- Konu Sahibi Legal Alien
-
Insallah bulursun cherycimValla anneannem kendi işini kur dedi bana.Maddi teşvik bulursam açık kaynak yazılımıyla, hackathonuyla, kod kalitesiyle, her şeyiyle Silikon Vadisi ayarında şirket yapmak niyetindeyim. Planım çok ama anaparam yok
Ne guzel insallah sizin gibi insanlardan cok vardir ulkedeDüzeltmeye çalışan, iyi niyetli biri olsun da 10 sene nedir ki? Ben kendi adıma, hiç uyumadan bile çalışmayı göze alırım ülkem için, aydınlık yarınlar içinKi şu ana kadar görevimi en iyi şekilde yaptım, bir umut kırıntısı bile içimdeki enerjiyi iki katına çıkarır.
Göç etmek istiyorsanız önce iş bulun bence, başka bir ülke de olabilir
Oraya gidşp o şehirde iş bulamazsanız fena olur
İnşallah olur da 10 senede düzeltirInce hepimize umut oldu ama elinde sihirli degnek yok , secilse bile ekonomi ve egitimi 10 senede anca duzeltir tabi o imkan saglanirsa
Yani isi cok cok zor
Ha işte demek istediğim bu.
Her yerde iş hazır beklemiyor,hele bazı ülkelerde ırkçılık korkunç boyutta.Konu sahibi para önemsiz diyor da açıkta kalınca önemli oluyor ister istemez.
Biraz kazanacak bir iş garantileyin,sonra arkanıza bakmadan gidin.
Avusturya çok çok ırkçı, Hitler gibi bir ruh hastasının o ülkeden çıkması hiç tesadüf değil inanın
Sektöre göre de değişiyor. Misal konu sahibesinin kocası makine mühendisiyse iş bulamaz. Makine mühendisleri genelde otomobil sektöründe istihdam ediliyor, o sektör de sadece sarışın, beyaz, Alman, erkek işe alıyor. Zaten İngilizce ilan da göremezsiniz bu sektörde. Yani aynen dediğiniz gibi, çok süper mühendis olsa bile kapıdan sokmazlar.
IT ciyse iş bulur. Yazılım ingilizce iş ilanı da, yabancı da çok.
Diğer işler nasıl peki Cherry ? Öğretmen,doktor vs ?
Diploma denkliği kolay alınıyor mu CherryAvusturya çok çok ırkçı, Hitler gibi bir ruh hastasının o ülkeden çıkması hiç tesadüf değil inanın
Sektöre göre de değişiyor. Misal konu sahibesinin kocası makine mühendisiyse iş bulamaz. Makine mühendisleri genelde otomobil sektöründe istihdam ediliyor, o sektör de sadece sarışın, beyaz, Alman, erkek işe alıyor. Zaten İngilizce ilan da göremezsiniz bu sektörde. Yani aynen dediğiniz gibi, çok süper mühendis olsa bile kapıdan sokmazlar.
IT ciyse iş bulur. Yazılım ingilizce iş ilanı da, yabancı da çok.
Yabancı öğretmen hiç görmedim açıkçası işe alım nasıl, diploma denkliği nasıl hiç bilmiyorum.
Doktorluk icra etmen için uygulanan prosedürler berbat. Tekrar bir eğitimden geçmen, Almanca dersine gitmen ve zilyon bürokrasi gerekiyor. Çok çaresiz olan Suriyeli doktorlar bunca saçmalığa katlanıyor. Irkçılık cabası, Almanlar yabancı doktora gitmez bu kadar söyleyeyim.
ITde çalışma izni nispeten daha kolay. Doktor olsam kalkışmazdım.
Diploma denkliği kolay alınıyor mu CherryAvusturya'da değil de diğer Avrupa ülkeleri için
Yapma ya.
Neyse bakacağız artık bir çaresine.
AbooooovValla panpa ben mühendisim, masterım da Bilkent burdaki lisansa denk sayıldı. Bizim lisans Avrupa üniversitesi lisansına genelde denk sayılmıyor. Master varsa kafanız rahat olsun.
Ya bir erasmus yapmaya çalışıyorum şimdiden evrak işinden öğk geldi banaYani o kadar çok evrak işi var ki ben de usandım Britanya yöremizden iş bakıyorum
Yani o kadar çok evrak işi var ki ben de usandım Britanya yöremizden iş bakıyorum
Kanada,İngiltere,Kuzey Avrupa falan isterdim yalan yok.Ama doktor işi çok zor oluyor sanırım mühendise göre,daha okuyorum ama denklik bile yok.
Ne yapacağım hiç bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?