- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi Legal Alien
-
Şaka bir yana neden silikon vadisinde değilsin? :)Yani o kadar çok evrak işi var ki ben de usandım Britanya yöremizden iş bakıyorum
Neden gitmek istemiyorsunuz siz? Yani gitmek istememe sebepleriniz nelerdir?Gitmeli miyiz?
Soru bu.
Kardeşim Avusturyalı bir kızla evlendi.
Hem kendisi hem de eşi "siz de gelin Viyana'ya yerleşin" diyor. Hatta kız "ilk birkaç ay bizim evde yaşayın kendinizi toparlayana kadar" bile diyor, ben "olmaz öyle şey" dediğimde şaşırıp sanki dünyanın en normal şeyiymiş gibi "ama neden olmaz ki, bence süper olur" diyor.
Biraz bizden bahsedeyim; ben(33) kamuda İngilizce öğretmeniyim, eşim(37) özelde mühendis. Toplam gelirimiz şimdilik yaklaşık 9bin. İstanbul'da bir evimiz var, şu an farklı bir şehirde yaşıyoruz fakat buraya da kira-aidat-fatura vs ödemiyoruz.
Böyle bahsedince durumumuz fena değil ama biz burada mutlu değiliz. Gelecek kaygımız her geçen gün artıyor.
Çocuğum yok, olursa da bu ortamda büyütmek istemiyorum açıkçası. Bizzat öğretmenim, eğitim sistemimizin içindeyim ve evladım olsa okula göndermek istemezdim.
Bilmiyorum işte, kafam çok karışık.
Eşim de, ben de orada diplomamızın tanınmamasını göze aldık desem olur. "ne iş olsa yaparım" noktasındayız, hiçbir zaman ünvan ya da kariyer peşinde insanlar olmadık ikimiz de. Tek kafama takılan emeklilik sistemi, o konuda detaylı bilgi arayışına girmedim henüz. Biz sadece geleceğe daha rahat bakabileceğimiz, güvende hissedebileceğimiz bir yerde yaşamak istiyoruz. Bunu kendi ülkemde hissedememek acı fakat durum bu.
Gelinimizle konuştuğumuzda yapabileceğimize inandığını, orada olursak daha iyi olacağını söylüyor, kafamda deli sorular...
Siz ne dersiniz?
Elbette git dediniz diye gidecek veya kal dediniz diye kalacak değiliz bunu da belirteyim birazdan bunu yazacak olan arkadaşlar için, fakat bakış açılarınız, yaşanmışlıklarınızı paylaşırsanız benim için çok kıymetli olacak.
Şimdiden teşekkür ederim, herkese mutlu hafta sonları..
Edit: Elbette gidip evlerinde kalacak değiliz, sadece tüm iyi niyetiyle bunu dahi teklif ettiğini belirtmek için eklediğim bir detaydı. Yanlış anlaşılmak istemem.
Valla kanka çok istedikten sonra biraz stratejiyle olur. İrlanda/İngiltere/Kanada da eğitim, staj vb bakarsın. Ondan sonra da kapağı atarsın. Kanada çok sayıda göçmen alıyor, tam bir göçmen ülkesi hem de tıp alanında istihdam çok. Tıp için Kanadayı tavsiye ederim. Irkçılık görmeden, ezilmeden büzülmeden, gayet güzel yaşar gidersin.
Ben de mezun olduktan sonra oralara doğru yol almak istiyorum önerin var mıdır acabaYani o kadar çok evrak işi var ki ben de usandım Britanya yöremizden iş bakıyorum
Doktorluk icin ingiltere alim yapiyordu galibaYapma ya.
Neyse bakacağız artık bir çaresine.
Şaka bir yana neden silikon vadisinde değilsin? :)
Eğer Türkiye’ye sık git-gel yapmıyorsan, Amerika hep bana daha rahat gelmiştir.
Yarına çıkacağımızın bile garantisi Yok bu kadar gelecek kaygısı gütmeyin orada yeni bir başlangıç yapmak zor olabilir eğer mücadele ederim derseniz olabilirGitmeli miyiz?
