Göç Etmek

Kesinlikle gitmelisiniz
Omur boyu ayni evde yasayacak haliniz yok,siz de esiniz de nitelikli elemansiniz,elbet bir yerlerde bir is bulur,bir ev kuracak duruma gelirsiniz. Bence firsati degerlendirin. Bugun elimin altinda o imkan olsa bir saniye dusunmem

Ne guzel insallah sizin gibi insanlardan cok vardir ulkede
Ben cocuklarimin 10 senesini calamam , onlar olmasa eskiden bende sizin gibi dusunuyordum

Göç etmek istiyorsanız önce iş bulun bence, başka bir ülke de olabilir
Oraya gidşp o şehirde iş bulamazsanız fena olur

Ha işte demek istediğim bu.
Her yerde iş hazır beklemiyor,hele bazı ülkelerde ırkçılık korkunç boyutta.Konu sahibi para önemsiz diyor da açıkta kalınca önemli oluyor ister istemez.
Biraz kazanacak bir iş garantileyin,sonra arkanıza bakmadan gidin.

Kesinlikle gidin diyorum. Aklıma Atam geliyor, gözlerim dolacak gibi oluyor.
Ama burada olmuyor, gerçekten olmuyor.
Gidin ama diplomanızla gidin. Yoksa orada da buradakinden daha iyi bir hayat bulamayabilirsiniz.

Avusturya çok çok ırkçı, Hitler gibi bir ruh hastasının o ülkeden çıkması hiç tesadüf değil inanın

Sektöre göre de değişiyor. Misal konu sahibesinin kocası makine mühendisiyse iş bulamaz. Makine mühendisleri genelde otomobil sektöründe istihdam ediliyor, o sektör de sadece sarışın, beyaz, Alman, erkek işe alıyor. Zaten İngilizce ilan da göremezsiniz bu sektörde. Yani aynen dediğiniz gibi, çok süper mühendis olsa bile kapıdan sokmazlar.

IT ciyse iş bulur. Yazılım ingilizce iş ilanı da, yabancı da çok.

Diğer işler nasıl peki Cherry ? Öğretmen,doktor vs ?

Diğer işler nasıl peki Cherry ? Öğretmen,doktor vs ?

Yabancı öğretmen hiç görmedim açıkçası işe alım nasıl, diploma denkliği nasıl hiç bilmiyorum.

Doktorluk icra etmen için uygulanan prosedürler berbat. Tekrar bir eğitimden geçmen, Almanca dersine gitmen ve zilyon bürokrasi gerekiyor. Çok çaresiz olan Suriyeli doktorlar bunca saçmalığa katlanıyor. Irkçılık cabası, Almanlar yabancı doktora gitmez bu kadar söyleyeyim.

ITde çalışma izni nispeten daha kolay. Doktor olsam kalkışmazdım.

Diploma denkliği kolay alınıyor mu Cherry Avusturya'da değil de diğer Avrupa ülkeleri için

Yapma ya.
Neyse bakacağız artık bir çaresine.

Diploma denkliği kolay alınıyor mu Cherry Avusturya'da değil de diğer Avrupa ülkeleri için

Valla panpa ben mühendisim, masterım da Bilkent burdaki lisansa denk sayıldı. Bizim lisans Avrupa üniversitesi lisansına genelde denk sayılmıyor. Master varsa kafanız rahat olsun.

Valla panpa ben mühendisim, masterım da Bilkent burdaki lisansa denk sayıldı. Bizim lisans Avrupa üniversitesi lisansına genelde denk sayılmıyor. Master varsa kafanız rahat olsun.
Abooooov Adamlar da haklı tabi aslında bizim 5 lisans onların 1 lisansına falan denk gelir galiba Bana master yolu göründü o zaman net

Kanada,İngiltere,Kuzey Avrupa falan isterdim yalan yok.Ama doktor işi çok zor oluyor sanırım mühendise göre,daha okuyorum ama denklik bile yok.
Ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Valla kanka çok istedikten sonra biraz stratejiyle olur. İrlanda/İngiltere/Kanada da eğitim, staj vb bakarsın. Ondan sonra da kapağı atarsın. Kanada çok sayıda göçmen alıyor, tam bir göçmen ülkesi hem de tıp alanında istihdam çok. Tıp için Kanadayı tavsiye ederim. Irkçılık görmeden, ezilmeden büzülmeden, gayet güzel yaşar gidersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…