

Bazı üyeler benim derdimi anlamış. Biz para kazanmak, statü sahibi olmak istemiyoruz.

Başka türlü bir şey, ne ağaca benziyor ne de buluta...

Yazan ellerinize sağlık, her biriniz farklı bir pencere oldunuz bana.

Ben paralı ve huzursuz olacağıma fakir olmak istiyorum. Burada da ikinci sınıf vatandaş olduğum çok oluyor, hatta son zamanlarda daha da sık oluyor, orada olursa en azından bu kadar koymaz zira gerçekten "öteki" olmuş olurum.

Hiçbir yer, hiçbir ülke bana gül bahçesi vaat etmiyor onun da farkındayım.

Ama sanırım denemeden ölmemek lazım. En kötü ne olabilir ki?

Herkese tekrar tekrar teşekkür ederim.

Yani isi cok cok zor

Valla anneannem kendi işini kur dedi bana. Maddi teşvik bulursam açık kaynak yazılımıyla, hackathonuyla, kod kalitesiyle, her şeyiyle Silikon Vadisi ayarında şirket yapmak niyetindeyim. Planım çok ama anaparam yok

Çok zarif ve incesiniz. Kendinizi çok iyi ifade etmişsiniz. Sizi yakından tanımak güzel olurdu. Her şey gönlünüzce olur umarım.

bence gidin. diplomalarınızın denkliği olur büyük ihtimalle. önce iyice bir araştırın tabi.

eşiniz ne mühendisi bilmiyorum ama mühendis olarak iş bulması zor olmaz. siz mesleğinizi yapamazsınız büyük ihtimalle ama almancanızı geliştirirseniz üni mezunu ing bilen biri olarak bir şekilde bir iş bulursunuz sanırım.

tüm bunlar bir yana orada çalışma izni almak zor bir süreç olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…