Soru bu.
Kardeşim Avusturyalı bir kızla evlendi.
Hem kendisi hem de eşi "siz de gelin Viyana'ya yerleşin" diyor. Hatta kız "ilk birkaç ay bizim evde yaşayın kendinizi toparlayana kadar" bile diyor, ben "olmaz öyle şey" dediğimde şaşırıp sanki dünyanın en normal şeyiymiş gibi "ama neden olmaz ki, bence süper olur" diyor.
Biraz bizden bahsedeyim; ben(33) kamuda İngilizce öğretmeniyim, eşim(37) özelde mühendis. Toplam gelirimiz şimdilik yaklaşık 9bin. İstanbul'da bir evimiz var, şu an farklı bir şehirde yaşıyoruz fakat buraya da kira-aidat-fatura vs ödemiyoruz.
Böyle bahsedince durumumuz fena değil ama biz burada mutlu değiliz. Gelecek kaygımız her geçen gün artıyor.
Çocuğum yok, olursa da bu ortamda büyütmek istemiyorum açıkçası. Bizzat öğretmenim, eğitim sistemimizin içindeyim ve evladım olsa okula göndermek istemezdim.
Bilmiyorum işte, kafam çok karışık.
Eşim de, ben de orada diplomamızın tanınmamasını göze aldık desem olur. "ne iş olsa yaparım" noktasındayız, hiçbir zaman ünvan ya da kariyer peşinde insanlar olmadık ikimiz de. Tek kafama takılan emeklilik sistemi, o konuda detaylı bilgi arayışına girmedim henüz. Biz sadece geleceğe daha rahat bakabileceğimiz, güvende hissedebileceğimiz bir yerde yaşamak istiyoruz. Bunu kendi ülkemde hissedememek acı fakat durum bu.
Gelinimizle konuştuğumuzda yapabileceğimize inandığını, orada olursak daha iyi olacağını söylüyor, kafamda deli sorular...
Siz ne dersiniz?
Elbette git dediniz diye gidecek veya kal dediniz diye kalacak değiliz bunu da belirteyim birazdan bunu yazacak olan arkadaşlar için, fakat bakış açılarınız, yaşanmışlıklarınızı paylaşırsanız benim için çok kıymetli olacak.
Şimdiden teşekkür ederim, herkese mutlu hafta sonları..
Edit: Elbette gidip evlerinde kalacak değiliz, sadece tüm iyi niyetiyle bunu dahi teklif ettiğini belirtmek için eklediğim bir detaydı. Yanlış anlaşılmak istemem.
En iyisi Almanya'da dönerci açmak galiba:)Yabancı öğretmen hiç görmedim açıkçası işe alım nasıl, diploma denkliği nasıl hiç bilmiyorum.
Doktorluk icra etmen için uygulanan prosedürler berbat. Tekrar bir eğitimden geçmen, Almanca dersine gitmen ve zilyon bürokrasi gerekiyor. Çok çaresiz olan Suriyeli doktorlar bunca saçmalığa katlanıyor. Irkçılık cabası, Almanlar yabancı doktora gitmez bu kadar söyleyeyim.
ITde çalışma izni nispeten daha kolay. Doktor olsam kalkışmazdım.
Değil mi ama sayın office, yorumlarını çok sevdiğim üyelerdensiniz, olur değil mi bu iş? (Elbette onların evinde değil, kendi küçük gerekirse tek oda evimizde)
"Avrupalı erkekler bizim kızlarımıza bayılıyor" gibi bir şehir efsanesi galiba
Yurt dışında Türk erkeklerine bir ilgi var diye biliyorum. İş için giderken eşten olmayasınız. Ben vatan da vatan diyenlerdenim.
Yalnız Helga demişken Antalya tarafları küçük Rusya olmuş diyolla. Sarı sarı kırma bebeler. Güzel güzel gelinlerle dolmuşmuşBir ara gazetelerin arka kapak etiketiydi hatirlar misin? Helga Turk irkeklerine bagiligoo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?