Göç Etmek

Neden gitmek istemiyorsunuz siz? Yani gitmek istememe sebepleriniz nelerdir?

Anladım çok sağol Cherry,birkaç sene sonra da böyle olur umarım.

Şaka bir yana neden silikon vadisinde değilsin? :)
Eğer Türkiye’ye sık git-gel yapmıyorsan, Amerika hep bana daha rahat gelmiştir.

Valla panpa yapıyorum 2-3 ayda bir geliyorum mutlaka annemi özlüyorum, Almancadan içim bayılmış oluyor, Türkçe konuşuyorum. Geri işe dönüyorum bir iyimserlik, 3 hafta sonra yine ailemi özlüyorum.

Böyle gidelim mi deyip gidemezsiniz diye düşünüyorum. Turistik vize ile gidip iş bulamazsınız, aynı evde birkaç aydan sonra olmaz. Eve çıkayım deseniz tüm birikiminiz gider. Viyana Çok pahalı bir yer. Eşiniz ne mühendisi bilmiyorum ama Arupa da bazı mühendislikler çok aranıyor. Önce eşiniz iş bulsun, ya da siz de çevirmenlik, öğretmenlik gibi işlere bakın. Bulduktan sonra gitmeyi düşünün.

Ben sizin yerinizde olsam gitmem
İşiniz var
Eviniz var
Paranız var
Daha ağaçlıklı bir siteye/bölgeye taşının, Sarıyer gibi mesela. Ya da haftasonları Ağva stili daha doğal, betonlaşmamış yerlere gidin. Çocuğunuz olursa da iyi bir özel okula verirsiniz.
Bahsettiğiniz şekildeki siyasi görüş ve yönetim biçiminden ben de hazzetmiyorum ama alternatifi de günlük gülistanlık değil inanın.

Kaldı ki eşiniz iş bulabilir ama sizin için zor. 0dan dil okuluna gitmek, master yapmak vb bence değmez hayatınız güzel.

Yarına çıkacağımızın bile garantisi Yok bu kadar gelecek kaygısı gütmeyin orada yeni bir başlangıç yapmak zor olabilir eğer mücadele ederim derseniz olabilir

En iyisi Almanya'da dönerci açmak galiba:)

Aslında Türkiye'deki tıp ve diş hekimliği eğitimi ordan daha geri değil ama sanırım vatandaşlarını geri kalmış ülkelerin insanina emanet etmek istemiyorlar.

Bu kadar okuyup bi karşyer yapmışken şimdi orda ne iş yapacaksınız. Atıyorum mesleğinizi orda yapıp bir süre para biriktirip dönmek olsaydı amaç kesinlikle ben olsam giderdim. Ama ne iş yapıcağımı bile bilmeden ne şartlarda yaşıyacağımı bilmeden herşeyi geride bırakıp sıfırdan başlamak bana doğru gelmedi. Tek bi akrabayla yabancı memlekette bi ömür geçirmek zor yani bilemedim..

Değil mi ama sayın office, yorumlarını çok sevdiğim üyelerdensiniz, olur değil mi bu iş? (Elbette onların evinde değil, kendi küçük gerekirse tek oda evimizde)

Olur git.. valla soyle soyleyeyim, burada dizi dizi evlerim olsa, sirketlerim koc ve sabanci ile ortak olsa, belgrad ormaninin kuzey kanadi bana tahsis edilmis olsa dahi giderim.. giderim cunku cocuklarimin konyali bilim adamlarinin tank-helikopter yaptigina inanan bir cogunlukla ayni yerde yasayip calismasina gonlum razi olmaz, gonlum razi olsa mantigim kabullenemez.. kendi adima yazayim, iyi bir kiralik evde oturup iyi bir iste calisip tr ortalamasinin uzerinde kazaniyorum ve vize sirasindayim.. gittigim yerde daha az kazanir komsuma gulumsedigimde yollu damgasi yemem.. soyleyeceklerim bu ka :)

Bir ara gazetelerin arka kapak etiketiydi hatirlar misin? Helga Turk irkeklerine bagiligoo
Yalnız Helga demişken Antalya tarafları küçük Rusya olmuş diyolla. Sarı sarı kırma bebeler. Güzel güzel gelinlerle dolmuşmuş
Ben yoksul olduğum için gitmedim uzun süredir bilemiyorum. Anlatanların yalancısıyım :/

Geç cevaplarım içün lütfen bağışlayın, yoğun bir akşam geçirdim.

Aile birliği vizesiyle gideceğiz, yani oturma ve çalışma iznimiz olacak. O açıdan sıkıntı yok, zaten öyle illegal işlere bulaşmak bizlik değil.

Buradaki düzenimiz kötü olduğu için değil bu istek, tekrar altını çizmek istiyorum ki dert para değil. Dert hayat standartları da değil. Elbette "bi gidelim de bakarız yeeaaa" rahatlığında değiliz. Ama "bir yerden başlarız" diyorum. Kafam rahat olsun, çocuğum olursa onun geleceği için daha az korkayım istiyorum.

İstanbul'da evimiz var ama orada yaşamıyoruz biz. Batı Akdenizde ufak bir ilçedeyiz Antalya merkez 100km. Son derece sakin, kalabalık ve gürültüden uzak bir yer, hatta gün boyu araç kornası bile duyamazsınız öyle sakin. Ama bana yetecek olan bu değil. Çocuğumu özel okula yollayabilirim evet, ama o çocuk büyüyüp benimkiyle aynı ümitsizliğe düşsün istemiyorum. Derdimiz başka. (Bu noktada Orhan Veli Kanık'ın Derdim Başka şiirini tavsiye edebilirim)

Eşim maden mühendisi. Tüm yaz tatilimi okullarımızın denkliği, celta tarzı sınavları vs araştırarak geçireceğim galiba.

Herkesi tek tek alıntılayamadım şimdilik fakat umuyorum ki en kısa sürede birebir cevaplayacağım.

Tekrar teşekkür ederim fikirleriniz için.

Viyana da 5 yıl yaşamış biri olarak eğer iş lerinizi buradan garantileyecek gidecekseniz yani eşiniz ya da siz direk çalışma vizesi ile düzgün bir iş yerind çalışmak üzere gidecekseniz gidin yoksa aklınızdan bile geçirmeyin.
Hiç kolay değil hiç. Ki kardeşiniz ve eşi özellikle Türk göçmenlere bakış açısından bahsetmedi mi size?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…